Aky mate vztah so svokrou? Aj same bez muza s nou idete na kavu, alebo na navstevu s detmi?
ano, bezne chodim aj sama, nemam s tym problem. asi som jedna z mala, co si so svokrou tak rozumie, ja by som ju nevymenila za nic na svete 😀 ale co tak pocuvam, tak je to skutocne rarita mat dobru svokru. 🙈 co je samozrejme aj dost smutne by som povedala.
U nás vôbec.. komunikuje s ňou muž, my nemáme extra vzťah, takže si nepíšeme, nechodíme spolu samy
Bohužiaľ už nežije.Ale rada na ňu spomínam.❤🙏
Ex svokra to bola katastrofa....aj keď sa s ňou dalo pokecať o hocičom, veľakrát to potom zneužila a prekrútila..a to je jedno, kto s ňou debatoval. Ale terajšia svokra je super 😃 má troch synov a iba mne ako neveste dala generálne splnomocnenie 🤣
Moja svokra sa so mnou moc nebaví. Keď im treba niečo zaviesť alebo odviesť tak idem tam aj sama vybavím čo treba a idem preč. Svokra mala vždy niečo proti. A keď som zavolala kamarátku za krstnu miesto švagrinú odvtedy mám pocit že má znáša len na silu. Ale ja to kašlem. Švagriná na krstná prvemu dieťaťu a kašle naň. Tak načo sa snažiť . Ona švagriná so svojím mamou, mojou svokrou, sú jedna prdel .
Žijeme od svokrovcov dosť ďaleko, takže hlavne si voláme. Volám jej viac krát do týždňa, ani nie preto, že by sme boli najlepšie kamošky, ale viem, že ju to poteší a že muž, čiže jej syn, jej volá len raz týždenne a jej to málo. Takže ak je vďaka tomu spokojnejšia, rada jej zavolám a pokecám s ňou. Je to predsa mama muža, ktorý ak by nebol dobre vychovaný, tak si ho nezoberiem.
Mam dobru svokru,zijeme v istom dome ale oddelene.Ne stara sa do nicoho.Je mi luto ze je vezen vo svojom dome.Nikam nejde,mozno tri krat do roka odide k dcere,do mesta nejde.Ne stara sa moc o svojom zdraviu.To som velmi nahnevana na nu.Ona je taka ze nechce nikoho otravovat nicim.Zijeme na dedine a jedina radost jej je ked moze ist na zahradu a starat sa o kurence a prasiatka.Ked mam cas zavolam ju aby sme odisle do mesta,na kavu po obchodoch lebo viem ze zboznuje chodit po obchodoch.Keby ze ju necham napriklad v Teddy,mozem prist po nu o dve hodiny aj tak ne pozrie vsetko.V podstate s nou mam velmi dobry vztah ale svokra ne musim vobec lebo on je uplne iny.Vsetko chce vediet a vsetko komentuje.Sprava se ku nam ako keby sme boli nesvojpravny.
Moja svokra už nežije ale mala som ju veľmi rada aj ONA mňa.
Ziadny, ani ja ani muz, nevideli sme ju roky. Za to muz s mojou mamou maju uzasny, rozumeju si perfektne, su ako mama a syn, mama byva v inom meste, ak ma muz cestu a ja som doma, on sam zajde k nej na kavu, pomoze ak jej s niecim treba, nema problem aj prenocovat ak je potrebne. Mama ak si nevie s niecim chlapskym rady( otec nezije a mala len dievcata)tak zavola muzovi. Ja sa stale smejem ze si rozumeju lebo ze sa vravi ze si zena vybera chlapa podla vzoru otca a ja som si vybrala takeho ako je moja mama 🙂
@barka1 myslím si, že ideálne vzťahy s ľuďmi by mali byť vzájomné a takpovediac sadnúť si ako r*ť na šerbel... Nie je povinnosťou hádzať sa okolo krku bezhraničnou láskou okolo krku neveste, zaťovi, alebo svokre 🤔 Aj v iných sociálnych interakciách to neklapne so všetkými 🤷♀️
Ja si o svokre myslím svoje... kontakt minimálny (zredukovaný), no ako dobre 😉 Som už veľké dievča a trávim svoj vzácny čas s ľuďmi, kt. mám rada, obohacujú ma a je radosť s nimi tráviť voľné chvíle.... Nemrhám časom a energiou s ľuďmi, kt. sú mentálne na míle ďaleko odo mňa, alebo preto že sa to očakáva, malo by sa, patrilo by sa 🤨
Medzi mnou a svokrou je takmer 40-ročný rozdiel a už od začiatku to je dosť cítiť, ani po 15 rokoch sa s ňou nemám o čom rozprávať. Takže s ňou mám skôr povrchný vzťah, ale nie som s ňou za zle ani nič, len sme totálne odlišné a nemáme spoločné témy.
Už rok s ňou niesme v kontakte vôbec. Robila nám veľké naprieky a chcela nás s mužom rozdeliť lebo bola na ňom doslova závislá. A ako nám je dobre bez nej, už žiadna negatívna energia.
@zara1996
@jamimo
Idealny vzťah neexistuje. Tak ako neexistuju ideálni ludia.
Až pricasto sa tu objavuju nevesty, ktoré maju zle svokry, ale vztah a interakciu buduju obe strany. Nejako sa mi nechce verit, že to zlo ide vždy od svokry. Preto som pisala, že sa tie úžasné nevesty možno spamataju, ked sa samy stanu svokrami. A ich úžasných synov si "uchmatnu" ženy, ktoré im tak úplne nesadnu.
Žiaden
Aj ked byvame blizko seba, vidame sa minimalne - skor taka povinna jazda pocas oslav a Vianoc. Ona nema zaujem o kontakt ani s vnucatami, tak aj oni stratili zaujem. Ked u nej bol syn naposledy z jeho vlastnej iniciativy (spomenul si po dlhsom case, ze ma aj druhu babku), tak jej vykal 🙈 Od malicka jej tykal, ale odcudzila sa mu. Jej to ani neprislo divne, len sa na tom zabavala. Muzovi zavola, len ked nieco potrebuje. Moje meniny odbavi SMS-kou a posle mi dezert po muzovi 😃 Ona sa ale nestretava so ziadnou svojou rodinou, iba s jednou vnuckou. Vsetci sa cuduju a pytaju sa, ci sa hneva. Nepoznam ineho tak nespolocenskeho cloveka ako je ona. Nerozumiem, ale respektujem. Je mi to luto len kvoli detom, ze s babkou nemaju skoro ziadny kontakt. Nikdy mi vsak nijako neublizila ani nic take, len si zije vo svojej bubline sama so sebou
Zničila mi manželstvo. Do všetkého sa starala. A takto aj dopadlo
Mám skvelú svokru, najprv sme ale nemali dobrý vzťah. Vytvorili sme ho a je to priateľstvo, vieme si povedať naozaj veľa. Vieme o sebe veľa. Po veľkej operácii bola u nás, starala som sa o ňu. Teraz odišla do zahraničia k dcére a vnúčatám a dosť nám všetkým doma chýba.
Dokonca si volá aj a mojou mamkou. Vychovala mi skvelého partnera do života a som jej za to vďačná. Dokonalosť by to bola, keby ho aj variť naučila :D
Mám ju rada a vyzerá že aj ona mňa😀 a zájdem k nej aj sama😊
mame vyborny vztah a bezne si spravime vecer pre seba a vezmem ju na veceru, do kina a pod.
Moja svokra bola odo mna o 45 rokov starsia, ale bola mi ako druha mama. Vylety a kavicky v meste ju moc nebavili, ale po nakupoch sme nie raz zodrali topanky. A prekecali hodiny v kuchyni na kave, kym jej este hlava sluzila. Uz tu s nami 5 rokov nie je, a veru stale mi chyba.
Ovela viac a nou komunikujem a travim cas aj s detmi, ako jej pracovne vytazeny a rozcestovany syn 😃
Moja svokra je poklad 💕
Sama nechodím lebo býva ďaleko, ale niekedy tam ostanem sama, lebo muž ide do práce alebo na stretnutia, kam ja nejdem. A tak celkom fajn ale netreba to preháňať :D
hmm, povedala by som, ze mame taky nijaky vztah. gratulujeme si na sviatky, stretneme sa, ked je to "nutne", ale sama by som k nej na kavu dobrovolne a iba tak nesla. neviem, o com by sme sa rozpravali, nerozumieme si az takto a akosi ma to ani nestve 😀 v pohode sa s tym da zit. 😂
Výborný! Berieme ju aj na dovolenky
Výborný,mám ju jako druhou mámu
@barka1 tak tomu uverte. Ja som mala výborný vzťah so svokrou kým som neotehotnela a neporodila. To začal psychoteror z jej strany. Manipulácie citove vydieranie. Neuveriteľné ako sa ukázala, že je to egoista, manipulátor bez štipky empatie a pochopenia, skrytý narcista.
Napriklad, poprosila som ju slušne, opakujem poprosila slušne, nie požiadala alebo zhučala, cez moje šestonedelie aby prišla inokedy, potom čo u nás bola dva dni po sebe asi tak pol dňa, lebo potrebujem už pokoj s bábätkom a nie ďalšie návštevy tak sa rozrevala a mužovi potom volal svokor že matka ti reve.
A takéto situácie sa opakovali dookola vyše rok a pol. Keď jej nebolo vyhovené ohladom našeho dietata, podľa jej predstáv tak ma čakalo peklo, citove vydieranie a manipulovanie a samozrejme ja som zlá lebo mam hranice a ona je obeť. Až som skončila u psychológa a zrušila som so svokrou kontakt.
Čiže nie, niekedy sa môžete snažiť koľko chcete vychádzať s druhým, ale pokiaľ je tam z druhej strany nerespekt tak vám nepomôže nič.
Ešte dodám že úžasného syna "uchmatne" iná len tej svokre ktorá má nulový citový život s vlastným manželom a na synovi si kompenzuje chýbajúceho partnera. Pričom by taká žena mala byť vďačná že má možnosť si opäť budovať emocionálny aj citový život s mužom. Nie je to zodpovednosť jej detí jej nahrádzať čo jej v citovom živote chýba.
Ano. A dokonca aj 5 rokov po rozvode. Pokecám si s nou lepšie než s mojou mamkou.