Charizmatický človek

5. apr 2024

Veľmi by som chcela mať určitú charizmu v sebe alebo minimálne aspoň pôsobiť ako dobrý a milý človek. Teda nie len pôsobiť ale aj byť dobrým človekom. Bohužiaľ môj problém je že pôsobím nepríjemné hlavne teda keď mám uvoľnenú tvár a len tak si robím svoje a často krát sa mi stáva že sa zabudnem a hľadím do jedného miesta. Ani som si to moc neuvedomovala že tak pôsobím až kým som nevidela video so mnou a úprimne poviem že keby takú osobu stretnem niekde tak by mi bola najmenej sympatická a chcem to zmeniť. Nemyslím si že som nejaký zlý človek len tak možno pre niekoho alebo možno len pre mňa? pôsobím.

marianarem
5. apr 2024

No podla videa by som sa neorientovala, ja ked som prvy raz videla video so sebou, tak som tiez mala co robit 🙂 Dolezite je, ako na teba reaguju ludia. Strania sa ta, tvaria sa znechutene, alebo sa ta snazia co najrychlejsie zbavit, su v nepohode? Alebo sa zda, ze sa pri tebe citia dobre?

autor
5. apr 2024

@marianarem to je celkom individuálne. Taktiež neviem či to tak vnímam iba ja alebo to tak naozaj je ale väcsinou mám pocit že ak má už človek bližšie spozná tak je to vpohode ale napr vo vlaku alebo na ulici mám väcsinou pocit že sa na mňa všetci tak čudne dívajú. Ale už som dostala aj poznámku že pôsobím ako taký drobný tichucky anjelik coz neviem či je dobré alebo zle. Každopádne čo sa týka najmä niektorých mojím učiteľov tak mám pocit že im prídem uplne nesympaticka a chcú odomna čo najrýchlejšie odísť. Nie všetci ale jeden mi neustále hovorí nech sa viac usmievam že či má nieco netrápi pritom nič len proste sa tak tvarim keď ma tvar uvoľnenú .

yelena159
5. apr 2024

Aj ja si prídem nesympatická. Ale u mňa preto, lebo som introvert, som veľmi rezervovaná a absolútne žiadna krásavica. Taktiež som si všimla, že sa počas chôdze po meste mračím. Niežeby som bola stále naštvaná, ale proste mám taký výraz, ako sa povie RBF (resting b*tch face).

deedol
5. apr 2024

za mna je divne, aby ti ucitel (alebo ktokolvek iny, ked uz sme pri tom) vravel, aby si sa viac usmievala. neznasam tieto kecy.
neviem, kolko mas rokov, ale kedze spominas ucitelov, zrejme si este mlada. ked sa budes mat rada, budes so sebou spokojna, budes naozaj sebavedoma, tak by to tvoje vyzarovanie nemalo byt take, ze sa ti budu ludia vyhybat, prave naopak. na druhej strane, urcite sa nezapacis kazdemu, je to normalne a tak to ma byt. 🙂

autor
5. apr 2024

@deedol neviem ja mám občas také dni kedy si hovorím aká som škaredá a že nechápem ako sa so mnou môže vôbec niekto baviť a občas zasa vpohode vtedy som aj viac sebavedoma a cítim sa lepšie ale presne keď vidím nejakú fotku alebo video so mnou tak sa dívam že ako je možné že takto vyzerám a ľudia sa sonou bavia

marianarem
5. apr 2024

Si podla mna skor neista ako nesympaticka. Vo vlaku alebo na ulici sa drviva vacsina ludi na teba vobec nepozera, alebo ak aj ano, tak ta neriesia. Ak sa ti zda, ze sa "vsetci pozeraju cudne", tak to je skor tym, ze si sama pripadas cudne.
Neboj, casom si na seba zvyknes, uvidis na zaklade roznych zivotnych situacii svoje dobre a silne stranky a pravdepodobne budes coraz menej riesit, co si o tebe myslia ini ludia.

deedol
5. apr 2024

co ja viem, podla mna sa ludia nebavia s niekym preto, ze je fyzicky pekny... vobec by som neriesila na tvojom mieste, ci si skareda (ci uz v zrkadle alebo na fotke/videu) alebo pekna, staci, ze si zdrava, stastna, citis sa dobre vo svojom zivote a si mila a laskava k druhym.

katarina_kat
5. apr 2024

Zaujímavá téma🙂 skus sa v prvom rade viac usmievať, rob to vedome, a postupom času si to možno zautomatizujes, že sa budeš napr. usmievať častejšie a častejšie. Usmej sa pri pokladni, prehod pár milých slov s predajcom pouličných novín, zaujimaj sa o dianie okolo seba, kolegyni daj kompliment…keďže to nemáš v sebe, musíš si to vedome pripomínať a skôr či neskôr si to zautomatizujes 🙂 ja sa usmievam nonstop napríklad a naozaj ma ľudia berú pozitívne, tak držím palce, nech to dobre dopadne 🙂

ckocka
5. apr 2024

Nie si v tom sama
https://www.poshme.cz/clanek/224/co-je-to-rbf-a...
Výraz tváre neurčuje tvoj charakter.

belbel
5. apr 2024

@marianarem to si pekne napisala

basulaak
6. apr 2024

Viac sa usmievaj. Nie ako nejaky rojko do vetra ale pri nahodnom ocnom kontakte. Napr. ked ho neumyselne nadviazes, pozabudnes sa. Je to taky ice breaker.