Bývalý priateľ

7. sep 2024

Ahojte,

ani neviem či sa chcem vyžalovať alebo radu. Netuším.

Som mlada baba vo veku 22 rokov. Par rokov dozadu som stretla jedného chalana, kúsok staršieho odomňa. Tým, že som v meste bola nová tak som nemala priateľov, doma som to mala ťažké.

Stretávali sme sa, všetko pohode, krásna láska. Bol to taký obyčajný chalan z dediny, kúsok od mesta. Lenže časom som si všimla, že chodí na zoznamky... porovnával ma s jeho babami na snape a pod.

Potom prišlo obdobie schádzania a rozchádzania... jedno obdobie spravil to, že tvrdil ako nikoho nemá, ako ma miluje a chybám mu. Keďže som sa nechcela cítiť tak sama tak som mu to všetko uverila lebo som ho veľmi milovala. Nikdy som predtým nemala sex a ani sa na to necítila ale mali sme "dobrovoľne nedobrovoľny sex".. ja som ho vôbec nechcela ale psychicky ma vydieral.. potom povedal, že mám ísť domov a že to urobil len kvôli tomu lebo aj jeho frajerka ho podviedla.

Veľmi dlho som sa z toho dostávala a nakoniec mu pomáhala keď sa s nou rozišiel. Lenže ta moja bolest.

Teraz mám úžasného priateľa, starostliveho a aj život by som zaňho dala. Len niekedy si prajem aby môjho ex prešiel kamión alebo tak, proste stále je tam dačo,... ze chcem pomstu.. a citim sa za tieto myšlienky veľmi zle. To asi skrátene všetko

vyrovnanaosoba
7. sep 2024

Asi sa veľmi nudíš, keď máš popri láske, škole, či práci, čas aj na krvavé scenáre svojho ex. Je ex, nepotrebuje aj skákať pod vlak kvôli tebe. Ži a nechaj žiť.
Stalo sa, minulost nevrátiš, bud rada, že ti neurobil dieťa.

30katrusa40
7. sep 2024

Neboj ono sa mu to vráti. Bude to možno trvať ale vráti.

autor
7. sep 2024

@30katrusa40 ďakujem🙂

apolka77
7. sep 2024

Vieš o tom, že si bola znásilnená. Preto tie scenáre.
Zajdi za psychologičkou a porad sa.

apolka77
7. sep 2024

@vyrovnanaosoba Nikdy som predtým nemala sex a ani sa na to necítila ale mali sme "dobrovoľne nedobrovoľny sex".. ja som ho vôbec nechcela ale psychicky ma vydieral
Halooooo, baba bola znásilnená . Píše že sex nechcela.

enmery
8. sep 2024

Uf, ty si ho mala porovnať s Bradom Pittom. Milujem týchto magorov. Si od neho preč, si múdrejšia ako 90% báb z koníka. Že si predstavuješ ten kamión je lepšia alternatíva, ako ho milovať. Hneváš sa, lebo si pochopila, že s Tebou bolo zaobchádzané zle. A že Ti ublížil psychicky a fyzicky. ❤️

svetlonos
8. sep 2024

No pokojne ho nahlas aj teraz na políciu za znásilnenie! Nemáš spracované traumy z domu ani z neho. Navštív psychologa a toho magora by som dala utrieskat ci sa do neho zmestí. S tým kamiónom je to uplne legitímne q vobec sa ti nedivím.

rorino
8. sep 2024

Tak pracuj na sebe,aby si sa tých zlých myšlienok zbavila,škodia viac tebe.A vieš ako sa hovorí:nepraje druhému,čo nechceš,aby sa stalo tebe.

autor
8. sep 2024

@rorino práve o to mi ide, ze strašne nechcem nič zlé priať ale niekedy mi to tou hlavou prejde a za to sa práve cítim zle, lebo som bola ucena práve nikomu nič zlé nepriat

autor
8. sep 2024

@enmery
@svetlonos ďakujem za trochu pochopenia. Ono vôbec to není tak, že nemám čo robiť (ako pise prvá pani/slecna), len občas večer, keď zaspávam a môj mozog sa rozhodne premýšľať :D tak mi to občas vnikne a hlavne pred menzesom. Strašne nechcem nič zlé priať, dostala som sa z toho najhoršieho len proste ešte stále nejaký "nedolieceny" kúsok vo mne je. Hlavne ešte keď jeho rodicia sa na mňa pozerajú v obchode akoby som ja ta zla a moc rada by som povedala ako to bolo

rorino
8. sep 2024

Tak si vždy tú myšlienku opráv.Ked ti napadne niečo zle,povedz si ,opravujem,prajem jemu aj sebe všetko dobré.Mysli na to,aby si neublizovala hlavne sebe😉

svetlonos
8. sep 2024

@rorino
oha ty si tu na zemi omylom však? Anjeli predsa bývajú v nebi, či? Keď teba niekto znasilni budeš mu plná lasky priať v zivote len to dobré, áno?
Teda ty si dobrák od kosti veru!
Realne? Píšeš dristy!

svetlonos
8. sep 2024

@vyrovnanaosoba
inak si ok ci tiez z kategórie anjelov na zemi??

svetlonos
8. sep 2024

Mila autorka,
mala som rovnaké myšlienku u človeka, ktorý ubližovať 3 mojim blízkym v rátame mňa. Nemala som vek na odchod vtedy. Dnes obcas ľutujem, že som tu myšlienku predsa len nedotiahla do konca 😏
Po rokoch som sa dozvedela info, za ktorú by si to zaslúžil. Jeden bude robiť peklo a poškodení budú vždy len odpúšťať a kreteni ostanú bez následkov?, To je divná logika velmi.
Ak si myslíš, že si z toho teraz vonku, ôk. Ale navštív pre seba psychologa. Vies, tieto traumy sa pokojne vrátia aj o 20 r9kov neskôr a rieši sa to už oveľa horšie potom, keď máš male deti. Ja ta chápem aj že nechceš mat zle myšlienky, tie tiez nerobia tebe dobre. Debilovi to je jedno teba to ničí vnútorne. Ani sa nepreháňaj priať mu dobre kktvi. Stačí keď dáš seba do pohody a pomôže ti odborník.
Držím palce a prajembpekny život ❣️

rorino
8. sep 2024

@svetlonos aj ty a riadne,prečo to hrotis,autorka nepíše nič o znásilnení.To len ty si potrebuješ rypnut😂😂.Pekný den

hankab
8. sep 2024

Ked si spomeniem na svojho ex, s ktorym som vztah ukoncila pred 8 rokmi, tiez mam chut ho v mysli vyhodit von z okna na 7.poschodi 🤷🏻‍♀️ lebo mi velmi ublizil, podvadzal ma a manipuloval so mnou. Dalsieho, ktory ma vodil za nos, sluboval hory doly, po tom ako sa mal ku mne stahovat a vratil sa bez slova k byvalej, ktora ho podvadzala by som s velkou radostou pefackala aj 4 roky po tejto afere. Mas zranenu dusu a citis nedpravodlivost, preto tie pocity.

svetlonos
8. sep 2024

@rorino
ja nepotrebujem rýpať ale ved čítaj co napísala. Takéto myslienky na niekoho smrť- ver ci nie - nedávajú ľudia len tak z nudy. Musí sa stať niečo nie zle ale hrozné. Inak každý priemerne odolný človek sa otrasne a ide ďalej. Sama mam tuto skúsenosť a nie som zrovna z cukru, kde čím som si prešla. To je o zúfalstve a nemôžu cnosti brániť sa. V takýchto prípadoch nepoznám srandu a rypanie nepatrí k mojim vlastnostiam. Iba v jednom extrémnom prípade u jednej osoby, ktorej nestačí vysvetliť 5x pokojne. Takže si sa trosku sekol.

rorino
8. sep 2024

@svetlonos ty si bola na mňa bezdôvodne útočná,a ci tomu veríš,či nie,je tvoja vec,ale sila myšlienky ako prvému ublíži autorovi.A o to ide,autorke nerobí dobre,už len pomyslenie na zle bývalému.

vyrovnanaosoba
8. sep 2024

@apolka77 nedobrovoľne dobrovoľne je ako? Za akých okolností? Ze ma nejaký dedko nalákať na cukrík do auta a tam ma spúta a znasilni, alebo sladké reči, typu, si krásna, túžim po tebe, neboj, to neboli, bude to príjemné a ľúbim ťa, ak nedáš ty, dá iná?? A ja radšej dám, lebo sa bojím, že ma opusti. A nakoniec aj tak opustí, lebo dosiahol co chcel? To nie je znásilnenie, je to zneužitie, a jej naivita, prepáč, ale ja poznám pojem len dobrovoľne, alebo nasilu.
Preto píšem, že nech je rada, že nemá decko s nim. Ale priať mu aby ho zrazil vlak, či dačo iné, je už sila.

autor
8. sep 2024

Ja som nechcela žiadne hádky ani nič .. chcela som sa len vyrozprávať. Netvrdím, že chcem jeho smrť hlavne, to vôbec nie.

cacianka
8. sep 2024

Vôbec sa netráp, každého občas prepadne pocit, ako by sa pomstil človeku ktorý mu ublížil, veľmi ublížil, akú pomstu, aké zlo by mu doprial. Ale sú to iba myšlienky, aby sa uľavilo, a o chvíľu tie pocity prejdú.
Je to iba obranný mechanizmus našej psychiky, nič viac. Nejdeš nikoho zabiť, nejdeš ani prstom pohnúť aby si najala pomstiteľa.
Ak si chces pomôcť, napíš na papier list , všetko mu tam vytkni ako ti ublížil, napíš čo mu želáš aké zlo aby ho stretli, ale potom ten list spáľ a popol spláchni vodou

janinamojka
8. sep 2024

Vykašli sa na neho..užívaj lásku ktorú máš..jemu sa to vráti aj samé .

autor
8. sep 2024

@cacianka
@janinamojka ďakujem za pochopenie 😊

svetlonos
8. sep 2024

@rorino
áno pisala som o tom, že tie myslienky ubližujú autorovi. Ale to cele je dlhý proces a chcete pre "pachatela" pohodove odpustenie a prianie dobrého je masaker. Fakt viem o com hovorím. Toho človeka z môjho života by som spáchala ešte dnes. Tiez mali chybalo aby znasilnil jedno dievča a bolo to skôr o šťastí a zázraku, ze sa tak nestalo. Odo mňa sa on nedočká dobrých myšlienok viac. Nedávno som sa to dozvedela a pred rokom mal tu drzost napísať tej už dospelej zene a mat veľmi sprosté poznámky. Ona je zrovna ten odpustaci a dobroprajny typ. Ja som v podstate ani nechcela skočiť priamo do tvojej osoby ale činy týchto ľudí sú pre mňa no gou. Oni sú cm schopní pokračovať dákej a berú to uplne v pohode. To mňa neskutocne vytaca a toboz, pokial ide o nezletilych, na ktorých tue činy páchajú.