Budúcnosť a vzťahy

elk333
23. nov 2024

Ahojte
Momentálne prežívam dosť ťažké obdobie po rozchode.
Ja 38 r a partner 44r.
Poznáme sa už dlhšie ca 5r a cesta k sebe bola dosť náročna kvôli okolnostiam.
Ja som ho ľúbila z celeho srdca, neviem si predstaviť nikoho iného po mojom boku .
On však jeden deň prišiel s tým, že každý máme inú perspektívu do budúcnosti a ze ako si predstavujem život o 10, 15 r... A rozišiel sa so mnou.
(Ja žijem mimo Slovenska, v jednej krajine v Európe a tu som sa zoznámila aj s Partnerom. Som tu úplne sama, bez rodiny alebo nejakých známych a zázemia. Mam 2-3 dobre kamarátky ale to je všetko. Všetko som si vybudovala sama, bez pomoci, vždy som bola samostatna, zodpovedá, pracovitá a čestná. Mam priemerne platenú prácu, nakoľko žiaľ nemám žiadnu kvalifikáciu, ani odborné vzdelanie, mám dosť obmedzený výber práce. Príjem mam skôr na nižšej úrovni.
On je domáci, jedináčik, pomerne dobra práca, nikdy sa nemusel báť o budúcnosť...
Tvrdí že ma miluje ale ze nemôžme byt spolu kvôli rozdielom do budúcnosti,
Napriek tomu mam z neho pocit ze sa bojí plánovať so mnou budúcnosť - prečo si myslíte že to je tak?

anjelicek26
23. nov 2024

Neviem, ci ma zmysel nad tym nejako dumat, ked on prisiel s tym, ze si spolocnu buducnost nevie predstavit a rozisiel sa s tebou... Mrzi ma to a chapem, ze ta uz tlaci vek a cele je to tazke investovala si do toho cas a srdce... neda sa zotavit s toho zo dna ne den, treba si dovolit smutit a potom otvorit oci nanovo... zivot je niekedy neferovy.

kittykat22
23. nov 2024

To ma mrzi. A povedal dovod? Mate uz dost rokov a nikde nepises o spolocnych detoch ani svadbe. Preco tam tieto veci neprebehli?
V zahranici je extremne narocny zivot. Bez zazemia, priatelov sa musi clovek integrovat do spolocnosti, co nie je vobec jednoduche. Viem, o com pises.

elk333
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elk333
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanita1609
23. nov 2024

Netráp sa nad rozmaznaným, samoľúbym jedináčikom, ktorý si nezaslúži skromné, rozumné žieňa. Povedz si tak,že musíš pobozkať pár žabiakov,aby si našla svojho princa. Nechcel deti,svadbu, život s tebou,tak načo ti je taký namyslený narcis? Ťa ozajstná láska si ťa ešte nájde 😊.

elk333
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanita1609
23. nov 2024

@elk333 Rozchody také bývajú, každá/každý si tým prešiel. Znie to ako klišé,ale len čas, priatelia,rodina a sebazdokonalovanie ťa "vylieči". A ako sa vraví, niečo zlé,je na niečo dobré (čo ty vieš,čo by sa z neho vykľulo po ďalších 5tich rokoch). Venuj sa teraz sebe, športuj, voľný čas tráv s kamarátkami,keď ti treba plakať, kľudne plač, vždy je lepší plač,ako potlačený smútok-emocie. Som v tvojom veku, čiže ani "staré" ešte nie sme,vek nie je limit pre nájdenie šťastia. Teraz to bude chvíľu bolieť,ale neskôr sama pochopíš,že nič lepšie sa ti nemohlo stať. Radšej chvíľu sama,ako celý život žiť /byť nešťastná 😊. Bude dobre ❤️

nynia
24. nov 2024

Nad čím vôbec rozmýšľaš? Prišiel s tým, že s tebou neplánuje budúcnosť tak už s ním nerátaj ďalej. Medzi riadkami ja by som si toto vyavetlila ako odmietnutie, že ťa už nechce len to urobil nepriamo a jemne aby ťa nezranil. To sa stáva, že aj keď si ľudia rozumejú tak v dlhodobom priateļakom/partnerskom vzťahu by nemohli byť kvôli záujom alebo celkovo pohľadu na život a budúcnosť. Nikto normálny sa nechce trápiť alebo obmedzovať vo vzťahu, ktorý ho nenapĺňa a nerobí šťastným.

mirkam3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkam3
24. nov 2024

@elk333 chápem, že si sklamaná a teraz aj zranená, no asi je lepšie, že s tým prišiel dnes, nez keď ty budeš mat trebars 45-50. Ved stále si môžeš nájsť partnera, s ktorym ešte stíhaš mať hoc aj tie deti, ak by si chcela, alebo teda vzťah podľa vzájomných predstáv.
A k otázke “prečo?” - asi si si odpovedala sama: “ On však jeden deň prišiel s tým, že každý máme inú perspektívu do budúcnosti a ze ako si predstavujem život o 10, 15 r... A rozišiel sa so mnou.” Tak asi teda inu perspektívu fakt máte - len ty vies o čom všetkom ste sa vlastne bavili, keď následne došiel k tomuto záveru.

Mne to z tvojho stručného popisu príde tak, že ste v tom zahraničí žili v iných pomeroch. (A teraz to neber v zlom prosím, no) Ty “z ruky do úst”, skôr nižšia ako stredná vrstva, on s úplne iným zázemím, štartovacou čiarou aj perspektívou. Opadlo prvotné ocarenie, možno videl, ze rokmi sa veľmi neposúvaš a asi si uvedomil, ze chce niekoho spoločensky/finančne/názorovo/(možno kultúrne?) seberovneho. Či mu to možno vyčítať? Ťažko povedať. Môžme mu tu pre pokoj tvojej duše naložiť do rozmarného jedináčika, ktorý je vlastne debil a nevie, o čo prišiel. Ale asi nebol taký zlý, keď ta to držalo 5rokov, .. A tiež si priznajme, ze keby ste žili v SR a boli v opačných pozíciách, minimalne polovica koňa by ti tu poradila, že “hľadaj si seberovneho, nie nekvalifikovaneho prisťahovalca, ktorý tu má (v porovnaní s tebou) chabú pracu, vidinu chabeho príjmu do budúcna, takmer žiadne zázemie v zmysle rodina/priatelia, a ktory je/bude na tebe v budúcnosti +/- závislý a nemá snahu (možnosť?) niečo meniť a nejak sa výrazne posunúť.”

Ono realisticky - láska zas až tak hory neprenáša, hlavne keď máte iné pedstavy o budúcnosti. Možno je to ozaj to najlepsie, čo sa vam obom mohlo stat, aj keď dnes to ešte pochopiteľne tak nevnímáš.

zmrzlinka2021
24. nov 2024

@elk333 klobúk dole pred tvojím expriateľom. Slušne váš vzťah ukončil ako pravý muž. Je to podstatne lepšie, ako keby si ťa vzal za ženu, mal s tebou deti a potom ťa opustil.

h2
24. nov 2024

@zmrzlinka2021 Klobúk dole pred ním? To si robíš srandu? Povie jej, že ju MILUJE, ale nechce s ňou byť v podstate kvôli prachom a ty ho za to ešte obdivuješ?! Aj predtým vedel, odkiaľ prišla, čo vie, akú má prácu a aké možnosti. Tak načo si s ňou vôbec začínal, keď je to preňho natoľko neprijateľné?!

mk1111111111
24. nov 2024

@h2 tak vzdy lepsie, ako ju dalej tahat za nos.
Asi to nebola az taka laska. Aj to sa stava

h2
24. nov 2024

@mk1111111111 Tak načo jej potom hovorí, že ju miluje? Keby jej povedal "prepáč, rozchádzam sa s tebou, lebo už ťa nemilujem", znášala by to určite lepšie.

lenicka999
24. nov 2024

V podstate ti povedal že ťa nechal pretože v jeho očiach si chudobná a nechce sa mu ti pomôcť zo svojho ak by sa ti niečo stalo a bolo treba platiť. Tak ťa asi dostatočne nemiloval, pretože toto láska nerobí. Je mi to ľúto čo sa stalo a dúfam že príde niekto kto by teba zniesol aj modré z neba.

ukulela
24. nov 2024

@lenicka999 presne. Dobre si to interpretovala. Zgrlos, plus ešte sa možno aj hanbí za partnerku mimo jeho finančnej triedy.

melanta
24. nov 2024

Až na pár výnimiek tu všetky hejtujete chlapa. Úprimne, ak by napísala žena, alebo ešte lepšie vaša dcéra - som Slovenka, žijem doma na Slovensku, som vzdelaná a dobre situovaná, mám potenciálneho partnera cudzinca, má takmer 40, žije tu dlhé roky, ale bez kvalifikácie, dobrého vzdelania - väčšina by jej odporúčala kašľať na chlapa, cudzinca, ktorý nič nemá, nesnažil sa o nič lepšie v živote. Ale keď je to naopak, tak je to zlé? Ja by som cudzinca bez dobrého vzdelania, ktorý nebol schopný urobiť niečo preto, aby robil viac ako nekvalifikovanú prácu, nechcela. A pre svoju dcéru už duplovane.

tykat
24. nov 2024

@elk333 co mysli tou buducnostou? Ze on bude mat peniaze a ty nie? Ci sa za teba hanbi lebo nie si jeho uroven? Alebo vidi ze sa karierne nikam neposuvas? Alebo chces dieta a on nie?

tykat
24. nov 2024

@elk333 aha tak som trafila... mozno len chce presedlat na novsi model tak trepe o rozdielbej buducnosti a ako ta miluje ale byt s tebou nemoze 😄

marca12
24. nov 2024

@elk333 To su take kecy co ti nataral. Keby ta ľúbil,nic nie je prekazkou. Uzavri to,nezamyslaj sa nadtym. Snaz sa ist dalej.

victoriab
24. nov 2024

@h2 lebo je to nevyzrety jedinec, ktory "milujem ta" pouzil ako barlicku, aby opeknil sam seba pred sebou. Tam hlbsi kontext v tych slovach nie je.

stanulienkat
24. nov 2024

Baby,kazda mate v niecom pravdu. Avsak toto zistenie mu trvalo 5 rokov??? Ved ked s niekym nemam rovnake smerovanie, buducnost, zazemie atd, tak to viem hned, max po par mesiacoch. Nie po 5 rokoch!! Takze ziaden klobuk dolu pred nim. Mohol si aspon vymysliet lepsiu vyhovorku. Ked sukal autorku v najlepsich rokoch, to smerovanie bolo rovnake? Autorka-jedno je iste, toto nie je partner do nepohody, ani na zle casy, v chorobe atd. Si este mlada, svoje stastie este najdes.

mirkam3
24. nov 2024

@stanulienkat autorka ale píše “ Poznáme sa už dlhšie ca 5r a cesta k sebe bola dosť náročna kvôli okolnostiam.” Tak bohvie, koľko spolu reálne boli v normálnom vzťahu (alebo som prehliadla)?

zmrzlinka2021
24. nov 2024

@h2 pravdu máš v tom, že to mal ukončiť podstatne skôr. Ale vždy lepšie, ako si ju vziať a potom už rozbiť rodinu. Žiaľ toto večne chodenie veľa mužom vyhovuje, ale pre rodinu už si to dobre premýslia či ďalej pokračovať vo vzťahu.

zmrzlinka2021
24. nov 2024

@h2
@stanulienkat lenže on ju nemiloval, láska je rozhodnutie, nie emócia. U neho ťa zamilovanosť odišla, ale neprišlo to rozhodnutie a je to ok.

s1m.one
24. nov 2024

O tom je komunikácia, je super, že ti to povedal teraz a nie neskôr, ak máš ďalšie otázky treba to nasmerovať na neho a hlavne si nedomýšlať, ako to asi myslel… sem tam prehodnotiť, zamyslieť sa, či možno do určitej miery nemal pravdu, držím ti palce!

s1m.one
24. nov 2024

Prepáč, prehliadla som ako sa máš, to mi je luto, ale znamená to, že si milovala úprimne, to nie každý vie, možno to bude teraz novy začiatok s čaká ta niečo ešte krajšie, niekoho, kto si ta zaslúži, len teraz si to ešte nepripúšťaš

dharmasanata
24. nov 2024

Je to zmrd, len to zabalil do pekných reči. Neboj, čas zahojí a nájdeš si niekoho normalnejšieho..

elk333
autor
24. nov 2024

@h2
Áno ja som mu to aj povedala, že vždy som bola úprimna k nemu, a ze prečo si so mnou začínal, keď vedel aká je moja situácia a možnosti, okolností, že prečo si nehľadal ženu s vysokým vzdelaním, príjmom . A na to mi len povedal ze sa zaľúbil do mňa a nechcel ma stratiť. Dosť ma to zabolelo,

h2
24. nov 2024

@zmrzlinka2021 Ale veď oni spolu deti neplánovali. Ak som správne pochopila, bolo to spoločné rozhodnutie.