Chcem odísť od priateľa

timea56
17. máj 2023

pekný ďen prajem.chcem sa poradit.chcem odísť od priateľa lebo už sa to nedá vydržať .mame spolu 10 mesačnú dcérku.samozrejme že cez sud si ju chcem vysudiť aby bola pri mňe.prestavovala som sa rodičovského bytu do podnájmu. Priateľ už ma nezhody okolo deti napokom ma syna a nezaujíma sa o neho neplatí alimenty Nic.ale to vedľajšie .pokiaľ mam trvali pobyt a on ho nema a ja by som sa vrátila do rodičovské bytu vyhrala by som súd ? Kedže on nema žiadnu adresu v občiaskom a je praktický vedený ako bezdomec? Prosím poraďte mi ako mám postupovať😣

mondolina
17. máj 2023

@timea56
aký súd by si vyhrala?

timea56
autor
17. máj 2023

@mondolina o zverení malej ku mňe

viestta
17. máj 2023

@timea56 ako matka dietata do troch rokoch mas velke sance aby ti sud zveril dieta do opatery bez ohladu ci jeho otec je alebo nie je papierovy bezdomovec

mondolina
17. máj 2023

@timea56
prečo máš obavu, že 10 mesačné mimino nezveria tebe?

dilino
17. máj 2023

z rodičovskeho bytu do prenájmu si sa presťahovala a teraz chceš ísť nazad do rodičovského.Nechápem definiciu rodičovský byt či byt kto je vlastníkom.

viestta
17. máj 2023

@dilino no nastahuje sa naspat k mamicke, pretoze zivot s oplodnitelom nevysiel

elam1234
17. máj 2023

Priateľ už má dieťa o ktoré sa nestará... Prečo si myslíš, že by mal záujem starať sa o to tvoje? Neviem ktorý súd pri pridelil dieťa človeku , ktorý sa o to prvé nestará, predpokladanám, že matka číslo 1 už tiež podala naňho žalobu.

dilino
17. máj 2023
apolka77
19. máj 2023

To, že niekto nemá napísaný trvalý pobyt v občianskom neznamená že je bezdomovec, znamená to len, že nevlastní žiadnu nehnuteľnosť pravdepodobne. Môže vytvoriť také isté podmienky pre svoje dieťa ako ty v hoc akom inom podnájme, hlavne aby mal strechu nad hlavou. = Bol v podnájme kde si riadne platí. Takže toto že nemá zapísaný trvalý pobyt určite nebude dôvod určiť dieťa výhradne Tebe (do tvojej starostlivosti), záleží čo na pravidelný príjem a mnoho iného ALE povedzme si pravdu na 98 precent sú deti zverené matkám a keďže máš úplne malé dieťa nemáš sa čoho báť, pokiaľ nie si narkomanka atď....držím palce.

ropucha6
19. máj 2023

vsak sa nezaujima o prveho syna, preco by mu zverili do starostlivosti 10mesacnr dieta? Ak budes mat kde byvat a nie si nejaka alkoholicka, tak sa nemas preco obavat.