Bývalá partnerka si našla mladšieho priateľa a ja sa bojím o syna.

patres10
10. apr 2020

Ahojte, s priateľkou sme boli 5 rokov.
Pred 4 mesiacmi sme sa rozišli, ale stále sme v kontakte kvôli malému.
Ona si našla pred mesiacom o 2 roky mladšieho priateľa.
Do teraz mal však iba 13 ročné frajerky, a neviem ako to zvládne v tomto vzťahu keďže bývala priateľka má aj dieťa, býva ešte u rodičov stále..jej nový priateľ ešte dieťa nevidel pretože bývala sa ho bojí doniesť k sebe lebo jej rodičia majú blbe poznámky,a boji sa žeho urazia. Nepriamo jej dáva rozumy aby nebola so mnou v kontakea bojím sa že potom by som nemohol vidieť. Malého.
V kuse ju volá von už aj pili čo ma dosť naštvalo keďže ma doma malého, a on by jej mal dohovoriť. Do teraz nemal žiadny vážny vzťah keď sa to tak vezme, nechcem ani ho neodsudzujem.
Je ešte študent, nemá stabilný príjem, a bojím sa ako to bude ďalej ako ich uživí a tak.
Viem že škola je dôležitá a treba ju dokončiť, ale keď sa na to nebude cítiť tak potom čo?
Akože bývalu mám stále rád, ale už by som s ňou nedokázal byť.
A bojím sa že keď sa rozídu niekedy že sa bude chcieť ku mne vrátiť, lebo ju poznám, a viem aká je.
No nechcem jej ublížiť ale ani s ňou nechcem byť.
A bojím sa že na jej hlúposť ktorú robi doplatí malý, neviem ako prime jeho rodina malého keďže ako hovoril jehootec nebol nadšený keď mu to povedal.
Nebudem odsudzovať nikoho , pretože keď sa majú radi tak fajn.
Ale ide o to že treba už aj na malé myslieť, pretože to neni už o nich dvoch. Je tu viac zodpovednosti a starostlivosti, ktorej sa nevie ešte postaviť .
Na prvom stretnutí sa dali dokopy.
Strašne sa na nu naviazal sľubuje jej dovolenky a neviem čo, ale stále v tom je iba ona a nie malý.
No ešte pred tým ako som bol s bývalou 4 roky dozadu samu páčila, ona ho odmietla a neviem či to nechce využiť proti mne že ho odmietla kvôli mne a teraz je s ním.
Blbé komentáre si nechajte prosím vás, došiel som sa sem poradiť ďakujem.

Proste bojím sa aby bývalej neublíži .

miadi
10. apr 2020

Mesacny vztah a tu to preživas akoby sa uz išli brat, Je vacsia šanca že to spolu nevydrzia ani do konca roka. A Keby nahodou .. je to len jej vec skym bude ako žit. Ty o svoje otcovske prava neprideš. Ak by ti robila problem vidiet si dieta vyriešiš to sudnou cestou.Moja rada -klud nemozes žit jej život za nu. Nie ste spolu a mà pravo robit čo chce skym chce.

patres10
autor
10. apr 2020

@miadi Ja som nepovedal že to beriem ako to že sa idú brať 😣🤔 nežijem nikoho život, má právo žiť svoj život, aj keby chodí s 40 ročním je to jej vec.
Ale chcel som sa s ňou dohodnúť normálne ako do teraz , nie sudnou cestou a naťahovačky okolo toho.
Lebo nejaký debil bude robiť problémy.

amelia000
10. apr 2020

@patres10 ale to uz nieje tvoja starost ci tvojej ex ublizi ci nie, rozisli ste sa tak sa jej do vztahu a toho co robi proste nestaraj pokial je postarane k maleho.
A ak je to tvoje dieta, tak si vybav striedavu starostlivost. Neviem co by si tu chcel vlastne riesit :-O

sense
10. apr 2020

To uz nie je tbojs starost ako dopadne jej nova znamost....
ked sa chxete dohodnut mimosudne, spravte to.pisomne.... ak si myslis ze dieta zanedbava tak to ries sudne...
...a to ze on este maleho nevidel? To este stale neznamena ze o nom.nevie....
... a neviem kde so nabral to ze sa bude chciet k tebe vratit...keby vsetko funguje ajo.ma tak ta asi neopusti...

jajka71
10. apr 2020

@patres10 tak ako ona nema pravo zasahovat do toho s kym chodis ty, ty nemas pravo zasahovat do jej vztahov. Nemyslim si, ze je jednoduche pre nu zacat novy vztah s dietatom s dietatom v starostlivosti i s ohladom nato, ze nemate formalne doriesenu starostlivost. Pokial mas obavy o syna, vies to riesit formalne sudnou cestou, vies ziadat o striedavu starostlivost. To, ze sa niekedy stane, ze dieta skonci v starostlivosti starych rodicov nielen fakticky, ale aj formalne, este neznamena, ze to je aj pripad vasho dietata. Nechaj ju zit jej zivot a ty zi svoj vlastny a pokial mas pochybosti ries formalne zakotvenie svojich prav a povinnosti skrz sud. Ona zacina novy vztah a nikde nieje napisane, ze skonci svadbou, mozno len chce vediet ako sa to bude vyvijat a nechce motat hlavu dietatu, kym si nieje ista...ze je to vazne. Po korone si mozte vy traja sadnut a dohodnut sa a dotiahnut to po pravnej stranke. A hlavne zi svoj zivot. Zrejme si vztab s ex v sebe este neuzavrel....ak ona ano...treba ist dalej...

nikaella
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaella
10. apr 2020

... byvalu neries, ona padne na hubu. Alebo nie. Nikto nevie.
Ak ti ide o dieta chod na sud. To je jedina cesta ako mat ako taku istotu ze dieta budes pravidelne vidiet.

patres10
autor
10. apr 2020

@nikaella ďakujem, konečne niekto pochopil že mi tu ide o dieťa hlavne ☺

tncka
10. apr 2020

@patres10 to ze je blba nezmenis. Zbytocne sa budes trapit,urcite ho nenecha len kvoli tomu ze tebe sa to nepaci. A ona ma kolko rokov? Chlapec nahanal 13r. zaby,to on je uz vobec dospely ci zalovila v zajacikovskych vodach? No to sa ani nedivim ze si robis starosti👀Ja im velku sancu na nejaky dlhy vztah nedavam.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikaella
10. apr 2020

@patres10 tak ak ti ide o male tak sud radsej teraz ako ked si to uz bude dieta uvedomovat...

hettinka
10. apr 2020

@patres10 akceptuj, že ste sa rozišli a je to JEJ vec. Ty môžeš tak suchat nohami a byt ticho.
A ak dobre rozumiem, ona by sa eventuálne aj vrátila, ale ty s ňou nechces byt. Takze si jej spravil decko, nechces s ňou byt, ale kecat jej do života a s kým má a nemá chodiť, to by si rad. Chlapov ako ty radím do kategórie chrapúň. Staraj sa radšej o decko, poriadne plať alimenty a rieš seba.

patres10
autor
10. apr 2020

@sense takže vie ? Keďže krpec mal narodeniny a ani si nespomenul ? V kuse chodia von a pijú a in to nerieši či ma doma dieťa alebo nie ? Pekná výchova, pekný partner a príklad ako vychovať dieťa 👍👌.
Keď sa nepoznali nebola taká, dosť ju zmenil a ona je ľahko ovplyvniťelná.
Ja som písal že ja sa k nej vrátiť nechcem , viem aká je čiže viem čo bude nasledovať ak im vzah nevide , možno sa mýlim.
Ale to že chodia von v pohode ale to že cucfleky a tak?
Išla s malým k lekárke a pozerali na ňu.Nechcem aby sa o môjho syna začala zaujímať socikalka.
A keď to znie tak ako by som žiarlil nie, nežiarlim.
IDE MI LEN O SYNA.

hettinka
10. apr 2020

@patres10 keď vieš, aká je, načo si jej robil dieťa???

Ak pije, žiadaj dieťa do starostlivosti na súde a staraj sa sám. A ju nechaj žiť ako ona chce.

kiki9871
10. apr 2020

@patres10 rozum nikomu nenalejes...rovnako ani my zeny nic neurobime, ak si nasi exovia najdu hlupunke 20tky...ja osobne si myslim, ze dievcina chytila pri nom pubertu..zial s tym neurobis nic..snad sa sama raz popali a uvedomi si, ze ten vztah so studentom nema zmysel..ak mate sudom urcene stretavanie, tak nema ti preco branit vidiet maleho..alebo si poziadaj o striedavu starostlivost..pripadne ak to s exkou pojde dolu z kopca a bude vystrajat ako 16rocna a opijat sa s mladym, tak ziadaj maleho do svojej starostlivosti a mas po starosti..a ona nech si uziva druhu pubertu, ak jej nezalezi na malom

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janetinka27
10. apr 2020

@patres10 a kolko maju rokov? lebo ak este studuje,tak ju to mozno prestane bavit.zena s dietatom strati chut na chalana,co doma este pouziva slova "pani ucitelka". chapem ze mas obavy,je tam tvoje dieta,ja by som tiez bola v pozore.vobec si nemyslim,ze sa ta to netyka.on asi o nu stoji viac ako ona o neho.je to.este skoro od vasho rozchodu,chvilu potrva,nez najde chlapa,co bude schopny.

patres10
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patres10
autor
10. apr 2020

@janetinka27 22 on 20 bude mať.
No vekovo 16 rokov, nič iné neviem vnímať iba malého, koľko krát plače lebo mu idú zubky..ona telefonuje so svojím
Nieje zlá mama, stará sa aj tak , ale mala by si už uvedomiť že ma dieťa ..musí hlavne brat ohľaduplnosť na neho , keď ju potrebuje teraz byť doma a nie chodiť sa muckať von.

patres10
autor
10. apr 2020

@perdulka7 nemám iný nick.
A to som teda rád, pretože neviem koľko by ich bolo.

hettinka
10. apr 2020

@patres10 no to je teda vyjadrovanie...
Chlap, čo urobi dieťa, partnerku si nevezme a odíde, je chrapúň u mňa. A vždy bude...

patres10
autor
10. apr 2020

@kiki9871 Chcem si ho zobrať do starostlivosti, lebo nemôžem sa ma to pozerať ako ho v kuse strážia starý rodičia .
Ona sa vie postarať aj všetko, len sa musí pochopiť že už neni to čo bolo, párty, a neviem čo.
Má doma syna kde sa o to treba naozaj starať , a nie chodiť po lekároch s cecflekmi na krku.
To že si chce užívať a tak je normálne ešte z časti ma len 22..
Poznám aj mladšie alebo v jej veku mamini a sú na to naozaj pripravené .

puklica13
10. apr 2020

Myslim, ze vacsina zien si uz obraz urobila..stacilo par prispevkov, forma a sposob vyjadrovania uplne postacili...len na okraj..spominat cucfleky a slovo neziarlim v jednom prispevku je krasny indikator 😁😁😁

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patres10
autor
10. apr 2020

@hettinka pretože keď sme spolu boli bola zodpovednejšie.
To je ako keď ste vonku so seberovními správate sa tak,
Ak ste vonku so staršími správate sa vyspelšie .
Ale ak ste vonku s pubertákom tak sa vrátite späť odkiaľ ste nedávno dospeli.
On ju za mesiac strašne ovplyvnil, už mi ani malého fotky neposlala 2 deň, nedá sa s ňou rozprávať lebo všade je len on.

patres10
autor
10. apr 2020

@tncka ja viem , nejde o to aby ho nechala keď sú spolu šťastný..iba chcem aby trochu dospeli.
22 on bude mať 20 , no jeho byvalky sú 13,14 ročné.
A rozchodi boli že sa podjebali navzájom a tak.

h2
10. apr 2020

@patres10 Ako tak počítam, tak 20-ročný chalan je buď prvák, alebo druhák na VŠ. Čiže ešte má veľkú časť bezstarostného študentského života pred sebou. Nepoznám ani jeho, ani Tvoju bývalú, ani Teba, ale tak zo životných skúseností by som ich vzťahu veľkú šancu nedávala. Zatiaľ sú spolu len mesiac, ešte sa nevedia jeden druhého nabažiť, ale prvotná zaľúbenosť prejde a potom už to nebude také ružové, mať priateľku s dieťaťom od iného chlapa. Tipujem, že študent sa opäť zameria na svoje 13-tky (možno teraz už 16-17-tky). Zatiaľ môžeš situáciu využiť vo svoj prospech tým, že bývalej ponúkneš, že môže dať malého k Tebe, vždy, keď pôjde von s frajerom. Budeš s malým častejšie, čo určite upevní Váš vzťah. A buď len rád, že ten nový ešte Tvojho syna nevidel, aspoň z toho malý nemá v hlavičke zmätok.
Ešte ma zarazili dve veci z Tvojho príspevku:
1. Bojíš sa, ako ich frajer uživí: No nijako. On ich totiž nemá čo živiť. Tvoja bývalá sa má živiť sama a syna máte živiť vy dvaja, jeho rodičia, spolu.
2. Bojíš sa, že sa bývalá bude chcieť k Tebe vrátiť: No to snáď nemyslíš vážne! Veď nech chce, hádam to, že to ona chce, neznamená, že to tak aj bude.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patres10
autor
10. apr 2020

@perdulka7 nechýba mu nič, no jediné aby mu nechýbalo je maminá láska, keďže ju teraz strašne potrebuje a ona si ide von , telefonáty jak nejaký advokát či čo.
Malému dávam všetko , ale ak si to neuvedomí skoro tak budem musieť ísť súdne.