Bojím sa vzťahu, ale nechcem ostať sama

20. júl 2023

Ako bojovať s tým strachom? Som rozvedená a po rozvode som mala jeden vzťah. Aj napriek tomu, že všetko bolo úžasné, tak úplne náhle to skončilo. Dá sa povedať, že zo dňa na deň. Rozchodom trpeli aj deti aj ja veľmi. Neviem si predstaviť, že toto zažijeme zasa. Už by som sa asi z toho nespamätala. Neviem si predstaviť že by nám niekto prišiel do života. Aj keď sama ostať nechcem. Nemám síl na život bez chlapa, ale už ani síl na ten strach že by mohol vzťah zasa skončiť. Mám pocit, že nemám síl už ani niekoho spoznávať a dokazovať mu, že si ho zaslúžim.J a vieem, že si zaslúžim šťastný zivot. Aj deti. Ale ako nemať strach žiť?

viestta
20. júl 2023

Ty nemas nikomu dokazovat, ze si ho zasluzis. Toto je velmi zle nastavenie.
Bud sama sebou a alebo ta prijme taku aka si alebo nie. Vztah nie je za zasluhy, vztah si netreba zasluhovat nicim, vztah je, lebo su si ludia blizki a chcu byt spolu.

zooeynka
20. júl 2023

Ze dokazovat niekomu ze si ho zasluzim....no ty vole...toto mi nikdy ani len nenapadlo. Dievca nesil to, a ked tak, nech ti muz dokazuje ze si ta on zasluzi, nie? ;)

roja01
20. júl 2023

Nedovol, aby ta ovladal strach. Ludia, ktori sa boja su lahko manipulovatelni. Clovek, ktory nie je vyrovnany a zdravo sebavedomy je pre partnera bud pritazou (gulou na nohe), alebo lahkou koristou na vyuzivanie. Ovladaj svoje negativne vedomie a zmen svoje nastavenie vidiet svet a vztahy cierne. Ak ta prepadnu negativne myslienky, prestan im venovat pozornost a vzpomen si len na vsetko pekne, co si zazila.

domkakvet
20. júl 2023

Nikdy nebudes mat istotu a bud to skusis alebo nie.

marianarem
20. júl 2023

Tak mozno to chce cas, mozno sa postupne spamatas, upokojis a budes pripravena na nieco nove. Medzicasom by mozno stalo za premyslenie, ci tieto dva nevydarene vztahy nemali nieco spolocne, ci neskoncili z podobnych dovodov, ci si sa v nich necitila podobne. Napriklad to dokazovanie, ze si niekoho zasluzis, tam aj mne blika kontrolka. Ak najdes nejake podobnosti, tak by som skusila na tom popracovat, zmenit svoje vnutorne nastavenie. Ak sa to podari, tak dalsi vztah uz bude iny.