Ahojte.
Prosím Vás aký je to podľa Vás vzťahovačný človek???
Ďakujem za odpovede
vsetko si vztahuje na seba, aj to, co sa ho vobec netyka a vacsinou v negativnom zmysle
Vzťahovačný človek je taký ktorí je na seba až moc háklivy, rychlo je ovplyvnený naladou druhych a vzťahuje si ju na seba... nedajbože mu čosi povedat
hneď sa urazí za každú blbosť - vztiahne si všetko na seba...
Prehnane urazlivy. Vsetko berie ako kritiku a urazku na jeho osobu a ma pocit ze vsetko co ostatni robia, robia kvoli nemu-napriklad ze mu robia naschvaly
Stačí sa pozrieť do tém o psoch, tam je zopár výborných príkladov vzťahovačných psíčkarok 😁
Napriklad sa opýtam kolegu , či si náhodou nevsimol, či to a to už bolo pokazené na aute keď prišlo k nám , alebo sa to stalo u nás a on v sekunde , to akože ja som to pokazil 😂? Jednoducho nehovoris to priamo na daného človeka , ale on to hneď otočí , že na neho útočíš
Nas laskavy a dobrotivy sudruh uz zas pan premier je priam predobraz vztahovacneho cloveka. Kazdy mu chce len skodit...
Ideálny príklad sú mnohé ženy na modrom koňovi.. napíšem svoju životnú situáciu, vyslovene konštatovanie o mojom zivote (alebo čomkoľvek inom) a ony z toho vydedukuju, že kritizujem tie čo majú situáciu v živote opačnú tej mojej.. 🤷🏻♀️
Ze si somrem popod nos debil a muž sa hneď ozve ja? 😄😄😄
Alebo v robote niekto povie spravili ste to zle a vztahovacna hneď začne ze ja som to nebola, ja som to nespravila.
Strháva pozornosť na seba, všetko si berie príliš osobne