Aký je váš názor na nepozvanie členov rodiny na svadbu?

26. máj 2024

Ahojte, aký je váš názor na nepozvanie členov rodiny ( sesternice, ujovia tety, na svadbu? Prípadne nepozvanie partnerok/ partnerov snubencových kamarátov, s ktorými som sa nikdy v živote nestretla. Ďakujem

andreakotesova
26. máj 2024

Je to úplne v poriadku.

kris_tin257
26. máj 2024

Je to v pohode, je to tvoja svadba urob si ju tak ako ty chces 😊

sapa20
26. máj 2024

Ségra si to ty ? 😃

tinalia
26. máj 2024

V pohode, tiez sme nepozvali sesternice ujov atd., nakolko sme velmi velka rodina a nechcela som, aby sa niekto urazil.

cina1
26. máj 2024

co je dovod, rozpocet alebo vztahy? pozvi koho chces /chcete, je to vas den...

osky
26. máj 2024

Das vopred vediet,ze robis öen malu svadbu s najblizsimi,a je to v poriadku.
Pokial ale robis 100 clennu svadbu budu tam vyslovene nepozvane nejake osoby,to uz by bolo na zamyslenie.

U nas napr.ked sa aj robi velka svafba,uz sa nepozyvaju zenati/vydate bratranci a sesternice.
Ale tety a ujovia ano..
Zasa niekto vola len tety a ujov a mladsich uz nie...

Proste to je na vas,vy si rozhodnete,len treba to aj diplomaticky podat a zdovodnit.
Lebo aj ked je to vasa svadba,je tu nejaka etika-bonton...cize,aby sa niekto neurazil.

Co sa tyka kamaratov,urcite bez partnerov...pokial ich nepoznas a ani tvoj nastavajuci,alebo len z videnia...

lienka.7
26. máj 2024

Autorka, tvoja svadba, tvoje "pravidla"
A inak, tak to potom môžeš pozvať rovno polovicu domu kde bývaš. S tými mas možno dokonca aspoň nejaký "vztah" ako s takou "papierovou" rodinou.
Co sa tyka partnetov/partnerky kamarátov, pozývajú sa, nakoľko sú pár. Aj ja som tak bola pozyvana. No a čo, že som dovtedy nepoznala novomanželov, práveže sme sa zoznámili.

weronika171717
26. máj 2024

V pohode. Mne by to neprekážalo vôbec.

autor
26. máj 2024

@cina1 dôvod je že nechceme veľkú svadbu, max 50 ľudí

cina1
26. máj 2024

tak potom je ok, pozvi len najblizsich, srdcu blizkych...ziadne vycitky...

banalu
26. máj 2024

Ved ak svadbu platis ty, pozvi si koho chces a urob to ako chces, ci?

lindous
26. máj 2024

Ja sa tiež teraz chystám na svadbu, na ktorú som bola pozvaná bez +1, zobrala som to úplne v pohode a partner tiež 🙂 je síce možné, že niekto kvôli tomu nepríde, ale to je čisto o ňom...

mamina7070
26. máj 2024

je tonuolne na tebe pozvi si koho chces ty a snubenec

denkabemommy
26. máj 2024

Mali sme 40 ľudí na svadbe, rodina z toho bola 15 ľudí 😅, zvyšok boli naši priatelia, s ktorými sme chceli naozaj byť, absolútne ma nezaujíma, či sa nejaká teta, ujo, sesternica, bratranec,... nahnevá, lebo keby nám boli blízki, tak ich pozveme 🙃

personality
26. máj 2024

Keď chces pozvať kamaráta, mala by si aj jeho partnerku, nech tam nie je sám.

diewcatqoo
26. máj 2024

Na nasej svadbe sme boli 15ti - vratane nas dvoch. Rodicia, surodenci, moja naj kamoska s muzom ako svedkyna a muzov kamos so zenou a detmi ako druhy svedok. Nikto iny, ziadne tetky, sesternice, susedy a pod. Na svadbe sme chceli mat najblizsich ludi, nie ludi, ktori ani nevedia, ze zijeme, ako je rok dlhy. A ak sa niekto urazil za to, ze sme ho nepozvali... asi mi to je jedno.

syslik81
26. máj 2024

a priatel chce aku svadbu? sa dohodnite obaja koho tam chcete ..iste by som nepozvala tetu z 50teho kolena alebo sesternicu s kt sa nestretavam.. vsetko je o tom,ake mate vztahy- ale svadba je vas dvoch tak obaja si pozvite koho chcete .. ak on chce aj tie sesternice tak nech si ich pozve ..keby si ty chcela spravis to tiez

liv1
26. máj 2024

Je uplne o nicom pozvat kamarata bez partnerky/manzelky napr. a opacne. Podla mna bud alebo. Ked nechces rodinu pozvat, nepozvi. Ja mam ale skusenost, ze prave taketo akcie rodinu stmeluju. A potvrdzuje sa mi to pri kazdej dalsej. Radi na to spominame.

babulkomale
26. máj 2024

Moj nazor je z druhej strany, my sme pozvali uplne vsetkych, najedli sa, zabavili, vysluzky dostali a oni, hlavne z tej jednej strany ked sa vydavali, nikoho nepozvali, lebo su lakomci neskutocni.
Dalsia vetva sa zacali postupne rozvadzat, tak uz ich deti nevolali nikoho z tej strany druheho rodica.
Proste traposi.
Z nasej strany sa uz nikto nevydava, tak uz len kamosky 😃

autor
27. máj 2024

@personality je to skupinka kamarátov, čo sa všetci poznajú, čiže by tam sám nikto nebol. Ich priateľky a manželky som niky v živote nevidela a nepoznám ich.

sapa20
27. máj 2024

Tiež som nevolala ľudí čo má neriešili ako bol rok dlhý.
Tu nejde o to , že lebo sa to patrí ale keď len vieš,že ten človek existuje v tvojej rodine tak načo.
K tým kamarátom.
Keď už niekoho pozveš je samozrejme priniesť si partnera (ak má). Tu už musíš ty ustúpiť či poznáš alebo Môže sa stať,že ti neprídu lebo si nebudú chcieť doma robiť "dusno".
🤔 Zaujímavé,že ich nepoznáš keď sú to polovičky tvojich kamošov.

liv1
27. máj 2024

To je jedno ze ich nepoznas, partneri a najma mazelky/manzelia sa na svadbu pozyvaju tiez. Je to bonton.

lucia147852
27. máj 2024

Partnerov by som pozvala vždy. Tiež sme mali svadbu cca 50 ľudí, ale kto bol pozvaný a mal partnera, ten bol pozvaný s ním. Nemusíš pozývať týždňovú známosť, ale nepozvať manžela/mamzelku že za mna foupax. Osobne by som na takú svadbu neprišla.

autor
27. máj 2024

@liv1 nie iba ja ich nepoznám, smubennec tak isto

autor
27. máj 2024

@sapa20 niesu to partnerky mojich kamarátov ale snubencovych kamarátov, ktorých poznám len z videnia.

autor
27. máj 2024

@lucia147852 Ja som rozmýšľala nad tým zasa inak. Keď pôjde skupina kamarátov, a pozvali by sa partnerky ktoré sa tiež moc nepoznajú tak by to bolo podľa mňa blbe. Kamaráti by sa bavili medzi sebou a zeny by sa nemali s kým, keďže by tam nikoho nepoznali.

rorino
27. máj 2024

Že je to vec ženícha a nevesty,budú tam mať koho chcú,a ostatných do toho nič.

lienka.7
27. máj 2024

Autorka, ale svadba je aj na to, aby sa ľudia vzajomne spoznali. Bola som tak na niekoľkých.
Osobne by som bez partnera/manzela nikde nesla, a ani on bezo mňa.

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monnci2226
27. máj 2024

ja mam traumu z takychto akcii kedy kde kto nas zavola - a hlavne ak je to niekto koho som nevidela rok, najlepsie este nech je oslava mimo mesta 🙄.... viem si predstavit lepsie investovane peniaze nez na taketo oslavy lebo aj toho pozvaneho to nieco stoji (dar, oblecenie...a vlastne aj cas)... ak by som bola tvoja tetka/sesternica/neter a nemame nejaky blizsky vztah ja by som ti este aj podakovala ze.ma nevolas 😂