Dievcata prosim poradte...mam priatela cca 2 roky, kazdy mame vlastny podnajom a uvazujeme ze by sme isli byvat uz spolu a casom si aj nieco kupili...obaja robime v korporate, nezarabame zle, ale tak extra vysoke platy su to neni...problem su priatelovy rodicia ktori ho podla mna financne zdieraju pritom obaja maju dochodky do tisicky...priatel im plati dost vela veci, novy nabytok, dovolenky, ktore si vzdy vyberu oni ale zaplati ich on,robi im velke nakupy, vyberaju si velmi drahe darceky na sviatky, oni stale tvrdia ze nemaju peniaze lebo bolo tam aj nejake onko ochorenie cize nejake drahe lieky atd...a stale tvrdia ze to priatelovi vratia...uz aj priatel povedal ze nechape kde davaju dochodok ze stale nemaju peniaze...najnovsie zahlasili ze potrebuju nove auto ale ze nemaju peniaze, tak neviem ci im priatel kupi aj to...su to jeho peniaze a ja mu nezazahujem do toho kde ich dava ale zacala som nad tym uvazovat ci je rozumne s nim budovat este hlbsi vzyah a rodinu...ved len pri predstave ze by sme mali dieta a ja na matetskej...neviem ako vyzijeme..ak by stale rodicom tolko veci platil...a byt tiez vlastne neviem ci budeme mat za co kupit ved ktpvie ake ma uspory uz...ako by ste to riesili baby? Mne je blbe ho spovedat ze kde presne dava peniaze atd lebo naozaj su to jeho peniaze ale proste tusim ze do buducna by to nebolo dobre ak by toto pokracovalo...
… fuha tak to nečakaj, že keď budete spolu bývať, mať dieťa len tak prestane … radšej si to s ním vyjasní teraz ako to je a ako by to plánoval potom do budúcnosti … akože pomôcť rodičom, ak nemajú áno … ale toto mi zaváňa využívaním. Tam môže nastať este veľmi veľký problem, keď rodičia zistia ze sa budu musiet zaobísť bez dovoleniek a darčekov ..
Je pekne, ze rodičov podporuje, ale mam pocit, že ho už využívajú. Normálne by som si nim prehodila reč, ak plánujete budúcnosť, je to veľmi dôležité. Normálne, priamo, bez okolkov. Lebo ak sa vezmete, budete plánovať rodinu, tak budú hádky skrz financie... to nie je dobrý zaciatok
Toto je na hlbsi pokec. Ked som sa dala dokopy s mojim muzom, tiez posielal peniaze rodicom, pričom v rodicovskom dome zili rodicia, babka, manzelov brat s manzelkou a 2 detmi a manzelov druhy brat. Cize logicky by som čakala ze prispievat budu tí co tam ziju. Po par mesiacoch sme zistili ze cele spoluzitie myslime vazne a zhodou okolnosti muzov kolega prehovoril nmuzovi do duse a prestal posielat. Nemala by som problem keby urobil rodicom nakup, ved je ich syn, ale nie dovolenky a nove auto...porozpravaj sa s nim. Povedz to co si tu pisala, ze ho mas rada a chcela by si spolocny zivot, len teda takto to asi mozne nebude...
Rozhodne by som do nicoho nesla kym si to s nim nepreberieš.
@petra92 len nechcem aby to vyznelo tak ze mi ide o peniaze...a uz parkrat som nacrtla tu temu a on len povedal ze rodicia nemaju peniaze a ze co ma s nimi robit su to jeho rodicia
Pre mňa by to bol dôvod na rozchod.on s tým neprestane,oni tiež nie a ty budeš mať z toho len nervy.Tie peniaze vám ako rodine budú chýbať,zjavne to nie sú malé sumy.Uz mohol mať slušne nasetrene na budúce bývanie napríklad.
Je ti blbe ho spovedat? O tom sa musite porozpravat ako si to predstavuje dalej. Ako si predstavuje financovat vlastne byvanie a ako chce viest rodinny zivot,ked uz teraz zivy jednu rodinu.
Možno sa vedia pochváliť pred susedmi že ako sa ich syn o nich stará... Dúfam že sa mýlim...
Kazdopadne na dobre sa rýchlo zvyká.. Tvoj muž môže pomaly ustupovať od milodarov a súbežne si určovať hranice. Pomaličky to pôjde. Len sa nenechať psychicky vydierať. Rodičia nehladujú chvalabohu, takže žiaden strach. Nie ste lakomci, ale máte právo užiť si trochu aj vy. Keď budú detičky, tak sa raz dva preráta že čo mohlo byť pre ne 🩷
ak to naozaj myslite vazne, tak tema financii by mala vo vztahu byt otazkou cislo jedna. Ved ako chcete potom fungovat? Ziadna hanba, ale je to normalna vec. Pozri, ked priatel bude mat nedostatok financii, kvoli tomu, ze dotuje rodicov, potom to padne na teba tahanie domacnosti za vas dvoch. Je to fer? Priatel ma narok na zalozenie vlastnej rodiny. Aj ked su to jeho rodicia, nemoze sa nechat takto nicit. Takym pristupom sa nikam neposunie. A nech sa neboji povedat nie. To co od neho ziadaju, je cez ciaru.
On sa zbadá. Sám zistí jedneho dna, ze ho vyuzivaju. Tak ako som ja zistila o mojej matke. Stala ma vyše 40 tisic euro, ved matke pomozes. Nie? Ani za poďakovanie som jej nestala, miesto toho ma roky rokúce urážala. Závisť a citové vydieranie. Otvorili sa mi oci a uz nie sme vobec v kontakte.
on je jedinacik? urcite by som s i s nim sadla a urobila som to cez finanacnu matematiku tolko zarabam tolko miniem fixne a tolko usetrim a ty si na tom ako ? proste takto ho treba priviest k tomu a urcit hranice ak chce pokracovat vo vztahu planovat dieta svadbu bude treba ho financovat
a nech on risi s rodicmi na co tolko minaju
Keď dokážete uvažovať o spoločnom bývaní znamená,že vzťah sa vám niekam posunul.Znamená,ze by si sa nemala bat opýtať sa,ako si to predstavuje s financiami, keď stále dotuje rodičov.Ty môžeš povedat,ze vserko to,co dava do nich bude minus pre neho,ci to budes potom tahat ty. Ja by som isto nešla do spolocnej hypotéky pokial nie sme zobrati. Ako sa to bude riesit ked sa rozidete?Ked jemu peniaze stacit nebudu?Rodicia nech sa prekrývajú takou dekou,na aku maju.Nech si s nimi sadne a da na papier ich prijmy a vydavky a opyta sa kam idu ich peniaze.Aj ty to mozes urobit.Ved chcete spolu zit.Ked sa jeden vo vztahu bojí o dolezitych veciach rozpravat,nie je to vzťah na dobrom zaklade.
By som sa ho opytala, ze za akych okolností by ich prestal financne podporovať. Co by sa muselo stať. Narodenie dieťaťa napriklad? Šetrenie si do budúcnosti?