Ahojte,
Ako riesite komunikaciu veci v rodine v suvislosti s detmi, ked vasi svokrovci alebo rodicia robia nieco co sa vam nepaci? Kazdy si odkomunikuje so svojimi rodicmi to co sa mu nepaci, to znamena, ze manzel si vykomunikuje so svojimi a vy so svojimi alebo to riesite vy zeny s jednymi aj druhymi rodicmi, pripadne inymi rodinnymi prislusnikmi?
Ja mam pocit, ze cokolvek poviem, tak je to vsetko, len nie asertivne 😅 som raznejsia a potom to vyznieva nepekne, aj ked to myslim dobre.
Mate nejake overene stranky, profily na ig alebo fcb kde ste sa tomu priucili alebo vas to naucil zivot?
o komunikácii je skvelá táto kniha
https://www.martinus.sk/712605-na-jednej-vlne/k...
Vsetko zalezi od vztahov... Ano, u nas ja zo svojimi, muz so svojimi. Podla mna, ked si malo asertívna a sama citis, ze uz rychlo startujes, tak skus preniest tuto zodpovednost na manzela.
Vsetci sme citlivi na svoje deti a niekedy reagujeme prehnane, aj jed vieme, ze to nikto nemysli s nasimi detmi zle.
@ailiba nemozem povedat, ze startujem. Ako dokazem sa urcite nastartovat aj byt neprijemna (aj prijemna) ako vsetci.
Len ja mam podla mna dost ostry prejav, ktory mi obzvlast v takychto situaciach zrovna nepomaha. 😅
Jeden čas som to nechávala na muža , teraz už poviem svokre svoje aj ja . Ale ja mám dobrú svokru , samozrejme každý máme svoje muchy . Poviem príklad - neželám si , aby dávali malej sladké vody - i tak príde od nich a pýta si sirup sirup . Na druhej strane , raz za čas ju to u babky nezabije , svokra vyvára vypeka mala ich všetkých miluje je s nimi šťastná učí sa mnoho nových veci , tak ten sirup raz za čas prežijem . Alebo ešte veľmi rázne trvám na tom, aby si mala aj po cvrknuti do nocnika všetko poriadne utrela . Oni sú takí že sak netreba . Ja hovorím treba a na tom fakt bazirujem. 🙂. Inak je všetko ok a vecou dohody , si myslím všade a niekedy možno aj prižmúrenia oči pre mňa je najdôležitejšie že malú milujú ona ich a pekne sa o ňu vždy starajú aj keď to nemusí byt (pre mňa) niekedy 100 percentná dokonalosť ako podľa mňa