Včera sme sa večer s mužom bavili že pojdeme na výlet alebo skôr obed mimo domu. Jedno dieťa máme preč, menšie s nami. Reku super, tak si aj oddýchnem niekde inde ako stále len doma sme. Ráno mu vravím. Vyvešiam prádlo a môžme ísť. On mi povie ale ty budeš šoférovať, pre istotu - večer sme popili. Ja troška, som matka, male deti bla bla, prosto nepijem veľa aby som ráno mohla fungovať. No ale týmto ma zaskočil, ostala som ticho. Rýchlo variť obed, lebo však chladnička prázdna - veď ideme na obed von. Tak dieta som dala na obed spať a idem za ním že kedy poobede ideme keď sme teda neišli ráno. A vidím pivo. No tak celý víkend zas doma. Išla by som sama, ale ja hlúpa som šla bývat na dedinu. Šoférovat sama veľmi neviem, učim sa. Vravím mu kúpme auto s automatom, mám pri jazde problém so spojkou... O tom nechce ani pocut. Nerozumiem tomuto, a potom ze co som nahnevaná stále.
Niekedy čitam v diskusiach ako vam muzi pomahaju doma, s detmi, varia... Cítim sa aj nevďacne ze si nevážim čo mám, ale chcem veľa keď chcem aby si ma viac všimal a vážil? Ked mu to poviem, vydrzi mu to tyzden a zas sme na tom istom.
Nepochopila som, že v com bol vlastne problém, ze ste nešli hneď po raňajkách, ze si varila obed, a potom v chladničke bolo pivo? Ci kde bolo pivo? Keď si mu nič nepovedala ma jeho návrh, ze budeš šoférovať, tak zrejme mal za to, že nechceš ísť nikam.
Poobede prečo ste nikam nešli, on sa zase opil, alebo ako? Večer bol na mraky, ze nemohol šoférovať, alebo?
Neviem, príspevok na mňa pôsobí tak divne napísaný
moc som nepochopila... mm pil a šoférovať si mala ty. však si mohla sadnúť - manžel vedľa teba a mohli ste vyraziť.
keby dačo - však je vedľa teba. zbytočne to komplikuješ, kľudne ste mohli a ešte stále môžte vyraziť hoc kde ...
Ja som to tiež moc nepochopila,tak prečo ste vlastne nešli a varila si
A prečo ste teda nešli? Nechceš šoférovať? Tak si mu mala rovno povedať, že buď bude šoférovať on alebo pozriem autobusy a ideme. Nevidím dôvod ostávať doma a ešte aj variť obed. Donášky existujú hádam všade. Mohla si vyložiť nohy keď už nevieš komunikovať a dať si pivo s ním.
Pitie je narodny sport, vacsinou 1-2 pivka na den su tolerovane …. Ja to nepochopim, nesnasam a ked sa na niecom dohodnem, hned by bolo zle, ze by sa steny striasli a pivo by som mu otrieskala o hlavu. (Zobrala auto a isla sama) Dedinu nevidim ako problem, ale to, ze niekto sa odtrepe byvat niekam na koniec sveta, nevie/ nechce soferovat a spolieha sa na chlapa … Nespoliehaj sa na automat ani na chlapa, zaplat si kondicne jazdy a Kup si nejake mensie lacne auto na trening … niekedy ani velke autobusy nemali autòmat a posilovac a ludia to zvladli, len treba chciet. V buducnosti sa Ti to zide
ako ti uz pisali aj baby vyssie, je to tazko pochopitelne, ze obvinujes muza z toho, ze ste nesli, lebo sa TEBE nechcelo soferovat, lebo sa bojis. Takto prax neziskas a vyhovarat sa na spojku je fakt detinske - moja vyse 70 rocna mama radsej soferuje svoj manual ako moj automat, ale nema problem ist s ktorymkolvek autom kdekolvek, ked treba.
kks, tak nešoferuje! mi prídete niektoré ako na hlavu, sorry, nie každý je sebavedomý vodič… autorka, nabudúce choďte busom…
Pre mňa je neprípustné , aby chlap co ma rodinu a cez víkend ich môže zobrať na vylet, dal dva dni po sebe prednosť pivu. Strašne sa alkoholizmus na SK toleruje. Tiež si dám pohár dva vína, ale nič také ani muž, aby sme mali zabitý víkend a nemohli šoférovať . Nesla by som s nim nikde. Co taky chlap celý týždeň predpokladám v robote a celý víkend pri pive
Tiež nechápem, ak vieš šoférovať mohli ste ísť, sama si si to skomplikovala, a ak máte na to, hneď si kúpte automat za mňa je to neporovnateľne a tá radosť z jazdy, že ti nikdy nikde nezdochne, viazne u Vás zrejme komunikácia, keďže muž si veselo otvorí pivko
Moja mila, si nesamostatna a zavisla na chlapovi. To je cely problem. Nevyhovaraj sa na spojku, vsetci sme sa na zaciatku bali, ale strach treba prekonat… akykolvek! Potom ta nebude moct vydierat takou primitivnou vecou akoze ta neodvezie! Aj keby sa mi kolena triasli, vzala by som si teraz auto a isla do mesta na kavu aspon.
Chlapi? O, nesamostatne zeny! Nejdes moj zlaty ako sme sa dohodli? Ok, lezkaj, pi pivecko a ja beriem dieta, objednam bolt a idem sa najest do restiky s dietatom. Ty si sedkaj a urob si nejaky obed. Cau, vidime sa vecer.
Vážne tu zdrbavate ženu, ktorá sa bojí šoférovať (ja som tiež taká) ako chlapa čo sa večer ožerie a na druhý deň pri prvej príležitosti otvára pivo? Autorka, no s takým debilom by som už nebola (alkoholikom)
Tak žienku zdžubete,že sa bojí šoférovať a chlap po opici si s kľudom pána môže na druhý deň otvoriť pivko... ooj 😳🤭
@zuzanita1609 tak on sa nesťažuje, že nikam nešli 😁 keby napísal zdžubeme jeho
Jednemu nepochopim, mas vodicak, zjavne si ho za nieco dostala. Nepredpokladam, ze si podplatila policajta aby prehliadol, ze nevies soferovat. Tak nejake vyhovorky, ze mam strach neobstoja. Ked mas strach, naco si si robila vodicak? Aby si potom bedakala a hladala vyhovorky, ze spojka, ze hento a tamto? … neviem, kde citate, ze muz bol po opici? Pisala len, ze nieco popili, co je logicke, ze ked sa obaval zostatkoveho alkoholu, tak proste chcel aby soferovala zena a este k tomu jej dava prilezitost aby sa zdokonalovala. Autorku este aj toto dobre, ze nedalo do kolien.
@dominikamacakova ja som úplný nevodic(cize nehrozí také dačo u nás)
Mňa len prekvapilo, prečo nijako nereagovala, keď jej teda povedal, ze bude šoférovať, len sklonila hlavu a utekala variť obed. Mohla normálne povedať, nie, nebudem, ok, počkáme tých pár hodín kým ten zostatok ti nevyprcha a ideme potom na ten obed.
Muži majú fungovať v domácnosti a pri deťoch rovnako ako ženy
@lakebabe týmto tu nastvem niektoré ženy, ale jej muž je typický robos, čo príde doma úpoteny v montérkach a už otvára pivo. Plus určite žijú na dedine.
@zmrzlinka2021 predpokladám, že na dedine. Ja toto nerozumiem u nas tiež 90 percent výletov šoféruje muž, aj keď ja som šofér tiež. Ale neviem si predstaviť, ze by sa v piatok večer nachlastal, aby nemohol šoférovať. Z dvoch piv to určite nebolo. Mne sa takí chlapi hnusia, pivo v paprci celý víkend. Tu nejde o to aká samostatná je ona , ale ze sú rodina a šoférovať v strese kdesi na vylet s chlapom po opici to je ozaj paráda
@lakebabe súhlasím a smutné je to, že ju tu ľudia zhadzuju
Neviem, som jediná, ktorá nechápe, ze za celé dopoludnie - ráno jej to povedal, ona nemukla ani slovo, ze odmieta šoférovať, šla rýchlo variť obed, a až poobede zistila, ze pije pivo, sa nevideli, nerozprávali, nepýtala sa, ci idú neskôr, keď teda mali v pláne ísť hlavne na obed? Neviem si predstaviť, že muž mi ráno povie, ze nemôže ešte šoférovať, ja budem ticho, ani sa hneď nespytam, o ktorej teda ideme? No a za 4-5hodin do obeda mu ten zostatkovy alkohol nevyprcha? To koľko toho večer potom musel vypiť?
@lakebabe 👍 uplný súhlas. Čo to je za rodinný výlet? Žena v strese v aute a chlap vedľa (možno ešte aj s tym pivkom ) ako spolujazdec. Ešte by ju možno aj tými rečami deptal ...🙄
@zuzanita1609 nie je každý dobry sofer, keď nie je naucena a mat v aute dieťa a chlapa so zostatkovym promile je super. To je ozaj vylet za všetky drobne
@zmrzlinka2021 Neurazaj muzov,nie kazdy pije alkohol,pivo.Okrem toho je sice vonku horuco,ale v zamestnani je,aspon u nas moznost sa po praci osprchovat.
@niekto2hy nikdy nie vsetci
@zmrzlinka2021 netreba skatulkovat, naco to robis?
- nie kazdy "robos" je smradlavy uchylny alkoholik
- nie kazda ucitelka je preafektovana premudrela pomaly artikulujuca
- nie kazdy ITeckar je poloautista s mastnymi dlhymi vlasmi a strikovanym svetrom
- nie kazda kadernicka je trkotajuca klebetnica
Adt., adt. strereotypy, stereotypy... tak ako nie kazdy dochodca je volic sucasnej vlady, tak isto sa netreba hadzat do vreca urcite skupiny ludi.
A to sa chces navzdy zahrabat na dedine a byt zavisla od chlapa, ze kedy ta kam zavezie? Ako budes riesit skolku, skolu, robotu? Zober auto a jazdi. A nevyhovaraj sa na blbu spojku.
No, neviem ako daleko mas najblizsiu rozumnu restauraciu, resp. ako tam chodia busy, ale ja na tvojom mieste by som hned rano vzala dieta a sla by som s nim na vylet. Pan manzel si moze kludne doma ostat a nech si obeduje co chce. A teda neviem, kolko toho vecer vypil, ze nemohol rano soferovat, ale asi to nebola dvojka vina, zrejme musel mat toho v sebe dost a tam je asi vas hlavny problem. Nam sa toto doma za 30 rokov este nestalo a to nie sme abstinenti.