Asertívna komunikácia s ostatnými členmi rodiny v súvislosti s výchovou detí

24. sep 2024

Ahojte,

Ako riesite komunikaciu veci v rodine v suvislosti s detmi, ked vasi svokrovci alebo rodicia robia nieco co sa vam nepaci? Kazdy si odkomunikuje so svojimi rodicmi to co sa mu nepaci, to znamena, ze manzel si vykomunikuje so svojimi a vy so svojimi alebo to riesite vy zeny s jednymi aj druhymi rodicmi, pripadne inymi rodinnymi prislusnikmi?
Ja mam pocit, ze cokolvek poviem, tak je to vsetko, len nie asertivne 😅 som raznejsia a potom to vyznieva nepekne, aj ked to myslim dobre.
Mate nejake overene stranky, profily na ig alebo fcb kde ste sa tomu priucili alebo vas to naucil zivot?

nika11103
24. sep 2024

Jeden čas som to nechávala na muža , teraz už poviem svokre svoje aj ja . Ale ja mám dobrú svokru , samozrejme každý máme svoje muchy . Poviem príklad - neželám si , aby dávali malej sladké vody - i tak príde od nich a pýta si sirup sirup . Na druhej strane , raz za čas ju to u babky nezabije , svokra vyvára vypeka mala ich všetkých miluje je s nimi šťastná učí sa mnoho nových veci , tak ten sirup raz za čas prežijem . Alebo ešte veľmi rázne trvám na tom, aby si mala aj po cvrknuti do nocnika všetko poriadne utrela . Oni sú takí že sak netreba . Ja hovorím treba a na tom fakt bazirujem. 🙂. Inak je všetko ok a vecou dohody , si myslím všade a niekedy možno aj prižmúrenia oči pre mňa je najdôležitejšie že malú milujú ona ich a pekne sa o ňu vždy starajú aj keď to nemusí byt (pre mňa) niekedy 100 percentná dokonalosť ako podľa mňa

unicornlady
24. sep 2024

o komunikácii je skvelá táto kniha
https://www.martinus.sk/712605-na-jednej-vlne/k...

ailiba
25. sep 2024

Vsetko zalezi od vztahov... Ano, u nas ja zo svojimi, muz so svojimi. Podla mna, ked si malo asertívna a sama citis, ze uz rychlo startujes, tak skus preniest tuto zodpovednost na manzela.
Vsetci sme citlivi na svoje deti a niekedy reagujeme prehnane, aj jed vieme, ze to nikto nemysli s nasimi detmi zle.

autor
25. sep 2024

@ailiba nemozem povedat, ze startujem. Ako dokazem sa urcite nastartovat aj byt neprijemna (aj prijemna) ako vsetci.
Len ja mam podla mna dost ostry prejav, ktory mi obzvlast v takychto situaciach zrovna nepomaha. 😅