Ako získať späť dôveru blízkej osoby?

13. máj 2024

Ahojte ľudkovia,
som chalan 26, mal som 5 ročný vzťah.
Pred cca mesiacom a pol som sa rozišiel s priateľkou. Ja som ju sklamal najmä tým, že som jej nevenoval dosť pozornosti, z dôvodu, že som riešil seba a svoj rozvoj, pretože som sa ocitol vo veľmi zlej finančnej aj psychickej situácii. Nevedel som pracovať, ani som nemal záujem a podobne... Nemal som čas na ňu a teraz som si našiel prácu, študujem, športujem, cvičím, skrátka všetko čo som nerobil... Áno kvôli nej, ale akosi som v tom všetkom našiel zmysel a teraz už keď to robím, tak na ňu ani nepomyslím.
No a teraz k nej, ona mám problémy s dôverou voči ľudom a nedovolí, aby ju niekto sklamal znova a znova.... ja sa tiež obávam toho, že by som ju mohol sklamať zase v niečom novom, ale to je na inú diskusiu.
Chcel by som poradiť, či sa dá získať späť dôvera osoby a zvlášť v situácii, kedy si už ona stihla naplánovať svoju budúcnosť... Ona mi sama povedala, že mala viacero možností, ako ísť budúcnosťou, ale že chcela ísť tou cestou budúcnosti somnou.. teda usadiť nájsť si prácu v SR a podobne. Viem ju ešte presvedčiť, alebo jednoducho ma už ako muža odpísala a mal by som ísť ďalej? Ja viem, že v 99% prípadoch má ísť človek ďalej, ale s odstupom času a ochladením emócii, jednoducho cítim, že by som bol s touto ženou šťastný v živote, keby som jej dal, všetko čo som jej mal dať.

Za akékoľvek duchaplné odpovede vopred ďakujem.

miadi
14. máj 2024

Ty si tu uz pisal pred par dnami. Nerozosiel si sa s nou ale ona s tebou . Odisla od tvojich rodicov na internat byvat. Ste spoluziaci nejaku skolu studujete. Ona nema ziadny problem s doverou jednoducho si mal snou milion sanci tych 5r vztahu no sklamal si. Mal si nejake problemy Sam so sebou a ju si chcel krotit aby sedela len doma s tebou . Uz ju nechaj Tak nech je stastna bez teba . Sustred sa na svoj zivot . Ty si myslis ze len snou by si bol stastny v zivote. No mal si ju 5r a stastni ste Neboli ani jeden . Stastie nie je ako troll ze ho zjes a citis .. ona nie je tvoja princess Poppy . Stastie mas hladat v sebe . Pracuj na sebe a na tom aby si vedel byt stastny aj Sam . A potom najdes vztah kde budes vediet fungovat tak ako treba.

feb13
14. máj 2024

Ja som toho nazoru, ze kazdy sa dokaze zmenit a zasluzi si druhu sancu. Ale ci to takto bude mysliet aj ona, je jedine na nej.
Ale pokial si to ten, ktory tu uz 2x pisal ohladom tej expriatelky, myslim, ze vy dvaja sa k sebe nehodite a vyzadovalo by to velmi velke kompromisy, aby ste sa dostali na spolocneho menovatela.

mabenn
14. máj 2024

ked ma niekto roky sklamava, to nie je problem s doverou voci ludom, to je cista realita spravania toho druheho, nech uda akekolvek dovody=vyhovorky...naviazal si sa na nu, pretoze bola tvojou poznanou istotou, teraz si ty ten nie isty, ci niekoho ako ona este najdes, tak sa chces vratit spat...zaroven pri tejto sanci dat sa dokopy opat hrozi, ze ty sa uvolnis, budes mat nejake "problemy", ju das na druhu kolaj a pojdes si svoje, je tak? ved to aj citis...to, co chces od nej, najdi najprv v sebe, aby si niekomu vobec mohol byt ty tou istotou, aby bol na teba spolah a nemusel niekto popri tebe riesit tvoje vlastne nedostatky...potom ten vztah bude aj na uplne inej urovni

autor
14. máj 2024

@mabenn ďakujem