Čas na rozchod

9. jan 2022

Zdravím,

Asi by som potrebovala len poradiť od niekoho s nadlhľadom. Neviem či je chyba vo mne, alebo je naozaj čas na rozchod. mám 22, priateľ 28, sme spolu 3 roky, bývame spolu. Ľúbime sa, ale z jeho strany mi vadí isté správanie - prehnane si zo mňa robí srandu, z postavy napríklad, pričom nemám žiadny extra problém. Je to nevhodné, či som len citlivá? Keď sa nahnevá, je vulgárny na moju osobu v zmysle ty hlúpa pi**, kur** atď. Po hádke sa mi ospravedlní. Niekedy na mňa dvihne hlas aj pred jeho rodinou. Často mi “kecá do života”, keď som zmenila zamestnanie, nesúhlasil s tým, že ma to nebude baviť, že na to nemám a že sa mám venovať niečomu inému. Keď som si chcela dať tetovanie, tak že ešte mám počkať a ísť aspon 6krát darovať krv atď.
V posteli nám to neklape a ani predtým extra neklapalo, nemáme chémiu (mám pocit, že som ho nevzrušovala, po čase doprosovania sa, ma úplne prestal vzrušovať on). Sex s ním ma extra nebaví.
Keď mu niečo z vyšie uvedených vytknem, nahnevá sa a opäť sa dostaneme do hádky. Nevie to vykomunikovať asertívne.
Z minulosti máme na seba výčitky, ktoré sme však viac-menej prekonali, no pravidelne si na ne spomenieme.
Mimo toho zlého, čo som tu spomenula vieme mať spolu aj pekné chvíle, veľmi veľa sa spolu smejeme, radi chodíme na výlety, s jeho rodinou a priateľmi mám veľmi pekné vzťahy. Vieme viesť zaujímavé debaty, veľa ma naučil. Môžem mu dôverovať a bezprostredne veriť, večer sa príjemne túlime a zaspávame v objatí.

Avšak, mám pocit, že ma vzťah s ním už nebaví. Častokrát večer nemám ani náladu na neho, s ním hovoriť a viac menej sa musím pretvarovať, aby sa nenahneval. Jeho staranie sa do môjho života mi začalo liezť na nervy. Na jeho nepríjemne správanie som precitlivelá. Často rozmýšlam, že by mi bolo lepšie bez neho (aj keď neviem, či je to pravda), že mi je na príťaž a že by som chcela vyskúšať xy vecí, s ktorými by nesúhlasil. Mimo iného, chcela by som spoznať nových ľudí, mužov, chcela by som sa zabávať a opäť sa cítiť a byť vnímaná ako žena (pretože teraz tak vnímaná nie som).

Myslíte, že mi šibe? Že “koze bolo dobre, tak sa išla šmýkať na ľad”? Alebo je to nezdravý vzťah?

sissy27
9. jan 2022

Raz by mi chlap povedal, že som p..a a viac by ma nevidel. A to nie som žiadna precitlivelá kvetinka, ale toto do normálneho vzťahu jednoducho nepatrí, tak nech oslovuje tú čo mu ráno šnúrky na topánkach zaväzuje. K ostatnému sa ani nevyjadrujem, pre mňa je už toto cez čiaru.

tykat
9. jan 2022

Po 3r hlupa pi*a? Ja som po 20r nepocula mojho muza toto slovo povedat nieto este na moju adresu. U mna by skoncil a nikoho by som sa nepytala, mam nejaku hrdost.

zuzpap
9. jan 2022

máš 22 r. preboha a také niečo si zavesiť na krk...užívaj si život podľa seba...ži ako chceš ty a určite časom ten pravý príde

h2
9. jan 2022

Dočítala som len po atď. Áno, je čas na rozchod. Už dávno bol. Po prvej nadávke.

zmrzlinka2021
9. jan 2022

Už dávno si ho mala kopnúť do zadku

elizabet173
9. jan 2022

na základe čoho si zistila, že sa ľúbite? Teda že on ľúbi teba? Včera bolo neskoro na to, aby si ho poslala do čerta

keiko33
9. jan 2022

Máš len 22 , užívaj si život a priateľovi daj zbohom. Som vydatá 15 rokov a ani raz ma manžel takto "milo" nenazval. Len raz by skúsil. Keď ti takto nadáva, buď nemá o tebe bohvieaku mienku, alebo je debil a to sa ešte len bude stupňovať. Ak vám to neklape v posteli, tak načo spolu ostávať. Aby si ho potom podviedla, lebo nájdeš niekoho, kto ti dá čo potrebuješ? Život je krátky a ponúka toľko možností aby si ostávala v neperespektivnom vzťahu, kde okrem občasného priateľstva nič nefunguje.

autor
9. jan 2022

Dievčatá, on je inak veľmi milý, pozorný, venuje sa mi a ja jemu. Nadávky padajú len pri hádkach, kriku a z mojej strany plaču. Nie je to na dennom poriadku samozrejme. To som len chcela upresniť. Ja sa len bojím, že by som rozchod oľutovala a zároveň viem, že takým rozhodnutím by som mu veľmi ublížila, neviem, či by to rozchodil...

tosomja
9. jan 2022

Mne by môj muž len raz povedal ze som hlúpa p..., povedala by som mu ze ma pravdu, ale chcem to napraviť...tak by som za sebou zavrela dvere a už by ma viac videl len z diaľky. ☝

elizabet173
9. jan 2022

inak je milý, iba ti povie, že si p..a?! To myslíš vážne? Či čakáš, kým pridá facku?

autor
9. jan 2022

Rád navarí, čo to v domácnosti pomôže, nepije...
Vo vzťahu je toho veľa zlého, avšak má veľa vlastností, ktoré si vážim

autor
9. jan 2022

@elizabet173
@tosomja
@h2
@tykat
Mimo nadávok, čo si o zvyšku myslíte? Vrátane tých pekných vecí?

martina1201
9. jan 2022

Prepáč ale ak ti nevadia nadávky ako chces s ním mať dieťa keď vás sex nebaví? Máš 22. Čas trošku sa spoznať a začať si samu seba vážiť a zistiť o čo vlastne stojíš. Lebo tvoj partner to istotne nebude keď ani chémia nefunguje, škaredo ťa častuje a ešte sa ti aj posmieva..... Nevazis si samu seba..... Začni si samu seba vážiť a pochopíš potom že toto bola strata 3 rokov tvojho života....

tykat
9. jan 2022

Pre mna nadavky prekryju vsetko pekne. Bohuzial, nevazi si ta. Sestra mala nieco podobne. Uz je rozvedena.

jazula
9. jan 2022

Pi** by mi povedal len raz. S láskou, vzájomnou úctou a teda vzťahom je toto pre mňa nezlučiteľné. Aj ak to povie “len” v hádke.

marca12
9. jan 2022

Tebe vobec nie je dobre a uz davno si sa s nim mala rozist. Len raz by mi chlap povedal,ze som pii...

tosomja
9. jan 2022

Ja si myslím, že je úplne nahovno. Sex nula bodov, slovník a milé slová na tvoju adresu nula bodov...ze navarí a vezme ta von, to z neho chlapa nerobí.
A za ďalšie si vyčítať veci z minulosti, tiež dobro nerobí . Jeho rodina a kamaráti s vami žiť nebudú.

katka1389
9. jan 2022

Utekat od neho prec

aniele
9. jan 2022

To je jedno, či ťa tak nazýva bežne, alebo len pri hádke. Som vydatá skoro 40 rokov (chýbajú necelé 2 mesiace), ale takéto výrazy sme nikdy!!! nepoužívali. A to sme mali kadejaké obdobia, aj tanier skončil na zemi, aj dverami som tresla, že omietka padla... Ale takéto vulgárnosti! Neprípustné. Preto asi teraz vychádzame spolu tak dobre 😉.

elizabet173
9. jan 2022

myslím si, že si naivné mláďa, ktoré sa dá opinkať peknými rečami a bojí sa, že bude ľutovať rozchod s chmuľom, ktorého by väčšina žien poslala do čerta po prvej nadávke. On ale potrebuje presne takú submisívnu babu, ako si ty, lebo iná by mu po takej nadávke strúhla a odišla by navždy. Vôbec by nezakladala tému a neuvažovala o tom, aký je mimo tých nadávok. No aký? Sex o ničom, zosmiešňuje ťa, fakt toto potrebuješ? Veď takého somára nájdeš náhodným výberom do pol hodiny. Bolo koze dobre? A čo je na vašom vzťahu dobré? Ešte som na nič neprišla

denden77
9. jan 2022

sex mate o nicom, keca ti do zivota, hulaka, hadate sa, v neposlednom rade ti nadava do p** a k***** .. ale rad navari, pomoze v domacnosti a zaspavate v objati.. toto je asi daky vtip.. zly vtip 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

deti95060810
9. jan 2022

tie nadávky by mi vadili... ospravedl. by sa mi mohol aj do rána...
myslím že je to vzťah o ničom...

deti95060810
9. jan 2022

@elizabet173 trefné zhrnutie.... 👍👍

banderaska29
9. jan 2022

tu už pekné veci nezachránia nič. mrzí ma to, ale toto je zlý chlap nepoužiteľný do života. predstav si budúcnosť,.. deti rodina .. bol by zlý. je to tažké ale prosím neznič si život.

dzulli1980
9. jan 2022

Zrejme ho stále ľúbiš, keď sa pýtaš "Mimo nadávok, čo si o zvyšku myslíte? Vrátane tých pekných vecí? ... nič na tom vzťahu nie je pekné ... vzťah je, okrem iného, aj o úcte jedného voči druhému ... p.i.č.a, k.u.r.v.a? Máš 22 rokov, celý život máš pred sebou, neviem, či je toto Tvoj prvý partner, možno nemáš skúsenosti, ale toto do vzťahu určite nepatrí ... ani keby mal vtáka zo zlata, čo ten Tvoj, podľa toho, čo píšeš, nemá, nezostala by som s ním ... už len z úcty voči sebe samej.

vler
9. jan 2022

@elizabet173 presne tak, velmi vystizne. A autorka neboj sa onho, on to rozchodi

vler
9. jan 2022

Ked si toto dovoli k Tebe teraz ked Ta nema istu, kedze si priatelka ktora od neho moze relativne lahko odist, co by si dovolil keby Ta mal istu? Napr ako manzelku ktorej nie je lahko odist pretoze odchod nie je len rozchod ale rozvod?

elizabet173
9. jan 2022

@deti95060810
@vler najhoršie na tom je, že tie ženy sa dajú znovu opinkať, keď nie tým istým, tak iným, podobným, lebo nemajú sebaúctu a vidina bielych šiat a kočíkovania je príliš silná a pár rokov bez partnera priveľkým strašiakom. A potom tu čítame v každej druhej téme, že zo začiatku taký nebol, no nie, na prvom a druhom rande určite nie ☹

deti95060810
9. jan 2022

@elizabet173 mladé - neskúsené - hlúpučké... myslia si, že po čase popr. svadbe sa to zlepší... presne ako ja.

janickacrazy
9. jan 2022

Neboj sa, že on to neprežije, keď ho opustis. Garantujem ti, že do mesiaca bude mať novú priateľku. To sú len také reči. Takí ako on dlho sami nevydržia. Potrebujú niekoho buzerovat. Kašli naňho a začni pracovať na svojej sebaúcte. Držím palce. 🍀