Dobrý večer. Z logickych dôvodov tam tento príspevok anonymné, aj keď sama to nemám rada. Posledný mesiac sa stretávam s jedným mužom. On je rozvedený, má dve deti. Ja som slobodná mamička. Poznáme sa už roky (sme jeden ročník), ale nikdy sme neboli kamaráti. Zoznámili sme sa na zoznamke. Ako pisem, párkrát sme sa stretli. Na jednom takom "rande" sme stretli aj jeho byvalu manželku. Kedze oni dvaja vôbec nekomunikujú, bolo to veľmi trápne stretnutie. Na ďalší deň prišla tá pani za mnou do práce (pracovné sme sa stretávali už niekoľko rokov, takže vedela, kde ma nájde). Dôrazne mi povedala, že si nepraje, aby som sa s jej exmanželom stretávala, lebo nie som jeho liga. Ok. Jasne, že som si z toho nič nerobila. Ale v posledných dňoch ju stretávam všade. Niekedy mi zopakuje, že to nie je vhodné, lebo ona a ním má deti a on nebude vychovávať to moje. A niekedy sa tvári, že má nevidí. Ale začínam sa popravde trošku báť. Samozrejme, že jemu som to povedala, aj s ňou mal rozhovor, ale ona má našla na FB, na IG, píše mi. Moju kamarátku pýtala číslo pod zámienkou, že sme sa na niečom dohodli a ona stratila kontakt (našťastie to kamoška vyriešila tak, že jej číslo poslala mne, aby som sa ozvala). Oni boli manželmi 9 rokov, dôvodom rozvodu bola dlhotrvajuca nevera z jej strany. Žienky, ale poraďte, ako sa voči nej brániť? Ja som nekonfliktný človek, ale tento stalking mi uz narúša súkromie. Pri každom zaklopani na dvere má hegne. Na ihrisku sa už neviem sústrediť ani na dieťa, lebo sa len obzerám okolo seba. A nehovoriac o tom, že keď ideme na rande, mám úplne zle pocity...
pobavilo ma že iná liga 😂 ale ja by som jej hneď na mieste v tom čase odpovedala že rozhodne vyššia od nej a konečne si aj jej ex uvedomil že môže mať lepšie 😉 teraz by to vyzeralo už trošku zúfalo. ale ani ty mi neprídeš ok s tým že sa ani na ihrisku nevieš sústrediť. to čo má byť? však ju pošli dop*ce... ako sa ten váš spoločný princ postavil k tomu že ťa neustále kontaktuje? že išla za tebou do práce aby ti povedala že on nebude vychovávať tvoje dieťa? však to je psycho, pošlite ju obaja do teplých krajín 🙈
Pri najblizsom stretnuti by som jej povedala, nech sa ti nepletie do cesty a neprajes si, aby ta akymkolvek sposobom kontaktovala a ze este raz, tak ides na policiu a nahlasis ju za obtazovanie a stalking. Na soc sietach by som si ju zablokovala. To nie je normalne ak niekto chodi za tebou do prace, obtazuje teba aj tvojich kamaratov, vypisuje ti na soc. sietach atd.
Stoji ti ten chlap za to? A co on s nou nespravy poriadky? To mu nevadi, ze ta obtazuje? Stoji ti on vobec zato, ze mas ty stresy a ani na dieta sa nesustredis? Este aby aj tcoje dieta nezacala obtazovat ked jej prepne
Napriek emancipácii tvoj muž musi vytiahnut brnenie ako rytier v zbroji a ochranit ťa..
Keď si on s ňou nevie rady a urobit poriadky, pochybujem, že tebe sa to podarí
A vôbec už nechapem, prečo ta prenasleduje, keď je x rokov ex
Toto je rodinka šialených
No mne by to velmi vadilo..Keby ju muž neupratal, ja by som šla od toho
Na soc sieťach ju vieš za blokovať, pri osobnom kontakte by som ju upozornila na to ze ak neprestane obrátim sa na políciu. Plus ten chlap ak za niečo stojí mal by ta branit
Ona sa s nim nebavi a jej vadi, ze jej bývalý chodí na rande..Ona musi byt velmi manipulativny človek, alebo žiarlivy, a on to roky toleroval, čiže nejaky podpapučnik
A o tej dlhotrvajucej nevere by som ešte počkala, či nahodou to on nebol - to sa nevie
Ked on s ňou nič nezmohol, ty ťažķo
Maš priležitost od nového roku chodit na aikido 🤼♀️ alebo šerm🤺
😹
nezávidím ti
S tou neverou z jej strany.. Ak ti to povedal on, brala by som to s rezervou. Ale to nie je to podstatné, ak to bude pretrvávať, povedz jej, že pôjdeš na políciu a aj tam choď.
@autorka Ved cele to trva mesiac. Stretli ste sa zoparkrat.
Predpokladam, ze exmanzelku ste nestretli hned na prvom rande, cize jej "stalking" trva dva-tri tyzdne a ty uz pises na mk??😀
Ty to vobec neries. Ty si v tejto zalezitosti uplne nepodstatny element. Uvedom si iba, ze ten chlap nema vyriesenu minulost a nie je v tvojej kompetencii to riesit.
Ty sa iba musis rozhodnut, ci chces chlapa so zaväzkami. Tie zaväzky si musi poriesit on.
S tou neverou to tak určite boli. Sme v malom meste a bolo to verejné tajomstvo. Nakoniec ich prichytil, no bola z toho v našom kludnom meste kauza. Ešte k tomu, ona je z rodiny, ktorá tu má meno, on bol a je zase aktívny v športovom aj spoločenskom živote.
A čo sa týka toho, že to riešim po necelom mesiaci. No áno, pretože má to obťažuje. On jej to samozrejme povedal, aj ja som sa ozvala, ale ju to asi ešte viac napudilo.
@karolinakr prečo práve od nového roku?
@lonely66 zaväzok na Nový rok 😅
Každý si dáva nejaký
Ja neviem, ja by som sa jej bála.Čo keď jej prepne a počka ma v tmavej uličke.
@karolinakr aha táááák. a ja že idú niekde kurzy v zľave 😀 no a čo sa týka témy, ja by som opakovane chodila na políciu ako na klavír a podávala TO. zakaždým. veľmi rýchlo by to tú psychopatku prešlo.
plus, ako píšu iné, by som si položila otázku, prečo si ju neuprace ten bývalý manžel? ak už spolu vôbec nehovoria, tak chápem, v tom prípade ale bude fakt psycho a treba to čím skôr riešiť na polícii. a na sebaobrane, pripúšťam 🙂
ale ak by som vzala do úvahy všetky za a proti, asi by som s ním do vzťahu nešla. 2 deti, ich matka psychopatka, ktorá bude svoje nálady a názory prenášať aj na deti a jej bývalý manžel, ktorý sa bojí otvoriť na ňu hubu. nič moc vízia do budúcnosti.
@lonely66 😆👍 presne
Keď prišla za tebou prvý krát, ako si reagovala? Ja si myslím, že jej musíš dať jasne najavo že sa chová dosť nevhodne a ak neprestane budeš to riešiť.. veď je choré aby takto otravovala kohokoľvek zo života svojho byvaleho muža.. a následne by som ju všade zablokovala..
Ja by som sa mala natoľko rada, že by som celé stretávanie s frajerom ukončila. Neviem si predstaviť čo by robila ak by ste už spolu bývali. Môžeš si ju všade zablokovať, podať trestné oznámenie ale myslíš, že ju to odradí?
@januska12323 Jasne, ze ju to odradi. Lebo on si najde inu a byvala manzelka bude atakovat novu priatelku.
Priatelka muza, ktory ma dve deti a manzelku, ktora sa nepreniesla cez rozchod, to nebude mat lahke, kym si to muz a exmanzelka medzi sebou nevyriesia.
Autorka sa moze rozhodnut, ci chce vstupit do takeho vztahu.
Policiu volat moze, ale zrejme jej priatel nema zaujem, aby matka jeho deti mala opletacky s policiou, cize skor sa novej priatelky vzda.
Ale ona bola tá, ktorá rozbila rodinu. Mala dlhodobý vzťah, mladšieho syna mala v škôlke a ona si zatiaľ uživala, kým nenastúpila do práce. Manžel jej na to prišiel, rozvod riešili v podstate hneď. A keď sa s ňou milenec rozišiel, ona si to uvedomila. Kým mala priateľa ona, bolo všetko ok. Akonáhle si priateľku našiel jej ex, tak robí, čo robí.
On s ňou nekomunikuje, lebo podľa vlastných slov ho ponizila. Ona si milenca ťahala k nim domov. Ale tak každý má nárok na lásku, na vzťah.
Keď sa ho vzdám ja, príde iná. Ale k nej sa on nevráti.
Tiez sa mi to nepozdava, ze by bola neverna ona a po dedine sa kadeco rozprava a potom vznikne, ze to bolo cele inak, najskor si ujasni, ci sa ti oplati takto bojovat, aby si nelutovala.
@autorka Ale ved to je uplne nepodstatne, kto rozbil vztah. Nakoniec ty to ani nemozes vediet, kto vztah rozbil, ty poznas iba jeho verziu.
Ale mozno ti zabudol povedat, ze manzelku zanedbaval, mozno cele dni travil na zoznamkach, mozno aj on mal milenku, o ktorej nikto nevedel.
Tiez nezalezi na tom, ci on si najde inu, ak ty sa ho vzdas. Ty si musis iba zodpovedat otazku, ci chces ist do tak narocneho vztahu, nie, ci on sa vrati k ex alebo sa zoznami s dalsou zenou, ktora to s nim nebude mat lahke.
Ak chces napis IP, mame si asi co povedat 😔nieco podobne zazivam
Akoze na mk je dokázateľne neverná manželka a samozrejme, ze treba vytiahnuť niečo aj na muža, neexistuje, aby bol v tom nevinne. Keby to bolo opačne a muz podvadza ženu, neexistuje zas aby v tom manželka mala nejakú vinu.
@777januska777 jasne, ženy sú vždy svatice a muži sú vždy za každých okolností všetci svine 🤪
Minimalne na soc sietach ju mozes zablokovat a nastavit si sukromie tak, aby ta cudzi ludia nemohli sledovat a kontaktovat. A vonku neviem, neukazat strach a mozno kurz sebaobrany, aby si sa citila istejsie.