Brali by ste to ako urážku?

7. mar 2024

Baby , mám maličký podnik, rýchle občerstvenie,pár stolov , a dnes prišla jedna mamina s dvoma dcérami , jednou okolo 7 a druhou (15?)..bolo vidno že veľa peniažkov nemajú , čo je v poriadku, nejdem súdiť ale niektorých ľuďoch to vidíte..
Jesť si dala len mama , deti čakali pri stole..odchádzali a mala som tam dieťa, tak sa mama prihovorila mojej dcére ..že či chodí do školy a či sa rada učí, mala odpovedala že ano, je prváčka..a tá žena jej odpovedala že aby sa lepšie učila ako jej mama ,aby neskončila ako obyčajná predavačka...skoro ma prekotilo , normálne má to urazilo..som majiteľka (aj keď to nie je nejaké terno), aj školy mám a ponizila má pred vlastným dieťaťom..🤷 s týmto som sa nestretla ..ja nechápem
Ako urazilo by to aj vás? Môj muž mi povedal že on by ju tak dal dole ,že s plačom by išla domov ..

autor
7. mar 2024

A propo čo je zle na predavačke, aj keby som bola "len obyčajná " predavačka...

mabenn
7. mar 2024

tvoj muz ma pravdu

muchacici
7. mar 2024

Dobre, že svojim deťom dala najesť... 🤦‍♀️ chápem, že si ostala v šoku, možno si hneď nevedela narýchlo reagovať, ale trebalo sa ozvať, tiež by ma to urazilo

dskjhfdlkdjhl
7. mar 2024

Urazit Ta moze len clovek, ktory je aspon na Tvojej urovni. Zapriala by som jej pekny den a mozno by som dievcatam dala nejaku drobnost s tym, ze ked im uz mama nic nekupila😉

barbora0308
7. mar 2024

Ano, bola to naozaj blba pripomienka, ak vsak pracujes s ludmi, tak sa musis naucit taketo veci predychavat a spravne inteligentne odpovedat a argumentovat. Vacsina ludi, ktori maju taketo pripomienky maju problem so sebou a so svojim zivotom. Mne raz jeden pan ked som este pracovala na recepcii povedal, ci mi nie je blbe, ze nerozpravam po nemecky (jednalo sa o Rakuskeho hosta). S usmevom som mu povedala, ze mu dakujem za pripomienku, postacim si s troma jazykmi ktore ovladam a kedze sa mi nemcina nepaci, tak sa ju ani nemienim ucit. Ostal ako obareny a odisiel 😅.

zuzanazu85
7. mar 2024

Pani si proste za celý svoj mrzutý ,možno nudný deň potrebovala ,, vyliať" dušu na niekom cudzom. A keď takéto niečo povie cudziemu dieťaťu o jeho matke,už to hovorí o jej osobnosti,povahe. Sú proste aj takí ,,jedinci". Svoje ego masírujú na iných.

majka3322
7. mar 2024

Podla seba sudim teba 😉 pani ma pravdepodobne problem sama so sebou a s tym, ze nema dostatok penazi, tak si to musi kompenzovat na druhych ludoch. Nic si z toho nerob…

syslik81
7. mar 2024

iste by som jej povedala svoje..ale kedze si to nespravila sadla by som si s dcerou a vysvetlila jej ze zial aj taky ludia su na svete a kazde zamestnanie ma svoju podstatu a je dolezite ...

autor
7. mar 2024

Baby ale oni keď prišli ku mne ich bolo ľúto v prvom momente, pretože vyzerali naozaj ošuntilo, pani zanedbaná , naozaj vyzerala veľmi zanedbano, detičky boli tiež take , proste na niektorých vidíte že naozaj nemajú alebo majú veľmi málo ..a takto sa vyfarbila, ja som naozaj milá na každého , veď mne to zarába..

elizabeth88
7. mar 2024

No..to by urazilo každého...asi by som len dcérke vysvetlila,že táto pani hovorila hlúposti a je to výnimočné niekto dospelý,koho nech ani nepočúva.No a že žiadna práca nie je hanba

syslik81
7. mar 2024

a nemohla si na nu zle pozriet alebo si ju obzerat tak ze si si to ani neuvedomila a to ju urazilo..? zial stalo sa nemala si to vybit na tvojej dcere ..

autor
7. mar 2024

@syslik81 nečakala som to , ozaj sa mi to ešte nestalo ..ako áno sú kadejaké situácie ,nie každý je milý atď..ale že vyslovene by ma tam niekto ponizila, po Tom čo Sa u mňa najedol tak to nie

betulinka1
7. mar 2024

Klud vysvetli to malej, tej ženskej to uz nevysvetlíš, ze potrebujeme aj predavačky, kamionistov, smetiarov. Inak nahodou poznam kopec šikovných báb co robia barmanky a predavačky alebo ako ty, ze vo svojej prevádzke ale aj iba ako zamestnankyne. Ja osobne nikoho nesudim, lebo praca ma v prvom rade cloveka bavit a ty nedaj na slova inych. Slova inych sa ta dokazu dotknut iba ak si s tym neni vysporiadaná ty. Inak tiez by som ju dala dole nejakou trefnou poznámkou ale chapem, ze niekedy clovek ostane zaseknutý a nevie reagovat. Hlavne si z toho nic nerob.

autor
7. mar 2024

@syslik81 nie to vôbec , hovorím že som milá ,pozitívna a na Tom si zakladam, ja potrebujem aby sa zákazníci vracali..mala som aj ludi bez domova , normálne sme sa rozprávali..

doriiis
7. mar 2024

S kľudom angličana by som ju ako majiteľka prevádzky vyrazila von a požiadala,aby ku mne už viac nechodila.A jej deťom by som povedala,že nech sa učia ako chcú,len nech z nich nevyrastie sprostá žena ako je ich mama.S úsmevom na tvári a s kľudom v srdci by som to spravila

autor
7. mar 2024

@doriiis toto hovoril aj môj muž...a že hneď by jej splechol do tváre , že čo robí ona ,keď jej deti vyzerajú takto ...ale to on je extrém ..ja by som to cez deti neriesila

doriiis
7. mar 2024

Ja veru hej.Ako sa správa niekto ku mne,tak sa ja správam k nemu.Jednoduche.
Odchádzala by s plačom....to mi ver

dorothee
7. mar 2024

Ja by som za tym skor videla zlomeneho cloveka..Ciel bol urazit,aby sa sama necitila tak zle ako na tom asi je..Zabudni na to,dcere iba vysvetli ze ziadna robota nie je hanba a vsetky su dolezite a ze budes na nu pysna aj v pripade ze bude predavackou,dolezite je aby bola dobrym a spravodlivym clovekom,ktory nebude urazat ludi ako tato pani…

la_dolce_vita
7. mar 2024

Tiez by som sa jej kludne a slusne opytala, cim sa teda zivi ona.. a ze ja som spokojna a sama sebe panom. Clovek by ich polutoval a ona takto.. uz to, ze sama konzumuje a deti sa len prizeraju, to si ani neviem predstavit ☹

mabenn
7. mar 2024

ano, niekto sa snazi, maka, sprava sa pekne...a niekto na to s*rie a este sa bude stazovat, nadavat a kydat okolo seba...bohuzial, je to casta skusenost, ze treba si davat pozor na pomoc, empatiu, atd. takyto ludia nemaju zabrany, pretoze maju uplne ine vnimanie a perspektivu

moonlight1210
7. mar 2024

Akoze chcelo to podotknut: "Alebo ako vy." no cloveku to po prvotnom soku napadne az neskor.

Na druhej strane to mozno nemusela mysliet zle, aj ked to nestastne povedala. Teda chcela naznacit, ze dievcatko je mudre a ma na viac, a teba potesit. Proste pochvala, ktora vypalila ale ze uplne opacne.
Ked len pozeras, ze wtf?

Pred tvojim dietatom ta neponizila. Ty mas tu moc to napravit a uviest na pravu mieru, kedze so svojim dietatom si stale.
Takze mozes zaviest rec na to co sa dnes stalo a spytat sa dcery, ci si mysli, ze byt predavacka je hanba. A pokojne sa s nou porozpravat, ze kazdy niekde zacinal.
A pokial si niekto zaraba na zivobytie predavanim jedla, neznamena, ze je nula, len preto, ze nema hned po prvom mesiaci vlastnu budovu a velku restauraciu.
Nakoniec, boli sme aj v par michelinskych restauraciach, co mali 1 hviezdu a boli to vzdy male restauracie, resp. poulicne restauracie, alebo skoro vyvarovne. Islo totiz o to dobre jedlo (teda majitelovu pracu, snahu), ktore ziskalo majitelovi reputaciu a reklamu, nie prepychovy vzhlad.
Takze zdanie klame. Byt predavacka nie je vobec ziadna hanba.

candii
7. mar 2024

A ja by som svojej dcére povedala, že vidíš .. môžeš mať aj 3 tituly ale keď je niekto sprostý nepomôže ani škola

bluka2
7. mar 2024

Ok, ty ju hodnotíš potichu, ona teba nahlas

autor
7. mar 2024

Baby , ale ja mám svoju prácu veľmi rada, ja som tu ponuku zobrala kvôli deťom ,pretože čistého času som v práci 5 hodín , a môžem si ich odvážať do školy aj si pre ne ísť..môžem si ich zobrať hocikedy do práce , to je pre mňa najviac ,to že môžem byť s ními..môžem si zobrať voľno kedy chcem ..ja som pracovala v zahraničí , viem jazyky, mám aj školy , žijem si v pohode , naozaj nijak netrpim že pracujem tam kde pracujem ..ja som šťastná ,a je to na mne vidieť, zato som aj milá a to bez rozdielu na každého , mna aj majú radi , hlavne staršie ročníky ..ono nerátala som s tým naozaj., nájde sa aj pár takých nepríjemnejších ľudí niekedy ,ale ponížiť má neponizil nikto

jamimo
7. mar 2024

vôbec by ma to neurazilo, ani by sa ma to nedotklo, nevzťahujem si primitívne výlevy ľudí na seba a do seba 😉 Apropó, poznám jednu pani predavačku, šikovná ekonómka, ktorá začala podnikať v roku 1990= má 3 večierky a určite má za tie roky na účte aj šesťcifernú sumu 😄😄😄 Takže toľko k obyčajnej predavačke 🤷‍♀️

autor
7. mar 2024

@jamimo ja síce nemám sestcifernu sumu na účte , ale tiež mám pár nehnuteľnosti k dobru ..vybudovali sme si s mužom zázemie..zato tvrdím som spokojná..určite sa dá na sebe popracovať ešte viac , ale momentálne dostali prednosť deti ...

domkakvet
7. mar 2024

S sa mala opytat kde pracuje, ked si sa nie, tak uz teraz kasli na sprostych ludi.

zuzanna33
7. mar 2024

Určite by som to brala ako zúfalú pani ktorá má sama spackany život a svoje komplexy si rieši vonku na hocikom a sama si neuvedomuje či tomu človeku ublíži takže len by som jej skočila do reči a svoje dieťa od nej zobrala (neskôr vysvetlila že sú na svete ľudia ktorí rozprávajú z cesty...) a aspoň očným kontaktom dala najavo že to prehnala. Vždy práca s ľuďmi je a bude ťažká no treba na to len zabudnúť a byť skôr pripravená ak by prišlo ešte horšie čudo

autor
7. mar 2024

@domkakvet vieš čo odteraz to asi budem sekať..normálne má nahnevala , a vôbec nechápem že prečo ..to priamo mojej dcére adresovala

angeli121212
7. mar 2024

Na predavačke nie je nič zlé ani na upratovačke ani na žiadnom povolaní no každý kto pracuje si zaslúži aby sa k nemu ľudia správali slušne a ty sa nauč sa zastať sama seba chapem že to bol šok ale keď sa tam náhodou ešte objaví veru by mi dačo nepekné vypadlo ..