Ahojte potrebujem radu. Bývam v prenajatom byte od mesta kde bývam s byvalim no nasla som si nového partnera ktorý malé naznačil ze sa mu moc nepáči prítomnosť ex v byte. S ex som sa bavila co a ako ale zatiaľ neviem presný dátum kedy plánuje sa odsťahovať. No pohádali sme sa a povedal mi ze mi to ešte osladi a ja sa bojím. Nechcem prísť o terajšieho priateľa no neviem už ako exovi dat najavo ze je čas aby sa zbalil a odišiel. Povedal ze mi ešte osladi ze kvôli mne musel dat v praci výpoveď keďže dochádzať je nemysliteľné pre neho
ach boze. dievca teba nenaucili, ze najprv si treba vysporiadat minulost a az potom riesit nieco nove?.. no co tak mas dve moznosti, trpiet pri nom alebo sa vschopit a najst si ine byvanie...
a prečo si myslím že v nájomnom byte musíš ostať ty? bol by hlupák keby odišiel z nájomného bytu on.....na koho je zmluva? ak na oboch - smola, má rovnaké právo tam byť ako ty.....ak sa to novému priateľovi nepáči, nech ťa vezme k sebe on....
Byt je na mňa on tu je natajno. My sme od seba 2 roky ale zostali sme spolu bývať. Naplánovala som si niek9ho nájsť on si našiel mna
Osobne nechápem, z akého dôvodu si ho tam nechávala tie 2 roky. Daj mu mesiac na to, aby odišiel a basta
2 roky ho nechas u seba byvat? Dufam, ze ti platil aspon vysoke najomne. To si nevedela poriesit 2 roky?? Pobalim igelitky a dovi. On je debil, ze si nevie prenajat byt?
Aach to je sen. Môjmu bývalému sa tiež nechcelo odísť z bytu a ze som chcela odísť ja,sa mu nepáčilo 😃 mal na vyber a nič mu nebolo po vôli 😅 lenže k ničomu by to neviedlo tak son odišla ja,bol to ale zdielany podnájom čiže to bolo jednoduchšie. Dôležité je kto ma nájomnú zmluvu,keď ty vykotulaj ho preč, mas na to plne pravo a ked ma trochu v hlave, určite nechce aby si voci nemu podnikla kroky. keď ma zmluvu on,dvihni sa a dovidenia lebo toto nie je ok
Popros sucasneho frajera, alebo ho nahlas mestu, alebo popros nejaku drzkatu susedu nech sa ho popyta, ci ma u teba zmluvu. Ked teda si nevies poradit s jednym vychcancom.
Teda toto nechápem takéto byvanie
@stanulienkat myslím že kôli nájomnému ho tam nechala dokedy nenájde niekoho ďalšieho kto jej prispeje
@slavomira236 prepáč ale toto ma urazilo. Byt som si od začiatku platila sama a pol roka pred rozchodom mi začal platiť . Zarábam 2x viac ako môj terajší partner takže sponzora na platenie nájmu ozaj nepotrebujem
keď je tam načierno, zavolám políciu a hotovo. Nemá tam čo robiť cudzí človek. Nič vás nespája, nech si svoje mindráky rieši inde.
Byt máš prenajatý len ty na seba? V tom prípade jednoducho mu povedať, aby si zbalil veci a čau. Alebo mu ich zbal ty.
To co je za móda, yvat s bývalým v jednom byte stále? Veď to akoby ani ste neboli rozideni.
Co to osladi? Je dospelý, má sa zariadiť, ako chce. Nikto mu nebráni prenajať si tiež niečo, keď chce ostať kvôli práci.