Baby, prosím, napíšte mi vaše názory, čo si o tom myslíte. Pred viac ako rokom som sa dala po rozvode dokopy s jedným mužom (44 rokov). V tom čase si kamarátsky písal so svojou dávnou ex, s ktorou chodil pred 20 rokmi chvíľu. Podotýkam, že sa poznajú dlhé dlhé roky aj pred tým chodením a poznajú sa aj ich rodiny, čiže oni potom naozaj udržiavali kamarátsky vzťah. Ona dávno vydatá, bezdetná a s týmto mojim priateľom pred rokom riešila to, že sa jej v živote zjavila stará láska a začala sa s tým mužom aj stretávať, priateľ ho pozná, tak že sa proste niekomu potrebovala zdôveriť, atď, čo som aj chápala. Priateľ jej dohováral, aby neklamala svojmu manželovi, ale ona to proste extrémne prežívala a stále si našla dôvod, prečo mu písať, aj každý deň (ona žije v inom meste ako my, tu má len rodičov). Raz tu bola za rodičmi, priateľ ma s ňou aj zoznámil, aj sme pokecali, proste nehľadala som v tom nič. No ale potom po asi 2 mesiacoch začala byť už naozaj doterná a písala vkuse. Príklad: my dvaja spolu na kúpalisku a ona mu posielala svoje fotky s mužom s otázkou, že na ktorej je krajšia 🙈 to už wom mu povedala, že sa mi to jej kamarátstvo celkom nezdá. Potom prišli situácie, že jej nezdvihol telefón, lebo bol so mnou a nepočul a ona mu napísala, citujem: priateľka/nepriateľka, ja sa s tebou potrebujem okamžite rozprávať, tak mi dvíhaj! Alebo sme išli na dovolenku, otravovala, napísal jej, že ideme preč a vrátime sa v utorok poobede, že nech dovtedy dá pokoj. Bolo utorok 12:00 a ona hneď volala! No psycho proste. Pričom on už nejavil záujem o kontakt s ňou, aj jej to dal najavo a ona stále nič. Potom sme sa kvôli nej aj pohádali, tak jej proste už na jednu správu neodpísal a prestal jej dvíhať, tak to nejak skončilo. No ale teraz po takmer roku sa mu ozvala akoby nič s otazkou, či s ňou nepôjde na kávu. Odpísal jej, že nemá čas. Ale do mňa už vošiel jed a vrátili sa mi nepríjemné pocity, ktoré som v súvislosti s ňou prežívala. Priateľ povedal, že nespraví nič, čo by sa mi nepáčilo. Ja mu dôverujem. O to nejde. Ale povedzte mi, o čo vlastne ide tejto osobe, prečo nedá pokoj. Ako by ste sa cítili vy, keby ste niečo také riešili vo vzťahu. Preháňam? Mám to brať na ľahkú váhu? Podľa mňa nemá o neho záujem, ale akosi si stále. Namýšľa, že ona bola pre neho tá top a že má nad ním moc.
Ďakujem za dočítanie 🙏
A priatel ju preco neblokne? V prvom rade by taketo spravanie asi malo ist na nervy jemu, nie? Ved rodine by to vysvetlil, znami ani nemusia vediet.
Pozri, odmlcala sa a teraz sucho napisala ci nezajdu na kavu.
Nechaj jeho nech si urci hranice, vie ako to mas ty
Hm, základná otázka: prečo ju nestopne?
Asi ho to s ňou veľmi Baví. Ak by ho zo obtazovalo, tak by ju rýchlo zablokoval
Vie o tebe?
Zavolala by som priateľa, aj ju na pokec a vysvetlila by som jej to stručne a jasne. A priateľ nech si hlavne určí hranice, príde mi ako keby nechce s ňou ukončiť "kamarátsky" vzťah
prečo už pred rokom nezablokoval jej tel.číslo??
@pribinak vie o mne, aj som písala, že nás zoznámil vtedy. Mne je tiež záhadou, prečo to s ňou nerieši rázne. Ale videla som na vlastné oči, ako jej už vtedy písal, nech ho neotravuje. Ešte dodám pre objasnenie situácie, že oni spolu chodili zamladi, nechala ho kvôli inému, no neskôr jej diagnostikovali nádorové ochorenie, na čo sa ona k priateľovi nasilu vrátila, on s ňou zo súcitu prešiel celou jej liečbou a potom sa s ňou definitívne rozišiel. Ale podľa mňa z takého nrjakého strachu o ňu aj roky udržiaval to ich kamarátstvo. Oni sa v čase vždy nejak odmlčali, resp.on, aj ju viackrát mal zablokovanú, ani ju nrmá doteraz medzi priateľmi nikde na sieťach, pretože mi sám hovoril, že ona vždy to kamarátstvo otočila na to, že on si už aj tak lepšiu nenájde a pod. No je zakomplexovaná. On je s ňou až príliš súcitný a akosi jej nevie dať jasný signál, že nie.
@maminkadeticiek no toto je práve záhadou aj pre mňa. Ešte sme sa o tom nerozprávali, len mi poslal teraz večer screenshot, že sa mu ozvala. Zajtra sa ho na to určite opýtam.
@rozculena no on mi aj dnes napísal, že nechce byť netaktný, lebo jemu v podstate neublížila. Čo je asi pravda, ale určite s ním preberiem to, že ako chlap by sa mal postaviť za mňa a mne teda ublížila dosť.
Úprimne? Mne by toto prekážalo. Proste ak chce perspektívny vztah tak toto by mal ukončiť
Veď mu povedz, že tá to zranuje, že nemáš chuť súperiť s nejakou čudnou ženskou čo sa nevie odpútať a to iste on
čítala som všetko. zrejme by bolo najvhodnejšie, keby ste ju (alebo on, ale ty tam pôjdeš tiež) zavolali niekam na kávu a stručne a jasne jej vysvetlili, že si neželáte, už nikdy, aby vás alebo tvojho partnera kontaktovala. bloknúť komplet na všetkých sieťach, všade... prípadne zmeniť číslo. pri akejkoľvek správe, ak ho vyňurá, absolútne NEREAGOVAŤ... podľa toho, čo píšeš, ani priateľovi to nie je príjemné. ale v prvom rade jej to musí dať pocítiť on. kým on toto bude "trpieť", ona neprestane. ona vyzerá byť primitívna, povedz priateľovi, nech nie je primitívom aj on.
@pribinak vie, že ma to zraňuje. Nechám to riešenie na neho, dnes som mu jasne napísala, že to nebudem tolerovať.
autorka, vy žijete od seba? nie ste večer spolu? z akého dôvodu?
@lonely66 nie je mu to príjemné, ja som počula, akým tónom jej aj dvíhal telefón. Mne keby sa takto chlap ozval, tak už nezavolám nikdy. Ale je podľa mňa mäkký ju úplne bloknúť. No som zvedavá, ako to dorieši.
autorka, držím ti palce, aby mu to trklo, že tebe je to už vrcholne nepríjemné. ak by to ešte trvalo ďalej, povedz mu, nech si situáciu otočí. nech si predstaví, že teba by takto otravoval nejaký bývalý a stále by niečo riešil a ty by si nemala to "srdce" ho zablokovať, že ako by sa asi tak cítil???
@lonely66 nežijeme spolu, dôvodov je viac, ale najmä taký, že ja mám dvojizbák a dve deti, zvykne tu prespávať, ale inak sa sem proste nezmestí a ja sa zatiaľ nehodlám s deťmi sťahovať.
aha, tak to rozumiem. ak sa smiem ešte opýtať, aký je vzťah medzi ním a tvojimi deťmi?
@lonely66 no pravda je taká, že môj ex manžel ma otravuje, ale rozdiel je ten, že ja ho aj blokujem, neodpovedám, komunikujem len o deťoch, rozhodne s ním nechodím na kávu. Ale je to nepríjemné aj partnerovi aj mne, zas on má v tomto trpezlivosť, aj keď môj ex navyvádzal kadečo. Ale ja rozhodne neprejavuj záujem o akýkoľvek kontakt s ním.
@lonely66 deti ho majú veľmi radi a on ich tiež, často je s nimi, keď ja som v práci, venuje sa im.
A takto ešte pre objasnenie, ona mu nikdy nepísala niečo, že by mala o neho záujem. Iba také namotávačky, z ktorých by asi mal mať záujem on o ňu, aspoň mne to tak prišlo.. napr.,že bola som včera na párty a všetci tam po mne išli a pod.🙈 Pričom netvrdím, že je škaredá žena, ale rozhodne to nie je žiadna samica, mne prišla ako kôpka nešťastia bez energie.
autorka, usudzujem, že máš naozaj veľmi dobrého priateľa. má rád aj tvoje deti, venuje sa im. pošle ti informáciu o tom, že ho znovu kontaktovala.... myslím si, že mu môžeš naozaj úplne dôverovať. možno teda ešte urobiť to, nech ju absolútne ignoruje. ale absolútne. rok, dva, päť.... nech ju vypustí zo svojho života. ak má ona čo i len 1 mozgovú bunku, tak jej to snáď dôjde, že stačilo....
ešte som dočítala tvoju správu o 23:07... no tak ak mu takéto chujoviny píše, a on má zdravý rozum, miluje teba a má rád aj deti, tak týmto si ho veru nepripúta k sebe 😀 obyčajná chudera, ktorá potrebuje pomoc psychiatra.
@lonely66 no ja to takto nejak vidim. Na jednej strane ma sere, že on ju nepošle do riti stručne a jasne, na druhej strane viem, že to neurobí len preto, že nie je hovädo. Ale nepáči sa mi, že jej napísal, že nemá na to čas. Podľa mňa jej mal napísať, že nechce ísť na tú kávu. Zajtra sa ho na to opýtam. Bojím sa, že kým ja budem v práci, ona ho začne zas nejak emočne vydierať, aby docielila, že tam s ňou nakoniec pôjde. Mne by ani to nevadilo, lebo mu dôverujem, ale myslím si, že tým by sa len naštartovala a opäť by začal teror z jej strany a dožadovanie sa pozornosti, lebo asi len o to jej ide. Je podľa mňa na hlavu naozaj. Ak by mne niekto povedal, že sa vráti v utorok poobede, neviem si predstaviť, že by som čakala pri hodinkách do 12:00, aby som mu mohla volať 🙈 no veľmi by som chcela vedieť, o čo jej ide.
@lonely66 kým som sa v jeho živote neobjavila ja, stretli sa 2-3 x ročne a občas si napísali. Zrazu bombardovala a potom raz aj z neho vyšlo, že keď chodil s inou babou, táto sa mu nanominovala do bytu, aby jej skontroloval diplomovku či čo a že potom to tej jeho aktuálnej aj vadilo, čomu samozrejme rozumiem. Otázka je, prečo ho nenechá žiť???
autorka, nič v zlom, ja sa opýtam inak: prečo on jej toto dovolí? on je na rade. v zmysle, že jej má dať jasne najavo, kde je jej miesto. že to miesto nie je rozhodne naďalej v jeho živote. pokým on toto neurobí.... trošku by som začala premýšľať nad tým, či nie je aj tak trošku rád, že má takú obdivovateľku alebo ako to nazvať...
@lonely66 áno, áno, presne toto si myslím aj ja, že mu to istým spôsobom lichotí. Veď preberiem to s ním zajtra osobne, nechcela som to s ním dnes hystericky riešiť cez telefón. Určite dám vedieť, ako sa to bude vyvíjať.
@kitycat áno, veď je to na ňom. Ale mňa by zaujímalo, či by niektorá z vás takúto "kamarátku" tolerovala. Však nie som hysterická, ak toto nepovažujem za normálne a úprimné kamarátstvo.
ja ti úprimne držím palce. ak máš dve deti s iným partnerom a ona nemá žiadne....
nechcem byť sviňa, ale ja som sa už v živote popálila. ono je dosť možné, že partner uvažuje ešte nad svojím pokrvným dieťaťom a ak ona mu takto stále nadbieha.... nuž... je to len "samec", ktorý chce nechať genetickú stopu. nechcem ťa strašiť, ale áno, asi to budeš musieť riešiť. a najlepšie osobne. držím ti palce.
Povedz mu svoj nazor na jej chovanie (nie na jeho konanie a rozhodnutia!), svoje neprijemne pocity z nej a nechaj to tak.
On sa uz rozhodne.
Hlavne sa vyvaruj cohokolvek, co by smerovalo k: Nechapem, preco si ju nezablokujes (preco si ju este nezablokoval).
Ani milym tonom, ani zvedavym, ani sarkastickym, ani ziadnym.
To musi byt jeho rozhodnutie. Nemal by mat pocit, ze mu ty diktujes cez plece.
@lonely66 toto nie naozaj. Ona už má po 40, ja ešte nie. Nechcem byť zlá, ale ja som oproti nej stále šťavnatá a plodná žena už na pohľad. Ona má psychické problémy a asi aj nejaké poruchy prijmu potravy, je vyziabnutá, už na pohľad jak vysušená slivka, ak to mám takto povedať, že ak by muž uvažoval takto animálne, podľa mňa žiaden by jej nedal predo mnou prednosť 🙈 A hlavne ona je vydatá a naposledy mala teda aj toho milenca, s odôvodnením, že jedného miluje a druhého ľúbi 🤦 proste chorá hlava... Manžel s ňou možno ani nespáva, deti neviem, prečo nemali, ale je vydatá už x rokov. Ten milenec je taký nejaký alkoholik, nikdy nedozrel... No celé zle, nemá to v hlave v poriadku. Môj partner je inteligentný, aktívny športovec (ja tiež), ona fajčiarka bez života. Nemyslím, že má nado mnou na vrch v akomkoľvek smere.
@moonlight1210 ja sa s tvojou radou úplne stotožňujem a takto sa naozaj snažím konať. Ale fakt mi už lezie na nervy tá ženská. Bojím sa, že opäť začne narúšať náš pokoj. Tak len dúfam, že bude dostatočne odhodlaný na to, aby sa vyjadril naozaj jasne.
A preco ju priatel jasne definitivne nestilopne?Ze nema cas?Robi si zadne dvierka?Preco nenapisal "mam priatelku a viac sa nemam zaujem stretavat na kave ani inak.Prosim ta,viac ma nekontaktuj"?Zenska je jedna vec.Skusa to ale iba preto,ze tvoj priatel vysiela signaly,ktorymi jej dava nadej,ze ma sancu.