Bezdetné kamarátky - výchova psa verzus dieťa

10. sep 2024

Ženy je toto normálne?
Mám pocit že prichádzam o všetky kamarátky v okolí nakoľko ani jedna nemá dieťa a debata je vždy len o tom ako prirovnávajú svojich psov k výchove dieťaťa. Napr. poviem ze maly mal virozu a ona povie “Aj moj Maxik berie lieky na nohy atd..” prezivaju tych psov neskutocne…..Chcem byť slušná ale toto je už naozaj choré a neporovnateľné. Viem veľmi dobre ako majú tých psov radi ale prirovnávať výchovu dieťaťa k psovi je extrem… Stretli ste sa s niečím takým?? Pretože pomaly ale isto sa nám strácajú témy, nespaja ma uz s nimi toho vela ani hodnotami ani nazormi co je asi normalne casom….priority sa menia… a našťastie si hľadám nejak tak náhodne na ihriskach v kluboch detskych atd kamarátky s detičkami ktoré majú aj rovesníkov aj menšie… Nechcem vyznieť ako nejaká zla osoba zvieratá mám rada ale pes je pes …je to vzdy zviera ako aj vsetky ine zvierata…..

ukgirls
10. sep 2024

lebo uz len o deckych soploch a liekoch je uzasne zaujimava.. tak ako teba nezaujima ich pes ich nezaujima tvoje doeta.. je to len dieta- im je u zadku ci mal virozu a zelene sople ... zmenila si sa aj ty a nielen oni ..

buberova
10. sep 2024

No asi keď hovoríš o dieťati tak chcú aj oni niečím prispieť do debaty.. asi nie je problém v psovi ale v tom že nemajú deti.. tak túto tému proste nemáte spoločnú

rozkvet1
10. sep 2024

Mne to nepríde že by porovnavali výchovu dieťaťa so psom. Proste len skonstatovali. Ony nemajú deti, tak čisto logicky sa nemôžu baviť o deťoch ktoré nemajú tak odpovediach ohľadom psa

danyelia
10. sep 2024

Máš pravdu, je to choré...aj ja mám rada psy, no u nás v okolí majú chlapčenské mená a ženy o nich tiež rozprávajú ako o vlastných deťoch - nechápem 😁

biba_18
10. sep 2024

celkom nerozumiem prečo by kohokoľvek mali zaujímať podrobnosti výchovy tvojho dieťaťa - pokiaľ sa vyslovene nespýta… ja aj keď som mala dieťa nebavila som sa s kamoškami o takýchto bežných veciach ohľadom detí, iba keď sme sa chceli poradiť…

ella1234
10. sep 2024

Snažia sa len pokracovat v konverzácii. Inak by mohli max prikyvovat hlavou ked niečo rozpravas.
Je ťažké nájsť niekedy spoločnú temu ked rieši veci človek/rodič a bezdetna osoba.
Ale raz ti deti vyrastú, nebudes pri nich riešiť to co teraz na to nezabudaj.

biba_18
10. sep 2024

@danyelia prečo by nemali mať ľudské nemá, tiež by som nechcela psa nejakého bobíka… a bola som mama aj pre psa, moja mama ma označovala mama pred dieťaťom, nemohla ma označovať inak pred psom, nerozumel by ak by povedala kde je biba?

mk1111111111
10. sep 2024

@danyelia asi su viac empaticke, pes je tiez zivy tvor. Autorka si moze na debaty najst zienky s detmi, ked jej to vadi, nikto ju nenuti s nimi udrziavat kontakt. Im je mozno divne, bavit sa o detoch.

autor
10. sep 2024

@danyelia 👍🏻👍🏻

maca1984
10. sep 2024

Ja ti to napíšem z tej druhej strany .
Nemáme deti,a vieš koľko x mi je otravné počúvať pol hodinu, hodinu o zúbkoch,prdíkoch a o tom ako "sme papkali", " sme sa pekne vykakali ".
?
🙈
To nie je že prirovnávajú dieťa ku psovi.
Nechcú pri tebe ticho sedieť a len prikyvovať ako trúbky, tak povedia o psovi.
Alebo už majú tých rečí po krk a chcú zmeniť tému.

solange7
10. sep 2024

Ja som sa stretla s tym, ze ked kamaratka porodila, casto mi rozpravala o soploch a chorobach.
Ja o tychto veciach nehovorim, lebo viem ze to nikoho nezaujima.

kate_cs
10. sep 2024

Teba nezaujíma pes, ich tvoje dieťa. A je to v poriadku. Preto skúste hľadať iné prierezové témy.
Mne sa nepodarilo udržať kamarátstvo ani s jednou bezdetnou kamoskou. Mali sme zrazu úplne iný režim, záujmy. Ona ma zavolala v sobotu večer von, no mne sa nedalo a keď aj hej, bola som vyflusnutá. Jej sa nedalo cez deň keď ja som kocikovala a úprimne, ísť na kávu a pri tom ti kamoska odbieha/okrikuje dieťa nie je nič moc.

autor
10. sep 2024

@ukgirls asi si nepochopila pointu…. Dieta je clovek a je sučasť mojho života ..ma 2 roky … donedavna babo a uz rozumny chlapcek…. Je sucast nasho zivota s manzelom… a sama mam psa . Asi je logicke ze ked sa stretavame tak je sucastou stretnuti aj moj syn. Tu ide o to porovnavanie ze oni tych psov beru na uplne rovnocenny bod v zivote co je pre mna nepochopitelne. Nikdy som takto psa neprirovnala ku detom kamosom kym sme my sami dieta nemali….

solange7
10. sep 2024

Ty to vnimas ako utok na seba a tvoje dieta. Proste sa chces bavit o dietati a vyrusuje ta, ze niekto prerusi temu odbocenim.

bubuska
10. sep 2024

Pre nich je ten psík dieťa a buď šťastná ze máš oboje.

hederamonstera
10. sep 2024

Ano, stretla. Podla mna to je divne, pes je proste obycajne zviera. Ale tak ony to nevedia posudit, kedze dieta nemaju. Teraz je ich dietatom pes. Bohuzial, musis hladat ine kamosky alebo ine temy s aktualnymi kamoskami, ak ta to poburuje

autor
10. sep 2024

@bubuska ano samozrejme som aj oni planuju deti ale neskor. Urcite ich mat budu. Je ine ak ludia ktori nemozu mat deti takto velmi miluju psikov… ale vety “zabijem sa ked mi zomrie Max, moj zivot zmizne strati zmysel. Max ma rehabilitaciu, ideme odniest Maxika na rehabku, na masaz na wellness…” strazili im psa volala pani domov ci uz pes spinka……….. no ako neviem za mna trosku zvlastne.

Mate ale pravdu ze chcu byt empaticke a je to mile len toto je uz pre mna asi moc.

prasiatko30
10. sep 2024

Asi tak ako tebe znie rozhovor o chorobach ich psov, im zneju tvoje rozpravy o chorobach tvojho dietata - cista haluz a nezajem. Remiza. Bud sa naucite rozpravat o niecom co vas zaujima vsetky, alebo sa moc casto stretavat nebudete

biba_18
10. sep 2024

@kate_cs ja som mala 2 kamošky s dieťaťom keď som bola bezdetná. jedna mi liezla neskutočne na nervy ako furt o malom, nič iné. a s druhou som bola takmer denne, lebo sme sa bavili aj o iných veciach a jej dcéra vlastne vyrastala s tým, že som tam každý deň… tá prvá dodnes skáče už dávno dospelému synovi okolo zadku a rozpráva o ňom, kam išiel na dovolenku a ako to má s frajerkou a čo im bude variť 🤦‍♀️

bubuska
10. sep 2024

Ale možno niektorá dieťa nemôže mať a Tebe tvrdí že neskôr. A tak ten psík je pre ňu celý svet.

autor
10. sep 2024

@hederamonstera ano suhlasim lebo zial tam to uz nejak nejde uprimne…..

basullinka
10. sep 2024

Tak oni žijú iným životom ako Ty, takže maju aj iny pohľad na život ako Ty. Tebe sa život, nazory vyvijaju teraz inym spôsobom a je to prirodzené. Proste sa to stáva. Tebe tým ziadno neublížuju a to, že ty s tym nesuhlasis a pride ti to divne, je v konečnom dosledku, len tvoja vec. A im to môže byt total ukradnuté

medda_beda
10. sep 2024

A o čom ti majú rozprávať? Ony majú svoje problémy, ty máš svoje.
Ty sa potrebuješ evidentne cítiť dôležitejšie.Moje kamarátky majú deti aj psov a tiež si takto povieme, že jej dieťa napríklad je choré, ja poviem že mi pes teraz ozvracal podlahu.
Žiadne porovnávanie.Každá sa poľutujeme, pochopíme.
Som tehotná a pes je pre mňa a aj vždy bude členom rodiny takým istým ako aj dieťa.Každý musí mať naplnené svoje potreby.
Si myslíš, že inú ženu zaujíma cudzie dieťa? Nezaujíma.Tak isto ako teba nezaujíma ich pes.
Každému vždy záleží viac na jeho rodine a tou je aj pes o ktorého sa treba starať.Nevravím, že wellnesiky a neviem čo, ale lieky, lekár, záujem či mu nie je zle je to úplne normálne.
Ty sa staráš o dieťa ony zase neraz utierajú zvratky, hnačky zo zeme, tak isto niekedy nespia celú noc.
O čom sa majú baviť s tebou keď točíš o dieťati o zbere pomarančov?

liusa82
10. sep 2024

no ja síce nemám psa ale mačku no bežne jej hovorím a teraz ide mama spraviť toto a hento😀 ona do toho mňauká a komentuje.Tiež si niekedy pripadám ako z ústavu🙂 ešteže moja nebere žiadne lieky😀 takže sa nikde nikomu ani nesťažujem🙂

medda_beda
10. sep 2024

Teraz čítam, že máš psa.
Ja mám psa, čakám dieťa a akože toto porovnávanie nechápem.Akože čo, kto porovnáva.
Veď pes potrebuje niečo, dieťa potrebuje niečo o oboch sa treba starať, ku každému sa pristupuje inak, ale zároveň budeme rodina.
Veď ani k mužovi nepristupujem rovnako ako budem k dieťaťu.
Teba proste len štve, že tvoj pupok sveta ich nezaujíma a nemajú ti čo na to povedať.Či čo čakáš ľútosť a ochkanie nad tvojím ťažkým životom či čo?
Prepáč, ale takým ženám ako ty sa ja radšej oblúkom vyhnem čo ich uráža, že ony nie sú ten pupok.

autor
10. sep 2024

@medda_beda ty si pekne mimo 🙂

medda_beda
10. sep 2024

No hlavne, že ty si lietadlo.
Si prečítaj po sebe svoj úvodný príspevok.Okydávaš kamošky na internete ktoré ti vlastne nijak neubližujú len sa snažia pokračovať v konverzácií.

minenkak
10. sep 2024

No tak pre ne sú tie psy tak dôležité, ako pre teba decko

tom_i
10. sep 2024

Aj pes, mačka, rybičky a iné tvory sú súčasť rodiny. Kolegyňa má aj dieťa aj 2 psov. A ten starší má teraz problémy...Srdce hovorí investovať cca 600€ lebo čo keď sa to podarí, alebo to ukončiť.. jednoducho je to člen rodiny, ktorého si zabezpečili, keď mal syn 3 roky z titulu terapie... Dnes je syn dospelý ... Zdravý aj vďaka tomu psovi, tak prečo by o ňom nerozprávala

autor
10. sep 2024

@minenkak tipujem ze si typ ženskej ktora deti nema ale chova psa presne tymto pristupom..😃..prosim podobne clenky ako je tato ani mi tu nepiste pod tuto diskusiu. Zaujimaju ma nazory žien -matiek deti-. 🙃