Žienky, chcela by som sa opýtať, či je medzi vami nejaká, ktorá má alebo mala podobný problém ako ja a ako ho riešila. S bývalým partnerom máme spoločnú dcérku, ktorá sa narodila mimo vzťah. Zhruba po 2 mesiaococh od jej narodenia som dala návrh na súd o úprave rodičovských práv a povinností. Už 2 roky sa súdime a problém pre mňa je v tom, že bývalý ma pred súdom neskutočne ohovára a očierňuje, ale vždy nezabudne dodať, ako sa on snaží so mnou vychádzať, ale ja som taká a taká a bla, bla, bla. Pred súdom som sa snažila všetky tieto jeho klamstvá vyvrátiť a niektoré sa mi podarilo aj dokázať. Je tu medzi vami niekto kto má podobný problém? A ako to hlavne riešiť? Ďakujem
@cicuca myslim, ze to sa deje casto, ale ten sudca tiez nie je sprosty, ze vsetkemu uveri a je na toto zvyknuty. Pokial sa ti to podarilo aj vyvratit, tak tie jeho reci bude brat urcite s rezervou.
@petricka22 ďakujem. Dúfam
Bojuj a dôstojne, pritom rázne vyvráť jeho bludy a taktiež sa vyjadri že v prípade ohovárania zvažuješ podať trestné oznámenie za poškodenie dobrého mena, ohováranie a pod., Práve tí advokát pripravuje žalobu.... Aj keby si blufovala, nech počuje. Debil.
Pozri si presnejšie znenie.
Aj to pred ním spomen, že budeš žiadať nemajetkovú ujmu napr. 5 000€.....
Presnejšie formulácie si pozri tu na koni v skupine Právne poradenstvo (nie poradňa).
Hlavne nech nevidí geroj tvoju neistotu, obavy, strach. Buď sebaista, dôstojná a rázna, aj keby si doma osamote vypustila paru.
@cacianka ďakujem veľmi pekne ❤️ prave nad tým trestným oznámením aj rozmýšľam, preto sa pýtam, či a tým má niekto skúsenosti, či sa to oplatí takto riešiť. Ja som na neho už dávnejšie podávala trestné oznámenie, lebo ma na začiatku tehotenstva napadol, po narodení dcéry sa mi vyhrážal, zastrašoval ma a kopec iných veci, ale mi to zamietli, lebo...je cudzinec a myslím, že sa im to nechce riešiť...
@cicuca TO sa kľudne poraď, prípadne zákaz priblíženia, kontaktovaní a mimo stanovených termínov, netuším čo a ako máte, tak viac neviem poradiť.
Ja som môjho chlapa zastupovala ako laik na súde vo veci výživného, ex napísala a na súde tvrdila 2 zásadné veci, ja som ich vyvrátila aj dokázala príkladmi, a zabralo to - sudkyňa sa spýtala navrhovateľky prečo klame, potom vyletela z budovy ako nasratá metla.
moja teta kvôli tomuto radšej zo súdu odišla... pracovala ako zapisovateľka a jednoducho nezvládala počúvať tie drísty čo poniektorí natárali na manželov - manželky...
Myslím že sudca sa tiež musí neraz dobre obrniť ....
neboj, na sud ohladne deti chodia vacsinou tie pary ktore sa nevedia dohodnut. Nikto sa nebude sudit, lebo si doma skacu okolo krku.
Drzim palce ❤️
@cacianka máme rozhodnutie z neodkladne ho opatrenia, kde je o.i. upravený aj kontakt otca s dcérou. Zákaz priblíženia som nenavrhovala, ale žiadala som o obmedzenie kontaktu, lebo otec je problémový. To som aj na súde hovorila, že ako sa správa aj ku mne aj k dcére, ale oni to vyhodnocujú ako že otec má záujem o dcéru, ale nevie ako byť rodičom a treba ho to naučiť 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ to, že dieťa držal oproti idúcemu autu je asi o nedostatočných rodičovských schopnostiach...ale to odbacam
Ďakujem za radu, ale u nás to také jednoduché nie je. A náš civilný súd mi zatiaľ nijako nepomohol...
@kittykat22 ďakujem ❤️
Ja poznam tak zenu, ktora je neskutocna manipulatorka,klamarka. Na sude, na upsvar,kade tade klame. Aj na sude na pojednavaniach nerobila nic ine. Co ostavalo danemu muzovi urobit? Mal dokazy na jej klamstva,ktore zakazdym vyvratil. Na pojednavaniach mal šanon plny dokazov,emailov, proti jej tvrdeni. Sud bol zamereny na deti nie na spory medzi otec- matka. Sudca si urobil za rok a pol obraz o matke.
Takze neboj sa.
@cacianka neurazam sa...posudok mám hotový s tým, že hovorím pravdu a psychicky som v poriadku ( vyrovnaná, pokojná, emočne sa ovládam, s mierne naprimernou inteligenciu...) Svedkov iba v pár prípadoch, aj to už stihol vyvrátiť, že som ich zmanipulovala, lebo sú to rodinný príslušníci 😁 však čo iné mu ostávalo povedať
Mňa skôr zaujíma, či to má zmysel riešiť ako tr. oznámenie za ohováranie
@cicuca takých je veľa podľa mňa 😀 nerozvadzam sa ale dvaja kamoši áno a nie je to med lízať čo vravia