Bolestivý rozchod

jana17777
20. jan 2022

Dobrý deň, stala sa zo mňa slobodná mamička. S partnerom sme spolu boli 4 roky keď som otehotnela tešili sme sa ,že bude bábo .Niekedy som mala pocit, že sa teší viac ako ja ja som skôr taký stresman.. No tak sa rozhodol odísť do zahraničia aby zarobil peniažky kým maličký drobec sa nerozhodne ísť vonku. Pre mňa to bolo ťažké..plakala som často, ale snažila sa chápať situáciu, že nemôže byť so mnou ,lebo treba myslieť na budúcnosť časom mi začal menej volať.. písať.. po 9 mesiacoch môjho plaču čakania doslovne pri okne na každý autobus som pozerala či náhodou ho nenapadne ma prekvapiť.. prišiel keď som bola v tom 9 mesiaci,ale prišla som mu na to ,že ma priatelku priznal sa ,že tam drogoval aj ona droguje. Tak odišiel za ňou..ja som porodila ..volaval občas ,že sa vráti..sladke reči..aj tak je s ňou po polroku prišiel neprišiel ani pozrieť na malého vybavil si tu svoje veci ..zavolal že príde neprišiel zase sladké reci ,že sa vráti..plakala som veľmi odišiel za ňou..nechápem prečo vola a píše keď aj tak je s ňou.. platiť nechce na to sa vyjadrí že nieje otec nepôjde nasilu na testy.. nechápem jeho zmeny nalad ..zazila niektorá z vás niečo podobné za koľko ste sa z toho dostali..co vam pomáhalo nechápem, že aj keď som zamestnaná s malým stále mi prídu naňho myšlienky nepomáha nič 😏srdce boli a boli

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spadnutaslivka
20. jan 2022

Zmeny nálad, keď droguje, sú jasné... Bude ti lepšie bez neho a ak droguje a ešte má frajerku a aj ona droguje, tak je jasné, že od neho nikdy žiadne peniaze neuvidíš.

janisa31
20. jan 2022

buď rada, že si bez neho keď sa dal na takéto chodníčky, to nie je dobré a ani by ťa s ním ružová budúcnosť nečakala, poriešila by som výživné, nech prispieva a uvidíš či bude mať snahu sa s drobcom stretávať alebo nie, hlavne ty sa netráp, bude ti dobre takto

majka1231990
20. jan 2022

Čo najskôr by som riešila výživné na dieťa a aj zverenie do osobnej starostlivosti.. nech máš všetko na papieri.. ver,že takého chlapa ti netreba

jana17777
autor
20. jan 2022

Ďakujem vám všetkým za rady ..pevne verím, že to výživné vybojujem.. a že aj tá bolesť pominie a ja sa budem zase usmievať a radovať..❤👍

jana17777
autor
20. jan 2022

@spadnutaslivka zrejme áno..to stále sú len reči na ďalší mesiac pošlem keď som pohrozila súdom tak hneď už,že či rozumiem tomu ,že na ďalší mesiac..no ale tých reči bolo ja som sa chcela dohodnúť, ale nedá sa tak musím súdne nemám rada také veci ,ale nedá sa inak .Máte pravdu zrejme peniažky by som nikdy od neho ani nedostala.

wadja
20. jan 2022

Bud rada, ze niesi s nim. Na Tvojom mieste hned zajtra podavam zverenie dietata do oaobnej starostlivosti, a zaroven podavam na sud o vyzivne. A ziadne recicky by ma nezastavili. Hruba ciara a finito, neni o com

moonlight1210
20. jan 2022

@jana17777 vybojujes nielen sebe vyzivne, ale aj jemu jeho otcovske prava. Vsetko v jednom kroku.

A ked tento clovek potom poziada o striedavu starostlivost a nahodou mu ju aj odsuhlasia a pride si pre dieta, tak budes na prasky.

Vykaslala by som sa na vyzivne, bola by som rada, ze nema zaujem a oddalovala by som cas, kedy ho drapnu otcovske tuzby, ze chce mat syna pri sebe, ako by to len slo. Ani by som sa mu sama nepripominala a reagovala na jeho spravy, ked sa ozve, neutralne. Nepovedala by som mu ani, ze nestojim o to, aby bol otec. Aby z trucu neobratil a nezacal sa o to bit.

Peniaze beztak od neho budes vidiet (najskor) len problematicky a budes mat navyse dalsi boj, ako zabranit tomu, ked si pre syna pride, aby ho neodviezol do zahranicia, za priatelkou, medzi bohvieaku spolocnost.

jana17777
autor
20. jan 2022

@moonlight1210 Týmto pohľadom som sa na to nepozrela..asi to vážne nechám tak a budem bohu vďačná, že mi ho nechce ešte aj vziať a nechám to tak .

ola101
20. jan 2022

To bude to najlepšie čo môžeš spraviť. Proste ho vymazať so svojho života. No ešte pred tým sprav to,, čo ti tu radili kočky. Urobíš to nie len pre seba no hlavne pre malého, takže osobná starostlivosť a výživné

sparkling
20. jan 2022

@jana17777 ja by som tiez radsej oželela vyživné. Ani do rodného listu ho nezapisuj, lebo akonáhle budem zapísany, môže toež vymáhat svoje rodičovské práva. Nestojí to za to.

karolinakr
20. jan 2022

Muž, čo opustí tehotnú partnerku, nie je chlap ale onuca..charakter na nule, kvoli narkomanke v ustrety svetlej buducnosti Prečo mu to uľahčuješ? Nemáš rada súdy. A kto sa o vas 2 postara? Zakiaľ ty si plakala a vyzerala oknom, on si užival s inou a on sa teraz rozhodne, že platiť nie, hoci ma peniaze, ale balamutiť hlavu dalšej žene a priviesť do druheho stavu ano, potom si zas zmysli, že platiť on nebude,,,dokedy budu tieto jeho vrtochy prechadzať bez dôsledkov ? Mysli na maleho a realne si pozri na jeho charakterove vlastnosti absolutne nemaš za čim smutiť

kubkovamama
20. jan 2022

@jana17777 smutno ti je za nevernym fetakom? Spamataj sa dievča a buď rada,že ho máš z krku. Dúfam,že nie je v rodnom liste. Radšej bez výživného ako mať problémy s debilom. A to ti píšem ako tá čo takú chybu spravila

jana17777
autor
20. jan 2022

@karolinakr Ach tak ja neviem čo lepšie je .. keď niekto vraví áno dať aby platil iný, že keď dám bude mať na nho právo a čo keď mi ho potom vezme a ja sa zbláznim..teraz vážne neviem čo, ale to ostatné máte pravdu asi som to potrebovala takto na rovinu od niekoho.

jana17777
autor
20. jan 2022

@kubkovamama Ja som teraz hotová už, lebo niektoré píšu áno daj a nech platí..druha strana radi radšej nie.. teraz neviem čo je lepšie, ale hlavne nechcem zažiť aby ho vzal to by som neprežila..

janewithane
20. jan 2022

@jana17777 lenže my nevieme nič viacej - vieš sa o dieťa postarať aj sama alebo ti bude výživné chýbať? Máš nejakú pomoc a oporu v blízkych? Ak áno akú?
Nevieme aké drogy myslíš, ako často ich berie.. máš nejaké dôkazy?

sparkling
20. jan 2022

@jana17777 pozri. Z jednej strany áno, je pravda, ze by mal platit. Z druhej strany ak bude platit, bude v rodnom liste a bude mat vsetky rodicovske prava. Kedze fetaci su nevyspytatelni, asi by som neriskovala. Radsej oželela peniaze. Malému nechaj v rodnom liste “otec neznamy” a raz niekoho stretneš s kym ti bude dobre. Aj th budes mat partnera, aj maly otca. Ale az das zapisat ako otca ex a on si zmysli, ze chce maleho vidat, lebo ma na to pravo tak mozu byt z toho po sudoch slušné natahovacky. A za to ti to asi nestojí. Aspon teda mne by teda nestalo. Chapem, ze peniaze potrebujes, ale skus sa na to pozriet s tym, ze budes predvidat trosku aj do buducna. Vies ono je rozdiel sa rozist s partneron ktory je kvázi “normálny” a vychovavat s ním dieta a pokial sú obaja rodicia pre to dieta prínosom, dieta ich lúbi a rodicia len nevedeli fungovat ako partneri. A je rozdiel, ked je otec nezodpovedny narkoman - co je teda tvoj pripad.

patrien
21. jan 2022

@jana17777 Ahoj prešla som si niečím podobným mojej dcéry otec je narkoman ale je zapísaný normálne v rodnom liste , no o malú nemá záujem stále len výhovorky takisto nič neplatí ani korunu....tiež som dlho čakala kým som sa rozhodla ale nakoniec som si dala žiadosť na súd o zverenie malej do mojej starostlivosti a určenie výživného. Súd mi vyhovel malú ma dovolené vídať len za mojej prítomnosti vždy v sobotu na dve hodiny, aj tak to nevyužíva, výživné neplatí platí zaňho socialna poisťovňa náhradné. Na tvojom mieste by som sa nebála ale išla dotoho myslím ze ako slobodnej matke sa ti každá koruna zíde.

waggi
21. jan 2022

Asi tak nejak. Ono nejaké tie výčitky alebo neviem čo by mali ísť bokom. Treba si uvedomiť, že to je to najlepšie pre teba a tvoje malé. On si vybral a ty z toho aspoň vyťaž to najviac čo sa dá

misina36
21. jan 2022

Uprimne? Vykasli sa nanho. Mas co robit sama so sebou ako slobodna matka. Potrebujes takehoto chlapa doma? Nepotrebujes. Neni si matka Tereza aby si tahala fetaka z ptoblemov. Zmier sa s tym ze sa ti stala takato vec a cim skor zacni zit zivot. Su miliony chlapov na svete a spolahlivych ktory ta nebudu klamat kym sa budes dat. Podaj si o vyzivne a uzavri tuto kapitolu. Ci ma alebo nema na vyzivne o to sa nestaraj. O zo sa uz postara stat.

misina36
21. jan 2022

@moonlight1210 nemyslim si ze je na svete pricetny sud ktory by odsuhlasil striedavu starostlivost narkomanovi ktory na dieta ktore chce vysudit neprispel ani centom

weronika171717
21. jan 2022

Je mi to úprimne ľúto co sa ti stalo. Pevne verím, že raz budeš naozaj šťastná aj s tvojim syncekom. Ja by som sa naňho vykaslala. Aj tak sa predroguje. Škoda, že ste nešli spolu do zahraničia. Veľmi veľa chlapov takto odíde od rodiny a maju tam milenky (hlavne Slovenky, češky, poľky). Čo počúvam známych, tak sú to neskutočne príbehy..... A potom sa tvária ako najlepší manželia. Podľa môjho názoru ma byt rodina stále spolu.

ruzovakrava
21. jan 2022

@jana17777 od takého človeka by som nechcela ani euro, má ho dieťa v rodnom liste zapísaného ako otca? Dúfam že nie, ak áno tak nech sa otcovstva vzdá a zmeň mu aj priezvisko. O pár rokov si budeš ďakovať ak toto spravíš. Obíde ťa veľa problémov. Od socky výživné tak či tak nikdy nedostaneš. Mrzí ma že sa nájdu takíto hajzlíci čo dobabrú žene aj dieťaťu život.

moonlight1210
22. jan 2022

@misina36 dokazy.

On je v zahranici (alebo minimalne kdesi inde s tou priatelkou) a autorka pise, ze drogy berie obcas. Co moze a nemusi byt pravda, a ona vie, len co jej on priznal. Aj to najskor len ustne, nie pisomne.

Kazdopadne ona asi nema o tom dokazy. A ak to aj napise vo vyjadreni na sud, on sa voci tomu ohradi, co mu ona dokaze? Vynuti si, aby siel na nejake testy, ze je cisty?

Max by uspela s tvrdenim, ze jej neplatil, lebo to vie dokazat. Ale to dovod na zamietnutie striedavky nie je. Staci, ked on preukaze, ze ma kde s tym dietatom byt (ma pren zazemie) a ma financie.

Este cca do veku 3 rokov dietata by so striedavkou neuspel. Ale potom uz najskor ano.
Zbytocne sa mu pripominat a podsunut mu tuto myslienku. Radsej ho ozeliet ako otca. Ak bude sam raz chciet (umudri sa), nech si cely ten proces dokazovania otcovstva podstupi sam. Aspon to oddiali tu chvilu a ciastocne preveri, ako vazne to mysli a zalezi mu na tom.

Ked to bude mat cez vyzivne uz vsetko vybavene, bude to mat tak povediac uz na lusknutie prsta. A hoci by si aj v ramci trucpodniku vybavil striedavku a dieta si vzal iba dvakrat, nez ho to omrzi, tak aj tak uz dieta zbytocne vystresuje.
A k tomu, aby ho ona ako matka potom povinne informovala, ze chce s malym nebodaj kamsi ist. Ziadala o jeho suhlasy na rozne veci. Aj napriek jeho nezaujmu bola povinna ho informovat o skole, lekaroch a ine veci, ktore by on potom mohol proti nej pouzit, ak by to nahodou neurobila.
Nahodou stretne toho praveho a bude sa s tymto musiet natahovat o priezvisko. Zrazu si on zmysli, ze je to jeho krv a on je otec.
Kopec veci.

A to vsetko pre par eur, ktore mu priklepnu, ked on si trebars na truc zdokladuje, ze pomaly zivori na hranici chudoby. Ktore jej aj tak posielat bude striedavo oblacno, a aj tak si nakoniec ona vybavi radsej nahradne vyzivne.

Osobne v tom vidim viac minusov ako plusov. Takto si na seba a dieta upliest bic. Navyse pri otcovi, co je zrejme drogovo zavisly.

jana17777
autor
22. jan 2022

@moonlight1210 Dám na vaše rady ..nestoji mi to za výživné môjho synčeka milujem najviac na svete. A po všetkých týchto komentároch som si uvedomila, že mi spravil sluzbu ,že odišiel.. moja hlava nevedela pochopiť dlho, že on už neni tým kým bol .Ďakujem za pomoc ❤