Ahojte. Potrebujem vedieť nestranný názor. S priateľom sme spolu 8 rokov. Mame 3 ročne dieťa. Ja som vždy trvala natom že najprv svadba potom dieťa. Nevyšlo. On bol rozvedený práve z toho dôvodu ze z prvého manželstva nemohol mať dieťa. Preto sa nechcel znova ženiť, lebo čo ak. Pochopila som to ze okej nechce . No lenže po 4 rokoch nášho vzťahu sa nám zadarilo mat dieťa, na ktoré sme sa veľmi tešili. Pred dieťaťom sme sa dohodli ze teda ak sa nám vôbec podarí tak bude svadba. No lenže Otehotnela som a začali výhovorky. Najprv že nechce aby si ľudia mysleli ze sa berieme len kvôli tomu ze som ostala tehotná 🙈okej, prekusla som ajked sa mi to nepáčilo lebo sme sa dohodli na niečom inom a ja som jeho prianie rešpektovala. Výhovorky pokračujú už 4 roky a ja som už v takom štádiu že s ním byť nechcem. Nie kvôli svadbe, ale príde mi to ako totálny podraz a počúvať denno denne výhovorky ma nebavia. Váš názor?
A aký je, keď sa zabudne na svadbu a výhovorky prečo nie, Aky je partner, otec? Pomáha, máš v ňom oporu, rozumiete si?
@janickacrazy nemáme okrem toho žiadne problémy, keď konfrontujeme ci sa po hádame tak jedine na tomto. Mňa najviac štve ze sa cítim podrazena. On stále tvrdí že chce aby sme boli manželia, no keď príde nato ze sa dohodneme ze to ideme podať, ráno si prisadne a ide na mňa úplne Psychologicky že či som si istá ze to chcem. Pritom viem, že on ma zrejme pochybnosti keď sa k tomu neodhodlal už roky. Vadí mi skôr ta úprimnosť. Lebo ja keď niečo nechcem, tak to poviem na rovinu a nezahrávam sa s druhým. A veru mne toto dosť vadí. Ta jeho neuprimnost.
@pseudomonas87 no prestávam mu rozumieť. Tieto 4 roky sú pre mňa viac než dosť. Ja som v ňom mala pochopenie keď on potreboval, no on nechápe že ja som mala tiež iné plány s ktorymi on síce súhlasil, ale nesplnil ich. Je dobrý otec, nemôžem na neho nič povedať.
tak zacni mu rozpravat o rozchode a pekne psychologicky...
Ono toto su typy ludi, co nevedia priamociaro a narovinu jednat. Jeden den ti povedia to, druhy den ono, tu prikraslia, tu hodia vinu na teba, tu sa polutuju a nakoniec uz ani sama nevies o co im ide...
Povedz mu bud svadba alebo rozchod.chlapi co sa nechcu zenit su vypocitavi slabosi
Ja ta chápem, mňa by to tiež stvalo a neskutočne. Moja mama ma napríklad názor, nedávať meno po otcovi, keď si nechce chlap zobrať ženu za manželku a čakajú spolu dieťa, samozrejme keď ta žena sa chce vydávať, ale to je teraz bezpredmetne. No ak je len toto problém, tak by som sa nerozchadzala, ale išla na neho psychologickýy, aké Výhody z toho plynu, právne záležitosti, keď je priateľ v nemocnici, podávanie informácií, vdovský dôchodok. Mama robí na socialnej poisťovni a už jej tam vyplakavala nejedna žena.... Ale my sme spolu žili 40 rokov, no ale bez papiera nie je vdovský dôchodok....
Na tvojom mieste ho požiadam o ruku,tvárila by som sa smrtelne vážne a počkala si na odpoveď.....
Mám kamošku,otehotnela a milosťpán,že teda dobre,zoberú sa,ale až keď sa dieťa narodí a bude zdravé....narodilo sa krásne zdravé dieťa,svadba bola,ale vydržali ani nie rok spolu,čo som ja ako nestranný pozorovateľ aj tušila,lebo podmieniť svadbu zdravým dieťaťom len totálny anticharakter a egoista môže....
@0silvia0 dokonale si to vystihla. Raz povie á, raz bé, raz sa ľutuje a ja už neviem vyjsť z toho ze kde je pravda. A toto mi najviac vadí. A samozrejme aj svadba. Možno som staromódna, ale svadbu som chcela vzdy, nie ceremóniu, len takú v tichu zo svedkami.
@lenuliatko84 no ja som mu už aj povedala nech odíde, nech sa rozideme. Dieťa môže navštevovať kedy chce a ako sa dohodneme, nebudem mu brániť v ničom, ale odísť tiež nechce. Bývame v mojom byte.
@janinah chápem ze hľadáš spôsoby, ale to by som fakt nedala. Príde mi to ponižujúce, navyše s faktom, že raz o ruku požiadať niekoho vedel a výstrojil aj nemalú svadbu. Chodila som za ním už dosť nech si to vykomunikujeme a keď tu svadbu nechce, nech povie úprimne a skôr sa s tým stotožnim ako keď sa na niečom dohodneme a v ten deň príde s výhovorkami.
@hettinka boli sme vtedy spolu 4 roky, on z predošlého manželstva nemohol mať dieťa, 8 rokov sa snažili potom sa rozviedli kvôli tomu. Nechcel svadbu tiež kým nie je dieťa, snažili sme sa tiež dlho a bal sa ze sa potom znova rozvedie. Ja som tuto situáciu pochopila. Vždy tval natom že ak sa zadari tak v tom momente sa zoberieme. Nuž, v skutočnosti to je inak podla všetkého. Dala som mu jeho priezvisko co uz teraz ľutujem ale vrátiť sa to nedá.
Vystihla som to, lebo poznam tento typ ludi a zijem s nimi v rodine. Je to nieco ako porucha osobnosti.
Bolo by lepsie, keby si sa ho co najelegantnejsie striasla, lebo tieto namotavky budes pocuvat cely zivot...
@pseudomonas87 lenže keď som mu predostrela výhody tak začal s tým ze si ho chcem vziať len kvôli tomu🙈takže tadiaľ cesta nevedie.
lenže keď som mu predostrela výhody tak začal s tým ze si ho chcem vziať len kvôli tomu🙈takže tadiaľ cesta nevedie.
no však a kvôli čomu sa berú ľudia, však manželstvo nie je romantika ale zabezepčenie toho druhého ( bavíme sa nie o patologických pároch )
@maminuska mne ide hlavne o to aby sme mali spoločne priezvisko, spoločný trvalý pobyt a aby sme boli komplet ako manželia nie druh a družka. Peniaze sú druhoradé pre mňa v tomto smere, nehovorím ze to úplne anulujem ale ide o niečo úplne iné.
@maminuska tito ludia sa vedia vykrutit zo vsetkeho. Su to take precitlivele dusicky, ale citlivi su len na seba. Vidia len seba, su v nazoroch nestali a menia ich podla toho, aky maju osoh z danej situacie. Pozri si psychopaticke crty osobnosti, tam to mas popisane, lebo ich je vela druhov...
Autorka, pozri ci ho tu nespoznas, ak ano, radsej po tej svadbe ani netuz:
https://www.zzz.sk/clanok/11072-psychopaticke-c...
a miluješ ho vobec? chápem, že sa chceš vydať, ale pokiaľ sa máte radi, všetko funguje, je dobrý otec, zarobí, nepije, nemáte iné problémy, tak mne osobne príde tá svadba taká banalita, koľkí ľudia sú zobratí a vztah im nefunguje, ja by som na tvojom mieste skúsila počkať a vobec svadbu nespomínala, podľa mna on sa len bojí, lebo už jedne rozvod zažil, mám kamošku, bola vydatá 10 rokov, nemohli mať dieťa, rozviedla sa a teraz žije s druhom, s ním má 2 deti a o svadbe nechce ani počuť, lebo sa proste v tom prvom chlapovi tak sklamala, verila mu a on ju podviedol, proste sa zaťala a hotovo, myslím, že svadba nie je úplne to najpodstatnejšie a vačšina rozvedených ľudí sa už ženiť alebo vydávať proste nechce
A dieťa má jeho priezvisko? Teraz už ho k tomu nedokopeš, keď sa ti to nepodarilo doteraz. On má svoje isté a ty sa s tým zmieriš, alebo nie 🤷♀️
A co tak povedat ze ak si ta nevezme okey fajn ale tym padom zariadis aby dieta malo tvoje priezvisko a celkovo život si rozdelit tvoje moje? Niektori sa zenit uz 2x nechcú ale ked vedel ze ty to chces nemal ta tahat za nos...alebo zariad celu svadbu ty a on sa len zucastni😂
Tiez si myslím, že ho k tomu už ťažko dokopeš....ale ak by si ho aj k tomu DOKOPALA, bude to mať pre teba cenu? Bude to len kvôli tomu, aby ťa nestratil, že nema inú moźnosť. Možno, pomohlo by nejaké ochladenie voči nemu, predsa nie si jeho manželka, nie si povinná mu dopriat vyhody šťastneho manželskeho spolužitia.
No,velmi na výber nemáš,vlastne sa ponižuješ už dosť aj teraz ako "doliezaš" a vypytuješ sa,či si to náhodou nerozmyslel,ja b ysom také divadielko zahrala,aspon by si mala jasnú odpoved,na požiadanie o ruku sa odpovedá ano alebo nie...alebo sa zas bude vykrúcať a teda to bude jasné...sobášne zvony počuť nikdy nebudeš,s ním nie..
No asi nema kam ist ked je byt tvoj😉ale apelovala by som na svadbu.ludia maju mat záväzok a nie zit nadivoko
no okrem témy svadba, máte aj iné problémy? ak nie, tak by som sa kvoli tomu asi nerozchádzala