Ahojte, možno si poviete, že čo ma je do toho.
S ex sme sa rozviedli pred piatimi rokmi, máme 13r dcéru. Ja mám tri roky priateľa, žijeme spolu aj s dcérou a jeho synom v jednej domácnosti. Zoznámili sme ich po polročnej známosti, povedali, že chceme byť spolu, máme sa radi. Pomaly ich prichystali na to, že budeme súčasť jeden druhého.
Ex už má rok známosť. Vraj je to vážne, stretávajú sa, chodia spolu na výlety, kúpať sa, prespávajú jeden u druhého, ale vždy vždy bez deti. Dcéra o nej vie, aj ich zoznámil, ona má tiež syna, vedia o sebe, ale nejde mi do hlavy, že ak sú spolu, vraj je to vážne, prečo nezapájajú aj moju dcéru do toho vzťahu??
Keď som sa ho pýtala, že prečo ju berie, volá k sebe a náhodou tam príde aj jeho priateľka, dcéru pošle domov, alebo "odloží" k babke.
Som si urobila srandu, že asi len sexujú, v tom prípade to chápem, dcéra nemusí byť svedkom...
Ale vraj varia spolu, minule prerábali detskú izbu, boli spolu vonku, išli na pivo, posedieť si ..a dcéru vynechali. Už sa ma párkrát pýtala, že prečo ju aj ja nepošlem preč, keď príde priateľ z práce, prečo sa pred ňou pobozkame, keď otec sa skrýva a zatajuje vzťah.
Vysvetlite mi niekto, prečo je to tak? Hanbí sa, boji sa? Pritom jej sľúbil že budú spolu tráviť čas. Už 4 dní je u neho, ale on chodí s priateľkou vonku a dcéru zatiaľ stráži babka.
Ja by som sa ho spýtala, ci je taky problém aby s nimi išla dcéra keď niečo robia alebo idú. Alebo akú dôvod ma ju odkladať, tak nech ju tam radšej ani nevolá keď má program s priateľkou
A zase hádam 13 ročné dieťa netreba tak strážiť aby nemohlo byť nejaký čas aj samé doma nie?
Podla mna to ex robi spravne, ze to zatial deli... nie su zasnubeny, neberu sa... tak na co servirovat priatelke dieta v puberte a naopak - ukazovat dcere kazdu potencialnu "novu mamicku"... ono je to zlozite, a navyse sa ta to vobec netyka...ty si jej priatela predstavila, mate dlhodoby vztah, pribudol jej surodenec. Ale ex to nemusi robit rovnako, proste ma na toto ine tempo... nieco je odkladanie a nieco zdravy usudok vzhladom na mozno este nie tak vazny vztah...
podla mna idu na to pomaly, len ty s tym nie si nejako ok mam pocit.
Ja som s priateľom 3 roky, obaja máme svoje deti a nežijeme spolu. Dosť dlho trvalo, kým ma predstavil deťom. A aj teraz, keď sa už všetci poznáme a trávime spolu čas (nejaké dovolenky, spoločné obedy), chodí za mnou hlavne vtedy, keď sú deti u bývalého manžela. Ale teda on kvôli mne deti nikam neodkladá. A o tom, že iba sexujú, ste dúfam nesrandovali pred dcérou....
Neviem, ale mne to pride divne, ze ked je s priatelkou posle dceru prec..ak by siel na to opatrne a nechce predstavovat dcere kazdu novu priatelku tak by sa s nou stretaval ked tam dcera nie je, predpokladam ze nemate striedavku a dcera je zverena tebe.
@matullienka netreba ju strážiť, bezne zostane doma aj u mňa, keď sa jej nechce ísť na prechádzku alebo do obchodu. Len ide o to, že on ju volá, a nakoniec ju nechá doma. Pritom vidím na nej, že chce byť súčasťou, chce ísť s nimi či do mesta, sadnúť niekde, alebo len tak doma spolu pozerať telku. Oni ju neberú nikde, cíti sa odstrcena keď on chce byť s frajerkou.
@anjelicek26 ja nevravím, že zoznamovať ju s každou známosťou, sú spolu rok, varia spolu, prerábajú byt, chodia na výlety. On ju volá k sebe, a nakoniec ju nechá samu doma alebo odnesie k svojej mame a ide s ňou na celý deň von aj na noc.
@bosorka2302 mne je to úplne jedno, že či má známosť, veď práveže ešte ja som mu hovorila, že konečne sa rozhýbal, nie sme spolu 5 rokov, prajem mu to, ide o dcéru, nie jeho frajerku. Dokonca aj ja ju poznám, chodili sme spolu na rôzne akcie z jeho práce, ešte dcérka bola maličká. Ona má syna a keď ide ex k nej, on tam je s nimi, ale dcéru už nevezme.
@sense áno, mne je zverená. A máme neobmedzený styk, na dohode. Práve to má trápi. Že on ju volá k sebe a aj tak je sama. Pritom môže povedať, dnes chcem byť s priateľkou, prídeš inokedy, urobíme si program.
@monro nie, nesrandovali. Mám rozum 😊
to, že sa neponáhľajú, je OK, len sa mi nepáči tá časť, že "náhodou tam príde aj jeho priateľka, dcéru pošle domov, alebo "odloží" k babke". Keď vie, že má dcéru, má prednosť dcéra a nie priateľka, nie? Otec roka! Toto by bolo treba vyriešiť, čo si myslí, že keď sa rozhodnú, že teda dobre, nastal čas zaintegrovať deti, že dcéra s nadšením privíta babu, kvôli ktorej sa v minulosti musela viackrát pratať kadeľahšie?
Mozno sa priatelka boji pubertalneho dietata, tazko povedat. Normalne v klude sa porozpravaj s exmanzelom, ze co je vo veci, ze by bolo "vhodne", aby ked je dcera u neho - venoval svoj cas jej, inak si ju ani brat proste nemusi... Ze ide aj k babke je ok, ale ako pises ide na cely den aj noc prec a co s toho vikendu s dcerou potom akoze on ako otec ma? Berie si ju len s povinnosti alebo lebo chce byt s nou? Toto nech si ujasni... a bez vycitiek, podla mna pochopi.
Tak mne to spravanie divme pride. Skusala si sa s nim o tom rozpravat? Lebo vola ju k sebe a potom ju necha samu alebo posle domov by sa ani mne ako matle nepacilo a ano tiez mam novy vztah aj spolu zijeme. Mne to pride osobne tak ze je zalubeny a novej partnerke nevyhovuje ze je tam jeho dcera. Jej syna bravaju so sebou alebo je vtedy u otca ci tiez ho niekam odlozia
Lebo pred ňou chce byť slobodný a hlavne 👍bez zväzkov
myslim si, ze robi dobre, ze este na to tak netlaci, deti zatial do toho nezatahuje, mozno je to v tom, ze este nema taku istotu vo vztahu, vsetko chce cas. uvidis, ci sa to neskor zmeni, ale podla mojho nazoru je to uplne ok.
@sense buď je u otca, alebo s nimi doma. Len vraj on je taký, že celý čas na mobile a nevníma, nerieši. Dcéra je aktívna, ona sa pýta, usmieva, je spoločenská, ona sa potešila, keď jej otec povedal, že má priateľku, keď ich zoznámil. Aj sa jej pýtal na názor, či sa jej páči, či jej nevadí že má priateľku. Ona mu povedala, že sa teší, že nebude sám, že k sebe pasujú a že je milá. No spolu boli tak možno trikrát. Raz boli na kúpalisku spolu, raz u nej doma pozvala ich na obed a raz u neho doma. To boli spolu a odvtedy ako keby chceli byť sami.
Chápem, ale nech potom dcéru radšej nechá u mňa a keď bude mať na ňu čas, nech ju vezme.
@zlomika áno je to ok, keby povedal, zostaň teraz u mamky, inokedy prídeš ku mne. Lebo chcem byť s priateľkou. A nie, že poď, pôjdeme k babke. On ju tam nechá a ide si na celý deň a noc preč a príde na obed pre ňu a privedie ju domov. 🤔
Chápem, že sa spoznávajú, aj ja som sa spoznávala, ale keď sme išli na výlet, či sa najesť niekde, tak sme brali aj deti. Nedržali sme sa za ruky, ani nebozkali, len sme sa venovali jeden druhému, deťom.
Je mi to divné, lebo dcéra o nej rozpráva pekné a je šťastná že on má už niekoho. Ale aj smutná, že je odkopnuta. Stále mi píše, že zase som sama doma, lebo on išiel k nej. 🙄 Alebo že "nudím sa, som na mobile, lebo babka kuka telku a dedo spí a otec išiel von" 😏
Urcite by som sa s nim smazila v klude porozpravat, ze teda nech ju nevola k sebe ked chce byt zatial s priatelkou sam, lebo ze dcera sa ta pyta na veci na ktore ty nevies odpovedat alebo nech jej on vysvetli preco ju potom posle domov. Mne by sa to tiez ako matke mepacilo a nemalo by to nic spolocne s tym ze nechcem aby mal novu partnerku
@daniela2202 tak ona vie, že má záväzky 😃
@sense veď som mu hovorila, že nech ju kľudne nechá doma, veď majú neobmedzený styk, neznamená, že vkuse s ňou musí byť.
On ako keby sa hanbil prejaviť city pred dcérou. Aj ho chápem, poznám za 15 rokov, ale tak veď o nič nejde, nech si užíva s priateľkou a dcéru nech nechá doma. Keď bude pripravený, vezmú ju so sebou von. 🤔
Pritom ju zoznámil aj s rodičmi, tak asi to bude vážnejšie. 😃
@anjelicek26 všetko máme vykomunikovane, a aj tak to robí. Ja nemôžem zasahovať do toho. Že nedám mu ju, lebo ide ku frajerke. Chcela som od neho len aby priznal, že im zavadzia, samozrejme, nie pred dcérou, to by ju ranilo. Ale mne povedať, že proste chcú byť sami, nech jej urobím program ja (ona si vie urobiť už aj sama) a vezme ju inokedy. Alebo s tou priateľkou, že teraz idú von sami, inokedy s deťmi. Tak ona berie syna, je tiež v tom veku, o rok menej, a ju už nie. 🙄
Aj teraz ten víkend je priateľ doma, boli sme sa kúpať v Maďarsku, bol jeho syn, my, hovorila som ex že ideme sa kúpať, tak že oni idú na oslavu k otcovi, že už týždeň o Tom viem. Ok, tak išli na celý víkend preč, v piatok mali oslavu, po oslave iisel k nej na noc, priesiel vraj na obed, o 16tej už zase išiel k nej a dcéra sama s babkou, ani nikde von, lebo tam sama nepôjde, len na mobile.
A mohla prísť s nami sa kúpať radšej, tak on že čo povie rodičom prečo dcéra radšej uprednostnila kúpanie pred dedom 🤭
Toto je zase chlap zo sekcie otec roka. Normálne som sa naštvala za tvoju dcéru, musí sa cítiť ako pokazený bycikel. Len ho niekde oprieť a zabudnúť, že tam je.
Ak je rozumná trvala by som na tom, nech si návštevy manažuje sama. Keď ju ocinko nechá samu niekde a ona tam nechce ostať nech ide domov. Cestu autobusom zvládne.
@januska12323 to som jej hovorila, že naposledy tam zostala sama. Keď ju nabudúce nechá a on pôjde preč, nech zabuchne dvere a príde domov.
No ale chlap tak nerozmysla. On ked chce byt s babou, tak s babou a nie este aj s detskom. Nehovorim ze kazdy chlap, ale par rozvedenych kamosov hej. Lebo vraj musia sa starat o dieta, myslet na neho, a neviem ake vyhovorky (dievca malo skoro 15).
Podla mna nechce byt oplzly pred vlastnym dietatom.
@nwnw aký oplzlý, keď spolu varia, upratujú, alebo idú na kupko? Nevravím v noci, ok...ale celý deň sú "nevhodní pre deti"?
Skus sa porozpravat s dcerou a vysvetlit jej,xe je normalne povedat ocovi ako sa vec ma a ako sa citi. Vidno, ze tvoja dcera je rozumna a oni dvaja rozum nič. Neuvedomuju si,ze zranuju malu dušu dietata,ktory tuzi po pozornosti.
Preto by im ona sama mala povedat, ze : chcem s vami travit cas, oci som rada,ze mas priatelku, ale mas aj mna, svoju dceru. Velmi rada ku tebe budem chodit ked sa mi budes venovat a neodsuvat. Nebudem chodit,ked ma ma strazit babka a ty si robis program bezo mna ako by som nebola.
Toto musi vykomunikovat dcers a trosku im nastavit zrkadlo,ze sa nespravaju dobre.
@timing áno, je rozumná, ale aj citlivá. Ona mu nepovie, lebo nechce, aby priateľku nechal. On už to raz urobil. Spoznal sa s jednou, dcéru odsuval. Povedala mu, že prečo sa jej už nevenuje ale vždy keď tam chce ísť, jej povie, že ide na nočnú, alebo sa necíti dobre aj keď vie, že bude s frajerkou. Vtedy povedal frajerke, že dcéru stráca, a to nechce dopustiť, tak radšej sa s ňou rozišiel.
Ona sa boji, že zase bude sám 🤔
Tak chcú mať súkromie. Prečo by mali mať v závese 13 ročnú pubertiacku. Možno skôr vám vadí že vás ex je šťastný a jednoducho tretieho k tomu nepotrebujú.
A jej syna si bravaju? Ak ani syna, tak asi to ešte také vážne nie je.