Bojím sa rozchodu

xantipaa3
27. apr 2020

Ahojte,
chcem poznať váš názor. S priateľom sme spolu 1 rok bývame v mojom dome. Dozvedela som sa že má dlhy a neplatí výživné také ako ma. Áno zamlčal mi ich a vraví že sú splatené ale nie je to pravda. Nemôžem mu však povedať kto mi to povedal a preto to nerieši. Už mu neverím a sklamal ma. Neľúbim ho uz,mám ho rada. Je ale tazko chorý a teraz som v strese či sa m s ním rozísť a ako.

77daniela77
27. apr 2020

@xantipaa3 Musis rozmyslat a neriadit sa citmi,lebo toto nie je sranda.....rozid sa s nim,lebo zivot s nim by bol pre teba utrpenim,musis na to pozbierat silu a urobit to cim skor aby ta to cele nestiahlo......

jajka71
27. apr 2020

@xantipaa3 takto by som otazku nestavala poloz si inak faktom je, ze byva u teba, ma zaustenu strechu nad hlavou a nema dovod odchadzat, kedze rezia domu je formalne a zrejme aj fakticky na tvojich pleciach. Pises, ze ma dlhy, ze ich neplati teda a ma aj nejake dlhy na vyzivnom. Je len otazka casu, kedy sa spusti kolotoc exekucii resp. Vymahania dlhov. Tvoj priatel bud rata s tym, ze mu s tym budes pomahat alebo s tym, ze ten "zvysok" zaplatis za neho. Dlhy porastu a je len na tebe ci sa nechas vmanipulovat do pozicie tej, ktora mu pomoze a on ti slubi, ze ti to vrati (alebo po zahojeni aj fin.ran si najde dalsiu) ktora mu zabezpeci servis. Mozno ti tu budu pisat, ze on ta ma rad a zalezi mu na tebe. Tak to urcite nie. Jemu zalezi na tom, ze je vo vztahu so zenou, ktora mu poskytuje o.i.strechu nad hlavou, ktorou moze rucit a splatit tak dlhy, alebo ktoru moze predat, prenajat ci rovno darovat mu aby mal istotu splatenia dlhov a smahom ruky bude z dlhov von alebovaspon sa ich vyska znizi. Nie si povinna sa obetovat, zivit ho ani zabezpecovat mu servis akehokolvek druhu. Otazka znie do akej miery si vazis samu seba a to, ze mas dom(ov).

nairia
28. apr 2020

mam otazocku - keby nebol tazko chory, tak by si to ako riesila? keby tvoja kamoska je v takejto situacii, co by si jej poradila?

jajka71
28. apr 2020

@nairia ja si myslim, ze by bola omnoho radikalnejsia v radach a rozhodnutiach a keby o pomoc stal tak to s nou riesi, neklame

nairia
28. apr 2020

@jajka71 tiez si myslim 😉 ono toto je to najhorsie, ze ta choroba cloveka nas hodi do nejakeho priestoru, ze keby aj traktory padali, tak mu vsetko odpustime, lebo je chory... a on si s nami mava, klame, zavadza, podvadza, vyuziva, zneuziva... keby v tom nebola choroba, uz davno by sme s nim prerusili akykolvek kontakt... inak suhlasim s tvojim komentarom, krasne si to vystihla a vyzera to tak, ze nebudes daleko od pravdy...

sunny8
28. apr 2020

Jeho choroba snáď neospravedlní klamstvo o ktorom ti sám nepovedal ale musela si sa to dozvedieť od iného zdroja. Čo keď ma aj iné vzťahy takto popri tebe ?

jajka71
28. apr 2020

@nairia ako terenna soc pracovnicka som zazila osudov za par rokov habadej....dnes som doma s 5r predcasniatkami a stretam ich....niektore su nepoucitelne ;( u niektorych je to akoby dedicne...kopiruju co videli doma aj ked sa dusovali, ze nebudu ako ich mamy....

stanulienkat
28. apr 2020

1rocny vztah nie je vobec vela a nemas k nemu ziadne zavazky.

dovozadokoca
28. apr 2020

Takto poviem. Nad rozchodom s už manželom som uvažovala, keď sme spolu začali žiť. Nie pre dlhy, iné dôvody. Každopádne, nechcela som zahodiť ten rok vzťahu a zas od znova a bla bla bla, nenabrala som na to odvahu a plus tá zamilovanosť.

Teraz po pár rokoch sa potvrdilo jedno, človek sa nemení. Keď riešiš nejaké sračky pred svadbou, nejaké chlapove zle vlastnosti alebo prešľapy - budeš to riešiť celý život/vzťah. Ak sa na to cítiš, ostan s ním. Hlavne nečakaj zmenu. Nikdy. A nečakaj, že ty máš doma tu výnimku, čo sa zmení a prestane ti klamať.

Lebo ono chlap môže sekať dobrotu, ale zas to pride a potom budeš mať už deti na krku a to, či odist, bude oveľa väčšia otázka.

jaskolka
28. apr 2020

Nebola by som s takým človekom. Keď ma dlhy, a finančné záväzky, a snaží sa ich splácať, to je jedna vec, ale keď to zataji a vedome klame do očí, tak to je úplne ine. Nie ste manželia, nemáš voči nemu nejaké povinnosti, to, že ho ľutujes, na vzťah nestačí. Neveríš mu, sklamal ta, neľúbis ho. Nemá vôbec význam zostávať s nim. To, že je chorý, je smutné, ale zase nemôže to byť jediný dôvod, aby, si bola s nim, a neskôr splacala mozno aj jeho dlhy. Nie, ruky preč od toho. A možno budem krutá, ale keď ti klamal do očí v tomto, si si istá, že neklame a v inom? Hoci aj o zdravotnom stave? A chce vzbudiť hlavne ľútosť?

77daniela77
28. apr 2020

Je nezodpovedny a tou chorobou ta zjavne citovo vydiera......este ti moze poriadne zavarit.....nech odide od teba cim skor,to je najlepsie riesenie.....jeho pripadne reci nemozes brat vazne....l

jajko22
28. apr 2020

Ako ťažko je chorý?

jajko22
28. apr 2020

Inak velmi sa mi pacia naozaj mudre rady tu od prispievateliek. Da sa z toho velmi poucit. A to ze Ti nepovedal pravdu, to hovori za vsetko. A sama pises ze ho nelubis. Nemas k nemu ziadnu moralnu povinnost, naopak zijete nadivoko, ziadna buducnost s klamarom.

h2
28. apr 2020

@xantipaa3 Tak ja budem možno za zlú, ale prečo s ním vôbec si? Čo z toho máš? On nemá bývanie, má dlhy (= neschopák), zamlčal Ti ich (= neúprimný), neplatí výživné (= nezodpovedný), vravel, že dlhy sú splatené, ale nie sú (= klamár), sklamal Ťa a hlavne: Neľúbiš ho! Čo ešte chceš počuť? Že on je, chudáčik, ťažko chorý a preto Ti ho je ľúto nechať? Ťažko chorý môže byť do konca života. To ho chceš do smrti opatrovať, ošetrovať, zabezpečovať? Chlapa, ktorého neľúbiš? Sorry, je mi ľúto, že je chorý. Ale prečo tým máš trpieť aj TY?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
xantipaa3
autor
28. apr 2020

Ďakujem vám za reakcie,potvrdili ste mi to čo si myslím ale nechcem si pripustiť.. Že som naletela lebo sama som bola v ťažkej situácii a on to využil. Ano je vážne chorý je to na invalidný dôchodok a o to viac ako taká hlupana riešim z čoho bude žiť. Ale ak s ním zostanem budem ho živiť ja. Uvedomujem si to len som chcela poznať váš názor. Ja tiež nemám na ružiach ustlané. No som pre neho životná poistka ..kôli bývaniu ..že sa postarám.. Deti máme obaja takže ďalšie určite nebude ale aký je nezodpovedný klamár a lenivec má desí. Žiaľ človek na toto všetko príde až časom. Už len musím vziať odvahu a urobiť čiaru a poslať ho na jeho cestu zodpovednosti samého..sám si ju vybral. Je to ťažké pre mňa ,asi príliš myslím na druhých.

lija22
28. apr 2020

@xantipaa3 ale coby tazke. zacina ti novy zivot. ked s mojimi detmi vyhadzujeme daku staru haraburdu/ hracku/ vec pekne jej pidakujeme za cas straveny s nami a nech odpociva v pokoji 🙂 a takto pekne panovi podakuj za spolocny rok a nech sa mu dari 🙂 a ty si nachystaj sampan

gabrielapatrik
28. apr 2020

Je to ťažké, a to čo Ti tu napíšeme nerozhodne za Teba. Skús sa aspoň raz v živote pozerať ns seba a spraviť pre seba niečo. Stále máme, my ľudia, tendenciu robiť všetko pre uspkojenie druhých väčšinou aj na úkor seba. Skús sa odhodlať spraviť ten krok a ovplyvniť pozitivne svoju budúcnosť.

amelie2017
1. máj 2020

Nelubis ho, to staci. Si rok s niekym, teraz by si mala lietat na ruzovych oblacikoch a uzivat si skvely sex. Namiesto toho riesis klamstva a dlhy. Normalne rozchod. Ak ti ho je luto, povedat mu, ze ma mesiac na vystahovanie a hotovo. Nie si Matka Tereza, aby si spasila svet. Ak nema kde byvat, existuje vela utulkou, azylovych domov, unytovni. Ak nechlasce prvu ligu, moze sa ubytovat.