Prpsim vas chodim do prace mam aj starsie dieta 10rocne a mladsi ma 4 roky zacal do skolky chodit 4 rocny je stohoto vztahu co som teraz mala ale sme sa rozisli.Nasla som si pracu nezarobim vela kedze som na 6hodin len byvali zarobi dost skoro 2000eur ale nema vsetko na paske.chcela som aby sa aj on venoval synovi ze by si ho braval cez vikend aby som si mohla ost aj cez vikend privyrobit do prace ale povedal ze teraz nie ze preraba si dom a pritom byva vo vlastnom este byte s otcom .Ze ked bude starsi maly ze si ho moze aj zobrat no sila si myslim .Ako mam si dat cez sud ze ked nema zaujem sa starat o neho cez vikend tak aby sa snim na hodinu ani nemusel stretavat ked jemu to je jedno asi
@simona745 A ako mate styk urceny teraz? On ma pravo si brat syna tak, ako je v rozsudku. Ty alebo on mozete ziadat upravu styku. Ked 3 roky nebude mat o syna zaujem, sud to zohladni. Zakaz styku vsak nedostane, nejaky styk vzdy bude. Sud moze urcit styk za tvojej pritomnosti alebo asistovany styk ma par hodin za mesiac. Zakaz styku by presiel, len keby bol tvoj byvaly alkoholik, tyran, nasilnik a na syna mal zly vplyv.
@simona745 Ale vobec sa s nim nestretava?
Co sa tyka "vikendov", no nemozes ho prinutit. Je to smutne, nie kvoli tebe ako jeho exfrajerke, ale kvoli dietatu.
@zmrzlinka2021 no dnes prisiek na 2 hodiny po skoro 2 tyzdnoch
@simona745 aj to je lepsie ako nič. Nesnaz sa kazit si s nim vztah, aspon ako tak sa teraz zaujima o svoje dieta.
@simona745 no bohužiaľ ty ho nemôžeš nijak donútiť, aby si syna bral vtedy, keď to vyhovuje tebe, sú rôzni otcovia, niektorí sa o deti zaujímajú, niektorí žiaľ nie a ak si nedajbože nájde novú frajerku, tak možno to bude ešte horšie
Tak zial to tak je, nemozes ho nutit, ked to este ani neslo cez sud, ak som spravne pochopila z tvojej spravy.
Ja to poviem takto, chuda dieťa. Ani jeden rodič ho nechce. Ak toto počúva 4 ročne dieťa, ako sa dovadujete, je to pre neho zranenie na cely život. Ty prvorade daj navrh na sud, styk a výživné. Nájdi si normálnu prácu na 8 hodín, kde normálne zarobíš a teda plus výživné, aby si sa mohla cez víkend venovať deťom. Deti sa na svet nepýtali. Keď už otec je pablb, tak aspoň teba potrebuju. A hlavne si nerob ďalšie dieťa s ďalším muzom.
@lucia147852 ty si rozvedená? Keď máš takýto názor? Píšeš, z vlastnej skúsenosti? Čo útočis na matku? Neznamená, že keď chce, aby otec brával dieťa, že sa vo zbavuje. Je ťažké byť sama, s detmi, ťahať finančne všetko...
@simona745 súd berie do úvahy aj majetky strany pri výživnom a starostlivosť o deti. Na súd a podať si, akoby zarábal 2000€. Ja by som dala sumu okolo 500-600€. Uviedla, ze má čierny príjem - stavia dom, odkiaľ berie peniaze?, že sa nestara-nemas možnosť si nájsť druhu prácu, že finančne nijak nepomáha. No, styk si vynútiť nevieš
@simona745 Sud nemoze prikazat styk. Otec ma pravo (nie povinnost) sa stretavat s detmi. Ziadaj vyzivne, a poukaz na to, ze nema zaujem sa starat. Mohlo by to byt zohladnene na vyzivnom. A co tym myslis, aby sa nemusel stretavat? Vsak tvrdis, ze sa nestretava.