Bez mojich deti sa cítim osamelá

29. apr 2023

Neviem sa pohnúť v živote, 24/7 rozmýšľam ako sa správne rozhodnúť.
Mám vyše 40 ..vzťah 12 rokov..dva deti z manželstva..priateľov syn žije spolu s nami..
Moje deti odišli dcéra potom čo so som mala ostrú hádku s partnerom..vzala kufor a odišla..( bud priateľ ostane alebo ona, najprv odišiel on..po 3 dňoch sme sa vrátili k sebe, a na to dcéra odišla..)
Syn odišiel k otcovi z dôvodu lepšieho komfortu..( nakoľko priateľov syn hral vkuse PC od rána do noci- hlučné,.syn nemal kľud ani pri učení ani pri oddychu..) .Cítim sa osamelá bez mojich detí..rozmýšľam nad rozchodom ..Necítim sa v byte bez deti šťastná.

moonlight1210
29. apr 2023

Deti sa raz osamostatnia tak, ci tak. Tak je to spravne. My im cca 18-20 rokov poskytujeme zazemie, potom uz musia zacat zit svoj zivot mimo nas.

Takze konkretne pre toto rozchod nema zmysel.

Ale ak nemate s priatelom zrovna dobry vztah, a dokonca je taky, ze ti rozbija vztah s detmi, tak by som ho prehodnotila.

Zase, muzov je na svete dost. Netreba sa silou-mocou v tvojom veku drzat toho jedneho. Deti uz mas velke, mas volnost, slobodu, mas moznosti hladat vztah “na mieru”. Tak ju vyuzi.

martul
29. apr 2023

Ani sa nečudujem tej poslednej vete. Zároveň sa čudujem, že si toto vôbec dovolila, aby zašlo tak ďaleko. Deti by mali byť na prvom mieste. Kde sú tvoje? Odišli, lebo v tebe necítili oporu a podporu.
Takže partnera kopnúť do prdele, nech ide aj so synáčikom a bojovať o svoje deti, len nech už nie je neskoro

deti95060810
29. apr 2023

ja by som nedovolila aby priateľov syn vyštval moje dieťa z bytu...
nedalo sa to nejak lepšie nastaviť aby chlapec hrával len v určité hodiny?
čí je byt?

tmavovlaskakatka
29. apr 2023

Priateľov syn by si mal dať slúchadlá a nerušiť ostatných.

martul
29. apr 2023

@moonlight1210 ale je rozdiel osamostatniť sa lebo už som dospelá a nastal ten správny čas alebo odísť lebo sa pri nich nedá žiť lebo mama dala prednosť frajerovi s deckom závislým na Pc, kde sa ,,nedalo " existovať.

maciatkolulu
29. apr 2023

@martul tak ono veľa záleží aj na tom, koho je ten byt.... Žiaľ, ak sa nasťahovali k mužovi a chalanovi atrciki do jeho izby "cudzie dieta*tak robí prieky.zialxzjavne zlyhalo všetko, čo mohlo. Inak bacha deti vedia byť tiež dobrí manipulátori a sebci....

moonlight1210
29. apr 2023

@martul spravny cas nie je nikdy. Neexistuje. Je len cas. Proste nieco v nejakej chvili urobis.
A az cas ukaze, ze ci to bola vyhoda, alebo to nevyslo.
A az podla toho sudime, ze to bol vtedy ten “ne/spravny cas”.

Ak dcera isla byvat samostatne, tak uz je na to pripravena. Ak k otcovi, vlastne sa nic nestalo. Rodic ako rodic. Obaja maju rovnaku zodpovednost, je fuk, u ktoreho bude.

Detto syn. Siel k otcovi. Nic take sa nestalo. Ved je to jeho otec. Postara sa o neho dobre (mozno aj lepsie nez matka, kedze bude mat klud na ucenie, ktory ona zabezpecit nevedela).

Akurat teraz matka sa citi osamela a ze zlyhala.
To je jedine, preco by mala prehodnotit vztah. Ak by deti nielen odisli, ale aj pretrhli kontakt s nou. Ak ma vztah az takto poskodit jej rodinu.

syslik81
29. apr 2023

urobila by som vsetko preto aby som dostala nazad deti.. priatel asi nebude nic slavne za co treba bojovat aj tvoje deti maju viac rozumu ako ty ... chlapa si najdes na kazdom rohu ale deti su a budu navzdy prvorade

luccija
29. apr 2023

Prečo rozmýšľaš nad rozchodom?Vzťah nie je dobrý a deti preto odišli?koľko rokov majú deti?
12 r je dosť dlhý vzťah na to, aby robili prieky to znamená, že ho spoznali ešte ako deti..deti viac introguju a manipulujú, ak by som ho spoznali sa ako teenegeri.
Skús sa na to pozrieť úprimne, že vzťah je asi zlý a deti to už vyriešili po svojom, ale dospeli a chcú žiť inak.Ine je, ak má syn 14 r a 20 r.
Keď odídeš aký máš plán s bývaním a čo, ak deti už vyleteli z hniezda a bývať s tebou nebudu chcieť?

zorkahorka
29. apr 2023

Deti mas na cely zivot, chlapa nie. Ak ta opusti,najdes si ineho. Ale deti mas len jedny...

lucylaw
29. apr 2023

Neverím,že je toto reálna téma,žena,ktorej dve deti z domácnosti prakticky vyštval jej frajer s jeho synom,ona neurobila nič preto,aby tomu zabranila a teraz príde vyplakávať na MK,že je osamelá a chýbajú jej deti,OMG 🤦🏻‍♀️

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkolulu
29. apr 2023

@retatka akože.... Zase by som to takto nepísala, ty nevieš čo sa tam dialo, čo decká. Ako som písala, deti vedia byť fakt aj vychcane. A 12 ročný vzťah nie je zase len tak. A ako niekto písal, aj otec je rodič. Deti môžu vydierať, môže tam byt všeličo. Takže tu mater roka by som si odpustila.

nikpa
29. apr 2023

Veď si im ani nedala na výber. Čudujem sa, že si toto dovolila. V živote by som neuprednostnila chlapa pred deťmi. Ale tak každá máme iné priority.

maciatkolulu
29. apr 2023

Autorka ak si želáš reálne nejaké rady, tak musíš napísať viac.

mircalla
29. apr 2023

Deti na prvom mieste. Vzdy. Vlastny syn odisiel kvoli dietatu partnera? Dcera kvoli partnerovi.
Nechapem, co riesis.....Nevieme sice detaily, preco dcera odisla atd. Ale deti by mal byt priorita

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminkadeticiek
29. apr 2023

Uprednostnila si cudzich pred vlastnou krvou.Tam sa toho muselo diat ovela ovela viac ked sa takto rozhodli,nehovoris vsetko.Dobre spravili ze odisli.

maciatkolulu
29. apr 2023

@retatka fuha... Vieš super komunikovať, tak na úrovni a všetko ti je jasne a hneď poznáš zjavne aj riešenie 👍gratulujem.

berta100
29. apr 2023

Cudzie decko a chlapa uprednostniť pred vlastnými deťmi je veľmi smutné.Chlapa nájdeš na každom rohu ale keď deti navždy stratíš uvidíš tie výčitky svedomia ktoré ťa budú sprevádzať celý život ..
Snažila by som sa o deti aj za cenu rozchodu .Asi ten vzťah nieje tak ideálny,že ?Málo si napísala .

larisa
29. apr 2023

U mňa su vždy deti na PRVOM mieste. Asi nemáš krásny vzťah s tým chlapom pretože ťa opustili deti. Kvôli chlapovi si sa vzdala detí. Radšej by som chlapa poslala preč s mojho života . to si ty aka matka ???

danica2711
29. apr 2023

zabezpečila si svojim deťom fakt príjemný domov, tak čo sa čuduješ?

katkati
29. apr 2023

Tak priateľ má pri sebe aj teba aj svojho syna a ty máš koho? Cudzích ľudí bez svojich detí. Veľmi smutné a napraviť to môžeš iba ty. Otázkou je, či deti ešte budú chcieť.

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
29. apr 2023

Ja to tu stale pisem v podobnych temach, ale taky chlap sa nenarodil, aby som mu dala prednost pred mojimi, mojimi!! detmi.
Mas pomylene hodnoty...

sella38
29. apr 2023

@retatka evidentne niektorym slapla na otlak a aj ked kruto, tak napisala svatu pravdu, ci sa vam cita zle alebo nie...

dilino
29. apr 2023

V prvom rade deti sú najdôležitejšie ako partner.Vídiš vykašľali sa na teba lebo videli že je to o ničom.Nebol kľud sama pišeš syn sa nemohol učiť a dcéra po hádke.Kto je majiteľom bytu čie je bývanie.Ak čisto tvoje tak by som ich požiadala aby sa vysťahovali.Tvoje deti sú na prvom mieste.Nikdy v živote by som nedala prednosť partnerovi pred detmi.Deti sú pre mňa najviac.Ja žiadne nemám dcérka zomrela ale nikdy by som nedala prednosť jednej starej klobáse a 2 vajciam po záruke.A moje deti by som nevymenila ani za najväčie diamanty ani za prvú cenu v lote ani za nič na svete.

tykat
29. apr 2023

Cize ty sa teraz potom co chlap s jeho synom vystvali tvoje deti necitis v byte stastna? Wau.

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka2232
29. apr 2023

Matka roka…