Ahojte, chcela by som ist s kamaratkami na vikend niekam prec, ale manzel s tym nesuhlasi. Nie je ziarlivy a o dieta sa vie postarat plnohodnotne ako ja. Povedal mi, ze dobre matky neodchadzaju od deti na cely vikend, ze ak chcem niekde ist ci mi nestaci ist vecer si posediet. Zakazat mi to nemoze, ale nepaci sa mi toto vydieranie z jeho strany, ze by som kvoli tomu bola horsia mama ako ine zeny.
Čože Bože? Aké veľké je dieťa? A keď budeš musieť chodiť na služobné cesty? Skončíš nedajbože v nemocnici na viac dní? Či má v rukách dvojaký meter? Zábava nie ale napr práca/zdravie môžeš ísť a budeš stále rovnako dobrá matka? :D On zrejme nikam nechodí a nemá priateľov, preto ho to bolí.
A dobrý manžel a otec nevydiera citovo matku a spraví super program pre dieťa sám a užijú si všetci krásny víkend 😉😘🥰
@gejb Nechodi, ale nikto mu to nezakazuje.
@dota6 Dvojaký meter, zabava je pre neho neproduktivita. Zdravie je na prvom mieste na to by nemal výhrady. A práca? Treba si nájsť inú pokiaľ nie je od rana do poobedia.
samozrejme vieš že to čo hovorí je hlúposť - dobrou matkou ťa nerobí to že si stále doma ... neviem prečo to robí a áno, je to vydieranie ... pre mňa by to bolo veľké sklamanie vo vzťahu ☹
@kukuk29 Uz som bola prec asi 3x (raz na celý víkend) a hrdo to prednáša ako keby som dostala privilegium od Boha. (Samozrejme ironicky)
@biba_18 Aj mňa to veľmi skalamalo lebo idem 24/7 a raz za čas mi padne vhod robiť iné veci. Ja si ani napamätám deň kedy odo mňa nikto nič nechcel.
Ako nemalby ti to zakazovat, ale na druhej strane kolko krat ste boli sami dvaja za tu dobu na romantika vikend? A kolko krat ste boli vsetci spolu aj s dietatom? Kolko krat si zobrala dieta a isla si s dietatom aby si on oddychol doma sam, ked uz teda nechce ist sam niekde? Ci si ty jedina co ma narok na vlastny priestor?
Takže je žiarlivý a nevie sa postarať, keď MUSÍŠ byť 24/7 v službe. A dobrého otca nerobí to, že je stále zalezený doma a odstrihnutý od sveta...uf, drblo by ma pri takejto introvertnej a zakomplexovanej osobe.
@prasiatko30 Nemali sme ani raz spoločnú romatiku lebo nemá záujem. Vzťah nám škrípe. Toto už neriešim. Takto to chce on.
Spolu s dieťatom sme boli 1x, mala som kopec návrhov, aby sme si to zopakovali. Ale on je taký frfloš, nechce ísť.
Koľkokrát som zobrala dieťa ja? Vždy, keď sa dá, tak ide so mnou. Chdoievam s ním niekoľkokrát do roka aj na celý týždeň preč. A aj na kratšie.
Koľkokrát bol s ním on niekde? Nikdy. Ak nepocitam, to že som isla od narodenia 3x prec dokopy za celu doby asi na 5dni.
@viera77 vie sa postarat a netrci len doma, ale nie je ten typ co by rad chodil mimo domu spať
A 24/7 som preto lebo ma tak plytky spanok (udajne) ze nemoze s nami soat ani v jednej izbe lebo ho rusime
Pána manžela pekne zruš a naplánuj si víkend. Ty nemôžeš za to, že jemu sa nikam nechce chodiť.
Ak si uz bola a zvladol to, tak kludne chod. Tie blbe reci prezijes. Ide o to, aby si si aj oddychla. Narovinu mu vysvetli, ze ty potrebujes oddych od nich raz za cas, aby si mohla fungovat dalej. Moj tiez mal rozne reci ked som chodievala s kamoskami, uz to potom ani neriesil ked pochopil, ze to je potrebne . Teraz sa to nedeje kedze kojim, to by som neurobila, ale pokial je dieta uz starsie, alebo nekojene, tak kludne. Alebo ked ma problem sa starat, tak moze ist k starym rodicom keby boli ochotni. Aj moja znama da dieta k babke ked muz pracuje a ide si napr do Rima s kamoskami.
Koľko rokov ma dieťa?
@jaass Bude mať tri roky
@cimage Este ho nedavame k starym rodicom, su to uz dochodcovia, sami si netrufaju a ja by som tiez nebola v pokoji
Nevadi mi nechat dieta s muzom same lebo mu doverujem v rodicovstve, vlastne by mohol byt rad, ze ma taku uzasnu moznost byt s nim o samote, ked vie mat reci, ze starostlivost o dieta, teda rodicak je brnkacka. Nestazujem sa, su dobre aj zle dni. Dokonca v jeho pritomnosti sa sprava o dost lepsie ako ked si pri mame moze dovolit nechat emocie plynut po svojom
Dobrý a milujúci muž ta pošle oddýchnuť si s kamoškami, príp. ťa odvezie, dovezie a popraje peknú zábavu.Tento je sebec, keď on nechodí alebo nemá kamarátov ani ty nebudeš chodiť.Nerešpektuje ťa a tvoje priania.Človek je tvor spoločenský.A nie že nežiarli, žiarli.Mne by taký typ muža vadil.
Vztah vam skripe..... hmm. By som mu povedala ci bude fnukat aj pri striedavke, ak ma uz teraz problem s 2 dnami.
Nech sa uvedomí.
Taky vyhraneny nazor na to, ze zeny od deti neodchadzaju ma z rodiny a blizkeho okolia. Z jeho strany a ani z mojej strany rodiny nechodia zeny bez rodiny prec a ani jeho kolegyne. Plne to respektujem, ked im to vyhovuje. Aj ja som najradsej s dietatom a som rada aj ked sme vsetci spolu. Ale ked on nechce nikde chodit, tak som to stale s dietatom len ja. Co mi vobec nevadi. Ale nezaskodi ani jemu si to zazivat autenticky ake je rodicovstvo, ked si pre dieta cely svet.
Moje kamaratky nebyvaju v okrese v ktorom byvame, nemam ani kapacitu ich ubytovat u nas doma a ani by to nechcel, mat taky babinec doma. Tak nerozumiem tomu preco si presadzuje svoj nazor takto utocne, ze kvoli tomu by som bola horsia.
@jaond19 Bola aj takato debata na stole a vtedy sa citi sebaisto a hrdinsky.
Vyborne, tak nech nie je hrdina iba hubou, ale skutkom.
Tak v tomto pripade mu oznamis a ides. Nech si zvyka byt s dietatom pocas jeho vikendov
Spýtaj sa ho, či bude lepšie, ak sa mu manželka psychicky zrúti (jasné nie kvôli jednému výletu, ale kvôli dlhodobému takémuto nátlaku).
Treba si uvedomiť, toto aj ja vysvetľujem svojmu manželovi roky rokúce, že každý sa potrebuje vyventilovať. Niekto si urobí filmový maratón, niekto ide na turistiku, niekto si maľuje, niekto sa opije alebo ja neviem čo.
Úplne ťa chápem, mám dve deti do roka, pomáhala som mužovi s podnikaním, samozrejme väčšina domácnosti na mne, pretože manžel pracoval a veľakrát som mala pocit, že mám dosť a aj tak stále nechápe, prečo sa potrebujem ísť flákať s kamoškou 🙂
Nie nie si kvôli tomu zlá mama. Tie deti nemôžu byť 24/7 zavesené na nás, musia nadobudnúť svoje vlastné skúsenosti.
On sa len bojí, že bude s dieťaťom sám, lebo si uvedomuje, že to nie je iba tak.
Ja budem jediná, čo sa zastane manžela.
Vyjadrím svoj názor. Dieťa nemá ešte ani 3 roky a ty uvádzaš, že už si takto urobila a jemu sa to nepáči. V záujme zdravia dieťaťa, vy by ste sa mali rozviesť, váš hodnotový rebríček je absolútne odlišný. Kým on zastáva názor pravdepodobne ten, že už keď ste rodina, mali by ste tráviť voľný čas spolu, ty si úplný opak. Len pozeráš, kde by si zmizla z domu.
Aby si neštekala po mne, rovno ti napíšem, áno, ja som práve taký človek, ktorý nikdy neodišiel od tak malého dieťaťa za kamarátkami a to ešte na víkend! Nepoviem ísť na pizzu alebo vínko na 2-3 hodinky vyvetrať hlavu občas, fakt raz za čas, ale nie na víkend. Muž je typ, ktorý radšej ostáva doma a zjavne túži, aby takto voľný čas trávila aj žena, s ktorou má dieťa. Nuž, poriadne sa prepočítal.
Mal by si nájsť takú polovičku, ktorá si bude vážiť, že jej nelieta po víkendoch po chatách (bohvie s kým), že nechodí do krčiem, ale že sa stará o rodinu.
Ja osobne držím stranu tvojmu mužovi.
Ešte k tej zlej matke. To, že chceš byť bez dieťaťa občas sama, neznamená, že si zlá matka. Len ja vidím rozdiel v tom (a muž asi tiež), že je iné dať dieťa k starým rodičom na víkend a stráviť čas s mužom a iné je nechať doma muža s deckom a odpratať sa kdesi na celý víkend s bohviekým...
@lonely66 zdvihla si mi tlak normálne
@gabriellka aj mne zvihla, lebo to, co napisala je taka chobotina... dieta ma 3 roky, je to uz celkom partak a da sa s nim vela veci... dalej, vztah skripe, muz ma cas pre seba, kedze autorka ide prec sj s dietatom, ale ked chce ist ona, tak nie...
Autorka, poznacila by som to do kalendara, oznamila a pripravovala itinerar... za posledny polrok som bola dost vela mimo domu (kvoli praci) a neriesila som, ze ako si poradia doma... pred 2 rokmi bol muz 6 tyzdnov na lieceni a tiez ho nezaujimalo ako si poradim s 3 detmi sama... aktualne muz zajtra odlieta na pansku jazdu na tyzden a este som ho nahanala, aby si uz konecne kupil letenku, aby vobec odletel...
@rorino áno, čítala som to veľmi dobre. my nevieme, ako to majú v skutočnosti, opäť je tu len akási "výpoveď" autorky. Ale teda, ak je s ním takto maximálne nespokojná, prečo s ním ešte žije? nechápem... to sa chce s ním celý život naťahovať? veď toto nebude život ani pre jedného z nich...
@gabriellka
@guiseppinka mojím cieľom nebolo to, aby som niekomu dvíhala tlak. ja som slušne vyjadrila svoj názor. naopak, nesúhlasila som vnútorne ani s jediným názorom, ktoré padli pred tým mojím, ale nebudem písať chujoviny o tom, ako mi kto dvíhal tlak a tým dávať najavo, že len ten môj je správny. ako som napísala aj teraz... ak muž je názorovo inde ako žena, žiť takto spolu bude ako pes a mačka (obrazne, lebo ešte aj tí sa majú viac v láske). druhá vec je to, kto bol ako vychovaný a ako chce žiť. muž chce žiť inak ako tá žena. ona sama píše, že on nemá problém a dokonale sa o dieťa postará. môj názor je to, že jemu nevadí, že bude s dieťaťom sám, jemu vadí, že partnerka ide preč. zjavne má on na ňu názor taký, že sa fláka. keby šla na nočnú, pochybujem, že by jej to vytkol.... ale to opäť len vyjadrujem svoj názor. pričom osobne mi je fuk, kto si kam chodí a na ako dlho. ako píšem, ja by som nešla. ale to som ja.
A on chodí niekam na noc? Ak áno, nie je dôvod prečo by si nešla aj ty.