Mam problém a neviem už ako ďalej trva to uz par mesiacov... ex ma stále kontaktuje cely čas sa mi vyhráža cez internet že aj tak budem len jeho že s nikým iným nebudem ze ked bude treba tak rozbije mojich kamarátov a kazdeho s kým sa stretnem, bohužiaľ počas vztahu som mu poslala aj intímne fotky (ale aj ja mam jeho) a vyhráža sa že ich zverejní, psychicky ma tyra cez internet ja uz nevládzem, nevie pochopit ze s nim nechcem byť a v hlave ma stále svoj scenár že ja s nim aj tak budem uz som ho milion krat odmietla a on si ide stále svoje. Neviem uz ako ďalej zacala som mat z toho velke úzkosti, strach :(
Nepoznam slovenske zakony, ale neda sa s tymto ist na policiu uz teraz? Zalezi podla toho ako to pise ale zavana mi to vydieranim, vyhrazanim a to su predsa trestne ciny...
Nenechaj sa vydierat. Napis mu ze kludne moze zverejnit tie fotky . Ze si na ne hrda ze si krasna zena a kludne nech Ta vidia aj ini muzi a ze jemu uz z teba ostanu maximalne tie fotky. Nech si ich strci aj do vytrinky. .. a ze ked sa priblizi k tebe ci k znamim tak rozbity bude maximalne on , a zablokuj ho vsade a mas pokoj. On musi vidiet ze ho mas uplne na haku,
@miadi no to by vyznelo ako súhlas so zverejnením,a pokiaľ nechce aby ich zverejnil tak by som to ozaj nerobila. Je to skôr psychopat ako žiarlivec takže ich kľudne zverejní..môže jej to poškodiť v rodine či v práci,môžu ju začať obťažovať iní napríklad..
.takýmto chudakom väčšinou stačí keď mu prídu jeden pekný deň dohovoriť policajti..kľudne by som podala TO za vyhrážanie a obťažovanie..a kľudne mu to aj oznámiť že ešte jediná správa a ideš na políciu. A samozrejme to aj dodržať..
@andreatytler samozrejme..už stačí jediné to že ju obťažuje a vyhráža sa..väčšinou sa to rieši najprv dohovorom od policajtov ak by neprestal,popripadne stupňoval tak sa to môže dostať aj na súd a zákaz priblizenia/akéhokoľvek kontaktovania
@dollyzv on by to nezverejnil. A ked tak by jej to malo byt jedno. Je to jeho hamba nie jej. Len by mu tym vyfukla vietor z plachjet. Ze na nu vlastne nic nema. Bloknut a uz nekomunikovat. Ak je psychopat tak policajt ho nezastraši. V tom pripade by si mala vymazat socialne siete predstavat sa do ineho mesta..
@miadi Mas aj nejake vlastne skusenosti? Viem ze mas za sebou pestry zivot, tak ma zaujima ci radis odla vlastnej skusenosti.
Ja nepoznam nic take, ale tiez by ma to nadmieru vylakalo a sice by som hrala hrdinku ale riesila by som to razne cez policiu.
@miadi to akože vážne??? Ako neviem,každý sme iný,ale nie každej žene je jedno že bude mať niekde zverejnené svoje erotické fotky...a napr. Ak je autorka v práci na vysokom poste,alebo robí s deťmi,a ďalších xy povolaní kde to môže prekážať,ak má kontroverznú rodinu ktorá ju za to môže odsúdiť,kdežto najmä na.slovensku ju hneď budú mať za kur...a je úplne jedno kto to zverejnil,lebo je na nich ona..alebo už len z princípu že si to jednoducho neželá! A ver tomu,že málokto to bude brať že to je jeho hanba a nie jej...policajt ,No možno ho nezastrasi ale prípadný rozsudok a hrozba väzenia možno áno..nevidím jediný dôvod prečo by sa mala obmedzovať ona,úplne sa odstrihnúť zo sociálnych sietí,popripadne sa sťahovať do iného mesta,meniť prácu zázemie kvôli debilovi..
@andreatytler no mala som raz stalkera .,v londyne. Bola som si top up credit. A jamaican taky obor mi vytrhol mobil z ruky a zavolal si tak mal moje čislo. Bolo to kusok od domu kde som byvala a siel ma “odprevadit. “ potom mi vyvolaval pisal a nereagivala som .. rano zas.. a bum zachvilku mi buchal na dvere spalne Lebo spolubyvajca ho pustila dnu. Ze som krasna hnet ako sa zobudim a Ze sa o mna bal ci som ok. . Odstahovala som sa na opacny koniec mesta 🙄este niekolko mesiacov mi cinkol nwreagovala som. Vydieranie som nezazila ale na to je najlepsie ukazat ze nema vlastne nic na teba ze ti to je jedno .. nema Ta v hrsti. ( aj Keby len blafovala) on len hra na city aby ju udrzal v kontakte snim.
@miadi ale myslím že tvoj jamajcan je úplne iný prípad ako autorkin,nakoľko on na teba naozaj nič nemal.okrem toho telefónneho čísla teda.a blafovanie so súhlasom na zverejnenie fotiek nieje práve najmúdrejší nápad,nakoľko by nikto okrem nej (tým myslím aj prípadné činné organy) nevedel že len blafovala a že vlastne jej to teda vadí aj keď písala ze jej to je jedno 🤦🤦
@miadi hlúpa,nehlupa je to jedno,proste mu ich poslala..keby aj robila len obyčajnú predavačku v jednote v klokocine..vôbec by to pre ňu nemuselo byť prijemne keby ju v odvážnych alebo v akých pózach videli staré babky ktoré si u nej každé ráno kupujú rožky..(pre prípad že by to muža napadloo napríklad vyvesiť na autobusové zastavky)ako u nás...🙈🙈🙈
V niecom suhlasim s @miadi a to, ze keby tie fotky zverejnil, tak sa strapni najma on.
Akoze co by sa stalo? Nic. Kazda afera trva 3 dni. Kamaratom na socialnych sietach by som v pripade ze by to zverejnil napisala post, ze toto sa stalo, je to pomsta ex, a ze sa nehanbim za svoje telo, iba za svoju sprostost travit cas s takym blbcom.
A inak k tomu kontaktovaniu - faky nechapem AKO ta v case ked sa da VSETKO zablokovat moze stale kontaktovat. Mozno len tak, ze mu to dovolis. A ak mu to dovolis, mozno to tak chces...hm..
@dollyzv to nikoho zas az tak nezaujima., na tych foto moze vyzerat aj inak ako v realite, On ju jednym dychom strasi ze vsetkym ukaze jej fotky a druhym ze zbije kazdeho s kym sa stretne.,funguje to ona je uz cela vystresovana. On chce nad nou mat svoju moc a mà ju, stare babky maju ine problemy ako hladat na nete nahe selfiečka, Za ku.. ju budu mat len primitivnejsie osoby. Mala by ho zablokovat a poziadat svojich znamych co mà na nete nech zablokuju aj oni. Jednoducho ze ju obtazuje a mà v plane aj ich..
Na policiu. Segra toto absolvovala, az mileho exa udala na policii. On ju prenasledoval, vyvolaval celej nasej rodine, vyhrazala sa, jej fotky so sprostymi komemtami vesal po vchode, kde byvala. Mne spravil videoklip, kde isli moje fotky a pesnicka "Pic..., pic...", on si myslel, ze ja mozem za to, ze oni sa rozisli. Vobec si nechcel priznat, ze dovod bol, ze on bol debil (to je na dlho). Bol odsudeny na podmienku tusim na 5 rokov a zakaz priblizenia k segre. Odvolaval sa, vypisoval, ale kazdy sud mu ten jeho trest potvrdzoval. Segre raz za caa pride list, alebo jej vola probacny, ci ju ex kontaktoval apod.
Ja som niečo podobné riešila hneď s políciou a mam pokoj. Nebolo to síce príjemné keď čítali tie spravy, ale tak co už. Hlavne ze sa to vyriesilo
ha moje mladi..tiez som mala takeho psychopata chcel dat zmlatit mna, moju novu znamost este aj rodinu..kadejaky chlapi mi vyvolavali v noci ze si mam davat bacha, o mojej psychike vtedy ani nebudem pisat, nechal ma sledovat a pisal kde som atd...lenze ten moj novy mal kolegu v praci a jeho brat bol taky ten zly chlapec 2 metrova gorila- vymahacky atd, ktorí zavolal svojich "kolegov" a prisli mojho ex pozriet do roboty.....posral sa, odvtedy som mala pokoj, po rokoch sa mi omluvil....keby sa to takto "nevyriesi" idem okamzite na policiu ho udat...
dufam, ze mas vsetky spravy ulozene, prefotene. Na takych je najlepsia ignoracia a blokovanie. A ak ani to nepomoze tak ist na policiu a povedat, ze mas taky problem, ze co s tym mas robit. Oni ti uz poradia. Ak by nahodou zverejnil aj tvoje fotky, bude to iba odraz toho, aky je debil. Mne to ex urobil, ked som ho ignorovala, uz nevedel ako ma prinutit mu odpovedat. Boli vycapene na Fb niekolko hodin, potom ich vymazal. A aj tak som sa mu neozvala a ignorovala ho dalej. Povedala som si, ze ja sa nemam za co hanbit. Ak si nevies pomoct sama, neboj sa a chod na tu policiu.
blokni si ho všade, prípadne správy nečítaj, aj tak ťa to len zbytočne stresuje. Ak je to len cez internet tak neviem či by to niekto riešil, snáď keď nebudeš reagovať, omrzí ho to. Ale správy si ukladaj pre prípad, že by mu napadlo kontaktovať ťa aj inak, prípadne za tebou chodiť, stalkovať... potom by som to už riešila políciou.