Bratove deti mi nepripadajú roztomilé

11. dec 2023

Ahojte, mam brata, ktory je odo mna o 3 roky starsi, vztah nemame najlepsi. Cely zivot ma ponizoval, zhadzoval, sprava sa ku mne hrozne aj v dospelosti. Brat ma teraz 2 dcerky, 4 a 2 rocnu. Su to samozrejme mile dievcatka, no ja k nim nic necitim. Nepridu mi nejako zlate, nejdem sa z nich zblaznit, su mi viac menej ukradnute. Ked ich vychvaluje ake su talentovane a mudre, vobec si to nemyslim, su to bezne priemerne deti. Je to hlavne asi preto, aky mame vztah s bratom, ale aj preto, ze k detom neinklinujem. Nasi rodicia sa o dievcatkach stale rozpravaju, brat mi stale posiela fotky ( nikdy sa ma na nic neopyta ani mi nic pricetne nepovie, len mi posiela fotky, a tvari sa, ze mi tym obohati zivot, a ze mi robi laskavost) .ja sa samozrejme spravam slusne, poviem stale, ze su zlatunke, ale osobne s tym bojujem, akoby som mu bola dobra len na vychvalovanie jeho dievcatiek. ja ako clovek ho nezaujimam, ani on mne nikdy o sebe nehovori, ked mi nieco povie na moju adresu tak je to vzdy len nieco negativne, aka som hrozna a neschopna, pritom zijem slusny zivot, mam manzela, macku, a chodim do prace. S rodicmi mam vztah dobry. Je to normalne co citim, alebo som zla a bezcitna?

irusa
11. dec 2023

proste nemáte k sebe vzťah...a inak ani ja nie som z cudzích deti unesená...mám v okolí tri detičky, ktoré by som si vzala - som z nich unesená...sú veľmi pekné ako bábiky

melanta
11. dec 2023

Máš s bratom zlý vzťah, celý život ťa ponižoval. Prečo si teraz prekvapená, že ho ako človek nezaujímaš? Ja som skôr prekvapená, že ťa takýto človek trápi. Takéhoto človeka by som si k telu vôbec nepripúšťala, nestál by mi za to, aby som mu venovala trápenie a energiu. Brata nezmeníš, ale zmeň svoje nastavenie.

brrunetkaa
11. dec 2023

Tak potom som zlá a bezcitná asi aj ja lebo rovnaké pocity mám normálne snáď ku všetkým deťom 😆 tolerujem ich ale nevyhľadávam

babulkomale
11. dec 2023

Vacsina zien ti tu napise, ze ich cudzie deti nezaujimaju, mozno by ich ani nezachranili keby im nieco hrozilo a niektore nie su "hotove" ani zo svojich deti, beru ich ako kraliky ktore treba nakrmit a vypravit do zivota.
Potom je tu skupina zien, ktore si oblubia aj cudzie deti ( nie uplne cudzie ale napr.z rodiny alebo kamoskine, proste nie len svoje), dokazu ich pomojkat, pohladkat, popestovat, postrazit.
U mna sa to nejako neviaze k rodine ale priamo k sympatiam k tomu konkretnemu dietatu.
Patrim k tej druhej skupine.

janinah
11. dec 2023

Tak o tvojej mačke sa vaši asi baviť nebudu....maju vnúčatá a sú stredobodom ich záujmu a je to pochopitelne.Máš právo si myslieť o jeho deťoch čo chceš,na tie fotky nijako nereaguj,možno pochopí a prestane posielať,alebo obmedzí počet,ak ťa to až tak otravuje.Zrejme si málo asertívna a nevieš sa ohradiť na bratove blbé poznámky na tvoju adresu....brat si k tebe dovolí,lebo mu dovolíš,aby si dovolil.Ži si svoj život a nepripušťaj si ho tak k telu,o zlepšenie vzťahov zrejme nestojí ani jeden z vás,tak to nerieš.

bejbypd
11. dec 2023

Ja osobne to nechápem a nikdy som nechápala..prenášas svoj vzťah s bratom na jeho deti ..
Prepáč ,ale je to pravda ,ony za nič nemôžu..
Trosku menej sebeckosti by to naozaj chcelo ..to ,že nemáš vzťah k deťom ,no ja neviem ..tvoja vec ..ale toto nech už je ako je ,sú Tvoja krv..aspoň s nimi si si mohla vytvoriť úprimný rodinný vzťah a nie myslieť na to ,čo sa mi brat naublizoval..
Nerozprávam sa s bratmi teda oni so mnou ,už roky ...len jeden brat ma dieťa,no teda už pomaly dospelého chlapa a ja ho milujem od narodenia..až podnes sme stále v kontakte ..on za nič nemôže, je to prvé dieťa v našej rodine a beriem ho ako svojho ..ale zrejme to záleží od človeka,niekto jednoducho nemá vzťah k nijakým deťom a áno nerozumiem tomu ,ale nezmením to..tak ,čo sa trapis? Keď si sa tak rozhodla ,stoj si za svojim a nečakaj nič od brata ..hotovo ..máš manžela a mačku

mogaa
11. dec 2023

nie si zlá ani bezcitná...nie každý je z detí paf....rodičia ich vidia vždy najkrajšie, najmúdrejšie....nemajú reálny pohľad...vôbec sa tým netráp, pri vlastných deťoch pochopíš, prečo sa tak brat správa....

diewcatqoo
11. dec 2023

Ja tiez nie som paf z cudzich deti. Aj ked su to rodina. Nie je povinnost sa rozplyvat nad kazdym dietatom, ktore uvidis. Vobec by som to na tvojom mieste neriesila.

zuzanka.zuzu
11. dec 2023

@janinah to o mačke pobavilo aj mňa 🙂

zmrzlinka2021
11. dec 2023

Tie deti nemozu za tvoj vztah s bratom.

A co je podstatne, neviem z kade mas, ze musis byt z deti paf a podla mna to nikto ani neocakava. Je prirodzene, ze rodic sa niekedy "unasa", ved su to jeho deti, lubi ich, ale urcite neocakava, ze to bude robit aj niekto druhy. Staci, ze budes k detom privetiva, mila, ludska.

autor
11. dec 2023

@zmrzlinka2021 ludska a mila urcite som, ale ked som bratovi naznacila, ze nemusi tolko fotiek posielat, ze ja k malym detom neinklinujem, tak mi povedal, ze som velmi zvlastna, ze on toto este nezazil, ze ved "male deti su zlate a kazdy sa s nimi rad pohra".

simca06022011
11. dec 2023

pozri, ja tiez neochkam nad fotkami a v dnesnej fakt divnej dobe, ked uz si nemame ani co povedat s ludmi osobne a pridem niekam, uz sa dobe do mobilu a ukazuju fotky.. napr. deti kolegyne a co ja viem co.. ako neviem co ludia cakaju? :D ako ja to naozaj neprezivam tiez a nevyhaldavam... vobec to nie je tak, ze male deti su zlata a KAZDY sa s nimi rad pohra, ja to vydrzim, rada sem tam navstevu zvladnem... ale nech sa s deturencami pohraju ich rodicia a stari rodicia, im to pride najroztomilejsie :DDDD
skus bratovi posielat 500 fotiek niecoho co teba zaujima, psov, maciek, rucnych vytvorov, kvetov.. tiez sa bude cudovat a omzes mu povedat, ze je zvlastny, ked ho to nezaujima, ved kazdy je paf so zvieratiek a z uzasnych rucnych vyrobkov :D

autor
11. dec 2023

U nas v rodine sa to vnima tak, ze jeho dcerky su nadludske bytosti, a ked sa z nich nejdes uplne zblaznit, tak nie si v poriadku. Moji rodicia su este fajn, oni mi este ako tak v tomto rozumeju, poznaju ma a vedia ze na male deti nie som zatazena, ale brat vobec.

adrika25
11. dec 2023

Problém je brat nie jeho deti....popracuj na zlepšení vzťahu s bratom ak ti na ňom záleží alebo vyrieš svoje traumy z neho....z toho čo píšeš usudzujem, že ani rodičia na vás nemali rovnakú latku, cítiš krivdu a nepochopenie....a čo sa týka detí áno ani mne nie sú všetky sympatické dokonca z nich ani napadám na riť🙂 ale bratovho syna mám rada akosi automaticky lebo mám rada aj jeho.

zooeynka
11. dec 2023

Ktovie ci bude tvoj brat taky extra uneseny ked budes mat dieta ty....ked nebudes na tie fotky prilis reagovat casom ho omrzi posielat. Ale starym rodicom sa necuduj ze su uneseni, vnimaju tie deti inak ako ty.

autor
11. dec 2023

@simca06022011 ano skusila som mu v minulosti poslat fotky mojho kocurika, ako mi on posiela jeho dcery, v zmysle ze, teraz papa veceru, teraz sa hra, teraz skace po strome....tak to uplne odignoroval, bud nepochopil vtip, alebo si myslel ze som mimo, on na mna nemal nikdy pozitivny pohlad, ani ked som bola uplne mala, tak asi skor ta druha moznost.

simca06022011
11. dec 2023

no vidis, tak nereaguj ani ty.. mne mamina posiela 10minutove videa zahrady a 500fotiek vyrobkov, uhoriek, cukiet...a potom druhej vnucky, ja na to proste uz nereagujem... ak mam cas pozriem, ak nie ani to neriesim :D ved ked ma radost, ze to posle niekomu, nech posle...

zmrzlinka2021
11. dec 2023

prosim ta, posle 10 fotiek, das usmeivajuce smajlika a vec vybavena - neminaj viac energie 😉

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majlo1234
11. dec 2023

Zbytocne neries, ignoruj tie spravy. Ja tiez nie som na makko z vacsiny deti, ani zo svojho😄 ale moje sestry ho miluju, a ja sa uz tesim, ked budu mat oni decka, aby som im mohla oplatit ich pomoc, ked to bude mozne. Spolocne prazdniny a taak. Hadam to prezijem😃

h2
11. dec 2023

@babulkomale Mňa teda cudzie deti nezaujímajú, ale ak by som videla dieťa v nebezpečenstve, zachránim ho aj za cenu vlastného zranenia, alebo sa aspoň pokúsim. A nie len dieťa. To, že ma niekto nezaujíma a nejdem sa z neho pototo, ešte neznamená, že ho ľahostajne nechám skapať.

j_m
11. dec 2023

🤔 domnievam sa, že si si sama a na všetko odpovedala… A čo je “normálne”? Pre každého v tomto smere niečo iné…
Pekný dník

jana_eyre_2
11. dec 2023

Nemyslím že je nejaká povinnosť sa rozplývať nad cudzími deťmi, pokiaľ majú lásku doma to im úplne stačí.. avšak mala by si priamo bratovi povedať aby ťa neponizoval a že ťa jeho posudky tvojej osoby nezaujímajú.. si dospelá, máš svoj život a on nemá právo tá kritizovať.. ak posiela fotky ktoré ťa otravujú, môžeš ich ignorovať.. ignorácia je veľmi jednoduchá forma komunikácie..

babulkomale
11. dec 2023

Evidentne som jedina, co si este aj vypyta pozriet niekoho fotky deti, ked sa stretneme po dlhom case, alebo ked stretneme byvaleho manzelovho kolegu, ktoremu sme boli gratulovat na svadbe, tak si rada pozriem deticky ako vyrastli.
Neskutocne su ludia zahladeni len do seba.
Uz aby sa clovek obmedzil snad len na pozdrav ked niekoho stretnem, aby sa necitil dotknuty ze sa chcem nedajboze o nieco podelit 🤦

autor
11. dec 2023

@babulkomale to je samozrejme v poriadku, kolegu, kolegyne by som sa opytala na deti aj ja, ak mam toho cloveka rada, tak by ma to aj uprimne zaujimalo, ak si nie sme blizky tak by som sa opytala na deti aby rec nestala...Ale ak mi niekto ublizuje, tak sa prirodzene nejdem z jeho deti zblaznit, ani ked je mi niekto cudzi, a ledva sa s tym clovekom poznam.

slavomira236
11. dec 2023

Ale deti ti neublizuju
Oni niesu tvoj brat. Si ich teta. Rodina. Tak povedz bratovi rovno nech ti nic neposiela ze su ti ukradnute. Mozes ho rovno zablokovat. A nebude ti nic posielat. A je po probleme.

maciatkoe
11. dec 2023

Pises, ze si uz posielala fotky macky. Ale aj tak, ja na tvojom mieste, na kazdu jednu foto jeho deti, by som nenapisala ani slovo, iba vzdy foto macky poslala. A nech si mysli co chce. A urcite ti prestane po case fotky deti posielat, kedze nic ani slovo nenapises iba vzdy foto macicky posles 🙂🐱.

minka201
11. dec 2023

Myslím, že cítiš krivdu a preto trochu žiarliš na tie deti. Brat ti ubližoval a napriek tomu je teraz on tým, koho rodina je stredobodom pozornosti a milých komplimentov. On je hrdý otecko, ktorého ostatní chvália, aké pekné a šikovné deti má a očakáva sa, že mu to budeš hovoriť aj ty. Asi to pokladáš za nespravodlivosť, keďže on ťa iba kritizoval a nepokladáš ho za dobrého brata. Je preto úplne normálne, že na chválenie nemáš chuť. Keby chváliš jeho deti, nepriamo dávaš komplimenty aj jemu. Zostaň pri tom, že budeš na jeho deti milá, ony za váš vzťah nemôžu. Fotky môžeš pokojne ignorovať, keď to tak cítiš. Ale pekný vzťah s nimi si môžeš do budúcna vybudovať aj mimo svojho brata 🙂
A ešte niečo: nie, naozaj nie všetci sú hotoví z cudzích detí, nie si preto zlý bezcitný človek 🙂

katka700
11. dec 2023

Ale prosím ťa, zla a bezcitna je tvoja posahana rodina. Rodičia sa len tak pozerali a pozerajú ako ťa brat uráža a zhadzuje? Deti preberajú správanie rodičov ta sa nečuduj keď ťa tie "najúžasnejšie" deťúrence na svete začnú zhadzovať po vzore tatka. Odstrihni sa od je**utej rodiny a ži si vlastný život. Nie si povinná robiť fanklub vypatlanemu narcistovi a jeho harantom. To že je to tvoja rodina je smola a nič s tým žiaľ nespravíš.

babulkomale
11. dec 2023

Ja to ani tak nemyslim na teba, ale skor na niektore prispievajuce.