Opíšem situáciu rozišla som sa s priateľom. Už sú to tri mesiace. Veľmi som túžila mať s ním dieta on nechcel. Spoznala som aj niekoho nového, práve v Tom obdobi mi začal ex vypisovať ako sa chce porozprávať ako ho mrzí že mi ublížil atď. a tak nejako s týmto odišiel aj môj záujem o toho nového muža, ktorý sa mi zdal naozaj super. Nechcem ani bývalého už ho neľúbim ale ani nikoho iného. V ničom už nevidím zmysel. Som unavená, unavená z toho ako som ostala sama na všetko na šeky, na dieťa ktoré mám z predchádzajúceho vzťahu na povinnosti. Len práca a v podstate už nič čo by ma tešilo. Nemyslím si že mám depresiu len som ostala taká otupena, nevidím v ničom zmysel. Aký zmysel má vôbec náš život keď umrieme a budeme zabudnutí. Aky zmysel majú vzťahy keď niekoho milujeme a láska vyprchá. Deťom dávame všetko aby mali svoje vlastné životy a my nakoniec aj tak ostaneme zabudnutí. Nič na tomto svete vlastne nieje trvalé na ničom akokeby nezalezi. Všetko je tu nachvíľu, cely život sa len za niecim naháňame a v konečnom dôsledku vlastne pre nič. Toto je to čo má v poslednej dobe trápi, niesom nešťastná, niesom šťastná. Len tento otupujuci pocit prázdnoty a bezvýznamnosti našich dní. Ďakujem za precitanie aj za každý názor skúsenosť ak ste si týmto prešli.
Nie som v rovnakej situacii ale som na tom vlastne podobne. Mam rodinu, muza a 2 male deti, studovala som na vyske, myslela som si ze aky super odbor, dokonca som skoncila phd… a co mam z toho vsetkeho? Nikdy som v odbore nerobila lebo som si v nom nevedela najst pracu… zamestnala som sa uplne mimo, ta praca ma nikdy nenaplnala, len ubijala, potom jedno dieta o 3 roky dalsie, tento rok som dostala vypoved… a odvtedy to ide dole vodou so mnou… nevidim zmysel v nicom… vztah s muzom na bode mrazu… po detoch len kricim a je to len z toho ze sa citim uplne stratena… mam sice konicek ktory by ma potencionalne mohol uzivit ale tak v horizonte 2-3 rokoch a ja neviem co dovtedy… nic ma nebavi… obcas mam problem vyliezt z postele, a to mam 35 rokov. Som si stale myslela ze v takom veku clovek vie co chce kam speje a tak, no u mna to tak zjavne nie je
Viera v Boha by to všetko zastrešila, vyplnila, pospajala, dala zmysel…
Hoci mam deti, vychovavam ich, staram sa o ne....tak viem, ze je tu Boh, ktory ma miluje, ktory zomrel za mna na krizi, pre ktoreho som Jeho dieta, o ktore sa stara, patrim do Jeho kralovstva a ma pre mna Bozi plan, nielen tu na zem...takze ja pozeram dalej, do vecnosti...
Láska s pravým človekom nikdy nevyprchá, nejaké to poblázenie alebo zamilovanosť áno ale láska určite nikdy a keď vyprchá nebola to ani nikdy láska buď z jednej alebo druhej strany. A mne veľmi pomohlo prestať sa fixovať na druhých ľudí a veci jednoducho mentálne sa nastaviť tak, že kohokoľvek a čokoļvek stratím budem vedieť ďalej pokračovať, také až chorobné upnutie na niekoho iného nie je nikdy dobré vždy to skončí katasrofou. Samozrejme táto zmena myslenia nebola za jeden deň ale naozaj oslobodilo ma to od veľa zbytočných depiek. Ešte popritom moja filozofia života je taká ak niečo má byť bude ak nie neboolo to určené pre mňa nikdy nevieš ako by skutočne dopadlo po čom túžiš, či náhodou by ťa to ešte viac nezničilo a to je jedno čoho sa to týka.
Ono nie darmo sa hovorí, že na vzťahu treba pracovať a vzťah budovať. Tá zamilovanosť vyprchá, ale základ vzťahu, keď je pevný ostáva. Musia sa o to pričiniť a chcieť dvaja. Nemôže jeden dávať a druhý len prijímať. Je to unavujúce. Človek musí vedieť žiť sám so sebou a sám so sebou byť spokojný, sami so sebou prežijeme svoj život. Nájdi vnútornú silu a pokoj, nájdi si čas tiež na seba, uzdrav sa, popracuj na sebe a ostatné už v živote príde, ani nevies ako a kedy.
Neviem, či poznáte skupinu Coldplay, ale jej spevák Chris Martin sa pred 10 rokmi rozviedol s manželkou Gwyneth Paltrow. Chlap upadol do brutálnej depresie. Trvalo to asi rok, keď sa motal v strašných stavoch. Chalani z kapely oňho mali dosť strach, jeden si ho k sebe nasťahoval domov a začali spolu tvoriť, resp. nechali ho hrať a spievať, čo potreboval, oni boli len také pozadie a opora. Vznikol z toho album, ktorý sa volá Ghost Stories. Je to v podstate 42 minútová terapia. Pre niektoré to bude možno úplne somarina, ale mne hudba pomáha viac ako lieky, možno to niektorej pomôže.
https://youtube.com/playlist?list=PLo6QvHZ4RyGn...
Láska tak isto ako šťastie je rozhodnutie a nie nasledok.
Nemyslím zamilovanosť,bezhlavé zaľúbenie sa do niekoho,motýle v bruchu.Ale tá pravá,ozajstná láska,ktorá je medzi dvoma ľuďmi po 10,20 rokoch.
Ak sú si dvaja súdení,tak si jeden druhého vyberu a rozhodnú milovať napriek všetkým okolnostiam.Musia byt ale obaja rovnako naladení,vyzreti a pripravení.
Z tvojho príspevku autorka v prvom rade ( aspoň pre mňa) ide nasratost zato,že si sama.Ale si sama preto,lebo si urobila zlé rozhodnutia a preto,lebo chces byť sama.Ziadny iný dôvod tam nie je.
Áno,všetko je pominutelne a všetci raz budeme umierať a rekapitulovat,aký ten život bol.A to je tá rozhodujúca vec.Ci s tým,ako sme žili budeme spokojní,alebo nie
Nikdy nedávať zmysel svojho života do človeka.
Ako deťom nám čítali príliš veľa rozprávok o princeznách a neskôr sme pozerali príliš veľa telenoviel. Realita nikde
Ľudia sa často zamilujú do svojich predstáv, nie do skutočného človeka. Preto treba ľúbiť s rozumom. Nie sa zamilovať do krásneho úsmevu bez kazov...
Škoda ze mne nikdy nikto nepovedal, ktoré vlastnosti si mam na mužovi všímať. Naučil ma to až život, preto mi to vyšlo až na druhý pokus.
Ale celý tvoj postoj k životu je len a len tvoja voľba.
Každý deň sa dá nájsť dôvod na smiech a na radost. Je to len na tebe, ako sa k svojmu životu postavis.
Ak sa chceš trápiť a byť nešťastná tak môžeš, ale môžeš sa snažiť pozrieť na svet aj z lepšej stránky.
Napr si sama? Paráda.... ostala by som cely deň v pyžame a nenamalovana 😀
@siegi možno to nie je tvoj prípad, ale veľa slovenských žien podriaďuje svoje životy iným ľuďom, dokonca sa to od nich očakáva a potom sú nestastne
@ivangeline Ano, tiez si to presne myslim, ale ta musi k cloveku sama prist, skutocne uverit na povel sa zial neda.
Niekedy su v zivote aj taketo obdobia.
Ja som veriaci clovek, takze verim v hlbsi zmysel zivota a to je moja motivacia. To sa ale neda nikomu len tak naockovat, takze toto radit nebudem.
Odhliadnuc od toho, podla mna sa mylis, ze ostanes uplne zabudnuta. Ano, mozno si ta o par generacii nebude nikto pamatat, ale prave to, co das svojmu dietatu, hlavne po dusevnej a emocnej stranke, tu moze ostat a podavat sa dalej velmi dlho. Casto si zial takto cele generacie podavaju nejaku traumu, ale mozu sa takto podavat aj pozitivne veci a aj sa podavaju. A to, ako vychovas svoje dieta a celkovo ako sa budes chovat k inym, ako budes zit, prispeje k tomu, ako bude vyzerat cely svet.
A prave preto treba zit pre seba,mysliet na seba,aby sme zili v pritomnosti a uzili si zivot,ktory zijeme,lebo sme tu len na chvilu a ostane po nas len kamen na cintorine. Nevravim byt uplny sebec,ale nikoho nedavat pred seba. Tak ako sa hovori stastna mama,stastne dieta. Vediet povedat nie. A nemarnit cas s debilmi. Zivotnym cielom nemaju byt deti ani muz. Nie kazdy ma to stastie mat rodinu. Kazdy si musi najst stastie a zmysel v niecom inom. A zmyslov zivota moze byt viacero. Kym ta deti potrebuju,mozu byt tvoj docasny zmysel zivota,ale musis ich vediet aj pustit. A potom si najst novy zmysel zivota. Moze to byt cokolvek sport,cestovanie,umenie,dobrocinna pomoc hocico,co ta bude naplnat
Ty si mala zmysel. Mala si vztah. Lenze zvlastne, ze prisiel niekto uz pre teba nedolezity a zabil sa v tebe zaujem o toho noveho. To len tak? Divne. Zmysel zivota si vytvarame sami, vecmi, ktore nas tesia a ty si sa mohla tesit s novym. Psycholog by ti podla mna podal pomocnu ruku, nie je to hanba
@marianarem … preto máme ohlasovať a žiť tak, aby to bolo vidieť
Dieta z predchadzajuceho vztahu ma predsa otca... a bolo by ti lepsie ostat sama na dve deti? Lebo co ak by ten vztah skoncil aj tak? To, ze je len praca a ziadne potesenie si si vybrala ty sama.. to predsa nie je vina tvojich ex, ani potencionalnych buducich... iba tvoja... a ze si nedala sancu novemu muzovi bola tiez len tvoja volba... ocividne si este nebola vysporiadana s predchadzajucim vztahom... nikto druhy ta neurobi stastnou, ak sa v prvom rade neurobis stastnou ty sama
Daj si pauzu teraz a bud sama. Žijeme pre okamih 🙂. Nič nie je večné. Skus nájsť nejakú činnosť, ktorá ta bude tešiť. Maľovanie, turistika , fotenie, niečo len tvoje.
@ivangeline ale no
Práve preto, že nič na tomto svete nie je trvalé treba vzťahy, lásku, priateľstvá udržiavať, pracovať na nich, nepovažovať to za samozrejmosť a žiť v prítomnosti.... záujem o nového muža pravdepoodbne vyprchal, lebo ešte si na to nebola pripravená, nemáš to uzavreté, to je normálne, 3 mesiace nie sú zas tak veľa, k tomu máš dieťa, čiže na to treba ísť naozaj opatrne....ja som bola tiež po ťažšom rozchode citovo otupená, ale aj keď je to klišé, čas lieči.... nezameriavala by som sa na lásku, ale na iné veci, ktoré ti robia v živote radosť, nejaká aktivita, ktorú si vždy chcela skúsiť, ale nedostala si sa ku tomu alebo niečo čo si odložila a nevrátila si sa k tomu, čas s rodinou a priateľmi, výlety, čokoľvek... ak máš pocit, že si nevieš pomôcť sama, obráť sa na psychológa, na to nemusíš mať depresiu, ani inú diagnózu, niekedy je proste fajn sa porozprávať, mne to pomohlo..