Bývalá nevesta nedovolí kontakt dieťaťa so starými rodičmi

26. dec 2024

Aspoň na Vianoce a narodeniny, keďže bývajú ďaleko. Volali by ste rovno jej, že aký má problém. Otec dieťaťa nezabojoval za svojich rodičov. Vnúča otcovi povedalo, že by ich rado navštívilo. Má 10. Je mi z toho smutno. Som teta dieťaťa a mamka to nechápe, lebo jej nikdy nič zle neurobila. Bývajú ďaleko a chodili málo a krátko aj keď boli spolu.

pribinak
26. dec 2024

Stará matka môže požiadať súd o určenie styku s vnucatom.

marsmykkok
26. dec 2024

Otec dieťaťa sa s dieťaťom nestýka že by vtedy ho videli aj rodičia? Ak nemá záujem a bol ešte aj búrlivý rozvod, chápem aj matku dieťaťa, že s Vašou rodinou nechce mať nič. Ja by som neriešila súdy a tak, však 10 je už dosť rokov, ked bude mať 12-13 skús si ju aj ty ako teta vyhľadať na sociálnych sieťach a skúste si s ňou aspoň písať a neskôr ked už bude skoro dospelá 15-16 sa aj s ňou stretnúť a skúsiť nadviazať vzťahy ak bude mať záujem.

fidorka7
26. dec 2024

riešila by som to v prvom rade s otcom dieťaťa. Prečo ten styk neumožní on v čase, kedy je dieťa uňho?

januska12323
26. dec 2024

S ostatnou rodinou sa tiež nestretáva? Neviete prísť za dieťaťom?

fidorka7
26. dec 2024

otec je teda zrejmetvoj brat, volaj jemu, načo do tojo ťaháte matku?

ysseba
26. dec 2024

Tak to je smutne ked sa veci riesia takto cez dieta. Ked dieta by rado videlo starych rodicov a mama nedovoli 😌 no ale dieta chodi k otcovi, ci? Tak otec moze nastartovat auto a ist k svojim rodicom aj s malym. A stary rodicia by si pre dieta prisli a potom ho mame odovzdali? Ci by chceli aby exnevesta doniesla a odniesla dieta? Ci ako?

cacianka
26. dec 2024

V prvom rade by mal riešiť stretávanie dieťaťa so starými rodičmi z jeho strany biootec. Takže ty ako teta povedz rodičom a aj bratovi, poraď im ako môžu túto situáciu riešiť. Slušný dohovor, komunikácia, výzva cez koliznu, v konečnom dôsledku aj súdnou cestou. Ak je to v záujme dieťaťa, súd rozhodne. Kolizna sa bude pýtať aj dieťaťa, vo veku 10-12 sa už súd viac prikláňa k názoru dieťaťa

zuzitko74
26. dec 2024

Tiež som toho názoru, že stretávanie so starými rodičmi by mal dieťaťu zabezpečiť otec v čase, keď je dieťa s ním.

jaond19
26. dec 2024

Byvaju daleko a nenavstevovali sa ani pocas vztahu. Preco by to ako bývalá mala teraz robit na ukor svojho casu? Vsak otec ma urceny styk, pripadne nech sa dohodnú na dnoch navyse a riesi si to otec dietata vo svojom case. Nehnevaj sa, ale ona s tebou uz nemusi udrzovat nic, rovnako ako s ex- svokrovcami. A nemusi v tom byt nic osobné. Proste nemate vztahy. Stava sa.

cacianka
26. dec 2024

Keď nevieš či jej máte - ex neveste volať, tak asi nie ste v kontakte, tak ako vieš že nechce dovoliť ? Alebo tvoj brat,otec dieťaťa povedal, vyhovoril sa, pritom apriori on nemá záujem o dieťa, lebo napr urazene ego ? Prečo nekomunikuje že otvorene o tejto veci, všetci v rodine, prečo neoslovite ex nevestu a nespytate sa jej v čom je problém ? Len na ňu hádžete že to iba oba nedovolí, ona je ten problém ?
Pritom neviete, ako sa rozišli , kto komu a ako ublizil, prečo je to takto ?

autor
26. dec 2024

Otec sa o dieťa stará a neumožnil návštevu preto, lebo si to matka nepraje a nechce sa s ňou hádať. Nechce konflikt. Ale mňa by zaujímalo prečo matka je proti, keď sme jej nič nikdy neurobili. Nechodili na východ často počas manželstva preto, lebo si to ona nepriala. Keď prišli, tak to bolo bez konfliktu a v pokoji, ale maximálne 2x do roka na 2-3 dni. Dieťa má starých rodičov rado. Cez súdy a úrady to riesiť nikto nechce. Však dieťa nie je tovar, nikto ho po úradoch nechce ťahať. Mňa osobne by zaujímal dôvod. Chceli by svoje vnúča vidieť aspoň na narodeniny a Vianoce.

cacianka
26. dec 2024

Takže takto - otec môže počas svojho termínu ísť s dieťaťom kde chce, kam chce s kým chce. Ani súd mu to nezakáže, teda pokiaľ matka nepreukáže sakra vážny dôvod.

som_realistka
26. dec 2024

Kde byva otec? Ak stari rodicia nemali vazny konflikt s nevestou, tak nema dovod branit v styku. Napr ani my sme nemali konflikt kym "babka" nepovedala, ta tvoja hnusna mama ti nedovoli chodit ku mne. Ex sa nechcelo ju vozit a ja som mu povedala, ze pocas mojich vikendov mam svoj program, jemu sa nechcelo chodit, tak babke povedal, ze ja nesuhlasim. A uz som bola najhorsia.

autor
26. dec 2024

@cacianka to je pravda, ale to dieťa už rozpráva a povie to matke. Keď matka urobí z toho drámu a bude robiť naschvál a pomsty za to, že nebolo tak ako chcela, tak človek sa nechce naťahovať pre pár dní pár mesiacov s nervnou ženskou. Ja sa bratovi ani nečudujem, keď som počula čoho je všetkého schopná. A to jej ťahá na 50, to nie je 20 ročná žaba, ktorú zbalil na diskotéke. Môj brat bol jej druhý manžel.

mirkam3
26. dec 2024

A keď sa dieta stretáva s otcom, prečo starkí neprídu k nemu a nestretnú sa s vnúčaťom vtedy ak teda on nechce/nemôže cestovať s dieťaťom na východ? Ak to nedovolí napr ich zdravotný stav, tak potom je na ňom, aby si to zariadil - je predsa plnohodnotny rodič s určitými právami. Často ale vidíme, že ak rodina žije na východe, na západ ju nedostane nik “taku dialku” a všetko im treba naservírovat na podnose (vlastná skúsenosť).

Ja som za dobre vzťahy, ale popravde, ak by som bola rozvedená, zrejme by som nemala chut obetovať svoj osobný čas a tráviť ho s rodinou ex na druhom konci SR.

autor
26. dec 2024

@mirkam3 nikto to od nej nechce. Stačí, ak by povolila otcovi návštevu u starých rodičov dieťaťa a nerobila pre to dusno a cirkus. Nejedná sa vôbec o ňu. Išiel by môj brat.

cacianka
26. dec 2024

Pozri, možno by stačilo konzultovať s koliznou, ona si matku predvolá a dohovorí jej..
Druhá možnosť je súdne si stanoviť rozšírený styk, aby stihli návštevy,
Alebo, nepopulárna cast- dupnúť si a matke pohroziť že otec požiada o striedavku, alebo zverenie, alebo starí rodičia podajú návrh zo zákona. Občas treba upratať takéto "matky" a jednat s nimi dôraznejšie. V záujme dieťaťa.

autor
26. dec 2024

@cacianka vysvetľovala som mamke ich práva ako starých rodičov. Nechce robiť ani ona dusno. Mňa matka už počas ich manželstva nemala v láske, takže ja by som to dusno kľudne urobila, aby starká videla svoje vnúča. Myslím, že každé vnúča má právo na svoju rodinu z oboch strán. Som tiež rozvedená a snažím sa udržiavať vzťahy aj s druhou stranou, lebo je to raz navždy rodina dieťaťa a nie sú to zlí ľudia. Majú svoj vek a nikto z nás nevie ako dlho tu budeme.

draik
26. dec 2024

Nech si požiada starý rodič o styk, zdôvodní ako je uvedené. Pokojne sa môže stať, že matka dieťaťa príde o ďalší deň cez víkend.

autor
26. dec 2024

@draik to by matka bola schopná obratiť dieťa proti starým rodičom ako pomstu. To nemá význam.

fidorka7
27. dec 2024

no tak počkaj, buď mi za to vnúča stojí, alebo nie. Ak áno a naozaj mám záujem sa sním vidieť, pôjdem za tým a je mi jedno či nejaká bláznivá ženská z toho urobí, ako ty hovoríš, cirkus. Nech sa brat spýta kolíznej opatrovníčky na ÚPOSVaR-e, či matka môže zasahovať do toho, s kým sa dieťa vidí v čase, kedy ho má otec a zistí, že nie a toto potom môže tlmočiť matke s tým, že ak sa napriek tomu starať bude, môžu si starí rodičia vynútiť kontakt aj súdom, nech sa herečka rozhodne. Ono niekedy stačí prestať takýmto xantipám naskakovať na ich noty a povedať rázne dosť. Mne ako starej matke by za trochu dupkania nôžkou zo strany matky za to stálo, vidieť vnúča.

fidorka7
27. dec 2024

inak keď okolo nej stepujete po špičkách, aby sa náhodou nerozčertila, ako s ňou chceš odkomunikovať, čo jej vlastne vadí a čo jej tvoji rodičia urobili? Čím skôr si dáma uvedomí, že nie je pánom života a smrti svojej dcéry a že dieťa nevlastní, tým lepšie pre všetkých zúčastnených.

tairyx
27. dec 2024

Vykašlala by som na ňu a na otcovom mieste by som dieťa normálne zobrala k starým rodičom na návštevu kedy to ja uznám za vhodné.
Ak by robila cirkus, nereagovala by som na to.
V prípade šialeného telefonátu zložila, na šialené správy neodpisovala matke.
Ty môžeš bratovi poradiť jedine toto, inak sa v tom angažovať nevieš.

petrao2
27. dec 2024

Kym sa jej budete bat nevyrieši sa nic
A 10 rocne dieta je uz dost velke aby vedelo co chce
Zhodnotit vsetky rady co tu pisu a chodte si za svojim
Dieta potrebuje rodinu

ukulela
27. dec 2024

Starkí môžu za synom pricestovať. Keď už syn je posero. Alebo mi napadá, či sa syn len nevyhovara.... Pokiaľ otec riadne využíva možnosť styku s dcérou, má dosť času to umožniť aj svojim rodičom. Neriešila by som to s ex švagrinou, ale s bratom. On má všetky možnosti aby starkí neprišli o vzťah s vnúčatom.

cacianka
27. dec 2024

Neviem dokedy chcete ustupovať hysterke.. táto situácia je ako vred, pokiaľ ho neušetríte, bude hnisať.
Chápem že je to ťažké, rozdúchať vášne pri dieťati, ale čas veľmi uteká. Teraz má 10, o 2-3 roky už pozabudne na otcovu rodinu, puberta, vzťahy a city sa nenávratne narušia. Brata riadne vyobracaj, nech sa činí a rieši cesty v prospech dieťaťa. To má právo na svoju rodinu, svoje korene, aj keby ste šli na sociálku - starí rodičia a ty ako ich hovorca. Vysvetlis situáciu a poprosis o pomoc a spolupracu.