Bola moja mladšia sestra znásilnená?

4. sep 2024

Ahojte mam mladsiu sestru o 6 rokov. Vyhliadol si ju nejaky chlap, ma dva krat tolko rokov kolko ona. Vypisoval jej mesiace trpezlivo, bol slusny volal ju von az sa sestra raz nudila a povedala si ze teda ide. Nakoniec lutovala ze nesla skor lebo sa jej zapacil, zacali randit, akurat sa vela hadali ze on chcel aby ho navstivila unho doma a ona sa este bala, po dvoch tyzdnoch ho vobec nepoznala, proste sa na to necitila. Nosil jej kvety, bol mily pozorny ona bola stastna. Neustale sa ju pytal preco nechce k nemu prist ona stale hovorila ze sa na to neciti este na co on sa urazal, ze ved on jej nic neurobi. Randili asi treti tyzden a zacal jej posielat fotky nejakych zien, ze ta a ta ho vola na rande a ak nechce aby isiel tak sa ma zmenit. Ona sa na tom smiala, ze ju vydiera, nebrala to vazne. Nakoniec k nemu predsalen isla, ale myslim ze pod natlakom jeho citoveho vydierania pretoze uz sa jej pacil ale predsa na nieco viac nebola pripravena, este to nechcela. Vratila sa nad ranom, pytala som sa ju ako sa citi a povedala ze dobre, len to mohlo estw chvilu pockat a nevie ci urobila spravne. Sla k nemu o tyzden este raz a potom sa s nou rozisiel s tym ze je to jej chyba pretoze sa mu nevenuje dostatocne, on si ju chcel k sebe aj nastahovat. Od vtedy sestru zacal ignorovat, ona ho kontaktovala, nedal ziadne vysvetlenie, sestra bola smutna velmi lutovala ze s nim nieco mala, citi sa vyuzita pretoze ona ho nechcela ona mu hovorila stale nie nie nie az na nu zacal chodit s tymi vydieracskymi sposobmi a nalakal ju k sebe domov. Pred tym ju nosil do baru a nalieval do nej alkohol nastastie ju nikdy neopil ani nedostal do stavu kedy by bola povolna. Byva na nasom sidlisku cize na seba narazame dost casto, tvari sa ze nic. Najhorsie na tom je ze ten chlap je lekar, niekto kto ma ludom pomahat. Moja sestra sa zmenila. Myslite, ze to bolo zneuzitie/znasilnenie? Riesili by ste to?

ssimusska
4. sep 2024

“ Znásilnenie je podľa súčasného slovenského trestného práva trestný čin proti ľudskej dôstojnosti. Spočíva v donútení ženy k súloži násilím, pod hrozbou násilia alebo s využitím jej bezbrannosti. Znásilnenie býva spojené so sexuálnou traumou obete.” - Bola k tomu donútená alebo sama chcela?

aeruginosa
4. sep 2024

Uff, to ma mrzi.
Uprimne si podla precitaneho myslim, ze ju proste len obycajne vyuzil na sex.

jaskolka
4. sep 2024

Ja by som skôr povedala, ze ju síce zrejme zmanipuloval a oblbol rečami , ale pokiaľ ona tam šla sama,nebola spita pod obraz, dobrovoľne súhlasila so sexom, nebol násilný, nevyhrazal sa jej nejako predtým, tak co tetsz chcete riešiť?
Ano, využil ju na sex, dosiahol svoje a vykaslal sa na ňu, ale o znásilnenie tam podľa toho, co píšeš, nešlo

vyrovnanaosoba
4. sep 2024

Chcela s nim spať? Išla dobrovoľne k nemu? Nebolo to znásilnenie. Možno ju zneužil, a od kopol, ale neznasilnil.

deti95060810
4. sep 2024

nie to nevyzerá na znásilnenie.... môže osloviť právnika , ale dokazovanie by bolo náročné.
jednoducho sestru len využil .

danyelia
4. sep 2024

Znásilnenie to určite nebolo, ak by to tak brala každá žena, basy by boli plné mužov, ktorí jednoducho využili príležitosť, chvíľu si užili a potom zistili, že ďalej v tomto ,,vzťahu,, pokračovať nechcú. Sestra sa nemala dať ,,ukecať,, na nič, ak to tak necítila, nabudúce nech je v randení opatrnejšia...

fairyy
4. sep 2024

znasilnenie to nebolo podla mna, nechutne to bolo urcite a sestra bohuzial sa poucila az na vlastnej chybe, teda snad sa poucila a druhykrat do rovnakej situacie nespadne

la_dolce_vita
4. sep 2024

Znasilnenie to asi nebude, ved isla k nemu a vedela preco, ale zneuzitie jej naivity ano. Treba sa z toho poucit a nerobit nic proti svojej voli, taki chlapi boli a aj budu.

katarinaba
4. sep 2024

Vyuzil, pouzil, oklamal - ano. Znasilnil - nie. Isla k nemu dobrovolne, evidentne velmi dobre vedela, ze k sexu pride, ked k nemu pojde. Jedine, co sestru trapi, ze to neskoncilo ako v rozpravke.

7miriam77
4. sep 2024

Tak to mi je ľúto,ale toto znásilnenie určite nie je, a ešte sa ho ona potom snažila kontaktovať a on už prerušil kontakt. Využil ju, oblboval až kým nedosiahol svoje. Tvoja sestra má veľké ponaučenie do života... žiaľ, aj takýto dokážu byť chlapi.

petronela1985
4. sep 2024

Nepríde mi to podľa popisu ako znásilnenie. Skôr, že ju chcel na sex, stalo sa, nebol spokojný, tak ju odkopol. Je to smutné, ale stáva sa to. Nepomôže, že si to bude sestra vyčítať, stalo sa, poučila sa z toho. A na druhej strane, aspoň dal pán doktor najavo svoj charakter skôr, ako by sa do neho zaľúbila. Vážnejší vzťah by bol už väčší problém s takým sebeckým človekom.

anna_maria1
4. sep 2024

Tiez si myslim, ze toto sa asi ako znasilnenie neda brat, nakolko to urobila dobrovolne. Zena sa sice nemusi branit, nakolko v tej situacii kazda reagujeme inac, niektore nevedia reagovat vobec, aj ked to vyslovene nechcu. Tvoja sestra tam vsak isla s tym, ze vedela, co sa bude diat a podvolila sa.

mclissa
4. sep 2024

Mala ten sex dobrovolne? Len sa jej to zdalo skoro tak zacala rozmyslat. Toto znasilnenie, nie je. Jemu slo o sex, ona v tom videla a chcela vidiet viac. Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Nabuduce bude mudrejsia a neda sa obalamutit recickami.

suve99
4. sep 2024

A koľko rokov má sestra ? Ak menej ako 15 mohli by ste to napadnúť... Ak má 18+, tak sa dala hlúpo oklamať na sex..

cimage
4. sep 2024

Ako znasilnenie to nevyzera, ale ako vyuzitie. Sestra ho mala odkopnut uz ked sa jej vyhrazal, ze ju opusti ked sa mu nevenuje. Este jej ukazoval fotky zien, ze maju o neho zaujem🤦🏽‍♀️, nech si ho beru. Sestra ma ponaucenie do buducna, ze nema robit to na co sa neciti.

ninusa221
4. sep 2024

Nie nebola aspoň ma ponaučenie.

danielahamar
4. sep 2024

Tiež myslím,že ju len využil a keď povolila už ho nezaujima

januska12323
4. sep 2024

Ak má sestra nad 15 rokov a dobrovoľne sa s ním vyspala nemôže ísť o znásilnenie. Má poučenie, keď sa chlap javí ako debil už na začiatku najpravdepodobnejšie je, že tým debilom aj je.

dominikamacakova
4. sep 2024

Toto sa volá ghosting a nie znásilnenie. Koľko má rokov?

anajka266
4. sep 2024

Znásilnenie nie je to,že sa s niekým vyspím a potom si to rozmyslím.

fido69
4. sep 2024

Vekovo, emočne, psychicky a sexuálne nevyvážený vzťah. Koľko má rokov tvoja sestra a jej frajer?

Ak má 15 rokov a jej partner cca 30, alebo 18 a jej partner 36, tak ona je niekde na začiatku skúmania a objavovania sexuálneho a emočného života. Jej partner je už na vrchole. Ona ešte nerozmýšľa ako dospelá žena a skôr sa rozkukáva. Všetko je pre ňu nové. Naopak pre partnera, je spoločný (sexuálny) život dôležitý a je pre neho prioritou.
Dospeje a nájde si niekoho iného. 😉

som_realistka
4. sep 2024

No, znásilnenie asi nie, ale typické oblbovanie, kaleráby a keď dosiahol co chcel tak ju pustil k vode. Kedysi by takéto správanie vyriešil otec alebo brat pár fackami. Dnes sa to už bohužiaľ nedá, lebo by skončili minimálne v CPZ. Takýchto , nazvem to chrapunov, beha po svete kvantum. Sestre bud teraz oporou, pomôž jej prekonať sklamanie a smútok. A musí sa naučiť odhadnúť takýchto chlapov, do cesty sa jej ešte pripletu.

vanilkovazmrzka
4. sep 2024

Ak ma sestra 15 a menej, mozte ho udat.

nikdenikto
4. sep 2024

Jediná ak je sestra pod 15r, inak nie

hipuska
4. sep 2024

skuste silu FB. Podla mna, nebude jedina. Ak by sa ich nazbieralo viac a islo to hromadne...len je otazne ako to sestra chce velmi riesit. Ak nie, vyhladat psychologa na spracovanie traumy

lenka10717
4. sep 2024

Ak m sestra nad 15, tak zo zakona asi nedosiahnete nic. Ale napada mi viac sposobov, ako sa mu pomstit - ak nanho mate cislo, tak ho zaregistrujte na nejaku gay zoznamku alebo na to cislo vytvorte rozne cudne inzeráty a podobne. Ja viem, ze rany na dusi to nevylieci, ale je to sposob, akým mu dat príručku.

diewcatqoo
4. sep 2024

Ak by sa toto bralo ako znasilnenie, obavam sa, ze by bola vaznica v kazdom okresnom meste. Kto nepozna takeho chlapa, nech sa prihlasi (mne sa to nestalo sice, lebo nie som tak naivna, ale zopar kamoskam ano). Proste klasicky oj*bavac. Verim, ze vas to stve, ale sestra ma poucenie do buducna.

maminkadeticiek
4. sep 2024

Nebola znasilnena,len bola hlupa,se tam isla.Naco si to urobila?Ma ponaucenie.

mamamasama
4. sep 2024

Povedala áno? Tak to nie je znásilnenie. Ak s tým nesúhlasila a mali styk, tak je. Skús prezistiť. Kamarátku takto znásilnil inštruktor v autoškole. Jeho argumenty "Veď sadla k nemu do auta, veď sa nebránila". Ona bola z toho tak v šoku, že sa nedokázala pohnúť, ale rozhodne sex nechcela.

lucylaw
4. sep 2024

Pokiaľ so sexom súhlasila a má viac ako 15 rokov,tak o znásilnenie určite nejde. Bohužiaľ natrafila na hajzla,ktorému išlo len o jedno..Bolo by dobré jej dať nejaké sesterské rady typu nenechať so sebou manipulovať,mne keby chlap začal vyčítať,že ku nemu nechcem ísť,tak by som ho rovno poslala do kelu..A to ani nehovorím o tom,keby mi posielal fotky žien,čo ho volajú von 🤦🏻‍♀️ Veď to je jasná manipulácia za účelom dostať ju tam,kam chcel a ona sa bohužiaľ dala..Treba jej prehovoriť do duše a vysvetliť jej,že v normálnych vzťahoch to takto nefunguje a nemá sa nechať do ničoho tlačiť a nútiť,po svete behá milión chlapov,nie je odkázaná na takéhoto debila..Bohužiaľ, má skúsenosť a ponaučenie do budúcnosti..