Ahojte, svokra žije sama, žije 70 km od nás, je rozvedená, nesedí doma ale realizuje sa má kamarátky, chodia na zájazdy, výlety na kávu a neviem kde všade. Odkedy sa narodila dcéra tak na nej ostala svokra závislá, áno chápem teší sa že má vnúča ja jej to neberiem ale preháňa to (áno vadilo by mi to keby to robila aj moja mama). Svokra je odvtedy neodbitna, stále správy na messengeri Dobre ránko ako spinkala moja princezná? A pošli mi fotečku, neodpíšem polhodinu, vidí že som prihlásená a hneď haló čo robí moje zlatíčko? Neodpíšem zas lebo pri dcere nemam stále telefón v ruke a už volá videohovor a toto je každý deň, otázky aké máte poobedie aké doobedie a podobne. Ked nedvíham neodpovedam dlhšie vyvoláva mužovi do práce, cez víkend ideme niekde na výlet alebo proste niesme doma a už vyvolala že dnes nevidela svoju lásku a máme jej poslať fotku, keď príde na návštevu ale my k nej chce dcéru pestovať aj dve hodiny, dcéra má 10 mesiacov, začína chodiť okolo nábytku a sama sa bráni tomu byť na rukách a svokra je s toho nešťastná, lebo ona si chce svoje zlatíčko pestovať, najradšej by bola keby ani nespala a nejedla a boli stále spolu. Ide o to že naozaj nemôžeme sa stále venovať svokre, boli sme na týždeň v Tatrách, mesiac vyplakavala ako na ňu nebudeme mať ja dovolenke čas a tam nás klasický bombardovala telefonátmi, nikto jej neodpovedal, predsa len boli sme v bazéne a tak a tam nebudem volať, keď sme jej večer poslali fotky hneď volala že celý deň nevidela svoju lásku a musí ju vidieť lebo je smutná. A má reči typu že ak ju neuvidí tak umre od žialu alebo že keď sa jej niečo stane bude to naša chýba lebo nevidí svoju lásku
Prosím vás ani mi nepíšte že mám byť rada že má záujem, áno ja som môže byť dobrá babka ale ja naozaj sa nemôžem venovať stále telefónu, volala by aj hodinu a fakt si myslím že není potrebné aby som jej stále posielala fotky a informovala ju čo kde sme, píše mne lebo muž je viac menej v robote keď sa ja neozývam otravuje jeho, dohovor nepomohol, ignorovanie nepomáha, už písala aj mojej mame že sa jej neozývam. Ja chápem že má vnučku rada ale nasilu ju drží na rukách, nevie ju ukľudniť keď plače a to jej ju musím trhať lebo babka by to zvládla, chcela byť pri mne aj pri kojeni len aby videla svoje zlatíčko, okrem toho má ďalšie dve vnúčatá, od svojej dcéry ale neprežíva to takto, ja nechápem prečo na našej dcére tak lipne, čo by ste robili na mojom mieste? Ďakujem za normálne komentáre
@snazilka_bio_mamka dohovor nepomohol, ani odomna ani od muža lebo nechápeme že to je jej láska a ona ľúbi vnúča, ok chápem ale je to moc, nechápem prečo práve toto vnúča
Dohodnite čas kedy môže zavolať a kedy videohovor.a mimo toho nedvihat.ani ty ani muž.
Ja ju chápem.tiez mám vnucatkam.aj mimo sk.70 r.clovek netuší koľko dní má ešte pred sebou.ci 1 deň či 10 rokov a chce byť s tými.ktorych ľúbi.Ona si neuvedomuje.ze obťažuje Raz mozes byť na jej mieste.nikdy nehovor nikdy.
Svokricka ma kapacitu citov, ktore nema kde realizovat a do toho to male stvorenie....
Nejak ju presmerovat na nejaky detsky domov s drobuliatkami, na ktore nema nikto casu nazvys. Je to blba situacia, lebo odstrihnes ju a Koniec, je nejaka moznost, ze by sa neurazila? , ked ju poprosite, aby vam nechala dychat🤷
by som ju pozvala k nám na týždeň - a nech sa babka realizuje...
mne by to nevadilo - nikdy som nezažila záujem mojich svokier o vnúčatá..
@janinah nemá 70 rokov ale 60. Ja ju na jednej strane chápem ale fakt sa jej nedá stále venovať keď to chceme obmedziť tak plače že umre keď neuvidí svoju lásku...má ďalšie dve vnúčatá, mám pocit akoby žila s nami keďže stále chce byť v kontakte
@ahhola nechcem ju odstrihnúť len obmedziť chápeš lebo takto sa ani vlastnej mame nevenujem a proste vadí jej keď ideme aj na celý deň na výlet lebo chce volať chce fotky a pritom behá s kamarátkami
@deti95060810 bola u nás aj my u nej cez leto ale nestačí jej, denne chce aj hodinu videohovor, potom zas fotky stále odpovedať na otázky, takto by som nemohla telefón pustiť z ruky lebo stále niečo, fakt neodpíšem hodinu lebo varím, sme vonku, upratujem a už volá mužovi prečo jej neodpisujem ona chce vidieť vnúča, hovorím záujem je fajn ale je ho moc
Tak nedvyhaj a nech vola tvojmu muzovi, je to jeho mama.
@domkakvet skúšali sme, on ju tiež nemôže vždy dvíhať, potom volala mojej mame
Nezdvíhala by som vôbec mimo vymedzeného času. Nie si telefónna ústredňa. A nech sa aj urazí to je jej voľba.
Tak ako sa robi rezim dietatu urobit rezim aj babke. Vy date pravidlo. Vtedy a vtedy. Ak nebudete dvihat telefon resp nereagovat bude si musiet zvyknut. Ci sa jej to paci alebo nie. Ci uz rano fotku. Vecer video na 5-10minut. Alebo kazdy vecer fotku a cez vikendy budete volat.
Aj s tými fotkami striedmo aby ti raz tvoje dieťa neukazalovala nejaká dalsia cudzia dôchodkyňa ktorej to preposlala kamoska tvojej svokry aj také som už zažila, teda predpokladám ze by ti to asi vadilo ak by sa niečo také dialo 🫣
Muž by jej mal dohovoriť, poprípade odporučiť psychológa, či sa urazi, či nie. Aby si bola stále pri dieťati na mobile... lebo babka... čas s detmi si chcem užiť, aj popri domácich prácach a nie čumieť do mobilu, a s vnučkou nech vola cez video keď bude mať svoj mobil a bude chcieť. Toto si mala stopnúť na začiatku, a veľmi rázne. Prídu náhodou ďalšie deti a sa zblázniš.
Tak nech ani ona nedvyha.
Asi jedine dohodnúť si pevne stanovený čas kedy budeš svokru kontaktovať. Hoci aj 1000x jej s mužom opakovane vysvetlite, že je pre vás obťažujúce počas dňa vybavovať jej telefonáty/fotky/videohovory vzhľadom na režim dieťatka, aktivity počas dňa. Skrátka zrušila by som dennodenný "reporting" a rovno jej oznámila, že jej budete volať každý druhý deň (a keď sa jej nepáči, tak to bude až každý tretí deň😉).
Uplne ta chapem a nie, nemas byt rada, ze ma zaujem. Mam tak isto posadnutu mamu nasim starsim synom. Spravili sme to, ze ked taktne naznacovanie nepomohlo, prisli priame rozhovory, zredukovali sme kontakt, urcili hranice aj za cenu zhorsenia vztahov...je mi to uz jedno, chranim si rodinu a sukromie pred chorou laskou a posadnutostou. Esteze svokrovcov mam normalnych. Dobre ti radim, stopni to cim skor, inak sa to bude len nabalovat. Dalsia trafena babka...
@deti95060810 Nikdy si nezazila obtazovanie a skrtenie od strany svokry, preto tak hovoris 🙂
tak toto by som nedávala ani náhodou. toto je moja nočná mora. porozprávaj sa snou a slušne jej vysvetli, nech toto prestane robiť.