Čo si myslíte o priateľstve s výhodami? Ak by vám váš partner/ka povedal/a o priateľstve s výhodami v minulosti, považovali by ste to za red flag, alebo by ste to brali ako minulosť, ktorú netreba riešiť?
Ja som vždy bola názoru, že nech si človek robí, čo chce, keď je slobodný, ale mal by druhému vždy povedať aké má zámery a nevodiť ho za nos. Ja osobne som bola vždy proti tomu, nepristala by som na priateľstvo s výhodami, neviem si predstaviť, že raz, ak budem mať manžela, by sa o mne toto dozvedel.
Ako by ste reagovali, keby sa dozviete takúto informáciu o partnerovi/ke? Či je toto informácia, ktorú by ste ani o sebe partnerovi/ke nepovedali?
Nejedná sa o nič osobné, len polemizujem.
@lindous pre mňa je sex tiež emočná záležitosť, neviem si predstaviť, že by som spala len tak s niekým. A striedať partnerov ako ponožky, to už vôbec. To už pre mňa red flag je
A myslíte, že je neskôr, po ukončení kamarátstva s výhodami, vhodné ostať kamaráti? A predstaviť potom kamaráta/ku partnerovi/ke? A len ako kamaráta, alebo spomenúť aj svoju spoločnú minulosť? Či vôbec nepredstavovať, a najlepšie zrušiť kontakt, keď si nájdete stáleho partnera? 🤔
Ja viem, že môj muž to praktizoval a nevidím na to nič zlé, ak to bola vzájomná dohoda. Tiež sa prikláňam k názoru, že lepšie takto ako každý druhý deň iná žena o ktorej ani nič nevedel. Neberiem to tragicky. Nežijeme v stredoveku, aby človek súdil minulosť v intímnych rozhodnutiach pred rokmi. Sama by som to ale tiež bez citov nedala. Nie každá žena ale potrebuje mať zapojené emócie pri sexe, niektorej ide tiež len o fyzično.
Vadilo by mi, ak by s dotyčnou ostal v kontakte aj keď by sme sa stretávali my. To sme si vyjasnili hneď.
Že nie som tak lacná, aby som sa niekomu ponúkala bez hlbších citov. Ani nie som tak zúfalá. Ani tak "prvosignálna". Nemám potrebu súdiť ľudí, ktorý majú sex ako voľnočasovú nezáväznú záležitosť, ale s takým človekom som schopná byť len kamarátka, určite by som ho nechcela za priateľa.
No tak urcite toto nikomu vesat na nos nebudem. A uz vobec nie partnerovi, nezdelujem mu svoje skusenosti ani pocet partnerov. ja som taky vztah kedysi mala, ale skutocne tam nebolo nic ine. Z jeho strany urcite a ja som to radsej ukoncila, ked som sa zacala namotavat. Potom sme uz kamarati neboli. Mali sme spolocnych kamaratov, stretavali sme sa snimi aj potom, ale nikdy sme tam neboli s tymto clovekom spolu. A nikto z nich mi za cele roky nic nenaznacil, ze by nieco vedel.
Muž ktorý ženy považoval za handry, muži tomu inak ani hovoria "stetka zadarmo" urcite by u mňa neprešiel nikdy do role priateľa. Muž ktorý si neváži ženy nie je má hoden.
Tak podľa mňa nie je celkovo vhodné byť s "kamarátom s výhodami" nejaká dobrá kamarátka ani počas trvania toho vzťahu - teda stretávať sa aj mimo sexu, veľa komunikovať atď... lebo v čom to je už potom iné ako vzťah?? 😅
A teda čo po skončení takého vzťahu?? Pristupovala by som ku tomu rovnako ako ex, netreba sa nenávidieť a odignorovať sa, keď sa streneme náhodou v obchode, ale ani sa stretávať, udržiavať kontakt (samozrejme mimo detí)... neviem si predstaviť, že by som partnerovi predstavila nieko s tým, že toto je môj super kamoš Fero, nejakú dobu sme spolu spávali 😅
Mna absolutne nezaujima s kolkymi a za akych okolnosti spal predomnou a ani co bude po mne. A takisto sa odmietam bavit o sebe. Naco su komu tieto informacie preboha? Pre mna je podstatne asi len to, ze cokolvek sa dialo, vedeli vsetci zucastneni na com su a boli s tym v pohode.
Mna by zaujimalo, v com spociva ta vyhoda.
@anonym0001 sex bez zavazkov pre obe strany. Neriesite spolocnu buducnost, ucty, deti, psa, hypoteku, len si proste zasexujete vtedy kedy mate obaja chut a cas.
Nevadilo by mi to, je to jeho rozhodnutie...tiež som mala sex s niekym s kým som nechodila...život píše rôzne príbehy. Ale treba žiť pre prítomnosť.
Aj do priatela s vyhodami musis mat tak trosku rada, ved je to priatelstvo, nielen vyhody. A plati to aj naopak - muz voci zene. Teda ak je to vazne pristelstvo s vyhodami.
A za mna to nie je red fleg. A aj po ukonceni vyhod, vedia ludia ostat kamaratmi ale nechapem, preco by sa tato informacia mala vraviet buducim partnerom.
Lepšie jedného partnera s výhodami ako 10 náhodných na jednu noc alebo čakať na princa na bielom koni a dovtedy ,,sušiť,,
Ľudia majú svoje potreby, niekto ma sex spojený s láskou a so vzťahom, niekto to dokáže brať aj len ako obyčajnú potrebu a nevyžaduje pri tom vždy city. Je to individuálne a každy človek ma tiež iné priority. Preto aj ty musís vedieť co je pre teba pri vážnom vzťahu už cez čiaru. Mne by to nevadilo, čo bolo bolo a keby som cítila, že ma partner ľúbi a rozumieme si tak by som to neriešila. No tak mal vztah len o sexe, ved nie vždy sa človek zaľúbi...
A myslíte, že ak mal niekto kamarátstvo s výhodami, hovorí to niečo o tom aký bude partner/ka? Že či má väčšie sklony k tomu aby podviedol, alebo že vážny vzťah nebude brať vážne, alebo že bude len sľubovať svadbu a nič z toho? ......
@zmrzlinka2021 priateľstvo s výhodami nie je štetka zadarmo 😀 naopak, mnohokrát hlúpa zamilovaná žena je štetkou zadarmo chlapovi, ktorý ju zneužíva a ona to nedokáže vôbec odhaliť....
autorka:
1. ak ti o tom partner/-ka povie, považujem to za plus - dôveruje ti, je úprimný/-á a chce mať vo vašom vzťahu čistý štít
2. ja osobne to vôbec nevnímam tragicky, ak by môj partner mal niečo také v minulosti. čo je pre mňa horšie.... ak šlo len o vykonanie potreby bez citov a emócií, kým natrafil na tú pravú alebo ak šlo o životnú lásku o ktorú prišiel, ale ešte stále sa môže stať, že sa raz stretnú a opäť preletí iskra??
3. ak mal takúto partnerku (na sex), určite by som trvala na absolútnom prerušení kontaktu. toto by mi vadilo. akýkoľvek kontakt. napokon, väčšina týchto "dohôd" je o tom, že keď si jeden z nich nájde stály vzťah, ukončia akékoľvek stretávanie sa.
4. ak niečo také mal v minulosti, nie je to predpoklad k tomu, že ťa bude podvádzať. naopak. mal stabilnú sexuálnu kamarátku, lebo nemal záujem striedať baby každú chvíľu. akurát ju nemiloval, ani ona jeho, len im to vyhovovalo občas sa stretnúť.
naopak, vnímam tam zodpovednosť napríklad za svoj zdravotný stav. predsa len, s jedným partnerom je menšie riziko chytiť nejaké svinstvo, než keby ich prestriedal za 2-3 roky zo 10.... čiže ak takú mal, to nie je indikácia k tomu, že bude podvádzať. vôbec nie. a ani svadba s tým nesúvisí. ak sa muž do teba zamiluje, bude ťa chcieť za manželku. skôr či neskôr, ale bude chcieť. a ak ťa bude milovať, tak nebude preňho problém úplne prerušiť s danou osobou kontakt.
5. ak s ňou kontakt neprerušil (napriek možno rozhovoru s tebou), tak by som nepremýšľala a nechala to tak. to by bol pre mňa signál, že tam "cítil" viac, než tvrdí...
Nie... ľudia dospievajú, ich priority sa menia, to že niekto pred rokmi nehľadal vážny vzťah, lebo sa napr. venoval kariére, nemusí znamenať, že dnes to už nevidí inak... nehovorím, že sa to nemôže stať, ale nedávala by som to do priamej súvislosti a nerobila z toho pravidlo... nevidím v čom by mal byť v tomto zamýšľaní vzťah s výhodami iný ako neúspešný vzťah, ktorý bol síce oficiálny, ale mohol v ňom byť neverný či neschopný ho posunúť ďalej... dôležité pre mňa je aký je partner človek v čase keď sme spolu, ako sa správa ku mne, ako sa stará o náš vzťah... nie čo bolo
Som staromódna, takého chlapa by som nechcela.
@zmrzlinka2021 co ma priatelstvo s vyhodami spolocne s tym, ci si muz vazi alebo nevazi zenu preboha? Nie kazda zena ma sex len na plodenie deti a ako povinnost voci manzelovi. Su aj take, pre ktore je sex potesenim a zaroven nemaju zaujem prat chlapove oprdene trenky, varit mu, mat s nim deti, riesit narodeniny jeho matky a podobne.
A hlavne - nezabudaj na to, pre kolko muzov je handra prave ich vlastna manzelka. Ale tak hlavne ze je prsten na prste a bsm k tomu..
Určite to nehovorí, o tom, aký je ten človek, bolo to len obdobie v jeho živote, ktoré už je najskôr preč. Tiež si myslím, že je to plus, keď sa ti s tým priznal. Podľa mňa by bola red flag, keby si sa dozvedela, že napríklad podvádzal svoju priateľku, vtedy to znamená, že má k tomu sklony a urobí to znova..... Ale v tvojej situácii je to iné, absolútne by ma to netrápilo...
Ja som sa dala s ex dokopy tak, ze sme prave zacali byt priatelia s vyhodami, ja som zacala potom citit nieco, on sa vyjadril, ze tiez. Zacali sme vztah, a cuduj sa svete po par mesiacoch ma podvadzal s dalsou 😂 nie je to sranda? Ked sa do toho zapletu city, je to velmi zle znamenie.
@sissy27 píšem za seba. A nie, sex nie je iba za účelom plodenia deti, ani ako povinnosť v manželstve za každú cenu. Ale ak lásku oddelis od sexu, tak druhého človeka iba používaš. Áno dnes to aj niektoré ženy akceptujú, ale to je dôsledkom ešte pretrvávajúceho patriarchátu, kedy ženy dobrovoľne hrajú svoje role v mužskom svete.
Súhlasím, byť handrou nie je len o tomto, žiaľ vyskytuje sa to aj v manželstve
@zmrzlinka2021 ale o tom predsa je kamaratstvo s vyhodami - OBAJA maju toho druheho primarne na sex. Este raz, OBAJA VZAJOMNE. Vobec to nie je o tom, ze zena len sklopi usi a suhlasi s takouto formou vztahu, aby vyhovela muzovi. Tak ako on jej nedava to co by daval vo vztahu, tak ani ona jemu nedava nic okrem sexu, ktory si mimochodom uzije aj ona 😃 teba mozno naplna cakat na muza s teplou vecerou, tesis sa z kopy pradla ktoru vdaka nemu mas vacsiu, milujes upratovat po nom kupelnu a cela stastna mas nanho nervy tri dni pred menzesom, ale jednoducho nie kazda ma rovnake potreby, tak prestan taketo zeny nazyvat handrami. Pre mna je zas handra ta, ktorej muz vydeluje peniaze kym je na rodicaku a ona musi rozmyslat, ako mu z toho navari 🤷♀️
Vies ako sa hovori - kvoli jednej klobase sa neoplati chovat celu svinu..
Ja by som do takého vzťahu nešla. A ani takého partnera, čo má toto za sebou by som nechcela. Chcela som muža, ktorý nemal predomnou žiadnu ženu, tak ako som ani ja nemala pred ním žiadneho muža.
Myslím, že v tomto ohľade, rovnako ako v iných to funguje, keď platí "rovný rovného si hľadá".
Kamarátstvo s výhodami vymysleli menej solventny muži, lebo milenkam by museli kupovať šperky a platiť dovolenky.... kamaráti si pomáhajú zadarmo. Keď je sám a nadržaný ma si zavolať dievča na telefón a zaplatiť mu honorár. Nie sa skrývať za slovo kamarát. Kamarátovi mozem urobiť nákup keď je chorý,to pre mňa znamená kamaratska výpomoc, nie fajčiť mu penis
Tak ja si myslím, že každé rozhodnutie, aj také, čo sme spravili dávno, napr. v dospievaní, má vplyv na naše vnútorné nastavenie, čo sa týka férovosti a hodnôt. Čiže, ak niekto praktizoval napr. priateľstvo s výhodami a teraz je v manželstve, tak pokiaľ nie je vyslovene s rovnako naladeným partnerom, je podľa mňa vyššie riziko, že to manzelstvo nevydrží, resp. je nefunkcne a partneri nie sú šťastní. Skrátka minulosť sa nedá len tak zahodiť. Ale su aj takí, čo to zvládli...
@zmrzlinka2021 pozostatok patriarchátu je akurát tak to, ze jedna žena nazve druhu ženu handrou za jej sexuálny život
Sú ľudia ktorý potrebuju mať sex za každu cenu iba vo vzťahu. A potom ich život aj tak vyzerajú. 36 rokov , 16 priateľov 😂. Často len vymenia slovné spojenie kamarát = priateľ
Brala by som to ako minulosť, ktorú netreba riešiť... tiež to nie je druh vzťahu pre mňa, keďže sex je pre mňa silno emočná záležitosť a teda viem, že bez citov by som to dlho ťahať nedokázala... ale ak sa dvaja na takomto fungovaní dohodnú a vyhovuje im to, je to na nich... nepríde mi to ako niečo strašne nemorálne a bolo by mi asi jedno či s niekým spával vo vážnom vzťahu alebo takomto, určite lepšie ako každý víkend iná žena...