Mám o šestnásť rokov mladšieho brata, nemáme moc blízky vzťah, možno kvôli tomu že som odišla z domu skoro. Brat s ex švagrinou žili spolu desať rokov ale ako manželia iba pár mesiacov. Keď sa švagriná rozhodla pre štúdium v Ba on šiel s ňou automaticky, našiel si tam prácu, keď doštudovala chcela s vratiť domov vrátili sa, robili svadbu. Zrazu brat opäť býval u mamy a do roku bol rozvod. Mama bola nešťastná a každý mlčal, ex švagriná ani neodpísala. Neskôr som sa dozvedela že švagriná chcela už založiť rodinu brat v 30tke ešte nie. Prešlo necelých šesť mesiacov a brat čaká dieťa s mojou susedou , majú sa brať ešte pred narodením dieťaťa. Keď mi to mama oznámila musela som si sadnúť. Asi napíšete aby som sa do toho nestarala, ale to sa nedá. Je staršia bude mať štyridsať, slobodná mamička s desiat ročným dieťaťom. Za tú dobu čo tu bývame mala X partnerov, ku ktorým sa nasťahovala bez dieťaťa, ktoré zostalo u jej rodičov. Nikdy som ju nevidela venovať sa dieťaťu, jej rodičia to ospravedlňujú tým že pracuje v nemocnici. Poznám ženy čo pracujú ako sestry ale chodia na rodičko, na ihrisko a pod. Navyše s ňou mám aj nepríjemné skúsenosti aj s nemocnice. Brat čo ešte pred pár mesiacmi odmietol dieťa, ktorý ešte chcel cestovať, ,,žiť,,Mama je z toho chorá, ale nič mu nehovorí. Je možné že sa zmenil...?
Nezmenil akurát sa podarilo.Tak to býva s niekým iným je x rokov teraz sa zaľúbil ...a kde budú bývať?
Rozumiem Tvojim pocitom, v každom prípade, je to bratov život a Ty nič nezmeníš...
bere si ju bra a nie ty .. kazdy mame minulost a kazdy niekomu nesadneme ... dieta je uz na ceste a brat sa k tomu postavil ako chlap-ci mu to uz vyjde alebo nie-je to jeho zivot a jeho rozhodnutie ... ako sestra mas stat predsa pri nom .. aj pocas svadby a mozno aj pocas rozvodu-ak k tomu odjde ..a mozno prekvapia a budu mat krasny a stastny zivot ..
A čo s tým chces urobiť? Veľa ľudí je tak, ze nechcú deti, rozídu sa a odrazu s iným človekom si tú rodinu hneď založia.
Nevieš, ake problémy mali s ex manželkou, aký vzťah... Tetaz to cíti brat zrejme inak, a skutočne ty s tým nič nemôžeš urobiť
Možno im to vyjde, a možno nie.. To ukáže len budúcnosť
S tým sa nedá už nič robiť, ale vyzerá to, že išiel nato príliš rýchlo a nedá sa vedieť ako zvládne rodinný život aj s 10 ročným dieťaťom aj s malým, ktoré budú mať. Lebo to bude veľká zmena.
Porozprávala by som sa s bratom,či ju ozaj ľúbi...ak nie a Ken si ide splniť povinnosť,tak sobáš byt nemusí,o dieťa sa môže slušne postarať aj bez neho.A keď je suseda aká je,tak možno by nezaškodilo rozmýšľať nad testami otcovstva.Poznam prípad,kedy testy preukázali otcovstvo iného a narýchlo zbuchana svadba nepomohla,do roka bol rozvod.
:D Z urcitej vzdialenosti som zazil takuto prefikanicu :D Velmi podobne spravanie, deti tiez vsademozne inde len nie s nou a tiez si ich robila s tymi ktorych si omotala....
Neboj, vsak on na to skor ci neskor pride. Mozno za rok, dva bude rozvod.
No, zjavne aj to bol dôvod rozchodu so ženou. Už to ťahal na dva smery aj počas . Nic s tým neurobis. Nechaj ho žiť vlastny život. Chuda jeho ex.
@luccija to ozaj netuším, po rozvode ostal byt v susednom meste ex švagrinej. Brat býva u mamy. Ale mama s babkou mali dopravnú nehodu, babka sa už na nohy nikdy nepostavila, mama bola na vozíčku teraz chodí s barlami. Stará sa o nich jej muž a doma býva ešte ďalší brat, ale on robí na turnusy. U susedov to tiež nie je také ľahké, sused, suseda, syn, dcéra a vnúča. Do neskorej noci je u nej, potom ide domov. Brat začal na jeseň podnikať dielňu má doma v garáži, ešte to bude veselé.
Nechať ho tak..buď to výjde alebo nie. Bohužiaľ každý sa učí na vlastných chybách.
Jedno je isté,že je to pobláznenie. Ale nikde nie napísané,že zatratené...možno časom pochopí cp stratil,alebo naopak čo našiel..Nik dopredu nevie.
@janinah každé moje slová bolo iba olejom do ohňa. A to som si dva krát rozmyslela každé jedno vyslovené slovo
A kde mienia bývať po svadbe?
Pochybujem, že sa zmenil v takej podstatnej veci a za takú krátku dobu. Len ho dotyčná dáma namotala, zaľúbil sa a ma ružové okuliare. Škoda len, že ho to bude ,,stáť,, veľmi veľa. Lebo keď sa po čase spamätá, už bude neskoro, dieťa na svete a treba sa starať. A tebe radím keď je brat zaľúbený, ani sa nesnaž mu dohovárat, ty vyjdes z toho ako ta najhoršia. Aj tak už nemáš čo veľmi zmeniť, dieťa je na ceste. On je dospelý muž a ako si život zariad, tak ho bude žiť.
Nezmenil sa, len nepouzili antikoncepciu
@nikpa viem že je to zbytočné
@maranta_leuconeura poznám viacerých u ktorých zlyhala či absentovala antikoncepcia ale zato sa hneď nebudú brať
slušná, zodpovedná žena, ktorá mala jasné predstavy o procese života (najprv fara potom mara, alebo postav dom, zasaď strom sploď dieťa) mu už nevoňala, ale mu zavoňala nová sexuchtivá chamajda, tak sa cocot postavil - rozum zastavil.
Môžeš mu prehovoriť do duše, aby si rozmyslel sobáš, ale nemôžeš mu zakazovať/prikazovať ako má žiť. Viem že ťa to trápi, a ak sa chceš aspoň pokúsiť otvoriť mu oči, povedz mu čo máš na srdci a potom ho nechaj padnúť na hubu. Bude to jeho huba...
apropo - porozprávaj sa s rodinou, aby mu jasne dali najavo, že u nich bývať nebudú, majú dosť svojich starostí a on je už dosť starý na to , že ke´d vie splodiť dieťa, nech vie sa postarať aj o strechu nad hlavou. predsa nebude vám pochuti akceptovať radodajku v dome, plus jej dieťa a ešte bábätko. aby tam pribudli ešte 3 osoby, je neakceptovateľné.
Už len, keď čítam, že vlastne nemajú kde bývať plus ďalšie dieta v puberte a staršia partnerka, tak to budú mať ťažké.Tak ona bude konečne "na poriadku" a bratovi veľa šťastia bude ho potrebovat
Ukoncit 10 rocny vztah, nasledne byt s niekym novym par mesiacov + ocakavat s tym novym partnerom babo - to je snad ten najklasickejsi scenar. 🙂
Moznop je to aj tym, ze prveho perspektivneho partnera stretneme okolo 20tky - ale za tych 10 rokov zistime, co vlastne ocakavame od vztahu a ake vlastnosti na partnerovi ocenujeme. Zrazu sa taky clovek naskytne, hormony sa zblaznia a dieta je na svete.
Tvoj brat ma vlastny rozum, je dospely muz a respektuj jeho volbu. Mozno je nova partnerka prenho vhodnejsia, ako byvalka.
Je to jeho zivot ako si ustlal tak bude spat . Ked mu ten vztah nebude vyhovovat tak ho ukonci alebo ta prekvapi ze im to bude fungovat a brat bude stastny Aj ked tebe sa jeho partnerka nepaci . To ani nemusi ty s nou nezijes. Vztah nemate blizky tak uplne zbytocne mu chces nieco kecat do života. Tvoje slovo nema unho ziadnu vahu.
A nie brat sa nijak nezmenil . Len s ex dieta nechcel Lebo snou uz nechcel buducnost. S novou zenou uz dieta chce a nevadi mu ani ze ona uz jedno mà . O novej partnerke si napisala vselico kriticky no tvoj brat tiez nie je vyhra ked 30r byva u rodicov a pravdeppdobne sa rozviedol Lebo bol manzelke neverny. ( s touto) ked sa na oboch pozries rovnako kriticky tak sa k sebe hodia . A zasluzia si jeden druheho.
@miadi nikto nepodviedol nikoho, v dobe keď sa brať prisťahoval späť k mame, ona ani nebývala doma ale u frajera. Brat býva doma od vlani v lete, na jeseň bol rozvod, ona sa vrátila domov tento rok v marci.
Mám ju ich rovno pod nosom,(ako na obr.)mama býva o 40Om ďalej
Tak sa skúste vžiť do mojej situácie, ráno sa moje ani nie 3ročné dieťa zobudí s horúčkou, pediater ordinuje u nás od 10:30, ideme k lekárovi, pravdepodobne má zapálené uši, neustále plače, pediater vypíše výmenný lístok, lenže naša krčná má dovolenku zastupujú v nemocnici, je 11:30 na krčnom v nemocnici je vypísané že berú podľa čísel, čísla nikde, pýtam sa ľudí v čakárni,čísla sa už ráno minuli. Po celý čas mi dieťa plače na rukách celé má teličko horúce. Na dverách veľký nápis neklopať, iba dúfam že sa čoskoro otvoria dvere, aj sa otvorili po20min vo dverách ona, dúfala som že ako suseda a matka aspoň prejavy minimálne trocha empatie, ale ona len povýšenecky odfrkla, že máme prísť v utorok dnes(piatok)sa už čísla minuli. (Mohla povedať že vydržme do štvrtej,.od štvrtej je.pohotovosť, alebo že v politike je tiež krčné,...hocčo) Ideme späť k pediater nás posiela do polikliniky, dieťa stále strašne plače, nie je ani jedno voľné miesto na parkovanie, do čakárne som sa dostala 3min po fajronte a doktorka tam už nebola.Kým sme sa už po tretí krát v ten deň k pediatrovi, ten je na obede. Tak sme ,, veselo,, čakali na otvorenie pohotovosti, s kadiaľ nás poslali na krčné odd kde slúžil chirurg, ale aspoň dal lieky.
No a čo to má spoločné s tvojim bratom
Asi jej je jasne ze ju nemusis. Ale ani s bratom nemas blizky vztah Tak ta nemusi trapit jeho vkus na zeny. To ze ako sestricka ti Nebola napomocna ale s bratom nic nema . Asi nebudete blizke švagrine . Zi a nechaj žit . Zbytocne sa nimi rozculujes .
@miadi po tejto skúsenosti mi naskakuje husia koža, už keď počujem jej meno, ale čo už lekári sa riadia hippokratovou prísahou, možno iný zdravotný personál to má inak. Česť výnimkám
Tak brať je už "veľký" nechaj ho nech sa popasuje so životom ako vie
Ja stále nechápem čo ty s tým máš,tebe by sa páčilo keby ti niekto kecal do tvojich vzťahov?
Len tu to vyzerá tak, že ona je staršia a skúsená a možno aj prefíkaná, niektoré také ženy dokážu mladších mužov dosť ovplyvniť, ale tak nemajú sa dať, lebo si takýmto vzťahom môžu poriadne pokaziť život.
Tak ale ked tam mate cisla a minuli sa ona Asi nevymyslela tie pravidla . A potom
Ked ste dosli 3minuty po tom co uz dr odisla . Za to nemoze.. Toto sa stalo teraz niekedy ci davnejsie ? Lebo brat mà 30 ty o 16e viac Cize mas 46 a 3r dieta … to sa stalo tento rok ci niekedy v minulosti ? Ono je to jedno v podstate len mas averziu. Nie je len suseda je aj matka tvojej netere/synovca. Mozno ked sa to stalo pred tym nez si zacala s tvojim bratom Tak pre nu si bola len suseda co na nu z vysoka pozera . Ze je single matka a dava dieta rodicom strazit no co je na tom ?zachvilku im pojdes na svadbu tak sa stym zmier. Pre teba sa tym nic nezmeni . Nemas blizky vztah s bratom
Nech je jeho zena kto chce nijak sa ta to netyka .ani brat tebe partnera nevybral . Tak klud .
Možno sa zaľúbil a našiel to čo hľadal,čo nevyhovuje tebe môže jemu