Ahojte ženy idem si rady lebo možno ste niektoré v kontakte s podobnou osobou.
So svokrovcami mam dobry vzťah, svokra je super ale svokor je fajn len ked ma svoj deň, ked ma svoje obdobie vsetci musia okolo neho len po spickach aby sa na nieco neodul.
No ale kameň urazu nastal ked sa nam s mužom narodil syn ktorý ma momentálne 10 mesiacov.
Ako zistujem svokor je dosť taky ze sa nebojí, je celkom ľahkovážny na vsetko ma svoju hlavu.
Napríklad keď som ho slusne poprosila aby vnukovi ako bábätku držal hlavičku už mu tikalo v tvari ze uz uz sa šiel odut. Pokracovalo to tym ked syn este ani prikrmy nemal a uz mu chcel davat jest vsetko mozne a zakoncil to tym ze mu da ked tam ja nebudem striehnut.
Syn sa zacal pomaly stavat pri nabytku a svokor ho dal sadnut na gauc (kym som bola na wc) aby zliezol a aby sme sledovali z dialky ze aky je sikovny ze zlezie aj sam. Jasne ze som hned zasiahla nebudem sa predsa cez celu miestnost divat ako mi dieta pada z gauca. Muž tam vtedy nebol.
A takýchto situacii zacina vznikat az prilis, niektore su drobnosti a niektore su strasne a vtedy ľutujem ze sme vobec prišli na navstevu (vyhadzovat babatko do vzduchu? Choree).
Takže su situacie kedy hned zasiahnem a potom take pri ktorých tisko trpim. A svokor uz uz vyzera ze ma toho plne zuby ze si mu niekto dovolí niečo povedať.
Svokra aj muž su na mojej strane ale svokra je taka ze radšej je ticho aby bol kľud v domacnosti a muž si s ním uzil uz svoje detstvo dosť takže rezignoval a tiež to len tak trpí.
trpí.
Prhrozuje moje
Byvate s nimi?
@dadka1997 nie ale byvaju blízko, chodíme minimálne raz do týždňa na návštevu
No vidiš, nemaš sa coho obavat, ved predsa si svoje dieťa chrániš nie ? Takze jasne by som povedala dosť svokor nesvokor a moze sa urazat hocikto, svokra moze prísť k vam, no svokor nech je doma.. ja by som sa viac nebavila 🙂
Nedaj sa ,nemôžeš absolútne popustiť,lebo tá zožerie,nech sa zduva koľko chce.Moj otec je takýto a mama ako svokra ,vždy som len počúvala buď ticho nech je kľud,absolútne sa s otcom neseriem,nezaujíma ma či sa oduje,keď ja o niečom rozhodnem , čo sa týka môjho decka
Prvorade by mi bolo dieta, jeho zdravie a bezpecnost, az potom niekde na patdesiatom mieste odutost svokra. Chapem, ze pises, ze ti to je luto kvoli sokre, ale t ty za nu poriesit nemozes. Ked je svokor taky typ, tak ked nebudu mat doma dusno kvoli tomu, ze je oduty na teba, bude odutu za nieco ine...
Mne by bolo šuma fuk, či sa svokor zduje nezduje.
Ty si matka, ty zodpovedá za svoje dieťa, ty rozhodujes kto a ako sa s ním bude nakladať.
Veď nech sa zduva, dieťa je dôležitejšie.
Mozno je na case mu nastavit hranice, nech sa aj zdúva... ak nieco sproste zas zacne robit, normalne mu povedz ze si to neprajes a je ti to neprijemne/ ze je to od neho hlúpe sa zahrávat so zdravím dietata / ze rozumný clovek nemá potrebu zbytocneho hazardu / ci robit naschvály / ze si si myslela ze má vnuka radsej nez svoje ego...
Obmedzit navstevy.
Ano, mam takeho svokra. Nikdy nezabudnem keď maly este nejedol prikrmy a on mu dal jablko, kus jablka do pusy, ze ved to zje... začal sa dusiť!! Takže ano striehnuť stále🙂
@dadka1997 Ano byvam, a je to moj vlastny manzel.No takto, s takym clovekom manipulatorom aj mozno psychopatom sa zit neda,ale v tvojom pripade sa vyhybaj teda takym situaciam, aby ste do konfliktu neprisli, a ked uz teda ,ze sa vyhnut so svokrom neda lebo svokor sa hra na Boha, (on moze vsetko),tak jednoducho ,najprv mu to kludne ,pekne vysvetlte i,ze toto a toto,trebras sa jedna o maleho. si nezelate a ked sa oduje, ,no nevadi. , a este by som svokrovi dala otazku, ze ak sa nieco stane ,...uraz kto ponesie zodpovednost ,Aj mojho manzela sa tusim kazdy boji, okrem mna ( ale v zaciatkoch aj ja som sa ho bala ) (ale to mam dar od P.Boha som sa postavila na zadne a zacala s nim konfrontovat , a uz to tak aj ostalo ,radcej so mnou ani nezacne , lebo vie ze mna nezmanipuluje ) Rataj s tym, ze ked mu budes oponovat ,po case budes pre svokra najväcsi nepriatel.Ale nevadi. mnoho tym nepredvidanym udalostiam nedaj Pan Boh urazom zabranis.S takymito ludmi sa inac neda, len ako sa hovori,,,s akym mecom bojuje s takym zahynie,teda ,v nepravde, nespravodlivosti by mal teda agresor nie doslovne zahynut,ale aspon ustupit ,a pravda zvitazi, teda tvoja pravda.Trpiet bude uz len svokra, lebo ked doteraz je taki k vam vsetkym ,tak mu ukazte, ze u vas jeho manipulatorstvo skoncilo, aj za cenu, ze vas mozno nebude chciet, prijimat. ale radcej ziadne navstevy ,ako take, na pätie.... co zas bude.
nuz takze sa chceš pridať do tretice ľudí ktorí len ticho sedia aby sa nezdul a aby bolo dobre? a trpiet spolu s nimi? alebo sa postavíš za svoje dieta? či pockas na nejakú vyhrotenu situáciu kedy dieta naozaj omylom spadne z gauca/ nechytí ho pri vyhadzovani vo vzduchu a potom výbuchnea a budeš si to neskôr vyčítať že si bola hlupa že si bola ticho a dietatu sa nič stat nemuselo?
Myslíte že je reálne vychádzať s takou osobou aby nebol stále konflikt6na spadnutie?
Nechcem to riešiť ze ked sa oduje tak bude oduty lebo najviac tým trpi chudera svokra ktorej mi je fakt ľúto ze žije s takym chlapom. Ale zas nechcrm aby bolo jeho spravanim ohrozené moje dieťa.
Par krát som sla za svokrou s malým sama ked som vedela ze tam svokor nebude ale jasne ze sa to nedá často lebo zas je to ze "aby sa neurazil".
Všetko sa prisposobuje tomu aby pan nebol náhodou oduty.
Mate v okoli takéto povahy??? Je to vobec reálne niekedy necítiť stále taký kŕč ze co ak sa urazí?
Ako riešite osoby ktoré su take a musíte proste byt v kontakte?