Bývalým frajerkám platil dovolenky a ja som si platila polovicu svadobnej cesty

8. aug 2024

Zienky prosím o úprimný Vás názor na takúto vec. Naozaj prosím bez nejakých pretvárok.
Môj muž je dost zcestovany, vždy ale tvrdil že cestoval s partiami rôznych ľudí. Vždy tvrdil že bývalým frajerkam nikdy nejaké luxusne dovolenky neplatil, lebo veď neni blby, aspoň v takom štýle to prezentoval.
Nedávno som ale nejako prišla na to, že to nie je celkom pravda. Tie dievčatá by na to skratka naozaj nemali, bavíme sa o luxusných destináciach. No a teraz ako by ste brali situáciu, že bývalým platil takéto dovolenky, a pritom keď ste išli na svadobnú cestu, polovičku som si musela platit ja. …Viem že niektoré poviete že to je závisť, žiarlivosť, že som malicherná…. neviem, no možno som, možno, ale po tejto informácii mi skratka zostala taka nejaka pachuť z toho celeho chapete…že či som ja nieco menej? prečo im ano, a mne, ako už svojej manželke nie? Podotýkam toho času som bola už na rodicaku s nasim spoločným dietatom a platila som si to z úspor…
odvtedy mi to tak nepríjemne vŕta hlavou, neviem či ma niekto pochopí.
Nechcem sa pýtať manžela takúto vec, lebo asi sa aj bojím odpovede a aj tak mi v tomto vlastne už klamal že to nerobil, pritom viem že im to zaplatil… cítim sa trochu pod psa z toho. Pochopila by som keby to je skôr naopak, že frajerku hocijakú nebude pozývať na dovolenky, že až manželku, ale opačne? Prečo?

h2
8. aug 2024

Ako si prišla na to, že tie dievčatá by na to nemali?

veselo_neveselo
8. aug 2024

A tvoja hodnota sa meria peniazmi, ktore na teba manzel minie?

michaela329
8. aug 2024

Bolo by mi jedno, či bývalým platil. Nebolo by mi jedno, že si z úspor z rodičáku mám platiť svadobnú cestu...to by môj muž teda nežiadal.

ukgirls
8. aug 2024

co bolo predtym je jeho vec..co nieje ok je,ze si delite moje tvoje a svadobnu cestu si mas platit sama... ako fungujete teraz? mate spolocne peniaze,alebo stale je moje tvoje? to by ma trapilo najviac.. normalne sa ho spytaj inak to bude v tebe vrtat a kym sa nedozvies pravdu budes zla a naladova az kym poriadne nevybuchnes...

di1234
8. aug 2024

Ja osobne by som vôbec neriešila, či v minulosti niečo platil alebo neplatil bývalým priateľkám. To je jeho minulosť a ty si si ho zobrala spolu s ňou. To, že si si musela platiť polovicu svadobnej cesty by ma teda trápilo. To mi príde trochu chrapúnske. Na druhej strane však neviem ako to máte vo vzťahu vyriešené s financiami. Určite sa nájdu ženy, ktoré to budú považovať za normálne. Ja mám skúsenosti iné, a teda nepríde mi to pekné.

katkaseiner
8. aug 2024

Predpokladám ze mate teraz spolocnu kasu...tak sa to platilo zo spolocneho...ci nie?
Prípadne ak nie, na dalsiu dovolenku ta uz nevezme lebo sa ti minuli zasoby?
Asi viac by ma trapilo ze si musim sama z rodicaku platit dovču a nie co bolo pred xy rokmi

gab1sol
8. aug 2024

Neviem, ako si prišla na to, že im to platil, ale tak keď ste manželia, prečo nemáte spoločnú kasu?

susana09
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. aug 2024

@h2 Viem ze by nemali a ze skutočne to platil on, v podstate sa jeho mama prekecla.
Viete ono nejde ani o tie peniaze, ako skôr o to gesto… že frajerke áno, manželke nie…cítim sa teraz z toho smutne, že či ja som menej v niecom?

mikadooo
8. aug 2024

Nuž, je to zmrd, pekné od neho, že ťa klame hneď od začiatku. Normálne sa ho opýtaj, prečo ti klamal? Asi viem odpoveď, jednoducho ti nechcel platiť svadobnú cestu. Uvedomuje si, že v manželstve je majetok spoločný? Podľa mňa od začiatku delí na svoje a tvoje a to neznie dobre. Nuž ale pre niečo si si ho vzala (snáď nie len kvôli dieťaťu), tak snáď túto svoju vypočítavosť vyvažuje inými dobrými vlastnosťami...🤷.

mili2016
8. aug 2024

@veselo_neveselo ja si myslím že tu nejde o tie peniaze skôr o princíp. Alebo sa mýlim?

autor
8. aug 2024

@mili2016 ano presne.

h2
8. aug 2024

A jeho mama je informovaná, že im to platil on? Možno je to len jej predpoklad. Ja by som verila mužovi, alebo by som sa ho ešte raz opýtala, s tým, že jeho mama hovorila niečo iné.

romi0310
8. aug 2024

Tak dovodov moze byt viac...mozno mu to vtedy financne viac vychadzalo, nakolko bol slobodny a bezdetny....mozno ma zle skusenosti, preto sa rozhodol, ze uz to tak robit nebude. Alebo si lun mozno nedala dovod, aby robil tieto gesta. Ono sa nie nadarmo hovori, ako si to zariadis, tak mas. V dnesnej dobe, ked su zeny sebestacne, tak velakrat ani nedaju priestor muzovi, aby sa posnazil. Ved naco? Ked ja som hrr do platenia. Viem, ze tu to strasne odsudzuju, ale ja som si manzela naucila hned na zaciatku tak, ze ked zaraba ovela viac, ako ja a chce ist niekam na dovolenku/pobyt a ja na to nemam, tak to vezme on 🙂 nerobi to vzdy samozrejme. Ale v zivote som od neho nepocula, zeby mi vykrikal financie. My ked sme sa spoznali, bola som nezamestnana :D a prve 3-4 mesiace platil vsetko on. A on stale vymyslal vylety, wellnesiky. Keby to robit nechcel, tak by sme pozerali u neho filmy dookola.

vroni
8. aug 2024

Akoze manzel by po mne chcel zaplatit moju polovicu svadobnej cesty z mojich uspor, kym by som bola na rodicaku s jeho dietatom? Bola by som vdova este pred svadobnou cestou. A uplne fuk by mi bolo, ci zaplatil byvalym cestu okolo sveta alebo ani lizatko. Lakomeho, sprosteho zmrda v živote nepotrebujem.

ankare
8. aug 2024

Po svadbe by ste mali mať spoločný rozpočet. A nie, že ja platím toto, Ty platíš toto. Má sa to platiť zo spoločného. Vy tak nefungujete?

katuskamala1
8. aug 2024

Minulost by som neriesila. Ale skor to,ze svadobna cesta,teda manzelstvo a 2 kasy a nie jedna spolocna.

mk22
8. aug 2024

Dobre trápne, ty si na rodičovskom, aj s jeho dieťaťom, a platila si si polovicu?
By som nešla nikde, sorry, nepracujem, nemám..
Ako tvoj muž to mohol zatiahnuť celé, či? A zase, nevieme, ako si gazdujete, že všetko na polovicu..

ivik4
8. aug 2024

Bolo by mi uplne jedno ci to platil byvalim..
To ze si si musela platit polku ty, je hnus a je mi uplne jedno ze to niekto berie ok.
Ja nie, dokonca som nemala este ani chlapa kt. By chcel nech nieco ( nie svojvolne lebo chcem) platim ja. Nieto dovolenku

matkahelka
8. aug 2024

Mne by bolo, aj je fuk, co moj muz platil svojim byvalym. Co by mi fuk nebolo, ze moj muz by chcel odo mna polovicu za cokolvek, pokial som ja na RD s nasim SPOLOCNYM dietatom. a ze by odo mna chcel vobec polovicu, lebo v manzelstve je spolocne vsetko. za mna lakomec, klamar, manipulator, nevernik... vsetko na jednej urovni nevhodne a nepripustne pre spolocny zivot.

di1234
8. aug 2024

Ono podľa mňa aj keď nie je spoločná kasa (nie je to pravidlo v každom manželstve) toto sa proste podľa mňa nerobí. Úplne rozumiem @autorka, že ti to vadí. Skús sa s ním porozprávať možno. Že ťa to zamrzelo a prečo sa k týmto veciam takto stavia.

petronelag
8. aug 2024

ČO on robil v minulosti, to by pre mňa nebolo dôležité, možno si chcel tie dievčatá získať a svadobná cesta, to je už na dohode, či si každý zaplatí polovicu alebo to zaplatí muž.
Len aby nerobil niečo podobné do budúcnosti.

klip0
8. aug 2024

A máte rozdelené financie? Ty si platis a on si platí ? Aj keď.si na rodicaku a ste manželia ?

stanulienkat
8. aug 2024

Neviem prečo riešiš bývalé, to je dávna v minulosť a je to jeho vec. A podľa logiky mi vychádza, že ty si si neplatila svoju polovicu zo svojho, keďže peniaze sú spoločné. Pretože teraz sú aj tvoje peniaze jeho a naopak.

matullienka
8. aug 2024

Keby mi muž povedal, že si mám zaplatiť polovicu svadobnej cesty tak by na ňu šiel sama po príchode domov by ho čakali zbalene kufre a žiadosť o rozvod na stole.

miskakyska
8. aug 2024

...tak im možno platí dodnes a preto neostáva pre Teba😁...ja mám z neho divný pocit,ty nie?

morusha
8. aug 2024

Mne by ostala pachuť z informácie, že si mám platiť polovicu svadobnej cesty a následne aj z vedomia, že za takéhoto človeka som sa vydala. To fakt v manželstve toto?

andrejka2424
8. aug 2024

Mrzelo by ma to a som rada, že s mužom máme spoločný účet. Viem, že je teraz in byť samostatná, emancipovaná atď, ale je fajn žiť s človekom, na ktorého sa môžeš spoľahnúť aj v zdraví,aj v chorobe, aj v prípade, že si napr.chvíľu bez práce a pod. S lakomcom by som nevedela a ani nechcela žiť, ani keby som bola veľmi za vodou. Je mi táto vlastnosť nesympatická.

domkakvet
8. aug 2024

Za mna toto v poriadku nie je.

andreakotesova
8. aug 2024

Po svadbe sú tvoje peniaze aj jeho peniazmi, takže v podstate ti tu svadobnú cesty zaplatil... 😅