Ahojte, žienky, ako zvládali vaše deťúrence rozvod??
Chcem sa rozviesť, muža zaujíma viac chlast a kamaráti, máme 5 ročného syna a ten na ňom lipne tak ma to brzdí podať žiadosť, bojím sa aby nemal traumu ale ani nechcem aby mal zlý vzor.
Skúšala som rôznym spôsobom mu naznačiť, že budeme bývať bez otca, ale ani počuť, on chce s oboma bývať.
Poraďte prosím, ešte premýšľam, že skontaktujem psychlogičku, aby mi poradila.
Ďakujem
presne toto mala kamoska. Teda nie ze by ex pil. Ale jej syn si nevedel predstavit ze nebudu byvat vsetci spolu. A to mal cca 7 rokov. Vzdy hovoril ze on chce byt s oboma. A ako sa rozviedli a ona sa odstahovala tak chlapec je uplne v pohode. Tyzden s mamou a tyzden s otcom. Ked niektory nestiha z prace tak si volaju a zoberie ho ten druhy. Neboj on si zvykne. To si len deti nevedia zo zaciatku predstavit ze nebudete vsetko tak ako predtym
Ja som rozvedena a teda nasa bola od zaciatku pripravena na to ako to bude fungovat. A ono to normalne funguje bez problemov. Ale mi to mame tak ze dva dni je so mnou dva dni s ex a vikend zase so mnou. Ale mi ju bravame rovno zo skoly. LEbo napriklad ked boli doma a prisiel si ex po nu tak sa jej moc nechcelo ist
Deti maju radi istotu, nemaju radi zmenu. Preto ti samozrejme syn odpovie, ze chce byvat s oboma. Ale ked ich postavis pred fakt, rychlo sa prisposobia.
@katka503 Za mna rada, detom predstaviť uz buducnost, ked sa dohodnete s muzom. Ak sa napr.dohodnete na striedavej, alebo sa dohodnete na vikendoch...darmo mu to teraz naznacujes. Pories rozvod, rodicovsku dohodu a az potom mu to s muzom predstavte, ze ako to bude mat. Zbytocne ho dopredu zatazujes, ak sama zatial nevies. Deti potrebuju istotu. Z jednej istoty rodiny prejst do inej istoty a nie byt vo vzduchoprazdne. Pre syna by bolo dobre, ak by s otcom travil co najviac casu, muzovi to moze pomoct unormalnit svoj postoj k alkoholu a byt pre syna ako takym vzorom (poznam muzov, co v striedavke pili a zurovali len v tyzdni, ked deti nemali). Ak by si videla, ze to otec ,,nedava" a syna zanedbava, tak az potom by som riesila...podla mna, treba dat muzom priestor
@katka503 konzultácia s psychologickou určite nebude na škodu.
Ale deti sú veľmi prispôsobive, neboj.
Moja bola mladšia, tak to bolo jednoduchšie.
Treba mu primerane vysvetľovať, že je to nutné a ina možnosť nie je.