Cochvila budem s partnerom oslavovat 2 vyrocie nasho vztahu. Uz ocakavam, ze pride aj poziadanie o ruku kedze sa mi v slabej chvilke priznal, ze ma chcel poziadat ked sme kupili dom. Lenze prisli ine vydavky tak to odlozil. Bojim sa, ze sa sklamem ak na vyrocie dostanem len kvety a mozno, ze bude len vecera a sex. Zrejme prsten nedostanem pretoze sme teraz kupovali do domu krb co stalo cez 1000€. Snazim sa na to pripravit ale bojim sa, ze zas budem cakat. Ked som sa ho pytala povedal, ze caka na spravny okamih. Som trocha v depke z toho pretoze vsade vidim len zasnuby, svadby atd. Kamoska sa teraz vydava, sestrina dcera ma 25 a vydava sa. Ja mam coskoro 40 a len cakam. On mi jasne povedal, ze ma chce za zenu ale, ze nech na neho netlacim. Lenze tym, ze mame dom je kopec vydavkov tam a ja som mu povedala, ze nechcem prsten za milion. Povedala som mu aj kedy by sme sa mohli zasnubit. Ze bud na vyrocie alebo na vianoce alebo moje narodeniny. Len to cakanie je ozaj nekonecne. Milujeme sa a planujeme aj rodinu preto ho mozno aj tlacim lebo on si mysli, ze budem hadam plodna az do smrti.
Zasnubny prsten sa da kupit obrazne povedane aj za 100 eur. Ja si nemyslim, ze prekazka je cena prstena. Ste spolu pomerne kratko - 2 roky. Uz ste si kupili spolocnu nehnutelnost, ak teda nie je len jeho. Aj to je zavazok. Vnimaj tieto kroky ako smerovanie a netlac na neho.
@cimage pri sexe pouziva kondom. Dava si velmi pozor aby som neotehotnela lebo dieta planuje po svadbe
Ja som s postupom casu a spoznavanim mojej ex sa len utvrdil v tom, ze odolat natlaku jej a hlavne aj jej rodiny na svatbu bol asi ten najlepsi krok v mojom zivote. Ak by som nebol odolal, teraz som v tom lepsom pripade bezdomovec a zrejme aj v base sediaci...
Mozno mal podobnu skusenost aj ten tvoj a preto si teraz dava viac pozor na spravnu volbu. Za 2 roky mozes partnera pomerne dost spoznat, ale pokial ste nepresli ozaj tazkymi casmi, nemusi to byt dostatocne. Dieta je zasadna zmena v zivote.
On plánuje? No to hovorí za všetko. 😁😁Tak čakaj teda, kedy aj tie zásnuby naplánuje.
Autorka ty si nahodou nepisala aj pred cca mesiacom? Velmi podobne “inputy”, novy dom, chalanko co sa nevie rozhybat so svadbou ani plodenim deti, ty na neho tlacis…
@janababana nemyslím že je jediná žena na svete čo má taký problém ☺️
@biba_18 ja si to tiez nemyslim, ale opytala som sa autorky ci nahodou ☺️
Mate vek, spolocne byvanie, dom za tisice, a ak ma take spolocne plany donekonecna, normalne by som sa opytala: "Pocuj Maros, rozmyslala som ze by sme mohli tu svadbu dat na jar, to by sa mi velmi pacilo. Daj vediet lebo vacsina terminov uz budu obsadene."
Nemusis cakat na teatro s prstenom uz po tom, co muz dostal vsetko a defacto sa zenit zatial "nepotrebuje", romantika ako z filmu to byt nemusi ked uz je pred 40 🙂
Ale ani by som ho ja ako zena neziadala.
No všetko by to bolo pekné a mala by si 30. I keď za mňa celkovo zlé poradie, som skôr za klasiku.
Ale ty máš čoskoro 40. Koľko ešte môžeš čakať na dieťa? Koľko si ochotná čakať?
A ak on nikdy nepríde so snubným prsteňom? Vzdáš sa i dieťaťa? Bude ti stačiť ten dom?
ak ti tak zalezi na tom geste s prstenom, na zasnubach a svadbe, mala si pristupit na kupu spolocneho domu az potom.. ved preco sa zavazujes spolocnym majetkom s niekym, koho este nepovazujes za svojho partnera, lebo neboli ani zasnuby? tak bud by necakal, alebo by nebolo nic.. chyba.. ale inak pri takomto jeho pristupe chyba asi celkovo.. v partnerste sa spolupracuje, veci sa dohaduju tak, aby vyhovovali obom, nie ze jeden si naplanuje, ako sa jemu hodi a druhy sa ma prisposobit, alebo si moze piskat.. a este sa bude ohanat tym, aby si na neho netlacila, no pekne.. to je klasicka manipulatorska technika, ako umlcat nespokojnu protistranu a este zo seba urobit obet
Nie pisem tu prvy krat. Mi sme sa uz viac menej dohodli na termine len teda chcem to uz aj officialne lebo mamka uz sa chyta za celo ze uz som mala byt davno vydata a nie teraz na stare kolena. On povedal, ze sa zenit chce ked som sa ho pytala. Dokonca uz si zohnal oblek a ma tlaci aby som si uz zacala hladat saty
Teraz som zmätená. Čo teda riešiš? Zrazu je termín, i oblek a on na teba Tlačí, aby si šaty hľadala.
Stratila som sa.
Ja neviem,ale v 40tke ocakavat zasnuby? Normalne si s nim sadnem,dohodnem datum svadby a hotovo. Ja nechapem tomu teatru,co okolo zasnub a svadby dokazu zeny robit.
Prepáč, ale na to, že máš čoskoro 40 mi príde, že si sa zasekla tak v 20, alebo v nejakom romantickom filme. Nie všetky zásnuby musia prebehnúť neviem ako romanticky, hlavne vo veku ako máte vy. Veď sa ho normálne opýtaj, kedy ťa plánuje a či vôbec ťa plánuje požiadať o ruku.
Dohodnite si termín na úrade, vezmite sa o 2 svedkoch, vec vybavená za 2 hodiny... neviem teda čo riešiš
Na kieho oného sú ti zásnuby v 40? Veď dohodnite termín a hotovo, aké caviky okolo toho.
Prepáč ale je trápny.. máte všetko a zároveň nič.. dáva si pozor aby si neotehotnela 😂 zasneeeemmmm... Vie vôbec tvoj vek? Toto by bolo reálne robit keby si mala 20 rokov a holu rit a nie v situácii akej ste.. že ti nie že tikajú biologické hodiny ale doslova biju na poplach!!!
@janababana ja si myslím tiež, že je to ona, všetko to sedí na tú diskusiu, ktorú spomínaš...
@lonely66 dokonca aj styl pisania…
@marcellka32 presne tak, dokonca nemusia mať ani obrúčky. dokonca nemusia mať ani prípitok a iné hovadiny. ba ani svadobné šaty. ak by ju úprimne chcel za manželku, tak by si ju vzal hoci aj zajtra napoludnie. jej priateľ si ju vziať nechce...
@reanda no presne. podľa toho by som uvažovala, že autorka má nanajvýš 25-28 rokov. ale ak má 40 a najprv s ním kúpila dom.... kúpila ho s ním? bohvie, či vôbec. kto je na liste vlastníctva, atď.... tak či tak, myslím si, že on si ju vziať nechce. a že je to tá istá diskusia. autorka bude čakať na zásnuby do konca života asi. alebo dovtedy, kým si jej priateľ nenájde tú, s ktorou sa zasnúbi.
Áno z toho nebolo.....čakala a čakala a čakala až sa nedočkala.
On môže pravdepodobne splodiť dieťa aj o desať rokov ty nie.
Mas 40 rokov, ak chces dieta, tak nie ze mas najvyssi cas, ale ten cas Ti uz utiekol. Myslis, ze to pojde za 5 minut? A vobec chce tvoj partner deti a vie, kolko mas rokov?
A za mna je vrchol trapnosti poziadat muza o ruku, nikdy by som to nespravila, pre mna to nie je cesta. Aj ked vela zien tu napise, ze to spravili a su stastne. Preco sa tak upinas na ten prsten? Ze kedy ho MUSIS dostat? Co ked ho nedostanes? Vydupes si ho? Tolko budes prosikat, az dostanes drzhubny prsten a nikdy si Ta nevezme. KEby chcel, urobi to uz davno.
Legenda hovorí,že čaká dodnes. 😁😁
Ja som so svojím takmer päť rokov a tiež nič .a tiež mám už skoro 40. Stále ho tým ;otravujem;😀 .že už nemám 20. Povedal že nemám na neho tlačiť ..už som mu aj povedala že ak sa do konca roka nerozhybe koncim s ním😀 tak dúfam že sa toho dočkám .🙏😀
@1985murka8 to nemyslíš vážne, že si ochotná 5 rokov niekoho prehovárať.
Nie päť rokov . To iba posledného polroka 😀
Takze svadba bude, len tebe chyba ten prsten, alebo skor tvojej mame. My sme mali vsetko vybavene na svadbu, ja som mala kupene saty, obrucky boli doma, takze som ziadny prsten ani necakala, ved sme sa zhodli a vsetko vybavili. Nakoniec ma prekvapil s prstenom na vylete.
Tak ho poziadaj ty. Nemusi to byt na ziadne vyrocie, vianoce, valentin. Moze to byt aj bez prstena. Hlavne si ujasnite terminy, lebo biologicke hodiny ti uz za chvilu dotikaju. Dieta mozete mat sice aj bez zasnub a svadby, ale asi to tak nechcete. Mozno keby si otehotnela, tak sa skor rozhybe. A inak, nikdy nie je spravny cas, lebo stale bude nieco treba, najskor do domu, potom do zahrady, auto sa pokazi, atd.