Bývalá

6igor25
1. jan 2024

Ahojte,
cca pred dvomi týždňami sme sa rozišli s priateľkou, ona bola iniciátor rozchodu. Boli sme spolu 3 roky. Občas sme sa vedeli pohádať, nakoľko ex je dosť výbušnej povahy. Po hádke mi vedela povedať, že sa s ňou rozídem ja, preto aká je, že si ma nezaslúži a že ona ma nikdy neopustí, pretože ma ľúbi a ja to s ňou zvládam. Ja som jej nato hovoril, že ju ľúbim aj s jej chybami, proste takú aká je. Okrem týchto hádok bol náš vzťah pekný, mali sme veľa spoločných záujmov, vedeli sme jeden druhého podporiť, pomôcť si, vždy sme sa vedeli o hocičom porozprávať. Celý priebeh rozchodu mi prišiel zvláštny, pretože najprv mi povedala, že ma podviedla a preto sa chce rozísť. Neskôr z nej vypadlo, že nikoho nemala a len chcela vo mne vyvolať pocit nenávisti voči nej, aby to bolo pre oboch jednoduchšie. Ako pravý dôvod rozchodu uviedla to, že sme boli len doma, že sme nikam nechodili, pritom jej to vyhovovalo, keď mohla cez víkendy dospávať internátne žúrky a ani sama nevedela, kam by vlastne chcela ísť. Priznávam, že v práci som mal toho veľa a nebolo to také ako na začiatku vzťahu, ale keď sa dalo, tak sme vybehli von.
Ona má 23 a zdá sa mi, že si len potrebuje “zrazu“ užívať život a neviazať sa, po troch rokoch vzťahu. Pritom som ju nikdy v ničom neobmedzoval a ani jej nič nezakazoval. Možno ešte len potrebuje dospieť. Aj keď mne pripadala vyspelá a vie čo chce od života, no asi to tak nebolo.

Myslíte, že by ju takto dokázal zmeniť internát ? Chodí tam už štvrtý rok, no tento semester si našla nejakú novú partiu.

Po rozchode ona sama navrhla aby sme nejaký čas spolu nekomunikovali a že môžeme zostať kamaráti. S tým som súhlasil, nakoľko človek potrebuje čas sa z toho dostať. No zrazu si ma vymazala z priateľov, že jej mám dať pokoj, že má svoj život, že sa mám zmieriť stým, že už nie sme spolu, atď.

Je vôbec možné, že človek, ktorý niekoho ľúbi a davá mu to najavo, sa voči nemu takto z ničoho nič otočí ? Zdá sa mi, ako keby voči mne začala prechovávať odpor, ale netuším prečo, keďže som jej nikdy neublížil. Práve naopak, vždy som tu bol pre ňu.

Ďakujem za Vaše názory.

egonsk
1. jan 2024

Ano, je to celkom mozne a pomerne bezne u niektorych typov zien. Vedel by som napisat litanie o tom, co som sa dosuvano napocuval o lubeni a laske nekonecnej a po rozchode o tyzden mala noveho frajera a o pol roka svadbu... a podobne pripady.
Nevesaj hlavu, jej vyhovoval niekto pocas studia, kto ju podrzal, podporil a necitila sa tak celkom sama a mohla sa i v kolektive reprezentovat a nevytrcala z neho, pricom teraz bude coskoro asi koncit studium, takze si dava nove ciele s novou buducnostou - tou, ktoru ti neprezradila.

zuzitko74
1. jan 2024

@6igor25 Myslím si, že má z vášho rozchodu pocit viny, ktorého sa snaží zbaviť a kontakt s tebou ho v nej neustále vyvoláva. Nie každý je schopný rozísť sa a zostať s tým druhým v pohode

lucka_ke
1. jan 2024

nič lepšie sa ti nemohlo stať, psychicky labilná osoba

tanyag
1. jan 2024

@egonsk že u niektorých typov žien, ja by som mohla o takých typoch mužov napísať knihu 🤣

ankare
1. jan 2024

@6igor25 ty si asi starší a vieš, čo od života chceš. Ona je mladučká a nezrela, ona potrebuje "žiť". Ty by si sa asi už aj rad usadil, že?

dismonika
1. jan 2024

Aj ja vravím, tak ako písala @lucka_ke, buď rád. Urob za vzťahom hrubú čiaru a venuj sa svojim záľubám. Podľa toho, čo si tu písal, tvoja bývalá mi príde nezrelá... Možno sama nevie čo chce, resp. vie, ale nevie ako ti to povedať, naznačiť. Ak by mi partner/ka povedal/a, že má poviedol/la, hoci to ani pravda nebola, sama by som ho/ju kopla do riti. Rozchod bolí, chápem to... no nie si prvý a ani posledný, kto si tým prechádza. Budeš mať o skúsenosť viac. Hlavu hore. 😉

egonsk
1. jan 2024

@tanyag mali by sme sa zospolcit a vydat o nich knihy, zarobili by sme aspon tazke loove na tom 🙂

lily09
1. jan 2024

@6igor25 ahoj, mne sa zda ze uz privela vymyslala, menila nazory..nechaj to tak, ak chcela rozchod, nech ma. Cas to zahladi. A navyse ak potrebuje dospavay zurky, tak asi je este nezrela. To ze si Ta zmazala, neries, ja som to urobila kedysi podobne aby som zabudla, nemohla som byt v kontakte. Hoc ja som sa citila vtedy zranena, tak to preto. Drzim palec ;)

viestta
1. jan 2024

Zivot prinasa aj rozchody. Nesadli ste si, ber to tak, ze sa to vyriesilo. Hruba ciara a zruseny kontakt je spravny krok.

tykat
1. jan 2024

@6igor25 chcela zmenu, odstrihla sa. Ma novu partiu, 23r ...tak chce nieco nove zazit, skusit... bez "vaznej znamosti" za zadkom.

deti95060810
1. jan 2024

si myslím že je v tom nová známosť - nový chlap a ťažká zamilovanosť.
prepáč, možno tvrdo napísané, ale asi reálne. 😉

weronika171717
1. jan 2024

@deti95060810 presne toto si myslím aj ja

monikkatt
1. jan 2024

@6igor25 proste ta nechala, ber to ako fakt.. pravdu ti aj tak nepovie tak urob ciaru a zacni novu kapitolu v zivote

pochod
1. jan 2024

@6igor25 myslím, ze ta naozaj podviedla a potom to akože poprela a teraz si všade vymazaný lebo ma noveho týpka alebo si uz nového hľadá. Kašli na to urobila to teraz urobí to aj na budúce ak sa dáte zase dokopy. Bohužiaľ taky je život

pochod
1. jan 2024

@6igor25 držím palce chlape.. Teraz je to pre teba ešte kruté a neskutočne no uvidíš casom budeš strašne rád, ze si o nu prišiel a ona ti tym dala možnosť nájsť si tu pravú.. Nech si jej výbušnu povahu a zvláštne praktiky pri rozchode užije ten ďalší nešťastnik 😃

akotovlastneje
13. feb 2024

Toto sa vôbec nedá pausalizivat. Úplne každý to ma v hlave a v srdci inak... Jeden si ta vymaže kvôli nenávisti, jeden kvôli tomu, ze to vadí novej láske, jeden pre to, aby ta nemal na ociach...
Ja osobne by som to urobila vtedy a aj v realite som to urobila z dôvodu veľkého zranenia, popletenia, zlosti a súčasne aj lásky a tuzby k mužovi. Človeka si vyslovene vymažem, keď a to veľmi bolí (je jedno, ci je to moja alebo jeho vina) a nevymazem, keď mi to je tak, ja to nazývam "pozitívne ľahostajné" - necítim k tomu človeku nijaké silné city, ci už lásku alebo nenávisť, neprajem mu nič zle v živote, ale nejak extra ma už nezaujíma. Takže ak to urobila, skor si myslím, ze ju to boli. To ale záleží od toho, aký je sama človek, povaha, aké ma skúsenosti, čo pre ňu znamená láska...
Ja mam s týmto sama problém, a to už nie som žiadna 25ka a myslím si, ze som dosť inteligentná... Práve preto ma tu vždy zarážajú 1znacne názory ľudí, ako je toto a tamto jediná správna cesta... Ta jediná správna cesta je správna iba pre toho, kto sa ju rozhodne vykonať a aj ten človek mnohokrát zisti, ze nakoniec správna nebola. Je jeden rovnaký prípad pre 100 párov a každý skončí a znamená niečo úplne ine, pretože tí ľudia, emócie, okolností sú úplne iné...
Držím nám všetkým palce

svokrinjazykmonika
13. feb 2024

@6igor25 buď rád že sa sama odporúčala z tvojho života.