Chcem opustiť rodinu

13. okt 2022

isto budem odsúdená,no už nejaký čas pri svojej rodine trpim.doslova.
mám pocit,že ma nikto neberie vážne,že nikto nevníma to,že všetko je len na mne.
citim strašnú záťaž,no necítim žiadnu podporu.
som unavená,frustrovaná,priam neznášam každý nový deň.
kazde rano sa teším na večer,kedy budem môcť ísť opäť spat a večer sa netesim na rano,keď budem musieť vstávať.
manžel je alkoholik,alebo ako to nazvať-pije denne,je to otrasne,hnusí sa mi.som s ním jedine kvôli tomu,pretože sama nemám šancu prežiť zo svojej výplaty,s deťmi.
je s ním ťažký život,nerada s ním trávim čas,keď nie je doma,mám pocit,že tej energie mám viac.
najradšej by som odišla,nechala mu deti,všetko na starost,lebo ja to takto už nezvladam.
jemu to je jedno,viem to.

tosomja
13. okt 2022

Čo si to za matku, čo nechá deti mužovi, čo pije? Vlastne, on pije, ty chces odísť a neriešiť čo s nimi bude.... Aby sa vám deti neskôr nepodakovali. 🤔

nely1704
13. okt 2022

Nie si odsudzovana. Ja by som to nedotiahla ani tam, kde si Ty. Odid od neho ak máš ku komu. Bývanie sa dá aj zdielat. Deti sa Ti raz poďakujú a TY budeš hrdá na to, že si to dala.

kitycat
13. okt 2022

Nechat deti tatkovi alkoholikovi?

Zda sa, ze plan je jasny... Tak sup sup podaj papiere o rozvod. Ocividne aj deti alkoholika su na vine za tvoje rozhodnutia...

januska12323
13. okt 2022

Všetko sa dá riešiť. Aké staré sú deti? Muža ber ako otravného spolubývajúceho.

bessie12
13. okt 2022

To budeš teda za "matku roka" keď necháš deti alkoholikovi.

hederamonstera
13. okt 2022

Tieto reci jej fakt pomozu zeny, ste jednotky ako vzdy.

Ako stare su deti? Nema ti kto s nimi pomoct? Mama, babka, teta, sestra, popripade platit opatrovatelku?
Si vyhoreta, mozno v depresii. Toto musis najprv vyriesit, potom uvidis nejake svetlo na konci tunela a budes sa vediet dalej pohnut

sonka333
13. okt 2022

Trápiš sa áno ak niesi šťastná hľadaj riešenie a odíď ale nie bez detí...tie sa na svet nepýtali samé a pre dobro tých detí ich neopúštaj prosím ťa....ano možno aj teraz sú nešťastné lebo deti všetko vnímajú,oveľa viac než sme si my schopný pripustiť ale ak ich necháš z alkoholikom 🥺ach....uz teraz mi je ich ľúto

autor
13. okt 2022

on nie je zlý k svojim deťom,práve naopak,majú ho radi,on im môže kúpiť to,čo ja nie.on ich môže vziať aj na výlety,ja nie,nemám taký príjem.tým,že pije,neznamená to,že sa o deti nestará.
u nás ma každý svoje peniaze-ja aj manžel.
ja som ta,ktorá sa o ne nedokáže postarat,ktorá si nedokáže zabezpečiť život tak,aby im mohla dopriať aspoň skromný život.

samanta44
13. okt 2022

Nesudim ťa ako ženské hore.mas depresiu zo svojej neriešiteľnej situácie.pytaj si nejaké lieky či odbornú pomoc si vnutorne vyprahnuta

zenulkaaa
13. okt 2022

A tebe by ani trochu tých deti nebolo luto??? Panebože, odid ak to tak citiš, taký život je nanič, ak je alkoholik, ale deti zober so sebou. S otcom sa možu stretavat kedykolvek, a aj kupovat im može a bude určite kadečo, aj ked budu byvat s tebou.

54tinka54
13. okt 2022

Si vyhorená, nevidíš východisko zo svojej situácie…
Skús rozmýšľať ako by si mohla niečo zmeniť tak,aby to pomohlo tebe ale aby to nebolo až také drastické riešenie (odchod od detí).
Aké máš zamestnanie? Možno by pre teba bolo riešením urobiť si opatrovateľský kurz a ísť opatrovať dôchodcov do rakúska. Dva týždne by si bola tam, dva zas doma. Mala by si trochu zmenu prostredia a netrávila by si každučký deň s manželom alkoholikom.
Od detí úplne neodchadzaj, mamka by im chýbala 😌

oli18
13. okt 2022

Ja taky pripad poznam. Zena nechala 5 deti a odisla od alkoholika. Najmensie bolo v skolke, najstarsie mozno na strednej. Poznam celu jeho rodinu, zbezne aj tu manzelku. Nikdy som neuverila teorii jeho rodiny, preco to urobila. Zo zufalstva. Potvdilo sa mi to po rokoch, ked kvoli zdr problemom isiel do invalidneho a nakoniec po 50ke zomrel. Ona sa odstahovala daleko, ale za detmi potajme chodila, nikdy s nimi kontakt neprerusila. Vsetky deti maju VS, su uspesne doma, niektore v zahranici. S matkou, aj s otcovou rodinou sa stykaju.

beronsche
13. okt 2022

Chudence deti.... ☹️

podmostom
13. okt 2022

Treba požiadať o pomoc. Rodinu, priateľov, psychológov, centrum pre závislých.. Ostávat pri alkoholikovi nie je riešenie. Odísť od detí tiež nie. A už ste sa s mužom aspoň niekedy bavili o tom, že sa rozidete? Musel by ti tak ci tak platiť výživné. Bez jeho prítomnosti by sa ti uľavilo, ťahá ťa dole. Peniaze nie sú všetko. Radšej by som šla s deťmi niekde do ubytovne ako od nich odísť a nechať ich s alkoholikom s tým, že sa im kedykoľvek môže niečo stať

podmostom
13. okt 2022

A koľko majú detičky, aspoň približne, rokov? Nevzdávaj to, ja poznám vdovy, ktoré dokázali žiť akoby odznova. Nefixuj sa na muža, ktorý patrí na liečenie a nie do rodiny.

marianarem
13. okt 2022

Urcite vyhlladaj odbornu pomoc, odlahne ti trochu uz len tym,, ze to niekomu vsetko vyrozpravas, vystazujes sa a potom mozete spolu vymyslat, co dalej. Vobec ta neodsudzujem, su to pochopitelne pocity a stav zeny v tvojej situacii. Potrebujes sa postarat aj sama o seba a bude ro lepsie.

dominyca9
13. okt 2022

Podľa toho ako píšeš, zrejme trpíš depresiou. Je mi to veľmi ľúto. Skús vyhľadať lekársku pomoc, porozprávať sa o svojich problémoch. Ty sama pomoc chceš aj potrebuješ. Skôr nerob takéto radikálne rozhodnutia. Poznám rodinu, ktorú mama opustila, keď mala najmladšia dcéra asi 15. Otcovi - alkoholikovi ostali aj dvaja starší synovia, jeden z nich mentálne zaostalý. Na dcére zostala celá domácnosť, mamu od vtedy nevidela. Hoci sa otec ako-tak snažil, mala ťažký život a aj teraz, keď je dospelá a má vlastnú rodinu - mama jej chýba. Nevie jej však odpustiť čo spravila - preniesla svoju zodpovednosť na ňu. Mala veľmi ťažké obdobia a aj dnes by sa jej mama po boku hodila. Sme ľudia, robíme chyby, no odstrihnúť vlastné deti nie je riešenie. Ľúbia nás a potrebujú nás.

aliaray1
13. okt 2022

Ahoj, neopustaj sa a uz vobec nie deti, miluju a potrebuju ta 🙏. Ty sa nepotrebujes zbavit deti, ale toxickeho vztahu a prostredia 😳. Take ze vyzivne poznas, nie? 😉 Deti su aj jeho, bude platit.

Toto u vas asi casom postupne vyhnilo do tejto podoby.
Kocka vezmi do hrsti zajtra rozum a nie panvicu ci metlu, ale papier, ceruzu a napis si vsetko co je nevyhnutne spravit aby si mohla odist byvat prec a kolko to bude stat - unikovy plan. A zacni jednotlive body naplnat...a menit zivot k lepsiemu.

Za to ako ti je, ako sa citis si si sama zodpovedna.
Hlavu hore, pojde to a budes na seba a deti hrda, ver si! 🤗💐

wudz
13. okt 2022

Môjho švagra mama odišla od detí, proste sa rozviedli a ona sa odsťahovala na Floridu. Chalanisko má 43 rokov a doteraz sa z toho nespamätal. Jeho brat zomrel na predávkovanie drogami pred takmer dvomi rokmi. Viem, že je to pre teba skvelé riešenie, deti budú mať otca a peniaze, čo by im chýbalo? Ale vráť sa o niekoľko rokov späť a predstav si, že by tvoja mama odišla. Aký by bol tvoj život? Fakt si myslíš, že deti by vymenili peniaze a hojnosť za mamu? Ak áno, popracuj na vašom vzťahu.

felycity
14. okt 2022

ach, mrzí ma, že sú tu ženy, matky, ktoré ani trochu sa nesnažili pochopiť, že táto mamička je zúfalá a dostala sa do bodu, kedy nevidí, žiadne riešenie a vy ste ju hned odsúdili, žili ste niekedy v rodine alkoholika? aspoň troška sa vcíťte do pocitov a pochopte, že táto žená "kričí o pomoc" a je tak zúfala, že je ochotná opustiť deti! je to ľudká bytosť ktorá sa dostala na tenkú hranicu... anemusí to skončiť dobre...kde sa stratilo pochopenie?

autorka, prosím nevzdávaj to, vždy sa dá nájsť riešenie aj ked vždy tá správna cesta je ťažká, neviem ti odborne poradiť, možno snáď sa tu niekto nájde, skús nájsť centrá, ktoré by ťa vedeli navigovať, poradiť ako dalej , ak by ste sa rozviedli tak minimálne výživné by si mala dostávať., všetko si treba pokojne zistiť a premyslieť, prepočítať, nie hned urobiť také vážne rozhodnutie... ako dalej, ty vyhladaj odbornú pomoc anásldne začni riešiť odchod od manžela.

mamelka
14. okt 2022

Nechcem ta súdiť, od toho tu na svete nie sme. Ale myslíš si,že aj keď odídeš tak muz sa bude naďalej správať k deťom ako teraz? To sa chceš len tak zobrať a ísť preč aj s tým vedomím,že nikdy neuvidíš deti? Ešte keby napíšeš,ze potrebuješ pauzu OK. Nikto to nemá v živote ľahké, každý má nejaké to trápenie. Neviem si predstaviť opustiť deti.ja bht tebou spravím som voľno a porozprávam sa s manželom. Útek je to najjednoduchšie ale nemusí byť ani ten správny

bessie12
14. okt 2022

@felycity sama som mala partnera alkoholika. Na moje šťastie som s nim deti nemala, ale keby sme mali, tak nikdy by som mu deti nenechala. NIKDY!!! Poprosila by som rodinu, známych, kamarátov, organizácie pre matky s deťmi, aby mi nejako pomohli. Hoci len dočasne a odišla by som od neho aj s deťmi. Podala navrh na rozvod ( ak by sme boli manzelia ) a výživné na deti a seba. Snažila by som sa postaviť na vlastné nohy. Fnukat a hľadať výhovorky prečo sa to "neda" dokáže každý. Treba začať robiť niečo pre to, aby sa situácia zlepšila.

majki_ki
14. okt 2022

Bola som dieťa alkoholika, napriek tomu, že k nám až tak ako k mame zlý nebol, neviem si vtedy ako už väčšie 10 ročné dieťa predstaviť, že by mama odišla a nechala nás s ním samých. Predpokladám, že by to nedal a buď by sa zabil alebo by mu totálne preplo a odniesli by sme si to my. Naozaj si to dobre premysli.

felycity
14. okt 2022

@bessie12 to by si este musela vediet,?ze rozvod jej zabezpeci vyzivne, ktore ked bude sikovny tak moze byt dost nizke, nie byvanie, ja som narazala na to, ze ta zena je psychicky uz na tom tak zle, ze mozno je krocik od tragedie a nemusi uz uvazovat racionalne ale emocionalne, a netreba ju hned za to odsudit!

martul
14. okt 2022

No dobre tak sa prestaň sťažovať a niečo zacni robiť. Aké veľké sú deti, tvoja robota, máš nemáš? Prečo chces zbabelo zdupkať namiesto toho aby si začala konať? A budeš mať deti a pokoj od muža. Myslíš že deti budú šťastné pri ozranovi keď budú večer zaspavatys tým že čo to majú za mami čo sa na nich vykaslala? To ich ani trošku neľúbiš keď nad tým rozmyslas

bessie12
14. okt 2022

@felycity ja viem, že si to chlap môže vybaviť. Ja som bola fyzicky a psychicky tyrana, ale odišla som. Moja mama mala alkoholika, bola tyrana a tiež odišla. Kopla ho do zadku a nechcela ani výživné od neho. Ani ho nenapísala do môjho RL. A som jej vďačná za to, ze od neho odišla. Urobila najlepšie rozhodnutie vo svojom živote . Takže všetko sa dá, len treba chcieť a nájsť odvahu urobiť ten prvý krok.

ivangeline
14. okt 2022

Chod. No pocitaj s tym,ze najakor deti dobehnu k tebe.

felycity
14. okt 2022

@bessie12 nie kazdy dokaze byt silny, niekto potrebuje pivzbudit ci pomoct, ale niektori ju uz odsudili a reaguju zhrozene, namiesto zhrozenia sa da ju inym sposobom povzbudit a nie jej este tvrdo nalozit

bessie12
14. okt 2022

@felycity su aj taki, ktori si potrebuju kopnut. Prave preto som napisala, ze sa da odist od alkoholika. Hoci chapem, ze sa boji, ale nech to urobi aspon kvoli detom.

sendy55555
14. okt 2022

aj azylové domy existujú🤦‍♀️💁‍♀️