Chcem odísť od priateľa

tinap11
24. máj 2022

Viete mi niekto poradiť...raz tu bola moja diskusia že chcem odísť od priateľa...nakoniec som to aj urobila a odišla som s deťmi ku rodičom,s priateľom mám syna 3 roky...dcérku mám z prvého vzťahu...odišla som lebo priateľ nemal rád dcéru a mňa nikam nechcel púšťať a ďalšie veci...moja otazka znie; od môjho odchodu má priateľ stále bombarduje sms, mesenger,vyvoláva mi že čo robí syn čo robím ja,neustále mi telefonuje že chce počuť malého ..zatiaľ to súdne nedávam ,dohodli sme sa že si syna zoberie hocikedy keď mi povie...urobím niečo zle keď mu iba odpíšem že syn je v poriadku ale nebudem mu dvíhať telefón? Dakujem

moonlight1210
24. máj 2022

@tinap11 ked ste sa dohodli, ze ho moze vidat/zobrat si hocikedy, iba odpisovat mu staci. Dvihat mu nemusis. Nie si povinna.
Iba ked napise, ze chce maleho pocut. Dohodnete sa cez spravy a ty mu maleho potom das k telefonu.

tinap11
autor
24. máj 2022

@moonlight1210 práveže on chce malého aj 3 krát za deň k telefónu a ja som koľko krát vonku a potom sa mi vyhráža že mu ho nedám k telefonu

hipuska
24. máj 2022

@tinap11 nie, nie si povinná. Aj tak si neviem predstaviť telefonovať 3 ročne dieťa. To aj súd uzná, že to je o ničom. Môžeš ale, vyvinúť vlastnú iniciatívu...poslat mu sms..o xy hodine "...syn sa vyspal, hra sa, teraz mu mozes zavolat..." Zakaždým mu píš. Budeš mať pre prípadný súd.dokaz, že si nebránila, snažila si sa ich udržiavať v kontakte. A, začni si zbierať "dokazy". Má právo byť o dieťati informovaný. Takže, zakazdym keď pôjdeš k lekárovi, mu posielaj reporty mailom. Resp.aj ako sa dieťa má, aké má pokroky atď. Priemerne 2-3 maily/mesiac. Toto všetko ti môže do budúcna pomôcť. Hlavne kľud. Nič ti nemôže. Ja som s mojím ex nehovorila, odkedy som odišla. Len mail/sms

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinap11
autor
24. máj 2022

@elizabet173 nemám ešte nič sme od seba dva týždne...a neviem čo mám robiť,súd môže trvať aj rok a mňa toto už úplne psychicky ničí že neustále musím byť na telefóne ak nezdvihnem hneď mi príde sms kde má syna čo robí a pod...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
24. máj 2022

Predbežné opatrenie si podaj. Aj výšku výživného v ňom. Tam súd rozhodne do 30 dní bez skúmania druhej strany.

luccija
24. máj 2022

@tinap11 nemusíš mu toľko x denne vypisovať.Skusa a skúša, keď Ťa môže tyranizovat doma, tak bude cez správy.Vybav si tie papiere

kitycat
24. máj 2022

O com sa rozpravaju 3x za den? A inak, su to 2 tyzdne... To polavi. Dat mu ho kedy chce je dobre len do doby, kym to tebe nenarusi plany a opacne. Daj tomu rezim

matullienka
25. máj 2022

Čím skôr vybaviť predbežné opatrenie, telefón nie si povinná mať prilepený k ruke ale treba zvážiť čo dokáže urobiť ak s ním nebudeš komunikovať. Kým nebudeš mať papier, že malý je zverejnený do tvojej starostlivosťou by som moc neriskovala, že príde vezme ho a neuvidis ho možno dlho