Ako vyvolať u partnera žiarlivosť?

26. aug 2024

Chcela by som trosku vyprovokovať partnera aby sa trosku zobudil…. Ide o to, že sa prestal vo vzťahu snažiť. Je zvyknutý, že ja sa snažím viac. Ja vymýšľam výlety, večere a podobne veci on nejako neprejavuje iniciatívu. Už to nie je take ako na začiatku keď ma “balil”… strašne pri mne spohodlnela, ani sex nie je nič moc necítim žiadnu iniciatívu dokonca ani pri tom sexe, stále sa ja prvá pritúlim… aj po hádke je zvyknutý, že ja vždy prvá prídem chcela by som any sa trosku zobudil, posnazil… podľa mna by mu nezaškodilo trosku požiarlit až moc si je mnou istý, vie že neodídem… nozno je aj problem, že nemám nejako kamarátky, všetky išli mimo SVK a ja som zostala sama. Tak som stále doma alebo s ním. Ani ma to už takto nebaví chcela by som aby sa trosku zobudil. Ani nejako neberie do úvahy keď sa na niečom dohodneme ale keď ide o nejakého kamaráta tak sa ide z neho meviem čo….
Myslite že preháňam ? Chcela by som nejaký pocit uznania, vďaky, že som pre neho dôležitá aby ma nebral ako samozrejmost.

viestta
26. aug 2024

Vdaku a uznanie ziarlivostou neziskas. Skus sa menej snazit, bud sa zobudi alebo zistis, ze to nema cenu

autor
26. aug 2024

@viestta presne to snaženie, ja mám pocit že idem na 100% a on nič , nedáva toľko energie to vzťahu ako ja , skúsim

mane01
26. aug 2024

Zacni sa venovat sebe, naco provokovat, aby ziarlil. Ked mas pocit, ze sa nesnazi, tak sa nevnucuj. Urob si program aj sama. Zapln si kalendar a nebud vzdy k dispozicii. To teraz neradim, aby bol ako na trnoch, to by mala byt normalka v kazdom vztahu, ze sa venujeme aj sami sebe. Napriklad zacni behat, bicyklovat, zumbovat, hocico, co by ta mohlo bavit…

oktober3
26. aug 2024

Milujes ho ?
Alebo je to o tom, že túžiš byt videná ?

Ak ho miluješ, tak sa s ním nehraj hry na falošnú žiarlivosť.
Len si to predstáv, že by ti napríklad on teraz povedal, že tá krásna Evka z práce ho pozvala na večeru.
Ako by ti bolo?

Skúste sa o tom porozprávať. A pokiaľ nie si vo vzťahu šťastná, posun sa ďalej.
Ty máš predstavu o tom, aky by mal byť tvoj partner, ale on taký reálne nie je
Zmeniť sa vie, len keď sám chce.
Inak to bude len krátkodobé riešenie

pinkmamba
26. aug 2024

skus sa vzdialiť ak zabojuje tak uvidíš ze mu na tebe záleží, veľmi si zvykol ze nikdy nemusí byť v pozícii toho, co príde prvý a to si zaslúži pocítiť. myslím si ze najlepšie bude keď bude žiarliť nie na to ze sa venuješ inému alebo ze uvidí ako ma niekto iný o teba záujem (to podľa mna môže spôsobiť obrovskú škodu a len zriedka sa dosiahne želaný efekt) ale skôr tým ze zisti ze tvoj život sa netoci okolo neho a ze nie si samozrejmosť. teda sa staraj o seba a investuj do seba máš svoju hodnotu a nedovoľ mu ti ju vziat

earlgrey
26. aug 2024

A takto nejako vznikajú toxické vzťahy...ty chceš vyvolať žiarlivosť...dáš mu dôvod žiarliť, on ťa začne kontrolovať, obmedzovať, obviňovať zo všetkého...a toxické prostredie vzniknuté...do tohto prostredia si nezabudnite spraviť zo 2-3 deti...

hankab
26. aug 2024

Som neziarlivy typ, spokojna s tym co doma mam a beriem to tak, ze po niekolkych rokoch vo vztahu proste nastava stereotyp, ci chcem ci nie.
Ak by sa na mna v tejto faze partner pokusal nasit nejaku takuto pascu a z nicoho nic mi daval okate dovody na ziarlenie, myslela by som si ze mu totalne preplo. Je to uplne zbytocne, radsej sa pokuste niekam spolu ist, vyjst zo stereotypu, doprajte si spolocne traveny cas mimo domu, nove zazitky a nevymyslaj s vynutenou ziatlivostou.

maranta_leuconeura
26. aug 2024

Najdi si konicky, mozno zistis, ze dokazes byt spokojna aj bez neho ;)

svetlonos
26. aug 2024

Vďaku uznanie by si chcela? A pocit dôležitosti tiez, hej? V prvom rade si to daj sama sebe!
Načo ti taky chlap?? Ci patríš k tým, ktorých prenasleduje pieseň od Elánu- Neviem byť sám?
Véd sa na neho vyprdni a zacni konečne zit, krista pána!
Rozod sa s nim a chid sama na welnes alebo čokoľvek mas rada. Zvaz odchod do zahranicia aj ty - aspom na dovolenku akebo jazykový pobyt.
Nalepiť sa na chlapa prestať zit, to je nápad za milión! A potom ešte ocakavas, aký buše vztah super. Sebahodnota, sebapoznanie, sebaladka - to je na tebe. A keď to budeš vedieť, nájdeš si aj normalneho muza, ktory ti to bude dávať tiez. A nie, teplou večerou, ani fulltextové servisom to nebude. Boh vie, ze veru nie som dokonalá ale na muza sa nesťažujem. Každý máme svoje muchy ale ze by na mňa lslal, to zase veru nie.

dzulli1980
26. aug 2024

Ja som vďačná za to, že nemám žiarlivého partnera ... nie je nič horšie ako žiarlivec ... veď si nájdi nejaký koníček, nejaký záujem, nemusíte nonstop na sebe visieť ... v žiadnom vzťahu to nie je tak ako na začiatku, vzťah sa mení, obrusuje atď.

vanilkovazmrzka
26. aug 2024

Uz zas?

autor
26. aug 2024

@pinkmamba áno presne takto som to myslela, nemala som na mysli aby žiarlil na nejakého konkrétneho chlapa ale aby proste aj pn iniciatívu prejavil nie len stále ja

autor
26. aug 2024

Dobre chápem kam tím mierite, áno chcem sa pre neho cítiť dôležito a príťažlivo ? Ale to si myslím, že každá žena potrebuje aby aj okolo nej jej chlap trosku svitoril. Keď sme spolu je nám dobre nechcem sa rozchádzať chcela som ho len trosku nakopnúť aby aj on prejavil iniciatívu trosku nie len stále ja. Potom človek nadobudne pocit že sa musí stále doprosovať. Myslím si, že veľa chlapov keď už si sú ženou istý tak sa prestanú snažiť povedia si ved ona aj tak príde. Ale áno musím si nájsť nejaké koníčky , zajtra pôjdem cvičiť.

sissy27
26. aug 2024

preco si myslis, ze vyvolas ziarlivost v niekom, kto ta ma uplne v trubke? Co by asi tak stratil?

domkakvet
27. aug 2024

On stratil o teba zaujem a aj keby si nasla sposob ako by ziarlil aj tak by to v tvojom vztahu nepomohlo.