Pekný deň prajem , cítime sa nejak s manželom ťažko ..môj brat prišiel na Vianoce ..nič nerobí , odkedy prišiel to už je 4 deň tu .. nič nerobí , nič nespravil absolútne naozaj s ničím nepomohol , stále len spí , niekoľko krát denne si ľahne a spí ..podotýkam nemá nikoho ani priateľku ani deti o ktorých by sa musel starať..nedokáže s ničím pomôcť... ani len čokoládu nedoniesol ani cukrík ..podotýkam my s manželom máme dve deti .. z toho staršej je môj brat aj krstný..brat zakaždým len sa ide najesť a spať ..je nás dospelých 5 ľudí každý nejak pomohol ,snažil sa ..doniesli piva, zákusky, potraviny, sladké ..my s manželom sme všetko nakúpili, varili a brat má na háku od nás dostal 200 eurovy darček ktorý sám chcel a my od neho ani cukrík ..deťom dal akože po 50 eur ktoré mi len dal do ruky a povedal kúp im dačo ..no diky pekne ...nejde o dary ale o princíp. Dookola sa sťažuje aký je unavený ako nevládze na jedlo sa sťažuje na nás nadáva ..všetko mu vadí a NIČ pritom neurobí keby aspoň ticho sedel keď už ...ale on nič ..aj to čo urobia iný aj to mu vadí ..a takto sa chová stále .. Má to zmysel mu niečo vysvetľovať, hovoriť?
@petronela11111 samému mu to nedocvakne. Čiže áno na rovinu ste mu to mali povedať už od prvej chvíle. Jasne, zrozumiteľne, prisnejsim tónom. Žiadne ťuťu muťu chodiť okolo horúcej kaše. Je to nevychovany, sebecký chlap. Ci niečo zmeníte, neviem, ale podľa tvojho opisu, mu to ani nikto nikdy nepovedal, keď sa tak dokáže správať.
@petronela11111 no počkaj , môj dom moje pravidlá. Načo sme ho pozývali,.ak je taký? Keď len kritizuje jedlo atď. Nech sa páči, dvere sú otvorené môže si ísť kam len chce a navariť čo len chce
@gemerka17 ver tomu, ze su ludia, ktori sa tak spravat dokazu aj ked ich okolie upozornuje uz rovno, ze to hodne prehanaju.. Toto su proste sebestredni jedinci, ktorym naozaj netreba venovat pozornost - lebo serie to akurat ostatnych, oni akoby si este uzivali, ze sposobuju hadky a nezhody v svojom okoli.
Je najvyssi cas mu povedat na rovinu to co si tu napisala. Potom su len dve moznosti, ze mu to docvakne (o com pochybujem) alebo nie a potom sa musis podla toho zariadit a povedat mu, ze na buduce Vianoce uz nebude vitany
@kaktusik007 jasne, ze tomu verím. Ale autorka v poslednej vete píše, tak ako keby mu to nikto nikdy v živote nepovedal. Preto nech si nastaví pravidlá v domácnosti. Pomáhať, nenadavat, priniesť všetkým členom darčeky, šíriť normálnu náladu. Ak to nedokáže, tak tam sú dvere a koniec. Len nech z jej strany mu dá šancu, s tým ze pravidlá sú jasne dané.
@gemerka17 ja som ovplyvnena skusenostami s mojim bratom... takze tam mam ja uz hodne posunutu mieru tolerancie voci nemu a nejak ked vcera prisiel a doniesol krabicku makroniek, tak som normalne padla na zadok ze wwaaaaaaw, moj brat nieco doniesol k Vianociam.... Ja ho tolerujem iba a vyhradne kvoli mojej matke, on je strateny pripad a napriklad ked vcera sa zavrel do izby som bola rada - aspon nezavadzal a nesiril blbe reci -- takze ja som napriklad na rozdiel od autorky uvitala ze spi, aspon bol od neho pokoj 😀
Brata si asi poznáš. Pokiaľ toto nie je prejav jeho depresie a býval taký aj predtým, tak prečo sa čuduješ.
Načo ste mu kupovali 200eurový darček? U nás sa nič také drahé nekupuje.
Tých 50eur pre deti mohol dať skôr, ale tak môžeš to deťom odložiť a kúpiť neskôr niečo.
Ak chcete, aby s niečím konkrétne pomohol, tak mu presne povedzte "Paľko, pomôž tu ponosiť veci na stôl..."
Je vás 5 dospelých, takže ste u rodičov? Preto tam aj spí? Či je u teba s manželom doma?
@kaktusik007 Tiež to tam pri niektorých ľuďoch mám. Nech "nezavadzajú", ak majú robiť blbú atmosféru.
Vy neviete komunikovať vo vlastnom dome?
@petronela11111 su Vianoce, dal ti peniaze na deti, píšeš že žije sám čo im mal kúpiť? Niečo čo už maju alebo neodhadne darček? Je na návšteve - tak mu asi nepríde ze ma niečo urobiť. Namiesto vypisovania na MK možno stačí povedať bracho prosim ta umyvriad alebo vynes smeti.
Je vas 5 dospelych, okrem neho teda 4, zrejme ste bud u vas alebo u tvojich rodicoch. No nech sa paci, posadit sa za stol a povedat narovinu.
Pracuje v bani?
(ani tak by sa jeho idiotske spravenie nadalo ospravedlnit).
Tak ho vyprevad, povedz mu, ze uz vsetko zozral, vypil, rozlezal a v 2025 nech to robi doma🍄
Prišiel k vám alebo k rodičom? Keď píšeš, že ste piati a dve deti… to je dosť podstatná okolnosť. 😀
@barbie79 povedala som mu to a úplne zbytočne a bolo to myslené tak že deťom dal 50 eur to je ok ..ale nám nedal ani čokoládu spí tu , doslova žere a nič nepomôže ani keď sa mu to povie ..o to ide
@kvadrinkaaa Brat je u nás ..aj rodičia...podotýkam že rodičia sa správajú ozaj pohode ..zlatý sú
Hovorit nemusis nic, staci mu poslat tvoj prispevok v diskusii. Zbavis sa ho hned 🙂 mozno aj na par rokov.
@petronela11111 tak to je fakt nevhodné správanie, obskakovať ho ako malé decko a ešte je aj nespokojný. Aj vašim to vadí?
@kvadrinkaaa mama povedala že áno je nevďačny a nevaži si nič ..že sa s ním porozpráva u nich doma ...lebo u nás doma je brat posledný krát...
@petronela11111 a načo si ho pozývala? Načo si mu kupovala dar za 200e ,keď ťa štve že si nedostala ani čokoládu? Prečo na miesto písania tu, nekomunikujes s bratom. Môj brat bol podobný len teda s tým že dokázal sa s dcérou blaznit a bol schopný vykúpiť všetky sladkosti a dať jej ich miesto raňajok ale stačili dve tri debaty,pár zrazených odchodov a pochopil
@sense pretože darček dostal a presne odvtedy ako ho dostal čo bolo 3 dní dozadu presne odvtedy sa začal správať ako magor a verte že to už ľutujem..a veľmi
@petronela11111 myslim si, ze ma priznaky depresie.. :(
@petronela11111 tak ho pošlú preč tvoj dom tvoje pravidlá
@petronela11111pokial je zdravotne ok, len rozlenivený, povedz mu nadrzovku. "Jano" umy riady, odprac sneh z vonku, drevo nanos, s deťmi von prejsť ..... Hneď teraz!!!!!, ak nebude reagovať. Ja by som ho aj skopla z gauča. 🤣 všetko rozkazom
Inak sorry brácho, zbal si šunky a padaj, nebudem ti skákať okolo zadku 🤷
@petronela11111 Ešte šťastie, že existujú sociálne siete s radami, inak by si človek pomaly nevedel zaviazať ani šnúrku na topánke 🙂
A preco mu nepovies zbal sa a chod spat domov? Predpokladam, ze je dospely a samostatny … tak frflat a spat moze aj doma
A co od neho chces, aby robil? Pomahal s pripravou jedla, umyval riad, vysaval, robil na zahrade...? Su tam rodicia, ktori, ako pises, pomahaju. Mozno ma pocit, ze ak sa bude tlacit tiez nasilu do nejakej prace, tak tam bude zavadzat. Ja to nenavidim, ak som niekde na navsteve, je nas tam milion a kazdy chce "pomahat" a dokopy nic sa neurobi, lebo si zavadziame. Preto uz sa na navstevach ani nezapajam v takych pripadoch do nicoho. A rovnako to ani nepozadujem od ludi, ktori su u nas na navsteve, aby silou-mocou pomahali.
Pises, ze brat nema ani deti, ani frajerku. Tipujem, ze je to velke decko, ktoreho stale obskakuju rodicia. Takze neviem, ake mas vlastne ocakavania od niekoho takeho. Ak doma nemusi nic robit, na navsteve nebude robit ani tolko. A niekto taky sa nevie vacsinou ani detom venovat a ani nevie, ake im ma kupit darceky. To, ze vy ste mu kupili darcek za 200 Eur a teraz to lutujete, lebo on vam nedal nic, nuz... doteraz vam daval darceky?
@petronela11111 keď nič neurobí tak ho pošli aspoň na nákup keď otvoria obchody, do potravín. Nech aspoň nejako prispeje.
@petronela11111 nerozumiem takýmto sťažnostiam. Predpokladám, že tvoj brat je taký stále. Očakávať od niekoho, že sa zmení mihnutím čarovného prútika je asi odveci. Nerozumiem, načo si ľudia takýchto príbuzných k sebe pozývajú. A keď si jeho sestra, tak otvor ústa a povedz mu, čo máš na srdci. Keď ideš variť, zavolaj ho, nech ti ide pomôcť krájať, umyť riad a podobne. Nemému ani vlastná mať nerozumie.
@1ryba skúšali sme to a nič nepomohlo ..nič neurobil , urazil sa ..povedali sme mu to do očí a už je na ceste domov .. viac tu nebude ..sotil moju dcéru o zem a to prekročilo všetky hranice .
kupuješ bratovi 200 eurový darček ? máte vysoký "badžet"....
ale zas dal ti niečo pre deti, možno nevedel čo kúpiť.
druhý krát ho nevolaj a máš po probléme.... súrodenecká láska. 😉
@petronela11111 nema to zmysel, a cim skor sa naucis akceptovat, ze je to darmozrac a nestoji ti za nervy, tym pre teba lepsie. Proste ho neries. On iny nebude a jedina, kto sa nad tym bude rozculovat, budes ty. Stoji ti to za to? nestoji. Takze fakt sa na to totalne vyprdni. Mam rovnakeho brata, nestoji mi za to aby som sa ja rozculovala, resp. aby som riesila jeho blbosti a to ako sa chova - proste je to magor a magorom ostane. Tak naco to riesit?