U nás veľmi rezervovaný. Ani jeden súrodenec nepríde deti a nás pozrieť. Neriešte prečo (sama neviem prečo ma nemusia), len ma zaujíma, či to len my máme také smutné so vzťahmi v rodine.
Žiaden
Môj brat má dobrý vzťah s deťmi, berie ich na dovolenku, na zimný štadión, v lete inline ,na priehradu, na splav či bicyklovať. Vedie k deti k športu. Vo voľnom čase robí rozhodcu juniorským týmom, alebo dobrovolníka v letnom tábore. Bývame od seba pár sto metrov, takže sa stretávajú pomerne často
@hederamonstera my sme síce nikdy nemali extra súrodenecké vzťahy, no čím sme starší, tým to je horšie a horšie. Myslela som, že keď budem mať aj ja deti tak aspoň k ním budú vrúcnejší. Žiaľ, ani si ich veľmi nevšimnú a vrchol cielene minule sestra odignorovala (to už som si povedala že si dobrá chudera).
@katica06 ❤️
Dobre, ale to je tým, že máme deti v úplne rovnakom veku.
Podľa mňa, deti v rodine potrebujú cítiť hlavne prijatie. Je mi za ne smutno, lebo v mojej primárnej rodine ho nenájdu veľa.
Ty riesis v podstate svoje neprijatie a smútok, uvedomujem si to?
Keby si to spracovala, neriešim ze teta Anna nemá vztah s vadim samom.
Ako môžeš čakať, že vzťah sa vám zlepší cez deti? To je blbosť. Vyries seba a nebudeš musieť riešiť deti.
A u nás dobre ale aj so sestrou mame fajn vztah. Mame spísané a porušené, ze (nedaj Boh!) v prípade smrti idu naše ku nim a naopak. Jed sa stretneme, tešíme sa, zial nie to často, bývame v inych štátoch. Ked vacsie deti hnevajú, niečo sice poviem ale nie žeby som odignorovala. Ani si to nechcem predstavit.
Napr. moj ocino do súrodencami nemal bohvieako kontakt. Brali sme to ako bo. Nakoniec prišli sesternice za nami, ze by sme sa mohli spoznať.
Zase to ale nebola žiadna nenavistcmedzi nimi len také nezhody a každý toho mal veľa, všetko také tvrdé palice. Ale tým som len chcela povedať, že dne neutrpel žiadnu ujmu, brali sme to tak. Zase z maminej strany to nolo fajn.
Véd sa ich opytaj tak normálne, prečo majú k tebe vlazne vztahy?
@svetlonos kvôli mne sa stretávať nasilu nemusíme, takže naozaj neriešim seba. Nikomu som nič zlé nespravila, takže mám čistý štít a preto sa nehodlám nikoho nič vypytovať. Len teraz keď máme deti, všetko sa ešte zhoršilo podľa mña je to paradoxné.
U nás majú normálny, navštevujeme sa úplne normálne. A ty chodíš len tak navštevovať deti súrodencov alebo to vyzaduješ len od nich?
Bohužiaľ ak to nefunguje nesil to niekedy sú dobrí priatelia lepší ako rodina
Myslim, ze dobry. Pravidelne sa nastevujeme, aj my brata, aj on s priatelkou nas. Dokonca si myslim, ze k nam chodia kvoli detom ( zvlast bratova priatelka nasu malu zboznuje).
Brat sa s nimi vzdy skvele vyblazni, vyhra, zoberie ich von. On este vlastne deti nema, tak na energiu :D.
A aj svagrina ma nase deti rada, ale byva dalej, tak sa vidia raz za mesiac. Ta deti ma, tak primarne sa tesia na bratrancov 🙂
Ja uz sestru nemam, zomrela, boli sme len dve. Mojich deti sa nedozila. Manzel ma sestru od neho o 3 roky starsiu, odo mna je starsia o 6, zila dlho v zahranici, cca 1100 km od nas, tam sa jej aj narodili deti, kym sme boli bezdetni a ich deti malinke, casto sme tam chodievali (vzhlaodm na vzdialenost, niekedy aj 3x za rok) a uzivali si cas so synovcami. Potom sa narodilo nam prve, im 3., nam druhe, prestahovali sa spat na Slovensko, ziju asi 300km od nas, takze sa vidime mozno raz za 3 mesiace...nemame zle vztahy, ale ked sme spolu, bud oni u nas alebo my u nich, tak sa vzajomne k detom spravame milo, ale uz sa kazdy stara jasne, ze primarne o svoje deti, kedze nase deti u nich neostavaju bez nas, ani ich deti u nas bez nich, takze sa neda povedat o nejakom specialnom venovani a este k tomu, ked je to ozaj raz za 3 mesiace na 2 dni. Raz sme boli spolu na dovolenke, ale to nebolo dobre, napate to bolo kvoli rozdielnym pohladom na vychovu (oni su taki tvrdi, moc razni a tento ich styl sa snazia vnucovat)
To vobec nie je paradoxne ze ked nemas snimi dobry vztah Preco by ho mali mat super s tvojimi detmi? Je to priamoumernost . Logicky ked nemaju stebou dobry vztah nemaju si ako a preco robit vztah s detmi ktore su tvoje pri tebe ., uplne suhlasim s
@svetlonos . Tvoje deti urcite netrapi ze nemaju super vztahy s tvojimi surodencami ked zaujem od nich nikdy nemali nevedia ze o nieco prisli . To je len tvoj vlastny pocit . Ze tvoje deti su najdolezitejsie na svete pre teba ( samoska) to ale neznamena ze musia byt automaticky aj pre tvojich pribuznych. Ty nemas zaujem budovat lepsi vztah so surodencami ale oni sa maju poskladat z tvojich deti preco ? Cez deti si tie vztahy automaticky nezlepsite. Ochota na zmenu by musela byt z tvojej strany a surodencov . Mohla by si zit stastne zivot svoj s rodinou no ty hladas dovod byt smutna a trapit sa a ocakavat nieco viac od druhych .. bez ochoty mat na tom nejaky podiel Ved staci ze si porodila . To ako to maju ine rodiny ti vobec nepomoze. Zbytocne si robis prieskum stacilo by sa zamysliet hlbsie preco tie vztahy su ake su. A skusit ci sa stym este da nieco robit alebo to prijat a Netrapit sa zbytocne.
My sa stretavame casto 😊 aj ked kazdy zijeme inde, minimalne 1x do mesiaca sa stretavame u rodicov pripadne u brata, lebo byvaju kusok od seba
Amme také normálne. Ku nám síce málokto príde z rodiny (cez 1000km) ale my keď sme na Slovensku alebo v Čechách. tak je to fajn. Ja zas nejaké vrele vzťahy Neočakávam, ze sa kvôli dcére zmenia, nemali sme ich ani predtým a teraz je tam dialka, spôsob života, názory atď... Ale... Viem ze keby potrebujem pomoc tak mi pomôžu rovnako ako aj ja
Mame fajn vzťahy, deti sa poznajú, navštevujeme sa, aj so švagrinou ktorá býva na opačnom konci republiky.
Ani sestra ani svagrina nemaju zaujem o deti.pridu zavinsovat na sviatky,donesu za kabelu hluposti,cakaju ze sa im deti za to hodia k noham a ked sa tak neudeje,tak skonstatuju ze mam otrasne deti a ze im lezu na nervy🤷♀️ sestra ma deti uz velke,svagrina je mlada baba pre ktoru je svet jedna velka párty.zo zaciatku ma to mrzelo,teraz mi je to uz jedno..
Zo sestrami sa tolerujeme. Nemáme zlé vzťahy ale ani vrúcne. Také vlažné. Staršia sestra býva cca 120km ďaleko, berie moju dcéru na prázdniny, ja by som jej tiež rada zobrala ale tam je to komplikované keďže je rozvedená a prázdniny má rozdelené medzi mamou a otcom...
Mladšia sestra býva cca 5-6km, s ňou a jej dcérou sa stretneme len náhodou u rodičov. Keby sa u nich nestretneme, nevidíme sa ako rok dlhý...
Muž má brata ktorý má 6 ročného syna, toho sme ešte nevideli, tak isto on nevidel našu 9 rocnu dcéru...
Takže je to také proste nijaké. A aj kôli tomuto som rada že máme jedináčika, lebo keby mali mať raz moje deti spolu taký vzťah medzi sebou ako ja alebo môj muž tak by mi to bolo veľmi ľúto.
@miadi vyznelo to asi pre autorku kruto, ale, je to presne, ako si napisala. Ak sa neposnazi ona, neviem, co ocakava.
Autorka, ako sa spravas k detom Tvojich surodencov? Chodis ichnavstevovat? Pripadne surodencov, ak nemaju deti? Venujes im dostatok casu?
@miadi ďakujem za tvoje slová. Snažím sa len toľko, koľko mi je umožnené.
Ja mám brata mladšieho o 8rokov,on teraz skončil školu máme veľmi dobré vzťahy voláme si takmer denne, často sa stretávame a zbožňuje moje deti, zahrá sa s nimi,vezme ich na prechádzku.
Ja mám to isté...staršie sestry už majú staršie deti ale vždy som sa im venovala..teraz mám ja dcéru bývajú vedľa teda jedna sestra ani o ňu nezákonné ani ju poriadne nevidela ani so mnou sa už nebaví a darčeky posiela po svojich deťoch..neviem čo sa stalo je mi z toho smutno kôli malej že ona za nič nemôže w vykašľali sa na ňu keď bola daka.oslava ani čokoládu jej nedoniesli iba ju obchádzali..doteraz som z toho zničená ale raz im poviem čo cítim a skončila som s nimi
Nadstandardny z mojej strany, moje sestry, deti sa stretavaju navzajom, aspon tie vacsie, navstevujeme sa, plus oslava narodenin kazdeho dietata.. Sme velka rodinka. Ale z manzovej strany, jeho brat vztahy chladne az ziadne.
@xtina1711 mne to pripadá, akoby sa báli že budem od nich niečo chcieť ohľadom deti na revanš, lebo hlave sestre som s deťmi dosť pomáhala keď potrebovali.
Neviem nemyslím si teda v mojom prípade nie..iní úplne sa nám vyhýbajú absolútne keď je oslava nás obídu..malú ani nepozdravia bavia sa medzi sebou ale mala a ja sme nič..mňa to boli koli mamine ale ja už s nimi nebudem nič riešiť sme sa dohodli s mužom že keď my budeme robiť oslávu zavoláme len našich a jeho stranu a hotovo je mi do plaču lebo my sme sa kedysi sexi stretávali aj s deťmi a oni takto..ale snažím sa to uz pustat
Ja mam brata mladšieho o 9 rokov a ked boli moje deti malé, on ešte behal kade tade s partiou a nejako ich nevyhľadával. Pochopitelne 😀 teraz majú veľmi blízky vzťah, on ma 30, oni 11 a 8. Chalani ho majú za kamosa, on ma celkom slušnú antikoncepciu 🤣 napr zajtra si ich berie na cely den - nemusi, chce s nimi byt, vymyslel pre nich program 🙂 pritom nic “veľké” - pojdu si zahrat futbal, pohraju si pc hry, Monopoly a večer mi ich dovezie. Som za to mega vďačná, lebo to nie je samozrejmost, aj keď veľa ľudí sa v rodinach oháňa neviem akými dobrými vzťahmi, ale casto je to len akoze, cez darčeky na sviatky a tam to celé zacina a konci 🙂
U nas je to rovnako, vidia ich len ked sa stretneme tak 2-3x do roka…je mi z toho smutno