Poradite mi niekto? Ako to je, ked by som vzala dieta z trvaleho bydliska a odisla by som byvat ku rodicom?
Muz sa mi vyhraza ze zavola na mna policajtov ze som mu uniesla dceru. Vsetci mame trvaly pobyt na jednej adrese. Pripadne ked odideme ku rodicom tak musim davat dceru napriklad na vikendy? Ci to az vtedy ked by to urcil sud?
Premiestnila si dieta z jednej krajiny do druhej?
@maminkadeticiek nie
Nemôžeš uniesť vlastné dieťa. Máš naň taký istý nárok ako jeho otec.
Taknto nie je unos.Neries ho.To je bezna prax ze chlap takto zastrasuje zenu a snazi sa jej nahnat strach.Podaj ziadost o zverenie do starostlivosti.Ihned,vratane vyzivneho.
Urcite mas zavazny dovod preco opustas smuza, tak sa kludne odstahuj a ihned poziadaj o zverenie dietata do starostlivosti a zaroven o urcenie vyzivneho na dieta. Unos to nie je.
Kde sa v tých mužoch berie to vyhrážanie, nič z toho ani nechcú, len ublížiť nič viac, nič menej.
Hneď. Ešte dnes podaj tú žiadosť.
odísť môžeš, ale kedykolvek si môže zobrať dieťa - je rodič ako ty, máte rovnaké práva
dietatu mozes kedykolvek zmeni adresu trvaleho pobytu... nikto sa nebude pytat, preco ani naco...
Nemozes uniest vlastne dieta, muz ta iba psychicky tyra a vydiera! Chod pekne ku rodicom a az potom ho informuj pisomne cize smskou, kde sa jeho dieta nachadza. Nezabudaj, ze potrebujes dokazy o jeho vyhrazani sa, preto telefonat neber ale len pis, ak budes mat pisomne jeho nebezpecne vyhrazanie sa, tak to je trestny cin a uz mozes dat na sud ziadost, aby sa nepriblizoval ku tebe a dietatu, lebo sa bojite o zivot... PISOMNE, PISOMNE, PISOME no a ty si 2x rozmysli co odpisujes-mozno v zufalstve ci zlosti, lebo to moze zneuzit tiez proti tebe! Porad sa s pravnickou co sa specializuje na rodinne veci, 15 min maju takmer vsetci zdarma konzultacie.
To zalezi aj trocha na okolnostiach. Ak si tyrana (aj psychicke tyranie je tyranie) tak urcite nebude problem dostat predbezne opatrenie na starostlivot od sudu velmi rychlo. Tych policajtov sa nemusis bat. Definitivne ak zazivas akukolvek formu nasilia, zavolaj bezplatne na 0800212212. Su tam 24/7 a oni ti poradia pravne aj inak. Su specializovan presne na taketo pripady. Vela stastia 👍
Tí, čo tvrdíte, že nie je možný únos vlastného dieťaťa, by ste sa možno mohli brzdiť v udeľovaní právnych rád. Otec má rovnaké právo na kontakt s dieťaťom ako matka a ak mu matka dlhodobo bude brániť, zatajovať miesto pobytu dieťaťa alebo sa s ním odsťahuje do zahraničia, má problém. Autorka, odísť k rodičom pokojne môžeš, následne bezodkladne rieš s úradmi, komu bude dieťa zverené do starostlivosti.
@annm81 autorka o voze a ty o koze 🤷♀️
nieje to unos...ale tak ako mas pravo vziat si dieta ty tak ma pravo aj on a nielen vikendy ..kym nerozhodne sud,moze mat u seba rovnako dieta ako ty,,, a ty nemozes volat policajtov tak ako ich nemoze volat on ..
@kittykat22 Odporúčam ešte raz prečítať príspevok, lebo ja o voze a ty o koze...
Najprv si podaj ziadost o zverenie dietata
Pozistuj vsetko od pravnika a potom chod
Inak nie nieje to unos, policajti by ti nic neurobili ani dietatu ani by ti ho nevzali, neboj sa
Len sa ti vyhraza lebo uz nevie co povedat, aj to ti hovori blbosti a evidengtne sa v danej problematike absolutne nevyzna
Možno by bolo vhodné urýchliť to neodkladným opatrením na zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti matke (je to rýchlejšie ako rozvod) a potom aj požiadať o rozvod..Neodkladné je do pár dní, rozvod trvá aj mesiace.
Únos by bol, keby si s dieťaťom vycestovala za hranice SK bez súhlasu otca. Na SK môžeš byť s dieťaťom kdekoľvek, na trvalom pobyte nezáleží.
Všetko čo ti sem radia urobiť môžeš. Bude to olej do ohňa pre jeho právnika pri rozvode. Tvoje neodkladné opatrenie musí mať pádne odôvodnenie. Je od slova - NEODKLADNÉ , čiže vec neznesie odklad. Málo súdov na Slovensku ti ho schvali. Jeho neodkladné opatrenie ( matka dieťa vytrhla z prirodzeného prostredia ) , bráni v stretávaniu a i.naplní omnoho viac podmienok vydania. Tebe nik nebráni odsťahovať sa. Na spôsobe starostlivosti sa ale musíte dohodnuť. Ani jedna uživateľka čo ti radí niečo iné nebude žiť tvoj život ak otec je právne schopnejší , respektíve ho bude zastupovať dobrý právnik. Niektoré veci potom nevrátiš a celý MK a ich rady ti budú k ničomu. Únos to prirodzene že nie je. Policajti neurobia nič. To platí aj keď pride k rodičom dieťa si zoberie k sebe a ty prideš za ním . Znova neurobia nič. Ako jeden znalec povedal , nerob druhým to čo nechceš aby robili tebe. Ak iným čo ti radia by nevadilo ak by im muž zobral dieťa a odsťahoval sa , je to v poriadku. Ale tebe by to nevadilo ?