Blok - bojí sa, že sa sklame

barbina555
31. jan 2024

Ahojte, píšem sem asi prvý krát ale potrebujem poradiť. Stretávam sa s jedným mužom už cca 7 mesiacov a teda od začiatku je všetko fajn fakt som ho začala mať tak úprimne rada. Len problém je ten, že on sa v minulosti veľmi sklamal, mal pár nepodarených vzťahov kde teda obaja išli do toho veľmi rýchlo a tým pádom sa to vždy nejak pokazilo po čase a rozišli sa. A ja som zažila v podstate to isté. No a on teraz má akoby v sebe nejaký blok si niečo viac so mnou začať lebo sa bojí že sa znovu sklame čo akože chápem samozrejme. Aj sme sa o tom bavili a tak a povedal mi že on sa nechce do niečoho zas vrhnúť a zažívať tie hrozné veci ktoré zažil v minulosti a že teda on sám nevie čo presne chce, ale že určite sa do toho nechce vrhať rýchlo lebo proste baba v minulosti ho tak dost psychicky ničila.
A ja ho do ničoho netlačím, ja som mu aj sama povedala že ja mu dám čas a tak že teda je jasné že potrebuje určite viac času aj mi povedal že on je v štádiu kedy ma spoznáva a tak čo je fajn. Len ja som z toho proste taká celá nejaká nervózna neviem prečo proste mám strach.
Ja tiež nechcem tlačiť na pilu, som rada že sa spoznávame ale on proste akoby nevie čo má robiť a čo chce. A teda ja neviem že čo robiť tiež lebo ja som sa tiež veľa krát sklamala ale aj také situácie proste patria k životu. A fakt mne je s ním dobre aj si rozumieme a strašne by som mu aj chcela nejak dokázať že proste ja niesom nejaká potvora ktorá mu bude robiť nejak zle alebo čo a nedokázala by som také niečo urobiť ani. A teda otázka znie asi nejak takto.. mám počkať ako sa to vyvinie, mám tomu celému dať šancu? Myslíte že časom nejak naberie odvahu a prestane sa báť? Lebo ja mu naozaj chcem ukázať a aj mu ukazujem že mi na ňom úprimne záleží a že proste fakt sa nemusí báť a je vidno že aj jemu na mne záleží a je veľmi vždy milý a pozorný. Len naozaj by som mu chcela pomôcť aby sa toľko nebál lebo ma to trápi.

madeincssr
31. jan 2024

@barbina555 podla mna to nesil/te, ale samozrejme dancu tomu daj/dajte! Kolkokrat za zivot ma clovek sancu stretnut toho spravneho partnera... Uzivajte si pekny vztah, budte k sebe pozorni, mili a cas ukaze, ci si naozaj budete dlhodobo rozumiet a vas vztah sa posunie dalej. Ludia byvaju po nevydarenych vztahoch doranani viac, ako na sebe davaju poznat. Zeny aj muzi. Tvoje aj jeho ciny, chovanie, vam ukazu, ako to s vami bude...🍀

mabenn
31. jan 2024

urcite to chce cas...uzivajte si, 7mesiacov je kratka doba nieco posuvat...ak ste obaja sklamani, tak je tam urcite nejaka forma nervozity, ktora - ak sa naozaj k sebe hodite, sa casom uvolni

simca06022011
31. jan 2024

Ja by som to nesilila a nechala to volne plynut, a mozno budem prilis priama: ak stretnes lepsieho co nebude takto (pardon za vyraz) postihnuty, tak ho vymenis, alebo to tohto prejde. Ty si uvedom, ze nie si psychiater, ty nemas jeho liecit, vam ma byt dobre a ked sa on nevie dostat z mindrakov, a este teba zneistuje, stresuje... tak len treba dufat, ze ho to rychlo prejde. Kludne to moze opadnut, otazka je kedy? kolko si ochotna sa tymto trapit...
Ja osobne si nemyslim, ze 7mesiacov je malo (ako malo na co? brat sa asi nejdete) a teda neviem co je podla neho/teba prilis rychle...

Mimochodom: Ty nevies slubit, ze vas vztah dopadne inak ako ten minuly, to sa proste neda (a to ze byvala bola taka alebo onaka.. treba to brat trochu s nadhladom)... ani tym nesmies byt viazana. Lebo ten pocit, ze nebodaj aj ty mu ublizis, zase spravi blok v tebe = uorbit veci tak ako TY ich citis a chces, budes brat ohlad len na jeho uz ranene city. Cize materinske ochranarske zachranarske city by som trochu blokovala.

tykat
31. jan 2024

@barbina555 a v ktorej oblasti sa vlastne boji? Lebo niekedy z tych popisov "opatrnych" chlapov co sa boja sklamania nakoniec vyjdu taki co chcu hlavne sex a servis podla ich potreby ale inak uplnu nezavislost.

mabenn
31. jan 2024

@simca06022011 lepsie by som to nenapisala

mabenn
31. jan 2024

@tykat aj na toto presne by som si dala pozor

barbina555
autor
31. jan 2024

@tykat boji sa ist do vztahu preto lebo sa boji ze ked sa znovu nejak zaviaze tak sa po case zase sklame lebo vzdy to tak mal

tykat
31. jan 2024

@barbina555 a co to presne znamena? co teraz ked ste spolu robite? ako fungujete?

barbina555
autor
31. jan 2024

@tykat Tak rozne..niekedy sa ideme prejst kecame, inokedy sme unho alebo sa ideme niekam najest a tak.

zuzanazu85
31. jan 2024

Tiež mi to napadlo. Môj názor ale fakt len môj,že keď sa chlapovi páči žena a chce ju,urobí všetko a určite sa ničoho nebojí. Môj sa nebál ani môjho otca a to bola fakt že odvaha 😁.

simca06022011
31. jan 2024

@barbina555 lenze to sa moze stat VZDY, hocikomu... to je ako bojim sa ist po ulici, co ked dostanem chripku...

lenkakravcova
31. jan 2024

@barbina555 čiže ste iba kamaráti alebo sú tam aj intímnosti? (Akože bez oficiálneho vzťahu?)

barbina555
autor
31. jan 2024

@lenkakravcova Je to aj s intimnostami. Proste normalne akoby to bol vztah ale nie je lebo proste ma strach a samozrejme aj ja mam ale nie som na tom az tak zle ako on.

vanilkovazmrzka
31. jan 2024

To som jedina, ktorej sa zda 7 mesiacov dlho na to, aby clovek este nedokazal zistit, ci ma alebo nema zmysel ist do vazneho vztahu?

betulinka1
31. jan 2024

@barbina555 to, ze sa brani citom ale na druhej strane po 7 mesiacoch musi nieco citit ak to nie je len kamarátstvo vyhodami. Cize otazka je na neho taka, ze ci k tebe nieco citi, ake ma prejavi voci tebe, ci sa o teba stara, zaujima sa, zavola ci napise pocas dna, niecim ta prekvapí, donesie ti čokoládu co mas rada, zoberie ta na jedlo co mas rada, dobre navari, ked mas prist. Tych prejavov lasky je milion nemusi to byt iba o tom, ze si poviete, ze spolu chodite. Ale zase ani ty nechces cakat a cakat a dozvieš sa, ze to mal rozbehnuté na viac strán a nebola si jedina.

vanilkovazmrzka
31. jan 2024

@barbina555 jaj tak uz si mu dala, tak potom uz sa k nicomu vaznejsiemu nedostanete, ked uz ma vsetko, co potrebuje

zuzanazu85
31. jan 2024

A intímností-sexu sa nebojí? 😏

thoughtfulweirdo
31. jan 2024

Ja by som sa rozhodla podľa toho, ako otvorene by bol ochotný komunikovať. Musel by mi vedieť poriadne vysvetliť, čoho presne sa bojí, aký rozdiel by vo vašom fungovaní nastal, keby ste teda boli "oficiálne vo vzťahu", čo by sa podľa neho zmenilo, prečo si myslí, že takto "bez vzťahu" mu nemôžeš ublížiť atď. Ak by nekomunikoval, brala by som to, že ma len chce využívať na sex a hľadala by som ďalej.

trema
31. jan 2024

Nejake je to pomylene, ty chlapovi dokazujes, ze mu na tebe záleží, ty sa snazis, ty mu ukazujes, ze sa nemusi bat, ty ho do nicoho netlacis.. a on co, vezie sa na vlne nezavaznosti a sexu..

tykat
31. jan 2024

@barbina555 cize sexu sa neboji ale boji sa nejakeho zoficialnenia? Lebo ono dnes tie vztahy sú také že "nechceme ísť do vzťahu lebo..." ale v podstate spolu spia. A keby spolu nespali tak ten chlap je uz davno prec = chce sex zadarmo ale uz nechce zdielat so zenou svoj zivot. Jeden to skryje za "strach zo sklamania", druhy za "este sa na to necitim po rozchode/rozvode/sklamani", treti "nechcem aby ma niekto ovladal"...a je to vzdy o tom istom, pridem zasexujem a odidem kedy sa mi zachce, este mi mozno aj navari, a stihnem aj pivko s kamosmi alebo zahrat daco na PC a nikto mi do toho nebude pindat, nedajboze este nejake deti okolo toho skriekat, nebudem pocuvat reci o tom ako treba nieco urobit, hypoteku, upratovat, venovat sa, budovat vztah, komunikovat a podobne p*coviny...jupi ale som to dobre vymyslel. A zena aj ruky nohy si dolame len aby ho nejako chudacika presvedcila ze u nej to bude tip-top (lebo sak biologicke hodiny tikaju, treba hladat otca pre dieta).

simca06022011
31. jan 2024

nechapem, tak chodite spolu kade tade, spite spolu... ale vztah nemate, pritom podla mna mate. Velmi zaujimave :D SI zena, trosku nechaj nech sa on trapi a nie ze vsteko dostane na tacocke a este sa mu budes predkladat, lebo ty si lepsia ako byvala.. :D ako mna by to nebavilo..

kaktus87
31. jan 2024

Pekne ta natahuje a zahrava sa s tvojimi citmi. Prilis dobra si na neho. Vyuziva ta. Vykaslala by som sa na neho.

pralinka25
31. jan 2024

toto nie je o strachu. ak by chcel ist na to pomaly tak s tebou nespi. ma dost odvahy na sex ale boji sa sklamania. uzasny chlap naozaj. ak tam po 7 mesiacoch nie su city nestoji to za nic takyto vztah s vyhodami. zachranujes nieco co neexistuje. su to len kecy. kedysi som mala fakt dost kamosov a teda vypocula som si v partii kadeco. z tohoto laska ani plnohodnotny vztah nikdy nebude. a pri vsetkej ucte dospely muz musi vediet zvladnut aj nejake to sklamanie. patri to k zivotu kazdy ho obcas zazije v roznych oblastiach ale aby ho to zdepkovalo tak ze sa "boji" vztahu? sorry mozno keby to bola 15 rocna baba chapem ale takto nie- bud ta odr.ava alebo je mimo. obe varianty su zle.

solange7
31. jan 2024

Mamlas. Tak sex je ok, ale zavazok nie.

vilma7
31. jan 2024

Tak teraz som z toho aja ja nejako mimo... Lebo boji sa vzťahu, tak načo sa s tebou vláči, prečo s tebou spáva, prečo sa spolu olizijete?

Keby sa chcel spoznať najskôr ako kamarát a potom sa rozhodnúť, ze ok...ale čo je toto?
Určite by som s nim nespavala, neolozovala sa a maximálne skočila na výlet, obed a tak.

egonsk
31. jan 2024

@barbina555 Nechcem ti brat iluzie, ale vyhovarat sa na sklamania a blok z nevydaren6ch vztahov je asi ta najotrepanejsia vyhovorka, nech uz zneje od muza, alebo od zeny. Pravda je taka, ze ked niekto ozaj uprimne lubi, vie to aj vyjadrit a nevyhovara sa. Obvzlast u chlapov to plati.

lenkakravcova
1. feb 2024

@barbina555 mu to pekne vysvetlí tak: ženy sa na muža naviažu najčastejšie práve tými intímnosti a zamiluju sa. Ty sa nechceš tiež sklamať a tak sex bez vzťahu končí.
A nech porozmýšľa, či teda chce s tebou aj vzťah alebo bez mihnutia oka povie okej, tak sa už nestretneme (to druhé môže byť pre teba kruté, nakoľko už teraz z teba cítiť určitú naviazanost na neho, ale je to dosť možný scenár).

domkakvet
1. feb 2024

@barbina555 ako si pomoze, ze bude cakat, ludia sa nerozchadzaju iba po par mesiacoch, ale aj po 20 rokoch, tak co ide teraz cakat 20 rokov, aby sa nesklamal, skor mi to niecim neprijemnym zavana.

mondolina
1. feb 2024

@barbina555
poradím ti. prestaň sa hrať na samaritánku, ktorá vylieči jeho zlomené srdce. OMG 🤣
buď ťa chce, alebo nechce.

unicornlady
1. feb 2024

To je asi aj trošku spasiteľský syndróm, ten pocit výnimočnosti, že ty budeš tá, čo ho zachráni pred zlomeným srdcom, ty ho vyliečiš... už ste spolu dosť dlho, keby chceš, tak to nazve normálne vzťahom.