Ahojte,som typ človeka, ktorý rád pozoruje správanie ľudí.Väčsinou hľadám tie pozitívne stránky ,inšpiráciu.Úprimne obdivujem, ak vedia niečo hmotné či nehmotné vytvoriť,z čoho má potom osoh viac ľudí.Samozrejme rozumiem,že sociálne siete ukazujú len pozlátko ,sem tam realita.
Zaujímavou skupinou sú rodiny s deťmi (Slováci a Česi)-niekto má známych rodičov ,niektorí žijú pre svoje deti s rôznymi ochoreniami ,niekto žije v zahraničí a ukazuje svet s deťmi "domasedom"...atď atď
Niektorí žijú zo spoluprác,natáčajú príbehy s deťmi ,vlastne ich vidíte vyrastať atď...na druhej strane sa stretávajú s hejtami, vyhrážkami,zosmiešňovaním (aj k deťom 🥺) hlavne v tej komentarovej sekcii,že áno...
Nemám sa koho spýtať ,ale ako si myslíte,že sa takýto spôsob života odzrkadľuje na deťoch skrz školu,priateľov,rodinu a hlavne aký vplyv to bude mať na ich buducnosť.Aká generácia detí z nich vyrastie ?
(Moje deti napr.tiez využívajú sociálne siete -aj viem,čo tam pridávajú,aj sú poučeni o nastrahach)
Slušne diskutujme😊
Podla mna z tych deti bude generacia absolutne mimo realitu, neschopna praktickeho zivota, a az budu nuteni sa sami ucit alebo nebodaj robit nieco manualne vlastnymi rukami, rozsypu sa.
A mimoriadne nechutne mi pripada zakladat profily na sockach batolatam a krmit to tam celym ich zivotom. Ja mam z toho uzkost, nedokazem si predstavit ako rozbitu psychiku z toho budu mat tie deti
Ked sa teraz opytas decka ze cim chce byt, a povie ti ze influencer - to uz je totalna dusevna prazdnota
Nemusia to byt ani deti z takychto instagramovych rodin aby boli ovplyvneni. Skuste si vsimnut mladych a teenagerov ked chod a spolu “von” Sadnu si v parku alebo v obchodaku na lavicku a kazdy z nich tuka len do mobilu, alebo sedia niekde ma limonade a len tukaju do mobilu… a doma su rodicia radi ze dieta chodi von a socializuje. bohuzial dnes je doba ked sa strkaju mobily a tablety detom od 2 rokov aby si rodicia odychli a ti co ich detom nedavaji, pripadne zakazuju su este divni pre ostatnych.
Mne by to tiež vadilo. Nechcela by som aby všetky moje videá z detstva boli zverejnené. Ja nepozerám takéto rodinné videá. Raz som narazila americký YouTube kanál. Som videla ako mama natáčala ako dcéra skákala na trampolíne a zranila si ruku potom to zverejnila. 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Pri niečom takom by som nechcela byť zverejnená.
Mne by vadilo keby celé publikum vedelo všetko o mojom živote. A dupľom keď je dnes “in” vešať na insta fotky dieťaťa os*ateho až za ušami a podobné skvosty. Deti si tiež zaslúžia súkromie, aspoň za mňa.