Bisexualita je reálna, nie je to len fáza

27. feb 2024

Uz davno som si vsimla, ze ludia nevedia prijat bisexualov. Nie len heteraci, ale aj ludia z LGBTQ+ komunity (hlavne homosexuali). Bisexualita nie je len faza. Nie je to tak, ze sme zmateni a nevieme si vybrat. Proste nas pritahuju obe pohlavia. Ked ma zena frajerku, automaticky si ludia myslia, ze je lesba. Ked ma muz frajera, automaticky je gay. Ani len nepomyslia, ze by mohol byt ten clovek bi. Potom sa objavia s partnerom opacneho pohlavia a ludia su zmateni. "Tak uz si hetero?" 🙄
Otázky typu "Co myslis, je ten clovek hetero, ci gay?" ma vytacaju. Nie su to jedine sexuality, co existuju. Vela ludi zabuda na bi/pansexualitu a je to dost vidiet.

zuzulka558
27. feb 2024

Kým ma s tým neotravuju neriešim, nech si žijú ďalej 🤷‍♀️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oblecenie99
27. feb 2024

No ale v dnešnom svete sa ani nečudujem, viď ja som si musela vygooglit čo je pansexualita, a ani po prečítaní som nie celkom pochopila, aký je tam rozdiel s bisexualitou. Možno by som bola tiež zmätená, nie v zlom. Chápem, že tie otázky okolia môžu vadiť.

guudy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimisram
27. feb 2024

Koľkokrát bývajú takýto ľudia lepšími ľuďmi či dokonca rodičmi. Veď nech si žijú, nikto z nich to druhým nijak netlačí ani nenúti, ako napríklad niektorí pouční vegetariáni a vegáni a frutariáni a ja neviem čo ešte existuje 😀 Je to síce trošku mätúce, ale mne keď raz sesternica povedala že je bi tak ďalej som neriešila či som ju videla s chlapom alebo so ženou.

jaroe
27. feb 2024

No a čo je problém? Že všetci ľudia nie sú odborníci na sexuálne orientácie? Myslím, že sú aj dôležitejšie veci, ktoré by mal človek ovládať ako toto.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sherynkamalinka
27. feb 2024

bud "bi" a daj nam s tym pokoj .)

klaridka
27. feb 2024

Riešiš to tu, akoby to bola pravidelná otázka na prijímacom pohovore do práce... to už kde sme, aby sa neustále rozprávalo o sexuálnej orientácii??? Na čo to komu je??!! Keď ho chce niekto pchať aj do elektrickej zásuvky, nech si ho tam dá... jeho vec...

medda_beda
27. feb 2024

Nikto by sa nemal zaujímať o sexualitu ľudí nech sa vláči za ruku kto chce s kým chce kým to nehraničí so zákonom.
A nikto by nemal mať ani potrebu na to neustále upozorňovať celé obyvateľstvo republiky.

Nás to totiž vôbec nezaujíma čo kto robí vo svojej spálni.

dadis
27. feb 2024

Ja poznam par ludi inak orientovanych a mna to vzdy prekvapi 😅. Kolega, zjavny gay, super chalan, sokovalo ma, ze si hlada zenu a chce sa usadit. Ked som mu povedala, ze som si myslela, ze je gay, tak povedal, ze v podstate je bi, ze mal par vztahov takych aj takych, ale uz tuzi sa usadit a mat deti so zenou. Dalsia vydata kolegyna ma sokovala, ze mala pred manzelstvom len vztahy so zenami (starsimi a s detmi).. som dost liberalna, ale v otazke bisexuality vzdy ostanem v pomykove 😅. Ale len chvilu, kazdy nech si hlada toho, kto mu vyhovuje...to len my, ako okolie, radi ludi skatulkujeme..

januska12323
27. feb 2024

No neviem ja sexuálny život iných ľudí neriešim ale tiež by som bola v pomykove keby mi predstavíš Romana ako frajera a o mesiac Zuzku ako frajerku.

ivik4
27. feb 2024

Neviem v akom prostredi zijes ale v tom mojom toto nikto nikdy neriesil 😄

kiki68
27. feb 2024

Vraj 70% ludi je bisexualov. Len tam ide o ten pomer tej pritazlivosti. Vraj iba par percent je uplne hetero a uplne homo a nejaky zvysok asexualny. Len samozrejme napr zena, co dokaze napr pobozkat zenu a nehnusi sa jej to, ale inak ma muza a deti a socialne je nastavena na ten model, tak tu stranku neprejavi a naopak.Ludia vidia veci casto ciernobielo. Ale sexualita je zlozitejsia.

maranta_leuconeura
27. feb 2024

Je to tak, bisexuali su osocovani hetero aj homo, lebo ich nechapu, ze dokazu citit pritazlivost k viacerym formam ludskeho tela 🙂
Ja zas nechapem, ze zena nedostane chut na inu krasnu sexy zenu 😀🤔
Na druhej strane, sexualnu pritazlivost co citis voci xy mas danu a neoplyvnis to, ale rozhodnutie s kym to budes naplnat robis vedome. Preto si vacsina bi vybera opacne pohlavie, lebo je to tak viac akceptovane, viac pohodlne, jednoduchsie. Preto to ostatna komunita berie zle, realne potom nemas take problemy ako oni/y (okrem odsudzovania od okolia aj nemoznost legalneho zvazku). Takze ci je niekto bi sa vacsinou nikdy nedozvies, ak ti to sami nepovedia 😉

rene007
31. aug 2024

Vysvetlím to : Nie, bisexualita nie je reálna a ani ako sexuálna orientácia neexistuje, buď je človek homosexuál alebo je heterosexuál, nič medzi tým. Pokiaľ mal človek v minulosti alebo v súčasnosti strieda partnerov oboch pohlaví môžeme hovoriť o tzv. bisexuálnom správaní, resp. o promiskuite no nie ako o pretrvávajúcej orientacii. S bisexualitou sa pomerne často stretávame u homosexuálov ktorí neprijali svoju orientáciu a tak sa v spoločnosti začleňujú k väčšine, keďže považovaných bi. je o niečo viac ako homosexuálov. Čiže bisexualita je viacmenej nepriznaná homosexualita. Počet skutočných bisexuálov sa v populácii štatisticky skôr približuje k nule.

kristiii
1. sep 2024

@rene007 dobrá blbosť a ešte si aj sám vo svojej teórii protirečíš. Najprv tvrdíš "Nie, bisexualita nie je reálna a ani ako sexuálna orientácia neexistuje, buď je človek homosexuál alebo je heterosexuál, nič medzi tým" a nakoniec "Počet skutočných bisexuálov sa v populácii štatisticky skôr približuje k nule." čím pripúšťaš, že nejakí predsa len sú, aj keď minimum 🤣. Ale chápem, bolo treba niekam prispieť.

rene007
1. sep 2024

@kristiii áno približuje sa k nule to znamená že žiadny bisexuali neexistujú, aj tých považovaných sú akurát promiskuitní homosexuáli ktorí nedokázali prijať svoju orientáciu, ale chápem keď ma niekto komplexy zo svojej homosexuality... nepovie že je gay/ lesba ale bisexuál, pre spoločnosť to znie prijateľnejšie. Žiadny heterosexuál nemá najmenší dôvod sa označovať za bisexuála. ( A vlastne prečo by to robil? )

kristiii
1. sep 2024

@rene007 ešte mi prezrad, kde si prišiel na túto svoju teóriu.

rene007
1. sep 2024

Však je to logické bisexualita sa pripraďuje k LGBT+ ( ešte neviem aké písmenká sú tam) čiže sú to všetko homosexuáli. Heterosexuálna populácia nemá patričný dôvod za začlenovať k menšinám a robiť si tým negatívne mienky o sebe v spoločnosti označovaním sa inak ako hetero sexuálnou orientáciou. Hetero ľudia uzatvárajú manželstvá, vytvárajú si rodiny a som presvedčený že 99 percent hetero ľudí si nevie predstaviť nič s rovnakým pohlavim, majú k tomu odpor, čo je úplne v poriadku. Naopak homo orientovaní ľudia častokrát pod tlakom spoločnosti sú prinútení žiť dvojakým životom tzv. bisexuálnym, a to nie je správne. Niektorí z nich vstúpia do manželstva založených na pretvárke a to je veľmi zlé.