Alergia na svokru

17. nov 2024

Strašne mi vadí svokra, mam pocit ze sa do muža moc stara, ochvilu budeme mat babo a bojím sa ze bude často u nás, nepáči sa mi keď nám aj kupuje niečo alebo bábu a ani sa neporadí ci to vôbec potrebujeme, a milion dalsich veci co mi na nej vadi... pritom svokra a jeho zenu mam strasne rada ....... r. aký máte zo svokrou vzťah vy ?

marca12
17. nov 2024

Neanalyzuj kazdy svokrin krok. Je prirodzene zaujimat sa o svoje dieta,podarovat mu nieco. Bud vdacna a prijmy ju. Ak mas pocit,ze sa az prilis stara,o tom sa musis porozpravat s muzom. On si musi s nou nastavit hranice. Ale nebud proti nej len preto,ze je to svokra a ty chces mat muza len pre seba.
Ja mam dobry vztah so svokrou. Aj ked ma ine nazory,ma svoje muchy,ale respektujem ju. Tiez nam kadeco donesie,donesie aj napecene,aj navarene mi obcas posle. A aj ked mi to nechuti,vzdy vdacne prijmem a podakujem.

evickuska
17. nov 2024

@autorka nastav si hranice hlavne aj ty nie len manzel... necakaj, ze to manzel doriesi... daj jej najavo co ano a co nie a myslim, ze sa urcite dohodnete, ak ostala sama je normalne, ze vsetku energiu vklada do Vas 🙈

simca115
17. nov 2024

Buď rada že máš takúto svokru nie nejakú zlú semestriku.

katica06
17. nov 2024

Človeku veľmi odlahne a pomôže ak prestane riešiť malicherné prkotiny a začne sa sústrediť na svoj život..
Ale kľudne jej povedz svoje a vylúči do svojho života aj života dieťaťa len potom sa tu nesťažuj, keď budeš unavená, možno vyhorená z materstva že a nekočíkuje ani nepostráži.

1ryba
17. nov 2024

Chudera svokra.

alba13
17. nov 2024

Je to chyba manžela, ktorý nedokáže svojej matke určiť hranice, a teba nerešpektuje ani jeden, ak to naďalej robia. Ak manžel nezmení svoj prístup, bude to naďalej rovnaké. Určite by mala s tebou prebrať, čo potrebujete. Ty si matka dieťaťa a je to vaša domácnosť.

sasa1310
17. nov 2024

ešte raz a napíš aspoň jednu vec, čo ti také svokra robí.

babababka
17. nov 2024

A nebudeš ju potrebovať pri bábätku?Postrážiť,uspať,pri chorobách,sem-tam nakúpiť?Nevidím nič zlé na tom ako sa chová.Nezabudni jej ešte vytýkať,ak kúpi niečo pre malé.

lizatko1009
17. nov 2024

Pan boh ma ochraňuj pred takou nevestou.

katkati
17. nov 2024

Prečo sa hranice stále majú nastavovať iba svokre? Keby chcela nastavovať nejaké hranice ona mladým, stretla by sa s pochopením? Česť výnimkám, ale vo väčšine prípadov nie.

sisska96
17. nov 2024

@marca12 Presne tak. Niektoré nevesty sú strašne ufučané a namyslené. Takej neveste by som nedala ani prd. A keď bude potrebovať pomoc, vtedy svokrovci budú dobré ?!

sisska96
17. nov 2024

Presne ako moja švagriná, všetko ofrfle, ale peniaze a stráženie decká sú dobré

ysseba
17. nov 2024

To fakt ti vadí, že svojmu vnúčaťu niečo kúpi? 😨 Prečo ti to vadí? Míňa tvoje peniaze? Núti ťa aby dieťa nosilo LEN to, čo ona priniesla? Veď poďakuj a nerieš. Čo sa ti páči, využiješ, čo nepáči, daruješ ďalej. Je to taký problém? Ale asi ti to vadi "len tak" z princípu, lebo svokra. Inak väčšinou to tak býva, že ženy ma meterskej sú hrdinky a potom keď príde realita typu práca, škôlka, choroby, OČR, prázdniny, tak by im bola aj svokra dobrá. Ale už je väčšinou neskoro a potom sú tu témy ako sa svokra nezaujíma o vnúča. Inak verím, že čakáš chlapca a že raz budeš mať nevestu takú, aká si ty sama 🙂

laskonka_lasky
17. nov 2024

Ja neviem. Zle je keď sa svokra zaujíma, pokúpi,navarí. Naopak je zle, keď sa nezaujíma,nepríde na návštevu alebo nezavolá na obed. Ja mám syna ešte malého ale prajem si aby si našiel priateľku,ktorá ma bude rešpektovať aj napriek mojím chybám.
Autorka,niekedy stačí milo poďakovať to je celé.

terezia323
17. nov 2024

Keď budeš mať vlastne dieťa a najlepšie syna budeš sa na svokru inak pozerať

bielasovicka
17. nov 2024

Preboha, už zase o hnusnej svokre? 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

natall113
17. nov 2024

Vždy keď príde takáto téma kde autor moc toho nepovie, väčšina žien je na strane svokier. Nehovorím kde je v tomto prípade pravda ale teda predpokladám že autorke nevadí keď niečo kúpi bábätku, napríklad moja svokra mi 4 roky vkuse pri každej návšteve nosila tužidlo lebo veď ho používam, nikdy som tužidlo nepoužívala a vždy som jej to povedala aj tak ho vždy doniesla, možno to má autorka podobne, svokra kupuje už ôsmu deku alebo pätnáste bodyčko veľkosť 50. Pokiaľ dobre vidím napísala že jej vadí že niečo kúpi a neopýta sa či to potrebujú. Možno im zvláka domov haraburdy, autorka je nervózna a chcela sa posťažovať a tu na ňu čakajú útočné komentáre aká je nevďačná nevesta... veď trochu skludnite hormón ženy. Môže byť že je naozaj blbá nevesta ale môže byť že naozaj je aj svokra mimo

1ryba
17. nov 2024

@natall113 tak nech to vyhadzuje do kontajnera. Aj ty si mohla tužidlo vyhodiť. Alebo komukoľvek darovať, napr. do domova dôchodcov. Babičky by sa potešili. Keď 50tu deku a bodyčko donesie do azylového domu, budú jej ruky bozkávať.

natall113
17. nov 2024

@1ryba áno presne toto ti povie snáď každý. Ale prečo by som ja mala mať ďalšiu robotu s tým? Prečo nemôže tá osoba ktorá to kupuje, (schválne nepíšem že svokra lebo to robí hocikto) opýtať sa alebo hocičo že čo potrebujete? Čo by ste chceli? Nehovorím že na všetko si ma pýtať povolenie. Možno jej už sto krát povedali že majú toho dosť a stále nosí...veď trochu rešpektu z oboch strán

1ryba
17. nov 2024

@natall113 tak to vyhoď. So smeťami chodíš pravidelne.

natall113
17. nov 2024

@1ryba pozri ja s týmto problém nemám ale zjavne si vôbec nepochopila ako som to myslela ale dobre. Samozrejme netreba dávať hranice, vyjadriť názor nič však?

monsterablue
17. nov 2024

@1ryba tych haraburd je vsade uz tolko, ze to nikto nechce

1ryba
17. nov 2024

@natall113 pozri sa, ja mám super svokru. A vieš prečo, lebo sa k nej správam s rešpektom a úctou. Áno má svoje muchy, ale tie mám aj ja. Tiež si musela na mňa zvyknúť. Je úplný extrovert a asi mala aj iné predstavy ako by sme mohli spolu fungovať. Ale ja som si potichu robila svoje a po svojom. Nikdy som si nedovolila jej niečo vyčítať a nastavovať jej nejaké hranice, byť na ňu drzá a pod. Sama pochopila, zistila, že proste si idem svoju líniu a prispôsobila sa. Ono sa to dá aj bez divadielka. A všetko slušne. Svokra mi vychovala môjho úžasného manžela a ja si ju vážim. Keď sa chce niekto urážať pre totálne blbosti, nech sa páči. Ale potom nech sa nečuduje, že si v rodine nevedia prísť na meno. Pretože treba aj oko privrieť, aj do jazyka si občas zahryznúť. Nesústrediť sa na taľafatky ale na podstatné veci.

helenbozka
17. nov 2024

Svokry sú špecifické osoby... Buď sa do Teba a vašej domácnosti montujú neskutočným spôsobom, alebo sa na Teba totálne vykašlú a ani sa vnúčaťa nespýtajú, ako sa má. 1-2x buď "vďačná", ale keď už Ti po tretí, piatykrát donesie domov to isté a Ty nevieš, už kam to máš dať/vyhodiť, tak jej to vráť a povedz, že už to máš. A mne sa vyplatilo použiť na svokru jej vlastnú taktiku 😁 vkuse mne aj môjmu mužovi pchala do vrecka 10 €, akoby sme boli žebráci. Nepomáhalo ani, keď som jej vravela, že to nemusí, nech si peniaze nechá, veď my sme pracujúci ľudia - stále to robila, neskôr poza môj chrbát. A zakaždým dodala :"ber, lebo sa urazím!" - toto ma totálne vytláčalo. Tak som to skúsila aj ja na ňu niekoľkokrát. Keď nám zase pchala pod "čumák" niečo, o čo sme nestáli, tak som jej povedala:" nedávajte mi, lebo sa urazím, že som chudera"... A bol pokoj... Nachvíľu 😁😁🙃

autor
17. nov 2024

Aha takže preto ze je to svokra tak mam mat rešpekt? Respekt budem mat len k človeku co respektuje mňa... svokra ma aj druhého syna ktorého toľko neotravuje a nestará sa doňho ako do môjho muža.... ja nepotrebujem ani aby mi potom strážila deti...a vy co ste múdre vy ste dovolili svojim svokram aby sa vám miešali do života???

1ryba
17. nov 2024

No ty si dobrá fúria.

monsterablue
17. nov 2024

@1ryba vobec nie je furia

sulavikova
17. nov 2024

Ja mám na pseudosvokru po 22 rokoch tak rozvinutú alergiu, že si normálne počítam dni, kedy ju nestretnem. Romány/ horory môžem písať….

natall113
17. nov 2024

@1ryba vidíš ty máš svokru na ktorú to funguje a vedeli ste si nájsť nejaký systém ale vieš o tom že sú aj svokry na ktoré to nefunguje? Že sú také na ktoré musíš byť drzá inak sú schopné sa ti pomaly starať aj do postele?

sisska96
17. nov 2024

@1ryba Ja tiež dávam na bok darčeky čo nepotrebujem a potom posuniem ďalej, ušetrím si peniaze a hotovo